Založ si blog

Generálny štrajk je v dnešnej covid dobe žiaľ len želanou utópiou!

Áno, priznávam, aj ja som  svojho času zazlieval slovenským bossom – odborárov, že neriešia danú Covid chuntovládu Generálnym štrajkom.

Áno, zachytil som na sociálnych sieťach, že aj ostatná časť nespokojného obyvateľstva SR sa dožaduje, aby slovenskí odborári zorganizovali Generálny štrajk.

Ale, je tu jedno veľké, preveľké ALE!!!

Už sa nepíše koniec roka 1989.

Nie, dnes už nie je situácia tak jednoduchá na vyhlásenie Generálneho štrajku, ako tomu bolo v tie „revolučné“ dni v novembri 1989, kedy všetky podniky a inštitúcie boli štátne!!!

Áno, bolo to 27.novembra 1989, kedy sa vtedy, ešte v Československej socialistickej republike začal na pravé poludnie dvojhodinový Generálny štrajk – na stránkach Ústavu pamäti je k tomu aj takýto komentár – „Na poludnie 27. novembra 1989 vstúpilo v ČSSR pod heslom „Koniec vlády jednej strany“ do dvojhodinového generálneho štrajku 75 % tovární, úradov, škôl a obchodov. Podniky s nepretržitou prevádzkou sa k štrajku pripojili manifestačne. Vďaka tomu boli národohospodárske škody, ktorými vládna moc strašila občanov, minimálne.“ – https://www.upn.gov.sk/sk/27-november-1989—generalny-strajk-v-cssr/.

Ak ma pamäť neklame, tak za viac ako 30 rokov kapitalistickej „demokracie“, sa na území Slovenska ani náznakom nekonal Generálny štrajk pracujúcich a že príležitosti bolo dosť, o tom niet pochýb!!!

Dnes nie je jednoduché vyhlásiť Generálny štrajk pracujúcich lebo štátne už nie je takmer nič a tí čo pracujú v zahraničných kapitalistických korporáciách môžu na akýkoľvek štrajk zabudnúť lebo veľkokapitalista nestrpí, aby si jeho zamestnanci (otroci) vybavovali skrze nich svoje politické účty s „vládou“ SR s ktorou oni, okrem štátnych dotácií nemajú už „nič“ spoločné!!!

Dnes veľkokapitalista zo západu svojim zamestnancom-otrokom odkáže, že ak chcú štrajkovať tak áno, ale potom hajde na ulicu!!!

Preto svoj názor diametrálne opravujem, takzvane revidujem a už si nemyslím, že Generálny celoslovenský štrajk je možný!

Ale nie je všetko stratené lebo je možný celoslovenský štrajk tých inštitúcií, ktoré ešte spadajú pod štát resp. pod samosprávy!

A takým najsilnejším odvetvím je verejná hromadná doprava lebo, ak by sa táto zablokovala celoštátne, tak by sa nepracovalo ani v tých nadnárodných veľkokapitalistických vykorisťovateľských fabrikách!!!

Preto presne, ako tomu bolo 27. novembra 1989 by sme my všetci, čo si nemôžeme dovoliť Generálne štrajkovať, by sme mali práve toto odvetvie povzbudiť ku Generálnemu štrajku tým, že si na znak solidarity v deň ich/nášho Generálneho štrajku pripneme na viditeľné miesto nášho vrchného horného odevu slovenskú trikolóru!!!

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.