Založ si blog

Keď je to také jednoduché, tak potom aj Putin!

Môj názor, moje presvedčenie, moje videnie veci!

Aké jednoduché to bolo.

Išiel ukrajinsky veľvyslanec na Slovensku, akýsi Jurij Muška, okolo „predsedu“ NR SR Borisa Kollára, ťukli o seba ramenami a Jurij hovorí Borisovi – „Počuj, ty jeden. Náš, ukrajinsky Volodymyr chce vystúpiť so svojim príhovorom, k vašim poslancom v NR SR. Pevne verím, že neodmietneš a že sa tak stane lebo my tak chceme, a chceme, a chceme“

Boris zrazil opätky a už sa tak aj stane, presne ako píše na oficiálnych web stránkach NR SR – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56036

A prečo píšem, že zrazil Boris opätky? Nuž preto lebo on na web stránke NR SR nepíše, že Volodymyr by mal vystúpiť v NR SR prostredníctvom video kanála po tom, ako si to NR SR odhlasuje, ale on rovno píše že vystúpi!

Ale Boris pozor! Nie tak z hurta!

Lebo zákon o NR SR č. 350/1996 Z.z. v § 21 hovorí niečo celkom iné a úplne jasne – hovorí toto ods.(1) – „Významné osobnosti hospodárskeho, spoločenského a politického života a predstavitelia iných štátov alebo medzinárodných organizácií pozvaní národnou radou alebo jej predsedom môžu so súhlasom národnej rady vystúpiť na jej schôdzi.“

Takže Boris, možno ste Volodymyra do NR SR pozvali vy osobne, ale či bude mať možnosť sa „prihovoriť“ k našim zástupcom v NR SR, tak toto si musia hlasovaním odsúhlasiť oni sami!

Alebo je už dohodnuté, že kto ma ako hlasovať a nemôže nesmie, sa stať „vládnej koalícii“ to, pri tomto hlasovaní, ako tomu bolo toť nedávno pri poslancovi NR SR – Robertovi Ficovi?

Už ste si svojich poslancov riadne podchytili, aby minimálne 76. zahlasovala za vystúpenie Volodymyra v NR SR?!  Lebo ak by náhodou opäť niekto z „koalície“ sklamal a zahlasoval by proti vystúpeniu Volodymyra v NR SR, tak tiež poletí, ako tie vaše dve „lastovičky“, za Roberta Fica?!

Nie som naivný a nebudem si nahovárať, že NR SR neodsúhlasí vystúpenie Volodymyra v NR SR.

Totiž toto nie je a nebude výhradne v rukách našich poslancov lebo takto sa ma stať a

každý vie na čí príkaz!

A taktiež nie som naivný a viem s určitosťou, že vo „vládnej koalícií“ sa bez problémov nájde tých minimálne 76 poslancov, ktorí radi takto poslúžia cudzím záujmom (USA) na našom území a Volodymyr sa k nim prihovorí!

(článok som písal ešte predtým /v piatok 6.5.2022 ráno, udalosti idú tak rýchle…/, ako 101 poslancov NR SR takúto potupu NR SR odhlasovali a mňa veľmi mrzí, že za takúto potupu NR SR, hlasovala aj časť opozície a najviac ma mrzí (prekvapuje?!), že za takúto potupu NR SR, jasne „Za“, hlasoval aj Robert Fico! Čo si mám o tomto jeho hlasovaní myslieť? Zatiaľ to nahlas nevyslovím, uvidím ako sa v NR SR počas potupného vystúpenia Volodymyra bude chovať a aký záver z toho urobí, ale i napriek tomu mal byť jasne „PROTI“…!)

Slovo „prihovorí“, je naozaj dosť nepresné lebo ja očakávam, že Volodymyr spustí vlnu slovnej spŕška, že málo nám dávate, málo zbraní nám dávate, malé sankcie na Rusko uvaľujete, odpojte sa od ruskej ropy, odpojte sa od ruského plynu, Rus je zlý, Američan je dobrý, Američan je anjel…a ak takto neučiníte, tak budete mať na svojich rukách krv Ukrajincov…!

Iste, Volodymyr to nepovie takto otvorene, ale zmysel jeho príhovoru bude identický!

Málinko odbočím – keď Volodymyr požaduje neustále len a len zbrane, čo raz viac zbraní, modernejších západných zbraní, pýtam sa, kto ich na Ukrajine bude „obsluhovať“?! Má Ukrajina toľko vojakov profesionálov, aby vedeli „obsluhovať“ tieto najnovšie západne zbrane, zbraňové systémy? Alebo je pravda, že už niekoľko rokov USA a iné štáty sveta, EÚ nevynímajúc, cvičia Ukrajincov pre použitie týchto zbraní?

Nuž odpoveď na túto otázku dal prednedávnom šéf  americkej (USA) vojenskej výcvikovej misie na Ukrajine, akýsi Todd Hopkins, keď jasne prehlásil toto – „Rusi nám dali osem rokov na výcvik ukrajinskej armády. Hlavnou chybou Ruska na jar 2014 bolo, že ruská armáda sa zastavila na Kryme.“ – https://sk.news-front.info/2022/05/07/hlavnym-cielom-washingtonu-na-ukrajine-je-co-najviac-oslabit-ruske-ozbrojene-sily/

A druha otázka, odkiaľ Volodymyr berie neustále toľko boja schopných profesionálnych vojakov, keď správy hovoria nie len o stratách vojakov na ruskej strane, ale aj na ukrajinskej?! (odpoveď by sa tiež mohla „skrývať“ vo vyššie uvedenom článku!)

 

A teraz k druhej podstate môjho dnešného názorového článku.

Ak je to také jednoduché, že len na ústnu žiadosť, ktorú dal Jurij Borisovi, vystúpi v pléne NR SR Volodymyr Zelenskyj, prečo by to nemalo byť také jednoduché aj v prípade Vladimira Putina?

Nestačilo by, keby išiel okolo Borisa, akýsi Igor Bratčikov, veľvyslanec Ruskej federácie na Slovensku a len tak ledabolo by mu povedal – „Počúvaj Boris, náš Vladimir by chcel tiež vystúpiť vo vašej NR SR a chcel by im tiež niečo povedať. Počúvaj Boris, urob niečo a nech je to čo najskôr.“

Aj v tomto prípade by „náš“ Boris okamžite zrazil opätky a vykonal by všetko potrebné, aby aj ruský Vladimir mohol vystúpiť pred plénom NR SR?!

Prečo to takto neurobíme, ako prvý v Európe?

Nuž veď nechajme sa ich obidvoch, prostredníctvom video kanála, „vytliachať sa“ a nech si z tých ich „tliachanin“ poslanci NR SR a občania SR, sami vyberú, kto z týchto dvoch iba tliachal a kto „tliachal“???

Lebo toto je demokracia! Demokracia je, keď sa dá rovnaký priestor obidvom stranám sporu! Inak je to len prasprostá propaganda!

 

Záver I:

 

Opozičným poslancom v NR SR odporúčam toto – Pri hlasovaní o vystúpení Volodymyra v NR SR, hlasovať jednoznačne „Proti“.

Pred jeho vystúpením odíďte z rokovacej sály a na svojich miestach zanechajte veľké plagáty, že národ slovensky chce mier a zanechajte tam aj veľké fotografie, aby ich Volodymyr dobre videl, čo vykonali ukrajinské vojenské oddiely, ako sú napríklad AZOV, na rusky hovoriacich občanoch Ukrajiny v Donbase, v Luhansku a v okolitých teritóriách Ukrajiny od roku 2014 do 24. februára 2022!

A ak bude priestor na otázky pre „hosťa“ Volodymyra, tak potom sa vrátiť späť do rokovacej sály a klásť mu otázky typu, či je pravda, že USA a iné štáty EÚ, už dlhé roky cvičia Ukrajincov pre boj s Ruskou federáciou, či je pravda, že na území Ukrajiny bolo niekoľko biochemických laboratórií USA, či Ukrajina bola dlhodobo zásobovaná zbraňami z USA a iných štátov Európy, aj zo Slovenska a hlavne nech sa opýtajú na terajšiu ukrajinskú opozíciu, pravda, ak ešte nejaká existuje!!! (dnes už vieme že v rámci „demokracie“ bude otázky klásť nemožné!)

Nuž a tí najodvážnejší poslanci NR SR, tí najviac národne cítiaci, by mohli v rokovacej sále zotrvať, aj počas „príhovoru“ Volodymyra a mohli by použiť píšťalky napr. tak, ako to vykonal, dnes už bývalý poslanec NR SR Marian Kotleba, keď sa v NR SR schvaľovala „obranná“ dohoda medzi SR a USA!!!

 

Záver II.

Pýtam sa – nie je vystúpenie Volodymyra v NR SR, porušením rokovacieho poriadku NR SR v zmysle §32, Zákona 350/1996 Z.z. – „ZÁKON NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY z 24. októbra 1996 o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky“, kde ods.(4) hovorí toto – „Do rokovacej sály je zakázané vnášať transparenty, plagáty, letáky alebo iné obdobné vizuálne zobrazenia, zbrane, výbušniny a paralyzujúce prístroje a látky. Do rokovacej sály je zakázané nosiť materiály propagujúce politickú stranu alebo politické hnutie alebo šíriace reklamu. Do rokovacej sály je ďalej zakázané vnášať jedlo. Voči osobe, ktorá poruší niektorý z týchto zákazov, predsedajúci postupuje podľa odseku 2.“?

Pýtam sa v zmysle vyššie uvedeného – nie je vystúpenie Volodymyra v NR SR jasná propagácia jeho politickej strany – „Služobník ľudu“ (naozaj názov strany hoden komika!)

, nie je to zahranično-politická reklama?

A nie je použitie veľkoplošnej obrazovky v rokovacej sále NR SR , zakázaným použitím vizuálneho zobrazenia?

Nuž veru podľa mňa je to porušenie rokovacieho poriadku NR SR, flagrantným spôsobom!

Tu navrhujem tým poslancom NR SR, ktorí jasne hlasovali proti takémuto vystúpeniu Volodymyra v pléne NR SR, aby ešte pre samotnou touto potupou NR SR, podali procedurálny návrh, aby sa hlasovalo o tom, že takéto vystúpenie je jasným porušením Zákona NR SR o rokovacom poriadku č. 350/1996 Z.z., §32, ods.(4) a aby sa ďalej v tomto bode programu NR SR nepokračovalo a aby sa takémuto, pre NR SR potupnému vystúpeniu, zamedzilo.

Tak budú mať možnosť občania-voliči SR, v priamom prenose vidieť, ako sa naši zástupcovia, naši sluhovia v NR SR, opäť zachovajú a opäť umožnia potupiť, politický znesvätiť posvätné miesto našej demokracie(?!), NR SR, vystúpením cudzieho štátneho príslušníka…!!!

 

 

 

 

 

 

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.