Založ si blog

Nedeľný politický „Ein Kessel Buntes“!

Ostatná nedeľa bola na TV obrazovkách prešpikovaná politickou „satirou“ v podaní „komikov“ „vládnej“ koalície!

Avšak najskôr pre tých mladších, hlavne tých, čo sa narodili buď tesne pred novembrom 1989 alebo po ňom.

Ein Kessel Buntes (EKB) bol veľký východonemecký (DDR – Deutsche Demokratische Republik) hudobno-zábavný program, ktorý sme si mohli pozrieť v priamom prenose a takou „malou“ konkurenciou na obrazovkách Československej socialistickej TV bolo naše Televarieté, ktoré bolo ešte o rok staršie (od 1971), ako už spomínaný EKB…(od 1972).

A teraz späť k ostatnej politickej TV nedeli, k slovenskému politickému „EKB“, kde vystupovali samé „hviezdy“ slovenskej „koaličnej“ politickej satiry.

A aby to bolo pre občana-voliča „zábavnejšie“, tak sa rozdelili do troch stanovíšť nasledovne – TA3 – V politike – Boris Kollár (BK), – TV Markíza – Richard Sulík (RS) a najväčšia „koaličná“ satirická hviezda dostala priestor v RTVS – „EKB“ v O 5 minút 12 – voalá (fr. Voilá!)  Veronika Remišová (VR)!

Opozičných vystupujúcich nebudem riešiť, na ich pôsobenie na dnešnej marazmatickej slovenskej politickej scéne som sa už jasne vyjadril v predchádzajúcich mojich článkoch, určite sa k nim dostatočne kritiky povenujem aj v mojich ďalších článkoch venovaných výhradne len im, a preto ich na dnes zo svojho názorového článku vynechám! To ako dnes pôsobia, ako slabá, slabulinká parlamentná opozícia, tak to im občan-volič spočíta v nadchádzajúcich PV (pravda, ak sa včas nespamätajú!) a ja pevne verím, že v predčasných PV!!!

Prvý vystupujúci v nedeľnom slovenskom politickom „EKB“ bol BK.

A začal naozaj „impozantne“ – na poznámku moderátora, že „minister“ Lengvarský svojou „reformou“ zdravotníctva nechce nič rušiť, nič zlé v zdravotníctve napáchať, tak jeho „koaličný“ partner mu odkazuje toto „…ale to je len floskula…“, následne pokračuje – „…áno a môžem Vás aj týmto oblafnúť…“, potom na adresu Lengvarského „reformu“ používa výrazy „…to je nezmysel…“ a zachádza až tak ďaleko, vo vzťahu k vlastnej „vládnej koalícií“, že na „radosť“ celého Slovenska povie v priamom TV prenose takúto politickú „satiru“ – „…toto sú všetko len také klišé, to sú také bláboly…, …nič sa stým nerobí…“ a pribil to „satirickými“ komentmi na Kolíkovej súdnu „reformu“ týmto – „…to je akože škatule, škatule hýbete sa…“  a ďalej „…a teraz všetci jak burani pôjdeme po tej diaľnici do Trnavy…“, ďalej Kolíkovej nakladá takto „…to sú také nezmysli…“ a „veselo“ pokračuje – „…len my sme jak šibnutí v tomto…, …tak čo sme sa zbláznili?…“

Nuž čo povieš občan-volič SR? Nie je to „úchvatné“, takéto super „satirické“ vystúpenie by určite zabodovalo aj v EKB!!!

Ďalších vystupujúcich už dopodrobna rozoberať nebudem lebo by to bolo na dlho.

Tu už len spomeniem krátko RS v TV Markíza, kde najskôr na otázku moderátora, či ministerstvo uvažuje o odpustení DPH z EE na určitý čas, aby zvýšená cena za EE občanov od januára 2022 ekonomicky nepoložila, tak tu RS odpovedá, že áno vie si to predstaviť a na konci relácie, kde majú diskutujúci odpovedať na tri otázky „áno-nie“, tak na tú istú otázku o odpustení DPH na EE, RS bohorovne odpovedá, že si to vie len ťažko predstaviť!!!

No povedz Slovač, nie je toto satira hodná formátu EKB a celej tejto pozliepanej „vládnej koalície“?!

No a perlička nedeľného slovenského politického EKB bola jednoznačne vševediaca VR.

Tá na každú jednu otázku, na každú jednu tému, mala len jedno jedine riešenie a odpoveď.

Totiž aj po viac, ako rok a pol ich „vládnutia“ to nezvládajú lebo Fico, lebo SMER lebo tí, tamtí pred nami!!! Lebo dnes, keď sa kradne ich nominantami (viď Pezinok Ústredie práce…!), tak to len preto lebo FICO!!!

Nuž veru občan-volič SR, bolo by to všetko naozaj na smiech, ak by to nebolo na hurónsky plač!!!

Nedeľná politická kabaretná šou v podaní „koaličných“ zástupcov na obrazovkách TV s celoštátnou pôsobnosťou nám ešte jasnejšie ukázala a dokázala, že je načase aby táto „vládna“ sebranka skončila čo najskôr!

Jeden takýto politický recept ponúknem v ďalšom mojom názorovom článku, a samozrejme tentokrát sa bude týkať výhradne opozície zastúpenej dnes v NR SR lebo ich pôsobenie v predmetných reláciách by som na oplátku mohol nazvať, tiež veľmi sledovanou reláciou v prednovembrových (89,) rokoch na večerných nedeľných TV obrazovkách, ktorá niesla názov – „Nedeľná chvíľka poézie“!!!

Áno, lebo ich vystupovanie, kľudné vystupovanie, mi pripadá ako prednes politickej poézie! Nie páni, vy musíte byť tvrdší, rozhodnejší lebo ľavicoví politici musia byť doslova revoluční!!!

Je potrebné si uvedomiť, že revolúcie v minulosti nevyvolávali tí bohatí, ale tí utláčaní, ta absolútna väčšina…, ale o tom v inom mojom názorovom článku!

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.