Založ si blog

Môj ostrý odkaz Vladimírovi Krčmérymu – „Aký požičaj, taký vráť! “

Ospravedlňujem sa, že ešte aj dnes, deň pred Vianocami, som prinútený napísať článok s takýmto obsahom. Úprimne, už som mal pripravený len jeden článok a ten mal byť dnes posledný pred vianočnými sviatkami – Vianočné prianie (bude zajtra).

Žiaľ Prof. MUDr. Vladimír Krčméry, DrSc., FRSP, FACP, FRCP., Dr.h.c. mult. sa ani v tento vianočný čas neudržal na uzde a odkázal nám svoje „vianočné“ posolstvo. Absolútne tvrdé, drzé a podľa mňa aj vysoko neprofesionálne!

Áno, moje články sú vo všeobecnosti tvrdé, nekompromisné, kritické, ale som presvedčený, že ani jeden môj článok nebol o tom, žeby som niekoho ponižoval, zosmiešňoval, urážal a pod. Neviem, čo Vladimíra Krčméryho primälo, že sa na našu adresu, takto dehonestujúco vyjadril, ktohovie, možno deväťmesačné prežívanie vlastného presvedčenia, že len jeho názor je ten správny, jediný správny, ho primälo k takémuto nehoráznemu vyjedeniu sa, na adresu nás všetkých, občanov SR bez výnimky.

O aké vyjadrenie ide? Nuž o toto! Vladimír Krčméry zaželal občanom SR aj toto vianočné želanie – „Chcem ľuďom zaželať, aby mali k tomu poslednému darčeku väčšiu odvahu. Zaželať nášmu aj okolitým národom, aby neodmietali tieto dary vedy a Božieho požehnania. A tým, ktorí sú skeptickí a opatrní a nechcú sa zaočkovať, aby mali anjelov strážnych v trojzmennej prevádzke, budeme im želať šťastie, aby ich vírus obchádzal. Aby sa spoločnosť vrátila do normálneho behu,“

Za vianočný „darček“, Vladimír Krčméry považuje vakcínu proti/na C-19. Drzo, povýšenecký a podľa môjho názoru aj neprofesionálne nám všetkým, ktorí nemáme dôveru k tak málo odskúšanej vakcíne, Vladimír Krčméry odkazuje, aby sme prosili Boha o to, aby nám bol pridelený Anjel strážny, ktorý bude neúnavný a vydrží ťahať „trojzmennú prevádzku“!!! Niečo tak cynické, že som jednoducho musel na Vladimíra Krčméryho a jemu podobných s takýmto zmýšľaním, vo vzťahu k občanom SR, zareagovať!

Nuž Vladimír Krčméry, v duchu nadpisu tohto článku „Aký požičaj, taký vráť“ Vám ja a Vám podobným odkazujem toto – „Proste Boha, aby vám a Vám podobným, pridelil divíziu Anjelov strážnych v nepretržitej prevádzke, ak sa preukáže, že vami ospevované vakcíny, najmä tie jediné správne, zo západu, budú mať taký neblahý účinok na zaočkovaných obyvateľov, že ich na následky zaočkovania umrie násobne viac, ako keby zaočkovaní neboli. Apropo na akom základe môžete vyvrátiť túto moju obavu z tak neprebádanej a vedecky poctivo neodskúšanej vakcíny? Alebo si mám (máme) konšpiračne myslieť, že vakcína nie je až taká nová a že sa s C-19 počítalo už dávno a vakcína sa akosi naschvál „pozdržala“, aby sa teraz ukázal jej zázračný a jediný efekt pomoci proti C-19?“

Takže Vladimír Krčméry ešte jedno príslovie k tomuto vášmu absolútne neuváženému, absolútne neprofesionálnemu vyjadreniu – „Dvakrát meraj a raz rež!“

A na záver sa pýtam, takto na diaľku, Vladimíra Krčméryho. Keď dlhé roky pôsobil v Afrike a zaoberal sa tropickou medicínou, narazil aj na liek s názvom Invermicin? Áno, toto je liek známy už od roku 1975 a na lekárske použitie bol povolený od roku 1981. Jeho vynálezca  Satoshi Ōmura  z Kitasato University v Tokiu, dostal aj za tento vynález Nobelovu cenu, pred nedávnom, v roku 2015!!! Na Wikipedií je možné sa o tomto lieku dočítať aj toto – Pôvodná cena lieku v roku 1987, bola „až“ 6 USD!

A uvádza sa aj toto – „Ivermektín má antivírusové účinky proti niekoľkým odlišným vírusom RNA s pozitívnym zmyslom vrátane SARS-CoV-2.“!!!

Tak sa Vladimír Krčméry pýtam, prečo nepracujeme od počiatku „pandémie“ C-19 s týmto už dávno vymysleným, predovšetkým lacným liekom? (žeby práve preto?) Alebo ho už naši lekári majú a aj ho používajú? Nuž pýtam sa aj preto lebo Vladimír Krčméry vo svojom vianočnom želaní a „posolstve“ hovorí aj takúto vetu – „V marci sme nemali nič, teraz máme päť liekov, tri vakcíny a tri testy.“ Ktoré sú to lieky? A aká je ich účinnosť? Väčšia, ako tých „100%“ vakcín?

Prosím odpoveď a nie len vašu, ale aj „mienkotvorných“ „objektívnych“ médií a všetkých tých, ktorí vidia spásu v boji proti C-19 len a výhradne v neprebádanej a málo klinicky odskúšanej vakcíne a v dodržiavaní R-O-R!!!

Ja však všetkým tým, ktorí majú nutkanie nám posielať, mediálne odkazovať, takéto vianočné „posolstvá“, odkazujem, že netreba zabúdať na trpezlivosť ľudí a preto majte nepamäti ešte jednu trojpísmenkovú skratku – nech vás denne varuje – SOS!!!

Predsa si na záver neodpustím ešte jeden odkaz Vladimírovi Krčmérymu a jemu podobným. Chcem ho požiadať a vyzvať, aby so slovom a oslovením „BOH“ narábal opatrne. Kto je Vladimír Krčméry?, aby vakcínu, ktorá nie je 100 % a má vedľajšie účinky, v niektorých prípadoch aj s následkom smrti (uvádza to vo svojom vyhlásení sám výrobca!) označoval takými výrazmi, ako – „ Veriaci v tom vidia Božie požehnanie…“ alebo „…aby neodmietali tieto dary vedy a Božieho požehnania“

Akým právom hovorí za veriacich a cirkev, že táto „bezpečná“ vakcína je Božie požehnanie?

Dávam Vladimírovi Krčmérymu a jemu podobným do pozornosti nasledovné. Áno vy a vaši priatelia s jediným „správnym“ názorom na C-19, ste zverejnili vaše COVID vianočné desatoro, avšak to vaše COVID vianočné desatoro je na milión svetelných rokov vzdialené od toho pravého Božieho desatora. Z tohto Božieho desatora Vám dávam do pozornosti, v súvislosti z vašim vyjadrením sa o „božom požehnaní“ na adresu „bezpečnej“ vakcíny, toto druhé Božie prikázanie (plné znenie) –  „Nevezmeš meno Pána, svojho Boha, nadarmo. Lebo Pán nenechá bez trestu toho, kto bude brať jeho meno nadarmo.“

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.