Založ si blog

Jednoznačný dôkaz, že USA zasahujú do vnútroštátnych záležitosti Slovenska!

To, že USA zasahujú do vnútroštátnych záležitostí, tých štátov sveta, kde je to výlučne na ich vlastný prospech, na prospech ich národnoštátnych záležitosti, v mene akejsi ich „demokracie“, je každému súdnemu občanovi SR, ale aj sveta, absolútne jasné!

Robia to buď nepriamo cez svoje rozvratné tajné služby (napr. CIA! Napr. naposledy Ukrajina) alebo na drzovku, na priamo viď Vietnam, Belehrad, Líbyu, Afganistan…

Samozrejme o tom sa v našich zapredaneckých médiach nepíše lebo „jediní“, ktorí tak robia sú Ruská federácia a samozrejme Čína…!

 

USA sa do našich vnútroštátnych záležitosti miešali a snažili sa aj reálne ovplyvniť situáciu u nás doma (čo sa im napokon v novembri 1989 aj podarilo!), ako je známe, hlavne tým z nás, čo sme ešte, už ako dospelí zažili socialistické zriadenie!

Bolo to prostredníctvom ich štvavej a rozvratnej rozhlasovej stanice Hlas Ameriky, ktorá bola a ešte stále je výlučne médiom federálnej vlády USA, ňou samotnou plne hradená!

Dnes Hlas Ameriky na Slovensku nezákonne vysielať nemusí tie svoje „demokratické štvavé pravdy“ lebo na to ma na Slovensku výborne vybavenú (dlhodobo cielene budovanú!) sieť tzv. mainstreamových médií, ako tlačených tak aj vizuálnych!

Všetci veľmi dobre vieme, ktoré sú to a mne je len ľúto, že už hodnú chvíľu medzi ne patrí, aj naša štátna televízia a rozhlas, dnes pod spoločným názvom RTVS!!!

A teraz k tomu, čo je v názve môjho dnešného názorového článku.

Možno sa bude poniektorým zdať, že toto nie je práve ten najvhodnejší príklad toho, ako sa USA vmiešavajú do vnútorných záležitosti cudzích štátov, ale i napriek tomu, že nejde o vyslovene politické vmiešavanie sa do našich vnútroštátnych záležitosti, aj toto je jeden z príkladov, že tomu tak je a pritom si to málokto z našich občanov uvedomuje.

Dňa 09. augusta 2022 sa o 20:00 hod SEČ, v Kanade začne náš prvý zápas v hokeji – MS20, s Českou republikou.

Tieto MS20 v ĽH sa mali pôvodne uskutočniť na prelome rokov 2021/2022.

A oni sa aj začali, ale prišla „vyššia“ moc a po niekoľkých zápasoch boli zrušené lebo vraj Covid!

Áno, aj slovenská reprezentácia do 20 rokov, vtedy odohrala v „B“ skupine, dva plnohodnotné zápasy – USA-SVK 3:2 a SWE-SVK 3:0.

Našimi súpermi mali ešte byť v základnej skupine Rusko a Švajčiarsko.

Vtedajšie všetky výsledky sa anulovali – PREČO?, keď MS20 v ĽH mohli byť len na dobu určitú prerušené a v lete 2022 sa mohlo v nich pokračovať, a keď už tak vehementne na niečí príkaz musela byť reprezentácia Ruska vylúčená lebo práve títo mladí Rusi sú najväčšími vinníkmi konfliktu na Ukrajine(!), tak ich výsledky mohli byť anulované resp. kontumačne vyriešené v neprospech Ruskej reprezentácie a nie nanovo všetko obnovovať…!!!

Dnes teda od 9.8.2022 sa tieto MS20 v ĽH hrajú od znova, nové je aj vylosovanie skupín (prečo?), už bez reprezentácie Ruska (totálny blud!) a my už máme v skupine Kanadu, Fínsko, Lotyšsko a Česko!

Úplne niečo iné, ako bolo pôvodne!

No a teraz k podstate veci!

My to tu doma už akosi od 1990, ale aj pred tým, berieme ako samozrejmosť, že za USA a Kanadu na MS v ĽH vo všetkých vekových kategóriách nehrajú tí ich najlepší hráči lebo jednoznačne nejakými MS pohŕdajú (oni – USA – totiž pohŕdajú celým svetom a vo všetkom!) a uprednostňujú svoju domácu NHL.

Toto je však ich problém.

Ale aby v tomto obmedzovali aj iných, tak toto je neprípustné a i napriek tomu sa im to toleruje!

Prečo nezasiahne IIHF? Prečo pravidlá IIHF sa neupravia tak, že každý štát má právo na MS nominovať takých svojich hráčov, ako sám uzná za vhodné a nikto mu v tomto nebude brániť, nebodaj diktovať, že tohto ti nedáme!!!

A toto sa práve odohráva aj dnes, keď sa dozvedáme, že vedenie NHL nám nepustí na augustové MS20 v ĽH hráčov – konkrétne Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár!

To čo je? To títo mladí slovenskí hokejisti sú ich majetkom alebo čo?

A čí sú oni občanmi? Majú oni slovenské alebo USA/Kanadské občianstvo?!

A kto má najväčšiu zásluhu na tom, že títo mladíci sú tak dobrí v hokeji, že vo výberoch do novej sezóny NHL, jednoznačne predčili aj ich domácich mladých, ktorí majú oveľa lepšie podmienky od malička na svoj hokejový rast, ako nám tvrdia?!

A náš tréner tejto mladej hokejovej reprezentácie (Ivan Feneš), na toto všetko, len sucho zareaguje takto – „Nádej na ich účasť padla, preto pracujeme s hráčmi, ktorých máme k dispozícii…“

Toto je čo za odovzdanie sa USA/Kanadsko NHL osudu?!

To takto má zareagovať jeden suverénny tréner, suverénneho štátu?

To takýchto trénerov si váži aj vedenie nášho ľadového hokejového zväzu na čele s Miroslavom Šatanom?

Prečo sa neozval a nepovedal, že toto sú čo za móresy! Že v prípade, keď nebude môcť resp. je mu to zo strany USA/Kanadskej NHL nedovolené, aby zostavil čo najsilnejšie národné mužstvo, tak jednak nenesie tým pádom zodpovednosť za dosiahnuté výsledky, ako sa od neho a reprezentácie očakávajú lebo nebude mať tam hráčov, ktorí by tam bezpochyby mali byť alebo by mal jasne povedať, že za takýchto podmienok odmieta viesť takúto neúplnú reprezentáciu!!!

Jasná vec, že to nepovie lebo pri dnešnej USA zahraničnej politike, by si už pri kormidle našej, akejkoľvek hokejovej reprezentácie, ani nepípol!

Pýtam sa sme suverénny štát?

Lebo ak áno, tak si musíme hájiť naše národnoštátne záujmy, áno, aj v športe!

Našu republiku musia reprezentovať naši najlepší športovci, do ktorých naša spoločnosť vložila nemalé prostriedky a tí, ktorých si vyberie tréner, ktorý je za výsledky ním zostaveného mužstva zodpovedný!

Nestačí po neúspešnom svetovom šampionáte sa vyhovárať, že inak by sme boli dopadli, keby sme v mužstve mali tých najlepších…!

Toto by sa za socializmu nikdy nemohlo stať!

Našu vtedajšiu ČSSR reprezentovali len tí najlepší a tí, ktorých si vybrali tréneri plne zodpovední za nastávajúce výsledky a to v akomkoľvek športe!

Kto by vtedy odmietol reprezentáciu štátu z tak malicherného dôvodu, že on predsa hraje tu najkvalitnejšiu ligu sveta (naozaj?), tak ten by si už nikdy za národne mužstvo nezahral nech by bol najlepším nie len na svete, ale aj v celej galaxií resp. vo vesmíre!!!

A my dnes tíško sedíme, uznanlivo kývame hlávkami, že takto je to správne a USA si aj v tejto oblasti s nami robia čo chcú!!!

Áno, aj toto ja vnímam, ako nenáležité zasahovanie do našich vnútorných záležitostí, keď my ako samostatný suverénny štát, si nemôžeme do národného mužstva nanominovať našich občanov lebo akísi nadutí bossovia USA/Kanadskej HNL povedali, že nie!!!

Jasne niekto povie, však ide len o hokej, len o šport!

Dobre, ale to sme takí naivní, že si neuvedomujeme, že toto s najväčšou pravdepodobnosťou, podľa mňa s istotou, toto robia s nami aj v iných oblastiach nášho života?!

Napríklad ovplyvňovanie samotných volieb alebo, ako sa máme postaviť/zachovať k rôznym svetovým konfliktom, ktoré z väčšej časti vyvolali práve USA, ako a v akých objemoch máme dnes kupovať ropu, plyn…

To si naozaj neuvedomujeme, ako sa s nami manipuluje?

Na záver napíšem len jedno a nech to znie akokoľvek klišovite – reprezentovať Slovenskú republiku, či už v športe alebo v kultúre alebo v politike alebo v čomkoľvek inom, musí byť česť a všetko ostatné musí ísť bokom, aj celá, celučičká tá dolárová NHL!

Lebo (aj) NHL nie je nič iné ako boj o čo najväčší príjem kapitálu…!!!

 

A už „len“ tak na záver.

Nože občan – volič SR skús si prečítať Štatút športového reprezentanta Slovenskej republiky.

Možno si o niečom takom doteraz ani len nechyroval, ale ono to existuje!

Tento štatút športového reprezentanta SR sa začína takto – ?Najvyššou cťou pre športovca Slovenskej republiky, je reprezentovať svoju vlasť – Slovenskú republiku“

A jeho preambule je aj takáto „maličkosť“, ktorá znie takto – „Športová reprezentácia Slovenskej republiky je vecou národnej hrdosti, rozvíja povedomie o kultúrnej identite, vzťah k vlasti, jej tradíciám a hodnotám. Je vyjadrením morálnej sily a osobnostnej vyspelosti športovca, s ktorou je spojená aj jeho zodpovednosť za naplnenie poslania – byť vzorom úspešného športovca – človeka a inšpiráciou pre mladých slovenských športovcov i pre ostatných občanov Slovenskej republiky.

 

Pýtam sa, je tu niekde napísané, že zahraničné národne súťaže majú prednosť pred národnou reprezentáciou Slovenskej republiky???

Robme niečo, aj s týmto…!!!

 

https://www.google.sk/search?q=povinnosti+reprezentanta&sxsrf=ALiCzsaYXf5gj1K2WRqsas35nAjpFJXaew%3A1659331655662&ei=R2TnYraFKOj5kgXP256wCw&oq=povinnosti+repreezentanta&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIECCEQCjoHCAAQRxCwA0oECEEYAEoECEYYAFC4CFj6DGCuHmgBcAF4AIABbIgBmwKSAQMxLjKYAQCgAQHIAQjAAQE&sclient=gws-wiz

 

 

Iné zdroje použite v mojom rýdzo názorovom článku:

 

https://sk.wikipedia.org/wiki/Majstrovstv%C3%A1_sveta_v_%C4%BEadovom_hokeji_hr%C3%A1%C4%8Dov_do_20_rokov_2022

https://sport.aktuality.sk/vysledky/hokej/medzistatny/majstrovstva-sveta-do-20-rokov/program/

https://sportnet.sme.sk/spravy/hokej-slovensko-slafkovsky-nemec-mesar-neucast-leto-ms-do-20-rokov-2022/

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.