Založ si blog

I. Matovič odkazuje Z. Čaputovej – daj odo mňa ruky preč lebo si tiež. .. !

Včerajšia TB Igora Matoviča o SPUTNIKGATE a VAKCÍNYGATE, ešte jasnejšie ukázala, že ani Igor, ani Zuzana (jedná aj druhá) nie sú hodný naďalej zastávať svoje vysokopostavené štátne pozície!

Celá TB v podaní diktátora-despotu Igora Matoviča, nebola, ako tie jeho predchádzajúce, kde Igor „bojoval“ a „ochraňoval“ zdravie a životy nás občanov SR. Ale jednoznačne to bola obhajoba seba samého! Tentokrát Igor bojoval a ochraňoval, doslova do krvi, sám seba. Tu vôbec nešlo a ani už nejde o nejakú ruskú vakcínu/nevakcínu, tu jednoducho ide o to, kto z týchto aktérov viacej zavádza, viacej klame, ale už nikto nerieši prečo sa tak deje! Prečo a aký dôvod ma Igor Matovič, aby klamal národ slovenský? Núti ho niekto k tomu? Je za tým niekto iný, tretí, temný v pozadí? Ťažko povedať. Vzhľadom na Igorovu mentálnu, psychicky labilnú povahu, že sa „riadi“ sám, tak asi nie.

Ale opýtajme sa, kto radí/riadi, ako sa v tejto situácií má zachovať a správať Zuzana Čaputová? Tu by som až taký optimista nebol a nepovedal by som, že to, čo dnes, doslova vystrája Zuzana okolo ruskej vakcíny, má z vlastnej hlavy! Pravdepodobne je tam zásah tretej strany. Ktohovie, možno je za tým aj ta tajomná pani, ktorá sa tak rada, voľne prechádza po záhrade prezidentského paláca a „náhodou“ je tam aj Zuzana, ktorá sa podľa paparazzovských fotografií, nápadne podobá na USA veľvyslankyňu  v Slovenskej republike, akúsi Bridget Ann Brinkovu!

Zuzana Čaputová konečne začala využívať, naplno svoje „kompetencie“ pre ňu vyplývajúce z Ústavy SR a pustila sa do štúdia medzinárodných zmlúv. Žiaľ, vybrala si iba jednu, jedinú!  Celkom určite cielene a z „vlastnej“ iniciatívy! Áno, je to ZM o dodávke ruských, zdôrazňujem ruských vakcín na/proti C-19! Pýtam sa prečo si naštudovala, len túto ZM? Prečo si nevyžiadala aj zmluvu/zmluvy na dodávku vakcín na/proti C-19, ktoré sme si objednali od USA, Anglicko-Švédska? Jáááj, ja viem, veď to sme si neobjedávali napriamo, to išlo cez EÚ! Tak sa ospravedlňujem, veď tu predsa musí byť všetko v poriadku! Či nie? Zároveň sa Zuzany Čaputovej pýtam, prečo si nevyžiadala na naštudovanie všetky zmluvy, na základe ktorých SR, za peniaze nás všetkých (vraj už takmer 1 000 000 000 = jedna miliarda eur!) nakúpila tak „prepotrebné“ psie AG testy, ktorých výpovedná hodnota o našom zdravotnom stave a ich účinnosť nepresahuje účinnosť prvého parného stroja! A prečo Zuzana Čaputová nestojí na strane Igora Matoviča, minimálne tak, ako za ním, pri ňom stála, keď Igor Matovič nadával všetkým občanom SR bez výnimky napr. mudrosráči, kuvíci a pod. Nie, vtedy nám Zuzana Čaputová neodovzdala buket kvetov, tak ako to „štátnicky“ vykonala pri istej, inej Zuzane zo ŠÚKLu. Ani nám neodkázala v priamom TV prenose, že si zaslúžime medaily a vyznamenania, ako hrdinský (i keď doslova hlúpo) znášame to gniavenie, ktoré na nás všetkých (tam hlboko dole) uvrhol Igor Matovič! Nie! Vtedy sa Zuzana Čaputová vyjadrila opäť nadmieru „štátnicky“ – toto je Matovičov štýl vládnutia, toto je Matovičov štýl vyjadrovania sa  a je to absolútne legitímne, s týmto vyhral PV!

Dnes toto už o Igorovi Matovičovi neplatí? Už jeho vyjadrenia na adresu Zuzany zo ŠÚKL, už nie je jeho legitímne právo, jeho štýl politiky, jeho štýl vyjadrovania lebo s týmto vyhral PV?! NIE! Dnes je to urážka všetkých vedcov sveta a najmä jednej Zuzany zo ŠÚKL!!!

Ani náhodou neobhajujem Igora Matoviča, len poukazujem na dvojaký meter Zuzany Čaputovej, aký používa pri Igorovi Matovičovi, keď sa hanlivo vyjadruje o občanoch SR (ktorým je vraj Zuzana, všetkým bez výnimky, hlavou štátu!) a keď poukazuje na nie celkom apolitické vyjadrovanie sa šéfa/šéfky apolitickej štátnej inštitúcie, ktorá by s politikou nemala mať absolútne nič spoločné, hlavne ak je to inštitúcia od ktorej priamo závisí zdravie a životy všetkých občanov SR!!!

Zuzana Čaputová si dnes pravdepodobne ide dokazovať, že Igor Matovič nemal na prelome októbra/novembra 2020 pravdu, keď sa v súvislosti s prvým povinným celoplošným AG psom testovaní, vyjadril o Zuzane, že jej pozícia je v tomto celom, len ceremoniálna a teda nemala čo „kecať“ do toho, či na zaistenie povinnosti tohto testovania boli použité OS SR, ktorých je ona podľa Ústavy SR TERAZKY hlavnou veliteľkou! A Zuzana to vtedy prijala, len tak ledabolo, však čo, Igor predsa takýmto vyjadrovaním sa vyhral voľby, ľudia to chcú, tak je to legitímne!

Vrátim sa však späť k predmetnej TB. Na tejto nekonečne dlho trvajúcej TB sa Igora Matoviča, tiež „novinári“ pýtali aj na takú pikošku, koho to on vlastne považoval a komu adresoval z Moskvy vyjadrenie – „GRATULUJEM IDIOTI“ Nuž len tak na okraj, to neviete vážení „novinári“? Veď to je jasné, koho myslel! Ja to viem, drvivá väčšina občanov SR to vie. Len vy nie? Vy takí inokedy nikým neprekonateľní investigatívci, keď dokážete „vypátrať“ aj také veci, ktoré by orgány činné v trestnom konaní nevypátrali ani za desaťročia? Hlavne, ak sa nezákonnou cestou dostávate do živých trestných spisov!!!

Alebo ste to potrebovali počuť priamo z úst Igora Matoviča? Nuž Igor vám odpovedal jasne a zreteľne. Máte si to vygoogliť! Igor Matovič odkázal „novinárov“, aby si vygooglili, koho myslel tímy idiotmi a aby sa pozreli na vyjadrenia tých, ktorí ho začali prví haniť za to, že na košickom letisku vítal ruský Sputnik V, presne tak, ako sme my, ako deti v predvečer 9. mája za socializmu chodili po uliciach našich miest s po domácky vyrobenými lampiónmi a kričali sme „Nech žije KSČ“, „Nech žije Sovietsky zväz“ Ach jaj, nádherne to časy, keď sme si mohli zakričať na plne pľúca (niekedy niečo aj úplne iné, ako sme mali!) bez ochrany horných dýchacích ciest…! Dnes už nepočuť detský veselý krik a smiech lebo im v tom bránia rúška a respirátory!!!

Späť k vygooglovaniu toho, na čo Igor vyzýval „novinárov“. Nuž bolo to asi takto resp. presne takto. Igor Matovič v podvečer, dňa 01.3.2021 víta na košickom letisku ruskú vakcínu. Spolu s ním ju vítajú aj vtedajší minister zdravotníctva Marek Krajčí a najdôležitejší, minimálne v tom čase, člen „vládnej“ pandemickej komisie a vakcínofil (hlavne tých amerických), infektológ prof. MUDr. Pavol Jarčuška. Apropo, aj toto je slovenský vedec, tak sa pýtam, on by si tiež nezaslúžil od Zuzany Čaputovej, taký chlapský buket kvetov? Veď aj jeho musel Igor Matovič uraziť, či jeho nie? Pavol Jarčuška sa dnes bráni tým, že on bol na tom letisku len preto lebo on je z Košíc a teda z toho „logicky“ vyplýva, že tam bol on a nie napr. Vladimír Krčméry (prvý slovenský vakcinokozmonaut na C-19!), ktorý je až z „ďalekej“ Bratislavy a nevmestil sa do lietadla resp. vládnych limuzín, ktorými pricestovali do Košíc Igor s Marekom!

Nuž, ale späť ku googlovaniu. Nuž nebolo ťažké sa dopátrať, ktoríže to, podľa Igora Matoviča „idioti“ sa ozývali, ako prví, keď Sputnik V pristál na košickom letisku a Igor tam bol medzi prvými. Len tak náhodne môžem spomenúť napr. Veroniku Remišovú, ktorá ešte  1. marca 2021, pre Denník N povedala toto – „Očkovať občanov neregistrovanou vakcínou, pri ktorej Európska lieková agentúra nepreverila riadnym spôsobom bezpečnosť a účinnosť, nie je správne ani bezpečné,“.

Samozrejme, že by nebolo na mieste, keby sa k tomu nevyjadril aj hovorca zahraničných vecí USA a EÚ, pardon vraj minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Ivan Korčok (v tej dobe ešte pred demisný dnes už opäť po demisný!), ktorý takto Igora karhal – „Účasť premiéra Matoviča  pri prílete Sputniku V na Slovensko nepovažujem za vhodnú“, teda ak by som to z diplomatickej roviny posunul do roviny reči obyčajného človeka, tak by to znelo asi takto – „Panebože, to čo vystrája ten idiot? To nevidí, že na tých krabiciach nie sú vlajky USA alebo aspoň modrá ohviezdičkovaná vlajočka EÚ? Fakt totálny tupec!“

No, ale najhlavnejšie vyjadrenie k celej tejto Igorovej košickej parády, mala ihneď na druhý deň Zuzana Čaputová na svojom FB profile. Zuzana sa nie len vyjadrila, ale sa aj stretla. Áno stretla sa vo „svojom“ prezidentskom paláci, s dnes už oveľa známejšou (len a predovšetkým, vďaka Zuzke Čaputovej!) Zuzanou Baťovou. Nie, nebudem tu teraz dopodrobna rozoberať toto stretnutie, len vypichnem citát/citáty z tohto dňa – 2. marca 2021, ktoré po tomto stretnutí napísala Zuzana Čaputová vo svojom FB statuse. Zuzana okrem iného píše – „Stretla som sa dnes s riaditeľkou Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzanou Baťovou, ktorá opätovne skonštatovala, že očkovanie neregistrovanou a nepreverenou vakcínou považuje za veľmi rizikové“, ďalej – „Som za ochranu životov všetkými dostupnými a bezpečnými vakcínami…, … Budem rešpektovať rozhodnutie ľudí, ktorí sa vakcínou Sputnik V dajú dobrovoľne zaočkovať, ale k jej masívnemu použitiu vyzývať nemôžem…, … Dôveru v očkovanie ale nezvýši ponuka jednej neregistrovanej vakcíny pre určitú skupinu ľudí…, … Stali sme sa len druhou krajinou EÚ, ktorá udelila použitiu vakcíny Sputnik V výnimku. Tento krok nie je prejavom odvahy, či dôkazom diplomatického úspechu, je to skôr rezignácia na pravidlá, ktorými sa aj v medicínskych otázkach riadime, a ktoré garantujú najvyššie štandardy bezpečnosti pre ľudí…, … Týždne počúvame výzvy, aby sme s vakcínami nehrali geopolitické hry, a potom sme svedkami okázalého vítania, ktoré príchod vakcíny Sputnik V na Slovensko sprevádzalo…“

Myslím, že stačilo. Stačilo aj vám vážení „novinári“ , aby ste pochopili, koho myslel Igor Matovič tým svojím moskovským – „GRATULUJEM IDIOTI“? Alebo vám to z vyššie napísaného ešte nedošlo? Lebo mne je to absolútne jasné!

Igor Matovič na predmetnej TB vám predsa jasne povedal, že tou moskovskou gratuláciou myslel všetkých tých, ktorý sa ihneď po tom, ako privítal na košickom letisku ruskú vakcínu, voči tomuto jeho záchrannému kroku životov a zdravia občanov SR, hanlivo vyjadrili, no dobre, tak nie hanlivo, ale minimálne ostro kriticky na jeho adresu! Mne celkom jasne do tohto Igorovho zoznamu idiotov zapadá a patrí aj Zuzana Čaputová!

Ešte jedna poznámka, ktorá úzko súvisí z názvom môjho dnešného názorového článku. Igor Matovič na predmetnej TB povedal aj toto, resp. to bola jeho jasná upozorňujúca, výhražná výzva – „…Zuzana Čaputová, Zuzana Baťová a Peter Pellegrini, dajte ruky preč od Sputnika!…“ Pre malo vnímavého diváka, ktorý sa až tak veľmi o politiku nezaujíma a ani sa v minulosti podstatnejšie nezaujímal o konanie a vyjadrovanie sa samotného Igora Matoviča, sa z tohto jeho vyjadrenia môže zdať, že Igor to povedal preto, aby sa na Slovensku nestalo to, že nám Rusi už nikdy nepredajú žiadnu vakcínu, nie len tu pre dnešok tak „prepotrebnú“, na „boj“ a „výhru“ nad C-19!!!

Ja som tam videl iný zmysel tohto Igorovho vyjadrenia. Ja som to pochopil takto – „„…Zuzana Čaputová, Zuzana Baťová a Peter Pellegrini, dajte ruky preč od Igora Matoviča!…“

Nuž, len čas ukáže, či to nebolo z Igorovej strany takto myslené. Ktohovie, čo všetko má nadmieru zákerný, pomstychtivý (podľa Riška Sulikovie) Igor Matovič na týchto a iných v talóne. Žeby nejaké tajne nahrávky? Uvidíme!

Z tohto celého vakcínomarazmu, je niekoľko riešení, ako z toho von.

Po prvé – okamžite Igora Matoviča odvolať z vlády SR. Je pravda, že Edko Heger tak neurobí lebo to by znamenalo definitívny pád tejto „vlády“ . Teda nevykonateľné!

Po druhé – Igor Matovič podá demisiu. Nevykonateľné! Vieme prečo!

Po tretie – Zuzana Čaputová odstúpi z pozície hlavy štátu. Dôvod? Jasná a preukázateľná jej účasť na dnešnom zlom stave SR a občanov SR. Tiež – nevykonateľné! Vieme prečo! Istá ambasáda to nepripustí!

Po štvrté a to je to najhlavnejšie, okamžité predčasné voľby. Nástup novej bezrúškovej, bezvakcinačnej politickej garnitúry. VYKONATEĽNÉ!!!

Voľbami zabezpečiť také zloženie NR SR, ktorá bude mať takú väčšinu v NR SR a odvahu, že, ako NR SR využije svoju ústavnú právomoc vo vzťahu k Zuzane Čaputovej a po svojom kreovaní si zaradí, ako prvý bod rokovania na základe Ústavy SR, Čl. 106, ods.(1) – „Prezidenta možno odvolať z funkcie pred skončením volebného obdobia ľudovým hlasovaním. Ľudové hlasovanie o odvolaní prezidenta vyhlasuje predseda Národnej rady Slovenskej republiky na základe uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky prijatého najmenej trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, a to do 30 dní od prijatia uznesenia tak, aby sa ľudové hlasovanie vykonalo do 60 dní od jeho vyhlásenia.“

Ja viem bolo by to prvý krát v histórií samostatnosti SR, ale ako sa zvykne hovoriť – „Všetko je raz prvý krát!“

Záver:

K celej tejto nezmyselnej Vakcínagate už len toľko. Ak chceme zabezpečiť, aby sa dospelá Slovač dala v čo najväčšom množstve zaočkovať na/proti C-19, tak je potrebné vykonať toto. Okamžite zrušiť, akékoľvek podmienky súvisiace s vakcináciou. Nie je možné, je neprípustné (!), aby „dobrovoľnosť“ vakcinácie bola viazaná na slobodu občanov SR v zmysle povinného AG testovania!!! V zmysle riadneho žitia našich životov! Žiadne obmedzovania – povinné nosenie rúška, povinné nosenie respirátora a pod.!!! Nie je možné, aby sa čo i len pripustila akákoľvek debata o akýchsi Covid pasoch! Ani na Slovensku, ani v rámci rokovania na pôde ÉÚ! Všetci naši diplomati, všetci naši EÚ poslanci sa musia voči takémuto segregačnému zámeru tvrdo ohradiť!!!

Nič, čo je presadzované nasilu, nemá v slobodnej spoločnosti opodstatnenie a nemá žiadúci výsledok. Dajte ľuďom voľnosť, slobodu a možno sa poniektorí, ktorí sa dnes zaočkovať nechcú, neskôr, ak to uznajú za vhodné, zaočkovať dajú!!! V tejto veci je resp. nie je potrebné vykonať NIČ VIAC a NIČ MENEJ, len naozajstné ničím podmienené, slobodné, dobrovoľné zaočkovanie sa…!!!

 

 

Peter Pellegrini by mal urobiť to isté, čo Andrej Danko!

18.03.2024

Peter Pellegrini by mal urobiť presne to, čo urobil Andrej Danko a vzdať sa svojej prezidentskej kandidatúry v prospech Štefana Harabina! A teraz podrobnejšie, že prečo. To, že Korčok je absolútne nevoliteľný pre všetkých rozumne zmýšľajúcich Slovákov, je viac ako isté! Totiž Korčok vždy slúžil a počúval, ako sa sám vyjadril, len a výhradne práve [...]

Výstraha – Slováci, tu sú dôsledky dlhoročnej čaputovskej nenávisti!

17.03.2024

Slováci majme sa na pozore a hlavne všetky zložky OČTK by mali mať pohotovosť najvyššieho stupňa! Ja to jednoducho vidím takto: – nikto nezasial do slovenskej spoločnosti toľko semien všakovakej nenávisti, ako práve Čaputová! Zasiala ich ihneď od okamihu, kedy sa prvýkrát pred médiami „vyznala“ k tomu, že prečo sa rozhodla kandidovať na Prezidenta SR v roku [...]

Keby toto povedal Harabin čo Korčok, tak je mediálne ukrižovaný!

16.03.2024

Tento článok nie je primárne o Harabinovi, avšak je potrebné to povedať nahlas! Ak by Harabin povedal o médiach to, čo si dovolil povedať Korčok, tak Hrabin by bol týmito zapredaneckými médiami doslova a do písmena, mediálne „zaživa“ ukrižovaný! A o čo ide, Nuž „LEN“ o takúto maličkosť! Pekne po poriadku! Keď už aj redaktor Denníka N, ktorý robil [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.