Založ si blog

Rýchla správa – obludne absurdná „motivácia“!

Skúsim stručne lebo takáto obludnosť by mala byť jasná na základe jednoduchého stručného popisu/vysvetlenia/podania!

Ako som už v predchádzajúcich článkoch písal, nesledujem večerné „spravodajské“ relácie žiadnej „slovenskej“ TV, RTVS nevynímajúc.

Avšak každé pracovné ráno (od Po do Pi) začínam prehľadom informácií, či už na TV TXT alebo (aj) na internetových stránkach. Toto je výhoda dnešných moderných TV, že si na nich môžete „prelistovať“ aj web stránky.

Každé pracovné ráno vstanem skôr (cca 4:15), aby som si mohol ešte doma v kľude vypiť svoju rannú „drogu“ – kávu (klasika zalievaná) lebo po príchode na pracovisko (cca 6:30) už žiadna káva, ale rovno tvrdá makačka lebo v kapitalistickej spoločnosti, kto sa chce mať ako tak dobre, musí tvrdo, poctivo makať – stres a pod. sprievodné javy sú pre kapitalizmus príznačné…! (poznámka pomimo – aj za socializmu sa pracovalo poctivo a tvrdo, ale s jedným zásadným rozdielom – pracovalo sa na prospech všetkých a žiaden jednotlivec nevlastnil žiadne fabriky, ktoré boli tepnami socialistického rozpočtu…!)

Toto však nie je v tomto rýchlom článku dôležité.

Dôležité je toto, čo ma primälo napísať tento rýchly článok.

Keď som dnes ráno zapol TV a skôr, ako som mohol prejsť na TXT resp. Smart službu TV, sa mi samozrejme zobrazila obrazovka s predvolenou stanicou STV1.

Práve išla repríza večerných –  „Správy RTVS“ a reportáž o tom, že od pondelka 18.10.2021 bude na Slovensku už niekoľko Covid „čiernych“ okresov, čo samozrejme považujem za totálny blud a šikanu občanov SR!

Totiž žiadna Covid „farba“ by podľa mňa nemala existovať a regionálne ÚVZ SR, by mali pracovať presne v takom režime, ako pracovali v „pred pandemickej“ dobe, keď sme tu mali raz silnejšiu, inokedy slabšiu jesenno-zimno-jarnú epidémiu „obyčajnej“ chrípky…!!! („neviem“ čo sa deje, ale akosi ju naši „epidemiológovia“ po roku a pol „pandémie“ C-19 začínajú znova objavovať! Načo je to príprava?)

A hlavne všetky nemocnice by mali pracovať v riadnom režime na plný výkon presne tak, ako pracovali v pred „pandemickom“ období – žiadne hlúpe „pandemické“ obmedzenia, ktoré ich naozaj obmedzujú v riadnej zdravotnej starostlivosti…!!! (aj o tom podrobnejšie inokedy)

Túto RTVS Covid reportáž som zachytil od momentu, ako majiteľka cukrárne z Covid  „čierneho“ okresu Bardejov (celé meno RTVS zverejňuje na obrazovke dole na lište) sa právom ponosuje takto – „Sme smutní z toho, že zase! S tým, že máme zamestnancov na plný pracovný úväzok, to je skôr pre nás také, že tí zamestnanci nebudú mať prácu. Teraz musíte rozmýšľať, ako ich uživiť, čo urobiť, aby sme teda na seba zarobili. Hlavne o to ide!“

Nuž veru, takéto problémy Covidautomat netrápia ani ich nepozná! Totiž on ich ani nemá vo svojom „pandemickom“ programe! Takéto problémy V. Lengvarského taktiež netrápia! Tiež ich nemá vo svojom „povelovom“ Pfizer programe!

Ich netrápi, že títo ľudia budú doma sedieť absolútne respiračne zdraví, tak dlho až sa Covidautomat, ktorý pravdepodobne vynašli a zaviedli na Slovensku Marťania(!) lebo nik za neho nechce na seba zobrať zodpovednosť, každý sa vyhovára, že to nie My zatvárame ekonomiku, to predsa Covidautomat, akýmsi spôsobom prehupne do svetlejšej farby a pod. bludy, bludarizmi!!!

Avšak najpozoruhodnejšie na celej reportáži je záverečná veta redaktorky RTVS, ktorá znie/znela takto – „Naďalej sa predpokladá zhoršovanie epidemickej situácie. Podľa prognózy Inštitútu zdravotných analýz (IZA) na konci októbra môže byť denný prírastok pozitívne testovaných ľudí na úrovni 3500. V nemocniciach sa odhaduje 1600 pacientov, aktuálne ich je necelých 800. Denne môže zomierať na Covid až 32 ľudí! – …, …KEĎ POČET PACIENTOV V NEMOCNICIACH PREKOROČÍ TISÍC (1000!), ZDRAVOTNÍCI  BUDÚ OPäŤ DOSTÁVAŤ COVIDOVÝ PRÍPLATOK SEDEM (7) EUR ZA HODINU.“

 

Takže, IZA predpovedá vývoj „pandemickej“ situácie na Slovensku a pravdepodobne sa budú musieť vykonať také kroky, aby sa táto ich prognóza naplnila a aby sa mohlo povedať – „aha, Vy tupela, dezoláti, dobytok…, nie ste Covid zaočkovaní, tak Vás Covidautomat začierni a budete, aj keď úplne respiračne zdraví, sedieť doma, až z toho zčernáte…!“

Dobre, ale potom prečo musia pykať aj tí čo sa v dobrej viere a v „dobrej viere“ nechali Covid zaočkovať?

Veď už na začiatku samotná Zuzana Čaputová vo svojom reklamnom Covid videoklipe tvrdí, že „vakcína je SLOBODA“!!!

Prečo plne Covid zaočkovaní, „zodpovední“ to občania SR, sa nemôžu voľne pohybovať, voľne žiť normálne životy, keď sú takto plnohodnotne voči C-19 chránení?

Prečo sa nemôžu voľne pohybovať medzi tými nezaočkovanými tupelami, dezolátmi, dobytkom, ktorí/ktoré sú očividne respiračne absolútne zdraví:

Ako ich môže nakaziť C-19 takýto Covid nezaočkovaný, zdravý jedinec a hlavne, ak oni sú už plne Covid zaočkovaní a teda by mali byť plne Covid chránení?!

Naozaj tomu nerozumiem! Vysvetlí mi to niekto?!

Ďalšia pozoruhodná vec, ktorá zaznela v tejto reportáži je táto – „..Naďalej sa predpokladá zhoršovanie epidemickej situácie…“

Nuž, ale, ale v RTVS nepomýlili ste sa? Veď tu nemáme Covid epidémiu, ale Covid pandémiu!!! Veď predsa kvôli epidémií sa nerobia tak rozsiahle reštrikcie! Či už áno?!

Dávam do pozornosti redaktorom RTVS (aby z toho nemali problém!), aký je rozdiel medzi epidémiou a pandémiou.

Epidémia – „je náhly a hromadný výskyt a šírenie infekčných a iných chorôb v určitom mieste a čase…“

Pandémia – „je rozsiahla epidémia, ktorá sa rozširuje na geograficky rozsiahlom území, dokonca medzi kontinentmi a celosvetovo…“

Tak sa pýtam. Máme na Slovensku teraz a v tomto čase, Covid epidémiu alebo Covid pandémiu kontinentálneho a celosvetového rozsahu?

No za najzávažnejšiu časť predmetnej Covid reportáže RTVS považujem jej záver, ktorý znie/znel takto – „KEĎ POČET PACIENTOV V NEMOCNICIACH PREKOROČÍ TISÍC (1000!), ZDRAVOTNÍCI  BUDÚ OPäŤ DOSTÁVAŤ COVIDOVÝ PRÍPLATOK SEDEM (7) EUR ZA HODINU“

Ja sa naozaj nikoho nechcem dotknúť, ale opýtam sa takto – Čo by robil každý z nás, aby mal vyšší plat, vyššiu mzdu, keby mu zamestnávateľ povedal, že budeš mať zaručený hodinový príplatok, ale musí sa ti zhoršiť pracovné prostredie resp. musí sa ti navýšiť práca a na to navýšenie máš vplyv aj ty?!

Nuž áno, snažil by sa o to, aby sa tak stalo a aby mu zamestnávateľ, takýto príplatok musel vyplatiť!

Ja viem že toto je v skutočnom kapitalistickom režime totálny nezmysel lebo motivácia na nárokovateľný príplatok by mala byť jednoznačne opačná a teda, budeš dostávať príplatok, ak sa tvojim pričinením tvoje pracovné prostredie zlepší a hlavne ak sa tvojim pričinením dosiahnu lepšie ekonomické výsledky a pod.

Nemali by zdravotnícky pracovníci (všetci bez výnimky – teda aj nezdravotnícky personál!) byť motivovaní príplatkami za opačný Covid stav v nemocniciach?

Nemali by byť odmeňovaní za to, že bude v nemocniciach menej, ako 1000 Covid pacientov a za toto dostanú príplatok?

A že to nevedia ovplyvniť?

Ako to, že nevedia?

Podľa mňa to vedia, ale nie je im to hlúpymi „pandemickými“ nariadeniami Covidchunto apartheidnej „vlády“ dovolené/umožnené!!!

Ja som plne presvedčený, že taký Vladimír Krčméry by to dokázal (a teraz to nemyslím ironicky, ale celkom vážne!) a to už od prvopočiatku Covid „pandémie“ na Slovensku, od marca 2020 keď pre TREND.sk, dva dni pred koncom vlády SMER-SD a spol. a dva dni pred nástupom „vlády“ OĽANO a spol. – 18. marec 2020, povedal tieto veľmi vážne slová a vety – „…už teraz máme lieky, ktoré účinkujú na koronavírusMy nemáme lieky, ktoré sú licencované, ktoré sú registrované, ale to je otázka administratívno-technicko-byrokratická...“

A hlavne V. Krčméry povedal tieto veľmi závažné slová, pre dnešný zdravotnícky personál, hlavne lekárov, hlavne všeobecných ambulancií prvé kontaktu s pacientmi – „„Prvé, čo ma zaujíma je, aby pacient nezomrel a o každom lieku, o ktorom viem, že by mu mohol pomôcť,  mu ho dám, či je registrovaný alebo nie je registrovaný, aj keby ma mali za to, prosím pekne, trestne stíhať…“

https://www.trend.sk/spravy/krcmery-koronavirus-zvladneme-maji-vratime-beznemu-zivotu

https://www.youtube.com/watch?v=pHfVRNHvwmw&ab_channel=IngSharky

 

Nuž naozaj, nemám na teraz k tejto obludne zvrátenej motivácií našich zdravotníkov a hlavne vedení zdravotníckych zariadení viac čo dodať.

Na to nech si odpovie každý občan sám, či je takáto motivácia účinná v boji proti C-19 alebo je to skôr motivácia, ako mať v našich nemocniciach čo najviac „covidových“ pacientov, ktorí majú napr. zlomenú ruku, alebo sú po operácií na úplne inú diagnózu, ako je C-19, ale „spoľahlivý“ PCR, AG test ich označil za Covid pozitívnych, aj keby sa tieto testy opakovali až dovtedy, kedy by výsledok bol, taký aký má byť, teda Covid pozitívny…!!!

Tým v žiadnom prípade nechcem povedať, že zdravotnícky personál nemá nárok na vyššie mzdy! Má! Ale nie len teraz, keď tu máme sezónnu Covid „pandémiu“…!!!

A kde na tieto príplatky zobrať peniaze!

Nuž veľmi jednoduchá vec!

Nech „minister“ financií Igor Matovič vykoná v rozpočte ministerstva zdravotníctva jednoduchú zmenu, jednoduchý presun – financie, státisíce eur, ba až desiatky miliónov eur vyčlenených na nákup absolútne zbytočných AG testov a od 01.01.2022 aj PCR testov, nech presunie do kapitoly – „výdavky na mzdy zdravotníckeho a nezdravotníckeho personálu nemocníc“ a taktiež na nákup lacných a účinných liekov na liečenie koronavírusových chorôb, na tie lieky, minimálne štyri, o ktorých ešte v marci 2020 slobodne hovoril Vladimír Krčméry a zároveň ponížil výdavky na nákup Covid vakcín, ktoré sú ešte stále pichané našim občanom v režime experimentálnom a experiment očividne nevychádza, keď Covid „černota“ akéhosi „marťanského“ Covid automatu, sa plne a bez výnimiek vzťahuje aj na nich!!!

Som presvedčený, že je potrebné sa nad tým skutočne vážne zamyslieť a takéto motivačné zmeny vykonať, ale s touto Covid apartheidnou diktátorskou chuntou, za výkonnej pomoci Zuzany Čaputovej to nepôjde a teda predčasné voľby sú dennodennou témou číslo 1 a sú absolútnou nevyhnutnosťou, aby sa Slovenská republika, konečne dostala do politicko-spoločensky-ekonomických normálnych koľají, aj za cenu, ako to svojho času vyhlásil chorvátsky prezident Zoran Milanovič – „Je mi to jedno! Sme očkovaní dostatočne a všetci to vedia. Viac než na 50% sa nedostanemeNech nás oplotia drôtom.“ https://www.facebook.com/nitra.slovensko.1/videos/1059984997871960/?t=1 !!!

Záver.

Ospravedlňujem sa za môj prvotný zámer, aby bola táto moja Rýchla správa stručná.

Asi mi dáte za pravdu, že takto dôležitá téma sa jednoducho stručne opísať nedá, aby z nej bolo zrejme, o akú obludno-absurdnú Covid „motiváciu“ nášho zdravotníckeho systému sa jedná!!!

 

PS:

Teda ak chceme, aby zdravotnícky aj nezdravotnícky nemocničný personál zarábal lepšie, musí byť na Covid nemocničných lôžkach horšie?

Lepšie napísané, viac Covido-lôžkových pacientov, ktorým PCR a AG test doslova vylosuje (totiž taká je ich pravdepodobnosť Covid presnosti!), že sú Covid pozitívni a je jedno na akú diagnózu sú/boli prijatí?

A boli by na nemocničných lôžkach, aj v prípade keby neboli Covid testami vylosovaní za pozitívnych a keby za Covid pozitívneho pacienta nebol Covid „mimoriadny“ príplatok???

Zvrátenosť nad zvrátenosť!!!

Slovač, veľmi ma zaujíma Tvoj názor na takúto formu Covid finančnej „motivácie“!

Alebo Ti je to Slovač jedno? NEVERÍM!!!

Pozri, ako „utešene“ deň odo dňa rastú počty Covid hospitalizovaných!

V tejto chvíli je to vraj už 943!

Teda už len jeden deň a šup Covid finančná zdravotnícka „motivácia“ je tu! A ako dlho potrvá? Kto bude ten/tí, čo bude/budú určovať dĺžku Covid finančnej „motivácie“ v zdravotníckom sektore???

 

 

 

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.