Založ si blog

Sloboda prejavu je soľou demokracie. . .

Alebo – Sloboda prejavu nad zlato!!!

Asi niet Slováka, občana Slovenskej republiky, ktorý by nepoznal rozprávku o tom, že „Soľ (je) nad zlato.

V tejto rozprávke bol jeden „ujo“, ktorému, keď povedali, že ho ľúbia ako soľ, že si ho vážia ako soľ, tak sa tak rozčertil, že okamžite zakázal vo svojom „kráľovstve“ používať soľ.

Oni tak vykonali a vydržali asi tak tri dni – najskôr jedli sladké, potom horké, potom kyslé…, až nakoniec si povedali stačilo a začali toto kráľovstvo opúšťať, poniektorí s plnými vrecami zlata, ale keď prekročili hranicu tohto bez soľného „kráľovstva“, tak sa im všetko zlato razom zmenilo na soľ…a „ujo“ ostal sám so svojim dvorným šašom…

Aj my dnes žijeme v podobnom „kráľovstve“, kde na najvyššom tróne sedí „teta“, na nižšom tróne sedia „tety a ujovia“ v akejsi „kráľovskej (vraj národnej) rade“ a o stupienok nižšie sedia „ujovia a tety“ v akejsi „kráľovskej vláde“.

A títo všetci spolu si povedali, že Slobody prejavu už stačilo, že bez toho sa dá žiť a že bez toho môže fungovať demokracia!

Nuž začali túto soľ demokracie postupne sťahovať z obehu.

A keďže sa im to nedarilo len vlastnými silami, tak sa obrátili na cudzie „kráľovstvo“ oveľa väčšie a mocnejšie, ako bolo to, ktorému „kráľovali“ oni a požiadali ho, aby túto soľ demokracie – Slobodu prejavu – im pomohli z “ich“ kráľovstva vymiesť čo najskôr!

A oni im prisľúbili, že im pomôžu, ba dokonca sa im poďakovali za to, že ich v tomto oslovili a že dobre urobili, i napriek tomu, že doma by si takto nedovolili otvorene sa správať k soli demokracie – k Slobode prejavu!!!

Nuž i začalo sa v „kráľovstve“ s vymetaním soli/Slobody prejavu, zo všadiaľ, kde sa len dalo – z kuchyne, z predsiene, z komory – jednoducho zo všadiaľ.

Obyvatelia kráľovstva sa bránili, túto soľ/Slobodu prejavu si bránili, dokonca si ju odkladali, tak aby ju tí tam hore nenašli a dúfali, že raz ju opäť vynesú na svetlo božie, keď moc tejto „tety“ a týchto „tiet a ujov“ pominie!

Avšak oproti tej klasickej rozprávke o Soli nad zlato, sa títo ľudkovia nemali kam podieť lebo všade na okolí zúrila taká istá vymetačka soli demokracie – Slobody prejavu…

Nuž nevedno, ako táto rozprávka skončila lebo žiaľ ešte stále pokračuje a je na samotných ľudkoch, kedy túto vymetačku soli demokracie – Slobody prejavu, zastavia a tých tam hore, ktorí chceli toto kráľovstvo zbaviť tejto soli/Slobody prejavu, postavia pred spravodlivý „kráľovský“ súd pod vedením nového „kráľa“, ktorého si oni sami posadia do kresla (kresiel) najvyššieho!!!

Kto chcel vyššie napísane pochopiť, pochopil, kto nechcel resp. nechce pochopiť, tak tomu neostáva nič iné, len naďalej konzumovať „demokraciu“ bez soli demokracie a tým je SLOBODA PREJAVU!!! (Chutí vám?!)

Uvidíme dokedy im bude takáto „strava“ chutiť…

 

Záver:

 

SLOBODA PREJAVU, JE SOĽOU DEMOKRACIE!

SLOBODA PREJAVU NAD ZLATO!

 

PS:

SLOVAČ, vykonajme maximum, aby nám nikto nezobral túto soľ/Slobodu prejavu a na to nech nám slúži a na ochranu tejto soli demokracie, nech nás vedie článok 32, Ústavy Slovenskej republiky – verím, že na Slovensku už niet občana-voliča, ktorý by nevedel o čom tento článok je!!!

A kto to ešte nevie, tak nech sa páči napr. aj  tu –  https://www.slov-lex.sk/zoznam-tezaurov/-/tezaurus/koncept/-SK-tezaury-1-3-koncepty-95

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.