Založ si blog

Od 01. 07. 2021, na Zuzanu Čaputovú a spol, už ani muk!

Zuzana Čaputová, podľa môjho názoru a presvedčenia, včera 08.6.2021 podpísala zjavne neústavný resp. s Ústavou SR v jasnom rozpore zákon resp. doplnenie Trestného zákona č. 300/2005 Z.z. o § 360b – „Nebezpečné obťažovanie“ !!! – https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=491873

Tento nový § Trestného zákona „presne“ vymedzuje čo sa myslí pod pojmom „nebezpečné obťažovanie“, takto – ods.(1) – „Kto inému prostredníctvom elektronickej komunikačnej služby, počítačového systému alebo počítačovej siete úmyselne podstatným spôsobom zhorší kvalitu jeho života“, bod a) – „dlhodobým znevažovaním, zastrašovaním, neoprávneným konaním v jeho mene alebo iným podobným dlhodobým obťažovaním,…“ – „…potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.“

Ods.(2) – „Odňatím slobody na jeden rok až štyri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1“, bod a) – „na chránenej osobe…“

Kto je považovaný za chránenú osobu? Nuž podľa toho istého Trestného zákona v §139, ods.(1) sa Chránenou osobou, okrem iných rozumie v bode g) – „osoba požívajúca ochranu podľa medzinárodného práva,“ a bod h) – „verejný činiteľ alebo osoba, ktorá plní svoje povinnosti uložené na základe zákona,“

Takže čo pre mňa z hore uvedeného vyplýva? Z hore uvedených faktov? Nuž len jedno jediné!

Ak v elektronickej podobe napr. takýmto a podobným článkom sa budem kriticky vyjadrovať napr. na adresu Zuzany Čaputovej po dobu dlhšej, ako tri mesiace, tak to môže byť považované za znevažovanie chránenej osoby a môžem byť trestne stíhaný a dostať väzobný trest, trest odňatia slobody od 1. až do 4. rokov!

To sté ma čaká, ak by som sa v elektronickej podobe kriticky vyjadroval o osobe, ktorá požíva medzinárodnú ochranu napr. niektorého z veľvyslancov pôsobiaceho na území SR napr. o veľvyslankyni USA na Slovensku Bridget Ann Brinkovej napr. v zmysle, že sa až pričasto prechádza po záhrade prezidentského paláca, kde sa „úplne náhodou“ stretne so Zuzanou Čaputovou a prehodia zopár viet o „počasí“ a jeho vplyvu na Slovensku politickú scénu, tak mám obrovský problém!

Tu ešte podotknem, že táto novela Trestného zákona by sa dala celkom jasne pomenovať aj ako zákaz kritického myslenia na Slovensku!

Áno, celkom jednoznačne, pretože, ak vyslovíte od 01.07.2021 v elektronickej podobe (teda je to tzv. archivačné vyjadrenie sa!) určitú kritiku na konanie napr. Zuzany Čaputovej a pritom ani nemusíte použiť expresívne výrazy, tak to môže byť posúdené, ako verejné obťažovanie a hlavne hanenie Chránenej osoby, ktoru dnes podľa Trestného zákona Zuzana Čaputová bez pochyby je!!!

A čo nám hovorí Ústava SR? Nuž „len“ toto – Čl.24, ods.(1) – „Sloboda myslenia, svedomia, náboženského vyznania a viery sa zaručujú…“, Čl.26, ods.(1) – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené“, Čl.26, ods.(3) – „Cenzúra sa zakazuje.“

A tu sa pýtam, Zuzana Čaputová nevidí rozpor medzi novelou Trestného zákona so Zákonom Zákonov SR, s Ústavou SR ? Tu sa prečo neobrátila „spak ruky“ na Ústavný súd SR, aby jej podal vysvetlenie o ústavnosti a zákonnosti tejto novely Trestného zákona?! Alebo má Zuzana Čaputová obavu, žeby sa tentokrát Ústavný súd SR „postavil na zadné“ a nestotožnil by sa z jej právnym názorom?! S jej „právnym“ názorom, že predmetná novela Trestného zákona nie je v rozpore s Ústavou SR?!

A teraz malý príklad, čo by sa mohlo udiať s bežným občanom SR od 01.07.2021, ak by sa dopustil takéhoto kritického myslenia.

AKTUALITY.sk (teda médium celkom jasne naklonené Zuzane Čaputovej a celej neoliberálnej politickej skupinke pôsobiacej na území SR!) dňa 08.06.2021 o 21:38 uverejnili článok k téme KORONAVÍRUS s takouto titulkov – „Za očkovanie ponúknu v americkom štáte Washington marihuanu“ (!!! – takáto zvrátenosť sa môže naozaj udiať len v podmienkach „neobmedzenej slobody“ v USA). – https://www.aktuality.sk/clanok/897823/koronavirus-za-ockovanie-ponuknu-v-americkom-state-washington-marihuanu/

V článku sa okrem iného uvádza takáto „myšlienka“ – „V americkom štáte Washington ponúknu občanom za to, že sa dajú zaočkovať proti koronavírusu, zadarmo jeden marihuanový joint (cigaretu). Kampaň s názvom „joint za očkovanie“ má ľudí motivovať k tomu, aby sa dali zaočkovať, informovala agentúra AFP.“

Neviem posúdiť, či autor tohto článku, skrývajúci sa pod názvom „Svet“, sa k tomuto celému vyjadruje, aj kriticky alebo to len jednoducho prevzal od dotyčnej agentúry a „nechal“ to tak!

Neviem to posúdiť preto lebo článok je samozrejme zamknutý a ja som sa slobodne rozhodol, že si ho zaplatením istej sumy na účet AKTUALITY.sk neodomknem.

Avšak jednu poznámku si neodpustím. Tu je vidieť, aká „bohatá“, podľa všetkého veľmi početná vrstva obyvateľstva žije na území USA, ak sa nechajú kúpiť za jednu cigaretku marihuany! A teda je otázka, nechajú sa takto podlo kúpiť na zaočkovanie, už užívatelia tejto drogy resp. aj iných tvrdších drog alebo takto lákajú na užívanie nateraz tzv. mäkkých drog, od ktorých už nie je ďaleká cesta na používanie tvrdých drog, nových, mladých ľudí???!!!

Preto ani nebudem rozoberať obsah článku, len sa zamyslím nad tým, či už aj na Slovensku nemôže mať niekto takéto zvrhlé nápady, aby ľuďom ponúkal zadarmo joint marihuany za to, keď sa dá „dobrovoľne“ zaočkovať.

Nuž sú na Slovensku takýto ľudia a sedia priamo vo vláde!

A názor Zuzany Čaputovej na užívanie marihuany, hlavne mladými ľuďmi? Ten je takýto – „ a užitie alebo držanie marihuany pre osobnú potrebu by nemuselo hneď hroziť väzenie“ alebo aj takýto – „Sú to prípady konkrétnych ľudí, ktorí pre nerozvážnosť strávia významnú časť svojho života vo väzení,“ (https://www.webnoviny.sk/caputova-za-uzitie-alebo-drzanie-marihuany-pre-osobnu-potrebu-by-nemuselo-hned-hrozit-vazenie/)

Teda jasný náznak absolútneho zmiernenia prístupu štátu k užívaniu marihuany na území SR, hlavne, ak podľa Zuzany Čaputovej ide „len“ o užívanie marihuany na vlastnú potrebu…! Nad tým ostáva rozum stáť!

A teraz trochu „zakonšpirujem“, stane sa pri tejto neoliberálnej vláde s podporou Zuzany Čaputovej to, že aj na Slovensku sa za istých podmienok zlegalizuje používanie marihuany napr. užívaním marihuanových cigariet. Následne táto diktátorsko-despotická chunta zistí, že mládež je málo vakcinovaná Covid západnými vakcínami a aby ich trochu v tomto smere nakopla, tak im ponúkne ako v USA jednu, jedinú cigaretku marihuany, ak sa dajú takto „dobrovoľne“ zaočkovať Covid vakcínou, keď už nezaberajú akokoľvek farebne označené Covid pasy, pasy „slobody“!!!

Ja ako odporca takýchto „dobrovoľnosti“ a odporca voľného užívania, akej koľvek drogy napíšem o tomto svoj názor prostredníctvom elektronických prostriedkov. A budem o tom písať pravidelne, dlhodobo, napr. minimálne tri po sebe nasledujúce mesiace a v predmetnom článku budem nadmieru adresný, pomenujem „politikov“, ktorí toto na Slovensku zaviedli a označím ich konanie za idiotské resp. nie v súlade so zdravým rozumom.

A čo sa stane? Nuž na základe novely resp. doplnenia Trestného zákona 300/2005 Z.z., podpísaného spak ruky Zuzanou Čaputovou ma môžu slovenské orgány činné v trestnom konaní obžalovať, že som istým vplyvným ľuďom na Slovensku zhoršil kvalitu ich života resp. som ich dlhodobo znevažoval lebo som ich nápady označil za idiotské a mentálne narušené a pôjdem pekne krásne za slobodne prejavený názor, na tvrdo do výkonu trestu na 4 roky! BODKA, vec vyriešená a ďalší si rozmyslia, či sa budú „slobodne“ vyjadrovať!!!

Takže záver je jediný a jasný, od 01.07.2021, nech by Zuzana Čaputová a spol. vykonali čo koľvek, aj v rozpore zo zdravým rozumom, tak už ani MUK – kritické myslenie je ZAKÁZANÉ!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.