Založ si blog

Bude Čaputová opäť kuť pikle a nedávame jej na to dostatočne veľký priestor?

Začnem citátom – „Ak by bola pani prezidentka prezidentkou ľudí, tak by si počas vládnej krízy zavolala mňa ako premiéra a koaličných partnerov a snažila by sa byť sprostredkovateľom mieru. Miesto toho sa stretávala s americkou veľvyslankyňou, Máriou Kolíkovou, Richardom Sulíkom a spoločne kuli pikle, ako povaliť vlastnú vládu“

Pamätáš si občan-volič SR na tento výrok?

Ak áno, tak potom presne vieš, že to povedal akýsi Igor Matovič, vtedajší „predseda vlády“ SR.

A povedal to o Zuzane Čaputovej.

A dodnes si za týmto svojim výrokom stojí a Čaputová ho za to neženie pred súd, tak ako ženie pred súd napr. Ľuboša Blahu, za oveľa miernejšie vyjadrenia na jej adresu!

Nuž a ja si myslím, že k takýmto kutiam pikľov, v oveľa väčšom rozsahu a s oveľa väčším dopadom na život bežných občanov SR, z jej strany, môže prísť už onedlho!

Totiž opozičné strany rozbehli novú petičnú akciu za pád tejto vlády s dvoma referendovými otázkami.

Nuž teda nech mi je dovolené napísať o tomto takúto, výhradne moju osobnú úvahu, ako by sa to mohlo všetko vyvíjať a na záver uvediem v čom je prvá referendová otázka zlá a ako by mala znieť inak!

Nie, ona nie je neústavná, ale jednoducho zlá v tom zmysle, že nemieri na podstatu veci, teda na predčasné Parlamentné voľby.

Idem pekne po poriadku.

Hneď na úvod prehlasujem, že aktívne vyhľadám miesto, kde sa pod takúto petíciu môžem podpísať.

Zároveň vyhlasujem, že sa takéhoto referenda aktívne zúčastním.

Zároveň prehlasujem, že budem hlasovať v oboch otázkach jednoznačne „ZA“, teda tak, aby sa naplnil cieľ daného referenda.

Avšak mám obavy, že Čaputová svojou schopnosťou „kuť pikle“, to opäť zahraje tak, aby bol „vlk sýty a pritom ovca ostala celá“

Teda, čo sa môže stať?

Čaputová si je veľmi dobre vedomá, že ísť cestou Ústavného súdu SR, aby jej potvrdil resp. vyvrátil, či predmetné referendum vyhlásiť či nie, dnes už nie je na mieste, hlavne ak k potrebnému počtu podpisov (350000) dôjde relatívne v krátkom čase.

Toto by ju totiž úplne diskvalifikovalo aj u tej menšiny občanov-voličov SR, ktorí k nej prechovávajú ešte akú takú sympatiu (empatiu?).

A tak Čaputová predmetné referendum vyhlási, s odôvodnením, že si „ctí“ názor a politickú požiadavku občanov-voličov SR.

Referendum podľa všetkého bude úspešné a teda výsledok referenda nadobudne silu ústavného zákona a „vláda“ bude musieť dostáť politickej žiadosti občanov-voličov SR.

Totiž prvá referendová otázka znie takto – „Súhlasíte s tým, že vláda Slovenskej republiky má bezodkladne podať demisiu?“

Nuž áno, ak bude referendum platné, tak Hegerovi a spol. nezostane nič iné, len odovzdať do rúk Čaputovej svoju demisiu, ako celku, teda „vlády“ SR ako takej!

A bude týmto vyriešené to, čo si občania-voliči v referende želali?

Teda, že na základe podania demisie tejto „slovenskej“ „vlády“ sa v krátkom čase uskutočnia predčasné Parlamentné voľby?

Nuž nie!

Čaputová je totiž v „kutí pikľov“ dostatočne podkutá a teda jej manévrovací priestor sa jej otvorí ešte väčšmi a pravdepodobne urobí to, čo urobila v tom období, keď išlo o zbavenie sa Igora Matoviča, ako „predsedu vlády“ SR! (však nič proti tomu)

Čaputová síce formálne príjme demisiu „vlády“ SR, ako celku, ale to neznamená, že okamžite budú vypísané predčasné PV!

Totiž tu sa zabúda na jednu zásadnú vec.

Totiž referendum je namierené na zlý cieľ!

Cieľom referenda nemalo byť zosadenie „vlády“ SR, ale zosadenie „vládnej“ koalície ako celku, teda aby terajšia „vládna“ koalícia skončila v NR SR!

Pretože, ak v NR SR ostane dostatočný počet poslancov, ktorí vedia v terajšej zostave a počte, zostaviť personálne inú „vládu“ SR, s jasnou podporov viac ako 76 poslancov NR SR, tak Čaputová to plne využije.

Totiž Čaputová podľa Ústavy SR, čl. 102, ods.(), bod g) – „vymenúva a odvoláva predsedu a ostatných členov vlády Slovenskej republiky, poveruje ich riadením ministerstiev a prijíma ich demisiu; predsedu a ostatných členov vlády odvoláva v prípadoch uvedených v čl. 115 a 116,“

Tu je jasne vidieť a je jasne zrejmé, že prijíma demisiu, ale už nemá povinnosť na základe tejto demisie „vlády“ SR ako celku, požadovať vypísanie predčasných PV resp. aby tlačila „vládnu koaličnú“, dostatočne silnú parlamentnú skupinu „vládnych“ poslancov k vypísaniu predčasných volieb a to tým, že si sami ústavným zákonom skrátia volebné obdobie!

Nie!

Čaputová sa opäť môže zákulisne stretávať a „kuť pikle“ napr. s Richardom Sulíkom a pokúsiť sa ho presvedčiť, aby do svojho parlamentného košiara, do klubu SaS, pretiahol také množstvo poslancov, aj z hnutia OĽANO, aby oni ako SaS boli „vládnou“ dominatnou stranou v NR SR, aby jej vedeli priniesť minimálne 76 podpisov poslancov NR SR, ktorí by plne podporovali vládu pod jeho vedením a vec je vybavená!!! Idú nerušene ďalej oni aj ona!

V tejto súvislosti si je potrebné spomenúť na výrok Richarda Sulíka po tom, ako do ich poslaneckého klubu v NR SR prestúpila časť poslancov zo Za ľudí a ako sa Mária Kolíková zrazu stala „ministerkou“ spravodlivosti, už ne za Za ľudí, ale ako ďalší člen „vlády“ SR za SaS!

Richard Sulík vtedy jasne prehlásil, že sa nebráni tomu, aby sa aj iní poslanci z iných „vládnych“ strán pridali do ich poslaneckého klubu lebo toto vraj posilní šance na to, že táto dnešná „vládna“ koalícia dovládne až do konca volebného obdobia!

Citujem R. Sulíka – „… vstupom šiestich poslancov sa zvyšujú šance na to, aby koalícia dovládla do konca volebného obdobia…“

Čaputová má v talóne ešte jednu manévrovaciu možnosť, ako čo najdlhšie podržať týchto „vládnych“ zapredancov pri moci a teda aj samu seba.

Ona totiž príjme ich demisiu, ale ihneď ich poverí „vládnutím“ aj naďalej, pokiaľ nevzíde nová vládna koalícia, ako popisujem vyššie, teda preskupením poslancov v rámci dnešnej „vládnej“ koalície v NR SR a teda terajšia „vláda“ bude naďalej „vládnuť“ a gniaviť, aj s jej pomocou, tento národ, ako vláda v demisií!!!

A teraz sa pýtam, ako dlho môže byť pri moci vláda v demisií pri Čaputovej, ako to „prezidentky“ SR?!

Nuž v prípade „kutia pikľov“ s tými „pravými“, aj do konca volebného obdobia!!!

A teda na záver chcem jasne napísať, ako mala znieť otázka číslo jeden práve prebiehajúcej petície.

Otázka mala mať takéto znenie a mala smerovať/mieriť, priamo na samotných 150. poslancov NR SR – „Súhlasíte s tým, že všetci 150 poslanci terajšej NR SR sa majú bezodkladne vzdať mandátu poslanca NR SR?“

Toto by sa udialo na základe Ústavy SR, čl. 81a, ktorý znie – „Mandát poslanca zaniká…

  1. b) vzdaním sa mandátu,…“

A teda toto je už jednoznačne na predčasné parlamentné voľby lebo Vláda SR sa zodpovedá NR SR, Vládu SR ustanovuje do svojej výkonnej moci práve plénum NR SR a to tým, že schváli jej Programové vyhlásenie, čím jej vyjadruje svoju dôveru…a nielen Čaputová „prezidentka“, tým že ju vymenuje vo svojom paláci…!!!

No a bez NR SR, nemôže existovať náš právny parlamentný systém!

Teda tu bolo potrebné zamerať referendovú otázku a nie na „vládu“ SR!!!

Alebo, je to tak, že poslanci NR SR si nechceli zobrať predčasné parlamentné voľby na úkor seba samých?!

Lebo jedine toto je priama cesta na predčasné parlamentné voľby!

Jedine vzdaním sa mandátu všetkých 150. poslancov NR SR by bolo zaručené konanie predčasných parlamentných volieb lebo by nebolo nikoho, kto by v NR SR podržal novú „vládu“ ktorú by v prípade „kutia pikľov“ vymenovala Čaputová, tak ako to opisujem vyššie v texte!!!

Teda týmto referendom a takouto otázkou, by sa ukázalo, či dnešní poslanci v NR SR, sú tak oddaní svojim voličom, ako denno denne deklarujú, že zastupujú ich záujmy a ich želania…!!!

Preto na záver konštatujem len toľko, že aj v prípade úspešného referenda (a ja v to pevne verím, že úspešne bude!) nie je zaručené, že dôjde k predčasným PV lebo priestoru na „kutie pikľov“ zo strany Čaputovej a poniektorých čelných predstaviteľov terajšej „vládnej“ koalície je nebezpečne dostatok!!!

 

 

https://www.startitup.sk/hlava-statu-so-sulikom-kolikovou-a-americkou-velvyslankynou-kuli-pikle-matovicove-vyroky-poburili-prezidentsku-kancelariu/

https://www.hnutie-republika.sk/referendum/?fbclid=IwAR2Mgyt9wIZtyuUZasAvqVamymkQg5c2qCdRE_F-1bBMoFyhMTdbQGCxlLM

https://www.hnutie-republika.sk/wp-content/uploads/2022/06/Referendum_2022_Peticny_Harok.pdf

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1992/460/

https://www.postoj.sk/87650/kolikovej-frakcia-prechadza-k-sulikovi-sas-ma-druhy-najsilnejsi-koalicny-klub?page=6335

 

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.