Založ si blog

Čaputová – „sme zjednotení“! Naozaj? Kto, s kým, za čo a proti komu?

Tento článok je rýdzo môj názor. Takto to vidím ja a teda označiť ho za hoax, dezinformáciu a pod., nie je absolútne na mieste.

Začo však označený byť môže, to je dnes také „ demokratické in“, je to, že môže mať pre niekoho obsah, ktorý je dnes obsahom nežiadúcim!

Nuž uvidím.

Áno a opäť Čaputová!

Ako som už v predošlých mojich názorových článkoch predostrel, pokiaľ bude Čaputová na pozícií „prezidentky“ SR, pokiaľ bude činná na slovenskej politickej scéne, tak áno, bude medzi prvými, ktorej sa budem vo svojich článkoch venovať.

Samozrejme, že kritickým pohľadom lebo chvály na jej adresu je nadostač, ba priam nadbytočných, vo všetkých dnešných „slovenských, objektívnych“, dnes v dovolených médiách!

V dnešnom mojom názorovom článku chcem zareagovať na jej FB status/statusy, po skončení akéhosi „mierového“ Samitu NATO v španielskom Madride!

Čaputová na FB píše – „Vladimír Putin chcel rozdeliť a oslabiť Európu, ale dosiahol len to, že sme posilnení o nových členov, jednotnejší ako kedykoľvek predtým a východné krídlo NATO bude chránené ešte dôraznejšie ako doteraz.“

Takže podľa Čaputovej vstup Švédska a Fínska do dnešného proti ruský nenávistného NATO (mimochodom NATO bolo založené USA len z tohto a jediného dôvodu – Nenávisť proti ZSSR a neskôr nenávisť voči Ruskej federácií!) je dôkazom akejsi jednotnosti členských štátov NATO.

Nuž akej jednotnosti?

Jednotnosti v nenávisti voči Ruskej federácií?

Jednotnosť v nenávisti voči národu a národom bývalého sovietskeho zväzu, ktorý/ktoré oslobodili Európu a tým pádom aj svet z pod jarma nemeckého nacistického hitlerovského Nemecka?

Jednotnosť v nenávisti voči tým národom bývalého sovietskeho zväzu, okrem národa ruského, ktoré aj dnes nie sú ochotné tak nenávidieť Rusko, Rusov a všetko čo kedy bolo a aj dnes je, ruské a s rusmi spájané???

Takúto jednotnosť má Čaputová na mysli?

Ak áno, a ja som presvedčený, že áno, tak potom jej „gratulujem“!

Stavať zahranično-politické „vzťahy“ na nenávisti voči inému národu a to len preto lebo si to praje, v tomto prípade USA administratíva vojnového štváča Joe Bidena, je naozaj také „štátnické“, že až!

Toto potrebuje Slovenská republika?

Toto potrebuje národ slovenský a občania Slovenskej republiky?

NIE a ešte raz NIE!

Iné by bolo, keby USA boli pevninskou súčasťou Európy a mali by s Ruskou federáciou pozemnú fyzickú hranicu!

To by sme potom videli tú ich „humánnu“ pomoc Ukrajine a iným v zbrojení voči Rusku!

Takto z poza Atlantiku sa im veselo vyzbrojuje Ukrajina, vyzbrojuje „Východné krídlo“ NATO!

To si neuvedomujeme, že USA si z nás, zo štátov na východe Európy, hlavne zo štátov bývalého východného bloku počas svetového rozdelenia sveta medzi USA a ZSSR, si USA urobili jednu veľkú vojenskú základňu???

Toto akosi nevidíme?

A ešte tomuto Čaputová, za nás všetkých (na toto nemá mandát!) na akomsi zvrhlom samite „lídrov“ vojenského, vojensky štvavého paktu, silno tlieska?

Veď Čaputová vo svojom FB statuse jasne píše – „…a východné krídlo NATO bude chránené ešte dôraznejšie ako doteraz.“

Takže všetok vojenský arzenál NATO je potrebné presunúť do štátov, do najvýchodnejších štátov NATO a samozrejme aj na územie štátu, ktoré s NATO by nemalo mať absolútne nič spoločné – UKRAJINA!!!

Ukrajina by mala o pomoc žiadať, len a výhradne OSN!!!

Kde sú mierové jednotky OSN?

Prečo neboli na Ukrajine nasadené po rozhodnutí Bezpečnostnej rady OSN?

Preto lebo stálym členom BR OSN je aj Ruská federácia?!

Prečo tento konflikt od samého počiatku, teda od roku 2014 neriešila, neriešili stály členovia BR OSN (USA,VB,FRA,RF,ČĽR) za účasti nestáleho člena BR OSN – Ukrajiny?

Prečo sa OSN vzdalo tejto svojej svetovej bezpečnostnej úlohy a prenechali to na USA a jeho NATO?

Áno, NATO je pod vrchným velením USA, nech je na čele NATO ktokoľvek, ako napr. dnešný GT NATO, akýsi Nór Stoltenberg!!!

Veď si to už konečne uvedomme, že USA sú tým článkom NATO, ktoré riadia každý jeden krok NATO a ostaní len prikyvujú, ako ten povestný automobilový psík na zadnom okne auta! (kedysi v socializme bol takýto umelý psík s kývajúcou hlávkou, pri každom natrasení sa auta…)

Chce niekto dôkaz?

Nuž sú ihneď dva.

Prvý je ten, že do NATO môže vstúpiť len ten, ktorý na to dostane súhlas všetkých členov NATO a toto tieto štáty ohlasujú/oznamujú vláde USA!!! Teda až vláda USA definitívne podpisuje a rozhoduje o prijatí resp. neprijatí nového člena do tejto „elitnej“ organizácie „obrancov svetového mieru“, podľa predstáv USA!!!

Kto by tomu neveril, tak nech sa pozrie tu „Zmluva NATO“ – https://www.aspi.sk/products/lawText/1/58129/1/2/oznamenie-c-301-2004-zz-o-uzavreti-severoatlantickej-zmluvy/oznamenie-c-301-2004-zz-o-uzavreti-severoatlantickej-zmluvy

A to čl. 10 a čl. 11 – malý výňatok z čl. 10 – „Zmluvné strany môžu na základe jednomyseľného súhlasu vyzvať ktorýkoľvek iný európsky štát, ktorý je schopný napomáhať rozvoj zásad tejto zmluvy a prispieť k bezpečnosti v severoatlantickej oblasti, aby pristúpil k tejto zmluve. Každý takto vyzvaný štát sa môže stať zmluvnou stranou tým, že uloží pri vláde Spojených štátov amerických svoju listinu o prístupe. Vláda Spojených štátov amerických bude informovať každú zo zmluvných strán o uložení každej takej listiny o prístupe.“

Teda o čom sa tu bavíme?! Kto je pánom v NATO!!! Nuž jednoznačne USA!!!

 

A druhý, takýto, absolútne rukolapnejší je nar. tu – https://www.youtube.com/watch?v=pFg9m8VSdy8&ab_channel=NATONews

 

Na tomto videu je spoločné prehlásenie Joe Bidena a Jensa Stoltenberga počas Samitu NATO v Madride 2022 a je potrebné si všimnúť pozadie.

Na tomto pozadí sú za nimi dve vlajky – jedna je vlajka NATO a ta druhá, nóóó, aká je ta druhá vlajka resp. ktorému členskému štátu patrí táto vlajka, áno, sú to USA!!!

Nemala by byť za nimi len vlajka NATO?

A keď už, tak aj všetky vlajky ostatných členov NATO?!

Lebo to bolo na pôde samitu všetkých členov NATO a nie len USA a NATO, ak by ma chcel niekto upozorniť na to, že to bolo len také dvojstranné rokovanie!

No a ešte späť k Čaputovej. Tá si do svojho FB statusu o tomto samite dovolila napísať ešte aj takúto vec – „Je to ukážka toho, že ak sa zmobilizujeme a máme spoločný záujem, Slovensko vie v EÚ aj v NATO presadiť veľa.“

No toto!

Naozaj?

Nuž ja to považujem, za tak manipulatívne, doslova nepravdivé tvrdenie zo strany Čaputovej, že to môžem, pre mňa osobne, označiť za rýdzo rýdzi BLUD.

Takže za seba si dovolím Čaputovú opraviť tak, že správne to malo znieť takto – „Je to ukážka toho, že  Slovensko vie v EÚ aj v NATO len počúvať a plniť pokyny ktoré dostáva.“

Áno, pri tejto „vláde“ a tejto „prezidentke“ SR, je toto pre mňa osobne záver, ktorý jasne popisuje dnešný stav resp. vzťah SR k EÚ a NATO!

Alebo nie?

Nuž tak sa pýtam – čo by sa stalo so SR, keby sme zavetovali akékoľvek sankcie voči RF lebo je to na našu škodu?

Čo by sa stalo so SR, keby sme povedali, že cez územie SR nebudú prepravované a dodávané žiadne zbrane na Ukrajinu?

Čo by sa stalo so SR, keby sme odmietli prítomnosť vojsk NATO a USA na našom území?

Čo by sa stalo so SR, keby sme odmietli poskytnúť Ukrajine čo i len jeden jediný náboj, do obyčajného pištoľa?

 

Odpoveď nech si dá každý sám.

Na dnes „len“ toľko a dodávam, že za mňa – absolútny HNUS!!!

 

PS:

Predsa len ešte jedna poznámka. Čaputová na FB píše aj to, že dnes Slovensko stojí na tej správnej strane.

Naozaj?

Nuž pripomínam Čaputovej, že Slovenská republika ústami svojich vtedajších predstaviteľov v rokoch 1939 až 1945, tiež tvrdili, že stojíme na tej správnej strane!

A následne udalosti ukázali, že to nebola až taká pravda a nebyť SNP, tak tá predošlá „správna strana“ by nás mohla stáť veľmi veľa…!!!

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.