Založ si blog

Zo strany Z. Čaputovej – lenivosť, ignorancia, pohŕdanie?

Alebo slepá lokajská poslušnosť? Avšak nie poslušnosť a služba ľudu slovenskému, ale zaatlantickej administratíve a EÚ byrokratom!

Zuzana Čaputová dopredu vedela, že včera 3.5.2021, jej do prezidentského paláca, petičný výbor za vypísanie referenda o predčasných PV, doručí viac, ako 600 000 podpisov občanov SR na petičných hárkoch! Vedela, že jej to doručia o 10:00 hod.

Zuzana Čaputová však neprišla, aspoň symbolicky prevziať jednu krabicu hárkov, ktorú by predpokladám hravo uniesla, ak si spomenieme, ako „tvrdo“ celý deň pracovala v lese nad Limbachom, o čom svedčí jej fotodokumentácia na jej FB profile. Muselo ju to však riadne zmôcť, keď nenašla silu na to, aby, ako hlava štátu, ako ona sama o sebe hrdo vyhlasuje, hlava všetkých občanov SR, išla a prevzala petičné hárky, aby s petičným výborom prehodila zopár slov, aby zistila, kde a za akých podmienok, sa v tak rekordne krátkom čase zozbieralo viac, ako 600 tisíc podpisov nespokojných občanov s „vládami“ Igora Matoviča!

Nie, nemala čas! A prečo si ten čas nenašla? Žeby preto lebo bola pracovne vyťažená? Nuž pozrime sa na oficiálny program Zuzany Čaputovej na deň 3.5.2021 –  https://www.prezident.sk/oficialny-program/ a zistíme, že v ten deň mala len jeden bod programu, aj to ju musel z akéhosi nejasného dôvodu zastúpiť jej hlavný úradník Metod Špaček, ktorý tieto petičné hárky prevzal!

Kde bola v tento čas a následne celý deň Zuzana Čaputová? Asi mal Igor Matovič svojho času pravdu, keď sa na adresu Zuzany Čaputovej vyjadril, že zatiaľ čo on drie, ako kôň, aj 16 hodín denne, tak Zuzana sa doslova a do písmena, bez akej koľvek zodpovednosti fláka!

Kde bola Zuzana Čaputová 3.5.2021 o 10:00 hod.? Bola v práci? Nebola v práci? Ak bola v práci, teda bola v prezidentskom paláci, tak akú inú dôležitú činnosť vykonávala, keď nemohla ísť osobne privítať petičný výbor? Bola pozrieť prvú „jarnú“ včielku, ktorá vyletela z úľu inštalovaného v záhrade prezidentského paláca? – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/552735-v-prezidentskej-zahrade-osadili-dva-vcelie-ule/

A keď nebola v práci, tak čerpala oficiálne dovolenku na zotavenie? A ak nečerpala dovolenku na zotavenie a nebola v práci, tak mala neplatené voľno? Lebo Zuzana Čaputová, aby bolo jasné, takto to v bežnom zamestnaní chodí – buď si zamestnanec plní svoje pracovné povinnosti, tak ako má alebo čerpá dovolenku na zotavenie alebo mu zamestnávateľ povolí neplatené voľno alebo, ak je zamestnancovi nevoľno, tak ide k lekárovi a následne na PN-ku! Nič iné nepripadá do úvahy! A ak je zamestnanec v práci a neplní si svoje pracovné povinnosti a neplní si ich opakovane, tak po jednom, dvoch upozorneniach ho čaká výpoveď, jednoducho spravodlivý vyhadzov! Nechceš pracovať, tak ako to máš uvedené v pracovnej náplni, tak nech sa páči hľadaj si nové zamestnanie!!!

A presne toto robí Zuzana Čaputová opakovane, neplní si v plnom rozsahu svoje pracovné povinnosti, ktoré jej z funkcie hlavy štátu vyplývajú! Tými prvoradými povinnosťami je služba ľudu slovenskému! Pripomínam Zuzane Čaputovej sľub hlavy nášho štátu, ktorý sľubovala a skladala do rúk predsedu Ústavného súdu SR dňa 15.6.2019 – „Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Budem dbať o blaho slovenského národa, národnostných menšín a etnických skupín žijúcich v Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem vykonávať v záujme občanov a zachovávať i obhajovať ústavu a ostatné zákony.“

Zároveň jej pripomínam najdôležitejšiu časť z jej prejavu, bezprostredne po jej inaugurácií na pozíciu najvyššiu ústavnú v našom štáte, v našej drahej Slovenskej republike – Zuzana Čaputová, okrem iných vznešených a vzletných slov hovorí resp. číta aj toto – „Keď som sa uchádzala o funkciu prezidentky republiky, často som spomínala, že chcem byť prezidentkou všetkých občanov a občianok.“ Zuzana pokračuje – „Neprišla som vládnuť, prišla som slúžiť občanom, obyvateľom, Slovenska.“ Ďalej Zuzana, takto ubezpečuje ľud slovensky – „Sľubujem, že sa budem tak, ako doposiaľ, snažiť povzniesť nad osobné útoky a nezabudnúť pri nich, že tu nie som kvôli nim, ale kvôli službe ľuďom.“

A ešte jeden citát z jej inauguračného príhovoru – Zuzana Čaputová sa dušuje, že – „Svoj mandát budem vykonávať slobodne. Bez podliehania príkazom od kohokoľvek.“

Áno, aj toto povedala Zuzana Čaputová dňa 15.6.2019 a tu prikladám celý prepis, jej inauguračného prejavu a bolo by načim, keby si ho Zuzana Čaputová čítala denne – ráno – obed – večer – https://www.prezident.sk/article/inauguracia-prezidentky-zuzany-caputovej/.

Pýtam sa Zuzany Čaputovej, za koho považuje tých 600 tisíc. občanov SR, ktorí sa v tak rekordne krátkom čase a v stave, keď je zakázané sa zhromažďovať, keď sú im upierané základné ľudské a občianske práva zo strany „vlády“, „vlád“ Igora Matoviča, dokázali zomknúť a podpísať petičné hárky na vypísanie referenda o predčasných PV? Toto nie sú tí občania SR, ktorých spomínala vo svojom inauguračnom prejave? Týmto občanom neprišla slúžiť? Týmto prišla vládnuť? Pri týchto občanoch sa nevie „povzniesť nad osobné útoky“, ako hovorí resp. tvrdí vo svojom inauguračnom prejave?

Zuzana Čaputová si uvedomuje, že týmto 600 tisíc občanom SR doslova a do písmena politicky napľula do tváre?

To naozaj nemala 30 minút času a stretnúť sa, aj keď proti svojej vôli, so zástupcami petičného výboru? Urobiť si aj s nimi nejaké tie fotografie, ako s mnohými inými jej návštevami, oveľa „dôležitejšími“?! Napríklad, keď ochotne privítala a hostila akúsi Svjatlanu Cichanovsku, vraj líderku „demokratickej“ opozície Bieloruska, ktorej Ivan Korčok, vraj minister zahraničných vecí a Európskych záležitosti SR (dnes už dvojnásobný!), doslova daroval 750 000 eur, aj z daní tých 600 tisíc nespokojných a Igorom Matovičom gniavených občanov SR, ktorí podpísali v životnom zúfalstve predmetnú petíciu?!

Alebo keď si Zuzana Čaputová našla čas na také „investigatívne novinárske“ celebrity a „celebrity“ zo  Za slušné Slovensko, ktoré vo „svojom“ paláci privítala dňa 19.2.2020 – https://www.prezident.sk/article/prezidentka-prijala-investigativnych-novinarov-a-obcianskych-aktivistov/.

Mohol by som pokračovať ďalej, ako Zuzana Čaputová začala a do dnes „napĺňa“ svoje ušľachtilé predsavzatia, ktoré vyslovila vo svojom inauguračnom prejave dňa 15.6.2019!

Áno napĺňa, ale rýdzo selektívne, rýdzo separátne, len nie rýdzo pro občiansky, rýdzo pro ľudský a hlavne nie rýdzo pro Slovensky!!!

Včerajším prístupom k 600 tisíc občanom SR, tým, že sa ani len neunúvala vyjsť na okno resp. balkón „svojho“ prezidentského paláca, aby aspoň petičnému výboru zakývala (po včerajšku by sa hodila biela vreckovka, šatka, na znak jej rezignácie!), dala jasne najavo, že nie je hodna byť naďalej na pozícií najvyššieho ústavného činiteľa našej drahej vlasti – Slovenskej republiky lebo doslova a do písmena pohrdla 600 tisíc občanmi SR! Doslova ich hrubým spôsobom drzo, nenáležite odignorovala!!!

Jej ďalšie kroky , ktoré v súvislosti s touto petíciou vykoná, už ne sú dôležité lebo podľa toho, ako sa k týmto 600 tisíc občanom zachovala je jasné, že jej na týchto, ale aj ďalších státisícoch Igorom Matovičom a spol. gniavených občanov SR, absolútne nezáleží! Môžu z prezidentského paláca po jej včerajšom fiasku zaznievať, akékoľvek prázdne frázy, už nič nezmyje (zmije!) z nej to, že jednoducho nekoná v prospech občanov SR, nekoná tak, ako jej to Ústava SR ukladá a hlavne absolútne nekoná v súlade s tým, čo vyriekla resp. prečítala vo svojom inauguračnom prejave!!!

Zuzana Čaputová včerajším svojím konaním resp. nekonaním jasne ukázala, že jej na drvivej väčšine občanov SR absolútne nezáleží a že slúži iným záujmom, iným štátnym záujmom, iným pánom sveta, len nie svojmu ľudu.

Po tomto jej včerajšom fiasku sa to snažil vyžehliť jej hovorca Martin Strižinec, keď povedal takúto, do neba volajúcu nehoráznosť – „Prezidentka má petičné právo v hlbokej úcte, preto budeme k tomuto procesu pristupovať mimoriadne zodpovedne.“ Možno áno v hlbokej, ale nie úcte!

Bratia Česi majú na takéto konania, nadmieru priliehavé slovné spojenie – „Je mi z toho na blití“!!!

A je mi z toho „na blití“ aj preto, keď ešte pripomeniem túto Zuzany Čaputovej aktivitu, na „prospech“ občanov SR, ktorú tak pro aktívne vykonala 02. decembra 2020. Áno, aj vtedy jej „priniesli“ výsledky jednej petičnej akcie! Áno takej „super“ petičnej akcie a aktivity, keď v tejto petícií stačilo sadnúť za PC a stlačiť, možno aj niekoľkokrát za sebou ENTER, aby petičný výsledok bol, čo do počtu „podpisov“, čo najväčší! Tento „petičný výbor“ jej nepriniesol niekoľko ťažkých škatúľ podpisových hárkov! Nie, tento „petičný výbor“, jej „hlave“ nášho štátu, pravdepodobne v jednej dámskej kabelke, priniesol CD-čko (možno na USB kľúči!), vážiace pár gramov, na ktorom bolo „až“ 120 tisíc elektronických podpisov, ktoré jej prezidentská kancelária nijako nepreskúmala, či sú pravé, či sú všetky v súlade s petičným právom!!! Neobrátila sa na Ústavný súd SR, aby preskúmal, či otázka je v súlade s Ústavou SR!!! A či je vôbec takáto forma petície v súlade s našim právnym systémom! Nie, Zuzana to neurobila! O čo vlastne ide? Nuž ide o akúsi pochybnú internetovú petíciu s názvom – „Za klímu, za budúcnosť“. Táto internetová petícia trvala dlhé mesiace a horko ťažko nazbierali, nikým neoverených 120 tisíc e-podpisov a Zuzana Čaputová ich s veľkou pompou prijíma vo „svojom“ paláci, čím sa pochválila na svojom FB profile, dňa 2.decembra 2020, uverejnila aj slušivú fotečku (selfíka) s týmto „petičným výborom“ (https://www.facebook.com/zcaputova/photos/pcb.1595200470687931/1595200284021283/)  a pripojila k tomu „štátnický“ komentár, kde okrem iného píše aj toto – „120 tisíc podpisov pod petíciu „Za klímu, za budúcnosť“ je jasným dôkazom, že nutnosť aktívnejšie bojovať s klimatickou krízou vníma aj verejnosť na Slovensku.“

Áno Zuzana Čaputová? Tak 120 tisíc internetových, on line, nikým overených podpisov je pre vás dôkazom, aby ste sa niečím dôkladne, dôrazne zaoberali? A 600 tisíc podpisov nespokojných občanov SR s dnešným stavom v našej republike, ku ktorému ste bez pochyby prispeli aj Vy, je pre vás čoho dôkazom??? A je to dostatočný dôkaz, aby ste sa aj týmto 600 tisíc občanom, o ktorých vo svojom inauguračnom prejave tiež tvrdíte, že aj im budete slúžiť (!),  tiež venovali minimálne na takej úrovni, ako akejsi nikým neoverenej on line petícií…???, ktorá sa dokonca dostala aj na rokovanie v NR SR!!!

Veru už niet čo dodať!

Záver:

Ešte dávam Zuzane Čaputovej do pozornosti tieto čísla:

  • Približne 600 000 podpisov občanov-voličov na petičných hárkoch za vypísanie predčasných PV – 3.5.2021
  • 560 603 platných odovzdaných hlasov občanov-voličov SR vo voľbách do EP – 25.5.2014
  • 870 415 platných odovzdaných hlasov občanov-voličov pre Zuzanu Čaputovú v prvom kole prezidentských volieb 2019 – 17.3.2019
  • 721 166 platných odovzdaných hlasov občanov-voličov SR pre OĽANO v PV 2020 – 1.3.2020
  • 583102 platných odovzdaných hlasov občanov-voličov SR, spolu v parlamentných voľbách 2020 pre koaličné strany Igora Matoviča – Sme rodina + SaS + Za ľudí
  • 200 780 platných odovzdaných hlasov občanov-voličov SR v PV 2020 pre Zuzanu Čaputovej Alma mater – Progresívne Slovensko

 

Nuž, nech si Zuzana Čaputová porovná tieto čísla a či je tých 600 000 podpisov od občanov SR, pod petíciu za vypísanie referenda o predčasných PV, dostatočným počtom na to, aby sa voči týmto občanom SR správala tak, ako to prečítala vo svojom inauguračnom prejave – „Neprišla som vládnuť, prišla som slúžiť občanom, obyvateľom, Slovenska.“

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.