Založ si blog

Osirelá Zuzana Čaputová!

Zuzana Čaputová ostala sama. Úplne sama! Zato si však môže sama!

Áno, ostala sama, ako ten kôl v plote! Žiaľ udialo sa to pri udalosti, kde sama nemala byť ani náhodou!

Hovorím o jej „vzdaní pocty“, „vzdaní úcty“, padlým, ale aj tým čo prežili, sovietskym vojakom pri príležitosti ukončenia druhej svetovej vojny, ktorých si Zuzana „pripomenula“ nie 9. mája lebo taká je historická pravda, ale ako Západný, jej tak blízky neoliberálny, zákerný svet, už 8.mája.

Zuzana „hrdo“ kráča s respirátorom na tvári k pamätníku chrabrých sovietskych vojakov na Slavíne, sama samučičká, ako ten povestný kôl v plote!!! V čase jej prítomnosti bol Slavín doslova vyčistený, od všetkých a všetkého, čo by narúšalo jej hegemóniu, že všetky „oči“ sa musia upierať klen a len na ňu!!! (https://www.facebook.com/zcaputova/photos/pcb.1711113149096662/1711112792430031/)

Nuž hanba je to preveľká!

Zuzana Čaputová, ak už nechcela mať pri sebe v danej chvíli nikoho, tak mala mať okolo seba minimálne, ešte všetkých žijúcich slovenských občanov, ktorí bojovali v II. sv. vojne a určite by ruská ambasáda zabezpečila účasť aj niektorého z ešte žijúcich, vtedy sovietskych občanov, príslušníkov chrabrej sovietskej Červenej armády, ktorí sa podieľali na oslobodení, aj našej milovanej vlasti!!!

To sa podľa všetkého nemohlo stať lebo na hrudiach týchto statočných, dnes už naozaj starých ľudí, by sa vynímali medaily udelené Sovietskym zväzom, sovietskou Červenou armádou! Napríklad – „Rad Víťazstva“ alebo „Rad červenej hviezdy“, nebodaj „Rad Slávy“ a pod.

Ale ak by mali na hrudi veľkú medailu U.S. Army z II. sv. vojny – medailu víťazstva, pod názvom WWIIVictory, tak to by už asi šlo!

Prečo bola Zuzana Čaputová na Slavíne taká osirelá? Nuž celkom jasne to vyjadrila na svojom FB profile 8. mája.2021 o 11:35 hod., keď píše tieto slová – „Naši dedovia a staré mamy, pradedovia a ich rovesníci a rovesníčky v Rusku, na Ukrajine, v Rumunsku a ďalších krajinách, ktorí oslobodzovali naše dediny a mestá, rovnako ako generácia mužov a žien vo Veľkej Británii, vo Francúzsku, v USA, v Kanade a ostatných krajinách proti hitlerovskej koalície…“ Pýtam sa, akú majú USA zásluhu na oslobodení Slovenska spod kruto nadvlády nemeckých nacistických tyranov? Pre mňa, ŽIADNÚ!!!

Jednoducho nie je možné, aby Zuzana za každým nespomenula aj USA! Nuž bola by ešte väčšia hanba, ak by pri je „uctení si“ sovietskych osloboditeľov našej milovanej vlasti od zákerného, neľudského nemeckého nacizmu, popri nej nekráčali resp. nestáli, nesedeli bývalí ešte žijúci sovietsky vojaci, popri našich slovenských, ale boli by prítomní aj starčekovia s U.S. Army, ktorých noha na naše územie počas oslobodzovania nevstúpila ani len na pol chodidla!!!

Na záver mám pre Zuzanu Čaputovú dva odkazy. Prvý, nech si pozrie túto fotku, či by sa jej viacej nepáčilo byť na Slavíne „až“ 9. mája 2021 – https://www.facebook.com/LBlaha/photos/a.2052229055015663/2947780078793885/ , v kruhu svojich občanov, bez rúšok, bez strachu, oproti tej jej z 8. mája 2021, ktorú som uverejnil vyššie v texte z jej FB profilu?!

Druhý odkaz, ktorý mám pre Zuzanu Čaputovú je, aby si našla chvíľu čas, aj so svojím „prezidentským“ protokolom a pozrela si toto – „ https://www.youtube.com/watch?v=6rLIWlym8wY

Áno, je to prejav  prezidenta Ruskej federácie Vladimira Vladimiroviča Putina, prednesený 9. mája 2021 na Červenom námestí v Moskve, pri príležitosti skončenia II. sv. vojny (minimálne v Európe). Toto je prejav štátnika, ktorý si úprimne váži a cti všetkých svojich občanov, vtedy občanov Sovietskeho zväzu a všetkých, ktorí bojovali po boku chrabrej Červenej armády proti diabolskému nemeckému nacizmu!

Tí ktorí si to nemôžu pozrieť, nech sa páči malá ukážka z prejavu svetového štátnika par excellence V.V. Putina – „…zdravím Vás v deň víťazstva, víťazstva s obrovským historickým významom a dopadom na osud celého sveta. Je to sviatok, ktorý je a navždy bude posvätným pre náš národ. Porazili sme, rozdrvili sme nacizmus. Generácia víťazov, ktorú si ctíme a na ktorú sme hrdí. Drahí veteráni, skláňame sa pred Vašou odvahou a statočnosťou, nesmrteľným dôkazom solidarity a lásky k vlasti…“, „…Ubránili ste naše domovy, naše deti, našu vlasť, pred nacizmom 9. mája 1945. Navždy si budeme pamätať, že to bol sovietsky národ. V najťažších chvíľach vojny, v rozhodujúcich bitkách sme určili výsledok bojov s fašizmom…“, „…Ľudia všetkých národností a náboženstiev sa bili za každý centimeter svojej vlasti, za polia pri Moskve, za kaukazské hory, za lesy Novgorodu, za pobrežie Baltiku a Dnepra, za Volžské a Donské stepi. Sovietsky vojaci, nepoddajnosť civilistov, hrdinovia Moskvy a Leningradu, Minska i Kyjeva, Stalingradu a Sevastopolu, Murmanska, Odesy i Kerču, Novoruska i Smolenska…“, „…Tento rok to bude 80 rokov od začiatku Veľkej vlasteneckej vojny. 22. júna 1941, jedného z najtragickejších dátumov našej histórie, vrah, nepriateľ zaútočil na našu vlasť, prišiel na našu zem zabíjať, smrť a bolesť, hrôza a nevýslovné trápenie. Nechceli len zvrhnúť politický systém, sovietsky systém, ale zničiť nás. Zničiť nás ako štát, ako národ, vymazať našich ľudí z povrchu zemského!“ atď. atď.

Azda najväčší odkaz zo štátnického prejavu V.V. Putina pre Zuzanu Čaputovú, pre všetkých „slovenských“ USAfilov, EÚbyrokratovfilov a hlavne Rusofóbov, ako aj celej USA administratíve a EÚ proti ruským byrokratom, je tento – „Vojna priniesla tak veľa neznesiteľného smútku a sĺz, že zabudnúť nie je možné. A neexistuje odpustenie a ospravedlnenie pre tých, ktorí by znova spriadali agresívnu politiku! Takmer storočie nás delí od času, odkedy v centre Európy vzplanula a nabrala na sile obludná nacistická zver. Čo raz viac bolo počuť cynické slogany o rasovej nadradenosti, antisemitizmu a rusofóbie. Dohody spravené, aby sa svet neuberal k svetovej vojne boli porušené…, …Nanešťastie veľa z ideológie nacizmu, tých ktorí boli posadnutí teóriou o svojej jedinečnosti sa opäť snažia dostať k moci! A to nie len rôzni radikáli a skupiny medzinárodných teroristov. Dnes vidíme zhromaždenia trestancov a ich prívržencov, ich pokus prepísať históriu, ospravedlniť zradcov, ktorí majú krv na rukách tisícov mierumilovných ľudí!…, …Rusko vždy bude brániť medzinárodné právo, rovnako, ako budeme dôkladne brániť naše národné záujmy, aby sme zabezpečili bezpečie pre našich ľudí. Spoľahlivo to zaručí udatná armáda Ruska, potomkovia vojakov víťazstva!…, …Sláva národu víťazov, sviatku dňa veľkého víťazstva, Hurá!

 

K tomu už len jedna poznámka. Nie, V.V. Putin nebol v najväčší sviatok celého sveta, sviatok 9. mája ukončenia II. sv. vojny osirelý! Nie, nebol sám, len on, jeho ochranka a zopár vojakov – všetko v rúškach, respirátoroch! Áno, V.V. Putin stál hrdo na tribúne, hrdo a bez strachu, medzi svojimi občanmi, zväčša veteránmi II. sv. vojny!  V.V. Putin sa nebojí svojho národa! Putin si pred svojim národom nezakrýval tvár akýmsi respirátorom! Nie, V.V. Putin ráznym, sebavedomým, hlasným hlasom sa od srdca prihováral svojmu národu a dal mu jasný odkaz, že Rusky národ, že bývalí občania Sovietskeho zväzu nie sú krvilačný, nechcú už žiadnu vojnu! Rusky národ chce mier a pokoj na celom svete!!!

Tak im v tom pomáhajme a nehádžme sa na kolená pred krvilačnou USA administratívou, pred útočným NATO a pred mocichtivými eurobyrokratmi v EÚ!!!

Záver:

Pýtam sa Ťa občan – volič SR, ktorý s týchto dvoch vyššie spomínaných, je pre Teba „štátnik“ a ktorý štátnik s veľkým „Š“? Ktorí z nich, podľa Teba, občan – volič SR, naozaj a úprimne miluje svoj národ? Ktorí z nich, sa za svoj národ a jeho chrabrú minulosť, vie postaviť na odpor každému, kto by mu chcel akýmkoľvek spôsobom ublížiť, ponížiť ho resp. prekrútiť jeho minulosť a nezáleží na tom, či zastáva, zastupuje národ v počte 5,5 milióna občanov alebo v počte 145 milióna občanov?  Nuž, ktorí z týchto dvoch???

Moju odpoveď vnímavý občan – volič SR pochopil z obsahu textu vyššie napísaného!

Kiež by sme aj My, národ Slovenský, mali v blízkej (najbližšej!) budúcnosti na čele štátu, naozajstného štátnika s veľkým „Š“, ktorý bude svoj národ, svoju vlasť, milovať nadovšetko a nezapredá sa cudzím, vraj „najdemokratickejším“ štátom sveta, s jasnými koloniálnymi geopolitickými, zvrátenými, neľudskými chúťkami!!!

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.