Založ si blog

„Demokrati“ zo SME. Sk chcú zrušiť svoju konkurenciu!

Tak toto je už naozaj vrchol!

Aby jeden „novinár“ chcel zlikvidovať svojho konkurenta v konkurenčnom médiu!

To mi pripadá, akoby slabý športovec, ktorý fičí na nedovolených podporných látkach, žiadal športovú federáciu v danom športe, aby súťažiť mohol len on a aby zakázala účasť na všetkých pretekoch inému pretekárovi, o ktorom si on „spravodlivý“ myslí (nemá však dôkazy), že tiež podvádza a tiež podvodne užíva nedovolené podporné „medikamenty“!

Áno a toto presne, podľa môjho hlbokého presvedčenia a názoru, vykonal, akýsi „novinár“ vraj „redaktor“ z akéhosi denníka SME. Sk – Martin Vančo (MV).

Tento „novinár-redaktor“ si dovolil napísať takýto článok – „Sú späť a opäť šíria proruskú propagandu, no štát už nereaguje“

 

Samozrejme, že celý článok som si neprečítal lebo je potrebné si ho za poplatok odomknúť.

Takéto niečo, nech SME. Sk, ba ani akýsi Vančo, odo mňa nikdy neočakávajú.

Mne stačilo, čo som si prečítal pokiaľ to bolo možné…

To naozaj, aká už musí byť beznádej „novinára“, keď žiada štát, aby mu zrušil konkurenciu, dokonca konkurenciu takú, ktorá nie je nútená svoje články spoplatňovať lebo vedia, že občan-čitateľ im rád sám od seba prispeje…

Nuž ale späť k SME.sk beznádeji.

V uvedenom podlom článku sa „novinár-redaktor“ MV sťažuje, že i napriek tomu, že NBÚ môže „dezinformačné“ média a web kanály blokovať až do konca septembra 2022, on tak nečiní a chudák MV je tým ukrátený o svojich čitateľov lebo nečítajú tie jeho „pravdy“, ale si dovolia čítať „dezinformácie“!!!

Naozaj, „demokratické“, až to praská!!!

MV sa sťažuje, že „dezinformátori“ z alternatívnych médií preberajú informácie vraj čisto len z ruských médií a teda sú automatický dezinformačné, a že si dokonca nedajú ani tú námahu, aby napísali, že informácie nemajú nijak inak overené!

Gratulujem!

Takže MV nám/mne, chce naznačiť, že on síce čerpá výhradne z ukrajinských zdrojov, z USA zdrojov, zo zdrojov britskej tajnej služby, zo zdrojov bruselských a teda môže to byť bárs čo, len nie pravda, ale stačí, že pod článok, v ktorom síce sveto svete tvrdí, že je to pravda, napíše jednu krátku vetičku, že informácie nemá overené!!! A vec vybavená! A vec vybavená?

Nuž, ale takýto článok podľa MV, môže byť zverejnený lebo síce jeho obsah nie je overený, ale zato je silne protiruský a teda na takéto články a média, by NBÚ SR nemal siahať…!!!

Tento „novinár-redaktor“ SME.Sk, vo svojom článku, sa dokonca priznáva k tomuto – „Denník SME analyzoval, či sa obsah v týchto médiách po odblokovaní nejako zmenil. Zameral sa na to, ako informujú o vojne na Ukrajine, keďže práve pre ruskú inváziu prišla iniciatíva, aby im štát znemožnil publikovať.“

Mne z tejto vety MV nevychádza nič iné, len to, že aj denník SME.Sk bol jeden z iniciátorov , aby boli iné „dezinformačné“ média NBÚ SR blokované lebo podľa, aj denníka SME.Sk, píšu nepravdu resp. aj iné informácie o konflikte na východ od nás!

MV si dovolil tieto média dokonca aj „transparentne“ pomenovať, že sa jedná o – „(boli zablokované)…tzv. Hlavné správy či Armádny magazín. O týždeň neskôr aj Hlavný denník a Infovojnu“

MV si zobral na mušku hlavne „Armádny magazín“, o ktorom tvrdí (pozor to zo strany MV, nie je dezinformácia! Pravdepodobne to má MV overené z viacerých zdrojov! Len zabudol napísať z akých!), že – „Server Armádny magazín však informácie čerpá výhradne z ruských a proruských zdrojov, neoveruje ich ani nekonfrontuje s informáciami druhej strany. O vojne informuje iba optikou Ruska, čomu zodpovedá aj použitý slovník.

Namiesto pomenovania vojna používa tak ako Rusko pojem „špeciálna vojenská operácia“ a o ruskom postupe autori článkov píšu ako o „oslobodzovaní územia“, čo je propagandistický slovník Kremľa.

Príkladom sú nedávne výbuchy vo väznici v Olenivke na východe Ukrajiny, kde proruskí separatisti zadržiavali ukrajinských vojenských zajatcov.“

Nuž dobre.

Tak som si na serveri Armádneho magazínu vybral jeden náhodný článok pod názvom – „V Rusku rastie záujem o vojenskú službu na Ukrajine. Pribudlo vyše 40 dobrovoľníckych práporov“ – pod ktorým je podpísaný jeho autor Milan Novický.

V tomto článku sa dočítam aj toto – „…Boli v boji od prvých dní ruskej invázie na Ukrajinu…“

Pýtam sa „novinára-redaktora“ MV zo SME.Sk, je tu napísané, že od prvých dní začatia špeciálnej vojenskej operácie ruskej armády alebo je tu napísane, že ide o ruskú inváziu na Ukrajinu???

Kto ma záujem o fakt, tak nech sa páči TU – https://www.armadnymagazin.sk/2022/08/08/v-rusku-rastie-zaujem-o-vojensku-sluzbu-na-ukrajine-pribudlo-vyse-40-dobrovolnickych-praporov/

 

Takže asi takéto sú „pravdivé“ resp. „nie dezinformačné“, tie „slovenské“ média, ktoré si o sebe myslia, že len oni jediní majú pravdu, „pravdu“, o ktorej môžu písať od rána do večera, že oni jediní môžu existovať na našom mediálnom trhu a všetky ostatné, podľa nich alternatívne, dezinformačné, hoaxové, prokremeľské, je potrebné pre blaho neoliberálnej demokracie zakázať, zlikvidovať!!!

Nuž áno, pokladám takéto a podobné články zo strany neoliberálnych médií za totálnu „novinársku“ beznádej!

Ale nie som za, aby aj takýmto „novinárom-redaktorom“ bolo zo strany štátu zakázané publikovať, pracovať vo svojom „novinársko-redaktorskom“ povolaní!

Nie, práve naopak, nech píšu tie svoje „pravdivé“ komentáre a správy!

Nech národ slovenský a občania Slovenskej republiky vidia, akých tu máme „vyspelých novinárskych demokratov“!!!

A na záver ešte jedna otázka na vyššie menovaného „novinára-redaktora“ z denníka SME.Sk, akéhosi MV – To si naozaj vy a vám podobní myslíte, že ak dosiahnete svojimi „demokratickými“ článkami to, že iné média, inak píšuce ako vy, budú štátnu mocou zablokované, zakázané, že ich čitatelia automaticky prejdú k vám???

Nuž áno, uvidíte ihneď po Parlamentných voľbách, kam sa poberie slovenský čitateľ, k akým médiám sa obráti čelom a k akým chrbtom…!!!

Na dnes hádam len toľko, k „našim objektívnym“ neoliberálnym médiám…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.