Založ si blog

Čaputovej cyklo provokácie!

Tak som si myslel, že Čaputová je kdesi v ďalekom svete na „zaslúženej“ dovolenke lebo si potrebuje oddýchnuť po „ťažko“ vykonanej práci „na prospech“ Slovenska a Slovenského ľudu.

Že je niekde ďaleko od technických vymoženosti ľudstva, teda minimálne od internetu a nevie, čo sa jej robí doma resp. ani len nechce vedieť čo sa jej robí doma!!!

A tu hľa, zrazu sa na jej FB profile objaví akýsi status, z akejsi cyklistickej selanky, kde Čaputová píše toto – „Časť letnej dovolenky sme sa tento rok rozhodli venovať potulkám po krajine – na dvoch kolesách.“

Fíha! Aké úžasné!

Tak Čaputová je na cyklo dovolenke a cyklistikuje po akejsi krajine.

Nuž čítam ďalej kde to ona vlastne je. V akej že je to krajine?!

Nemá táto krajina názov!

Je to kráľovstvo?

Je to cárstvo!

Je niekde ďaleko, v amazonských pralesoch u nejakých domorodých kmeňov?

Nuž asi áno lebo len takéto spoločenstvá sa môžu nazývať, že je to akási krajina v ktorej žijú.

A tu zrazu čítam ďalej a čo sa nedozvedám?

Veď Čaputová je len toť skok od Bratislavy! Niečo neuveriteľné!

Tak Čaputová už ani napísať nevie, že je na cyklo potulkách po Slovensku a nachádza sa v takej a takej krajinnej oblasti Slovenskej republiky!

Veď ak by jej FB status čítal cudzinec (Google mu to preloží do jeho rodnej reči), tak by ani za svet nezistil, kde ona práve je!

Samozrejme, že každý Slovák po prečítaní názvu obce Kopčany v jej FB statuse spozornie a vie, že sa nachádza na Slovensku!

Len neviem prečo jej ani za svet nejde vysloviť, napísať, že je na Slovensku?!

Takže ona je na Slovensku, blízko Bratislavy a nemá prístup k internetu, k informáciám, čo sa tu práve odohráva?!

Ona nevidí, nepočuje tam ďaleko v jej krajine, kde sa práve nachádza, že Slovenská republika je na pokraji zrútenia sa, že Slováci čo nevidieť začnú padať do chudoby jeden po druhom…?

Nevidí, nepočuje?

Ona nepočula rozhorčený hlas Borisa Kollára v nedeľňajšej politickej relácií TA3

(mimochodom redaktorovi/moderátorovi Ilievovi posielam moje gratulácie. Toľko „politicko-novinárskeho“ rozhľadu, čo tento redaktor/moderátor predviedol…!), kde doslova od zúrivosti kričí aj tieto slová – „…ako budeme fungovať s ropou, ako budeme fungovať s plynom, ako zabezpečíme ľuďom lacnú elektrickú energiu…, …a preto hovorím, že budem tu sedieť na tom zadku a budem sa snažiť rokovať…, …ľudia budú potrebovať pomoc a je mi to jedno, nech je to aj zo štátneho rozpočtu…, …a je mi úplne jedno ako to bude…, …my nezvládame vládnutie lebo nie sme schopní sa štyria dohodnúť…, …ideme do ťažkej najťažšej doby, mňa serie, že toto musím počúvať z tejto strany (vedľa sedí Robert Fico) lebo ma pravdu, ale ideme do najťažšej doby…, …potrebujeme aby tí ľudia si vedeli kúpiť jedlo, aby nemuseli buď mrznúť alebo hladovať…“

Myslím, že stačí!

Toto Čaputová v nedeľu nepočula?

Nepočula čo hovoril jej „podriadený“, druhý najvyšší ústavný činiteľ nášho štátu – Slovenskej republiky?

Nepočula?

A keď počula, tak prečo vysedáva na sedadle bicykla a nie v kresle „svojho“ paláca za okrúhlym stolom so svojimi dvomi najvyššími ústavnými partnermi s predsedom NR SR a predsedom Vlády SR???

Prečo nerieši ústavnú krízu?

Že nie je?

Naozaj?

To znamená, že všetky ústavne orgány SR si  dnes na 100% (to úplne stačí!) plnia svoje povinnosti.

Čaputová nevie resp. zabudla, čo je jej „prezidentskou“ povinnosťou podľa Ústavy SR, na ktorú sa v prípade referenda tak rada odvoláva?

Ona ešte nepočula resp. nečítala toto – Ústava Slovenskej republiky, článok 101, odsek (1) – „Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi.“

Prečo nepožiada Borisa Kolára, čoby predsedu NR SR, aby, aj keď je letné obdobie, obdobie dovoleniek, ale situácia v štáte je výnimočná, krízová, aby zvolal mimoriadne zasadnutie NR SR, kde by si chcela uplatniť svoje ústavne právo, o ktorom tiež nevie resp. netuší?!

Aj toto jej pripomeniem – Ústava SR, čl. 102, ods. (1), bod p) – „(Prezident“) podáva Národnej rade Slovenskej republiky správy o stave Slovenskej republiky a o závažných politických otázkach,“

Netuší Čaputová o tom, že má aj takúto obrovskú kompetenciu vo vzťahu ani nie tak k NR SR, ale k Slovenskej republike ako takej a hlavne vo vzťahu k občanom Slovenskej republiky???!!!

Čaputová netuší, že podľa Ústavy SR má predseda NR SR aj takúto kompetenciu?

Ústava SR, čl. Čl. 83, ods. (1) – „Schôdze Národnej rady Slovenskej republiky zvoláva jej predseda.“

Takže áno, ak sa veľmi nespokojný predseda NR SR s tým, ako „vládnu“, dohodne s najvyšším ústavným činiteľom SR, že on zvolá a otvorí zasadnutie NR SR s jedným jediným bodom programu, ktorým by bolo vystúpenie „Prezidentky“ Čaputovej v NR SR so Správou o stave republiky a správu o závažných politicko-spoločensko-hospodársko-ekonomických otázkach, tak niet tej ústavnej sily, ktorá by tomuto zabránila!

NIET!!!

Nie je možné, aby v takom marazme v akom sa nachádzame, v čase, kedy doslova a do písmena záleží na každej hodine, nie dni, ani týždni, ale hodine, Čaputová čakala na prvé oficiálne zasadnutie NR SR niekedy v priebehu septembra 2022 a potom možno (!) vystúpi s akousi „správou“ o stave Slovenskej republiky, v jej „hrdo národnom“ jazyku – o stave krajiny!!!

Na dovolenky bude mať Čaputová času a priestoru dosť, ihneď po tom, ako jej skončí mandát „prezidentky“ SR a to až do konca života!!!

S prezidentskou doživotnou rentou, si ti bude môcť dovoliť!

Takže na záver jasne píšem, že jej FB statusy, sú čo raz provokatívnejšie pre tú (väčšinovú) časť obyvateľstva Slovenskej republiky, ktorá ako prvá v septembri a potom, pocíti, čo je to mať takúto „vládu“, čo je to mať v prezidentskom paláci takúto „pro národnú prezidentku“!!!

 

Záver:

Doslova žasnem nad takými občanmi SR, ktorí napíšu pod predmetný status Čaputovej z cyklo potulky po akejsi bližšie neidentifikovanej krajine, niečo tak „úžasné“ – jeden z jej obdivovateľov jej pod uverejnenými fotografiami, na ktorých je Čaputová s akýmsi pánom (mne totálne neznámom! Čo on vlastne pre SR znamená?) na bicykloch, kdesi vonku, napíše toto – „Prezident , ktorý môže takto chodiť po krajine a môže vyjsť medzi ľudí ,ako rovný k rovnému je dobrý prezident ,ďakujem za vás“

 

Doslova žasnem!

Kde, táto dotyčná osoba vidí na týchto fotografiách nejakých iných ľudí, ako je Čaputová a neidentifikovateľný pán, pre politiku SR nič znamenajúci?

Na uvedených fotkách okrem Čaputovej a toho pána, nieto ani len živáčika! Ba ani tá povestná mucha im nesadla na nos!

A vie dotyčná osoba, ktorá Čaputovú takto uznáva a vidí vo vidinách okolo nej množstvo ľudí, kto je jej vždy a za každých okolnosti na blízku?

Nevie?

Tak ja mu to prezradím – je to ochránka!!!

Na jednej z fotografií je potrebné si všimnúť, že naozaj široko ďaleko nieto nikoho, ba ani v diaľke!

Takže „prezidentská“ ochranka si v tomto prípade svoju prácu vykonala viac, ako na 100%!!!

Totiž pristúpiť k Čaputovej, ani keď je na bicykli nemôže len tak hocikto a hocikedy!

Je tam aj foto z akéhosi námestíčka a ani tu nevidím v jej blízkosti, pravda okrem akéhosi „jeho“, ni živáčika!!! Pardon, v úzadí je ešte niekto na bicykli, asi to „nebude“ ochrankár…

Tu jest dôkaz – https://www.facebook.com/photo/?fbid=618694006280639&set=pb.100044201361085.-2207520000

https://www.facebook.com/photo/?fbid=618695569613816&set=pb.100044201361085.-2207520000

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0yEy5q1Jt2XTFMSc2uKGSigSfUCWHTzDyQYUdDJ5tYPdVrxCqZMcdAR8HvJgQAnml

 

 

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.