Založ si blog

Pochváli Zuzana Čaputová Igora Matoviča aj za voľbu Generálneho Prokurátora SR ?

Práve v týchto sychravých korona jesenných dňoch, prebieha na riadnej schôdzi NR SR voľba nového GP SR. Táto voľba nikdy v predošlej histórií SR nebola jednoduchá ba ani nekonfliktná. Mnohokrát sprevádzaná nekalými praktikami a to hlavne počas vlád neoliberálov a najväčších „demokratov“. Tohto roku bude o to namáhavejšia a ťažšia lebo hlavný konzultant, Marian Kočner je na „dobrovoľnej“ dovolenke a prístup k nemu je len na priepustku. Vari sme už zabudli, kto v roku 2010 na základe „mladíckej politickej nerozvážnosti“ dojednal s Marianom, kto bude GP SR ?! Áno, je to dnešný najväčší koaličný priateľ Igora Matoviča – Richard Sulík. Takže by sa chlapci mali dohodnúť, či je dnes vhodné, aby išiel Richard na raňajky k Marianovi i napriek tomu, že dostať sa dnes k Marianovi je o čosi ťažšie, ako pred 10 rokmi.

Ktohovie, možno si poradia aj bez Mariana lebo dnes majú Igora. Skôr, ako sa budem venovať dnešnej voľbe GP SR vráťme sa o 7 rokov dozadu. 18.3.2013 bol v NR SR zvolený za nového GP SR Jaromír Čižnár. Získal 82 hlasov a keďže vtedy SMER-SD vládol sám, tak to boli výhradne ich hlasy. Ostatné parlamentné strany túto voľbu odignorovali. Samozrejme, to bolo reči okolo toho. Že SMER-SD si zvolil svojho GP. Že sa ani len nepokúsil o nejaký prienik s vtedajšou opozíciou a pod. Samozrejme, že taktika vtedajšej opozície na čele so SaS a OĽANO bola jednoznačná – nechajme ich nech zvolia GP len svojimi hlasmi, však ich majú dostatok a potom budeme do nich sedem rokov šiť, že to je ich človek a na základe toho ich budeme aj kriminalizovať a pod. Nuž, ale pozrime sa bližšie, čo vtedy Igor Matovič z bezstarostnej pozície opozičného poslanca vystrájal v NR SR. A aby som nebol napadnutý  niektorými mojimi kritickými čitateľmi, že čerpám z „konšpiračných“ médií, tak som si pomohol denníkom SME, keď v tom čase „novinárka“ Monika Tódová ešte pracovala pre toto nanajvýš „objektívne“, „mienkotvorné“ médium. Článok mal názov – „Smer sám zvolil Čižnára za generálneho prokurátora“ – 18.6.2013 o 12:30 MONIKA TÓDOVÁ – Smer sám zvolil Čižnára za generálneho prokurátora – SME.

Monika píše – 17:11 – „Poslanci začali tajne voliť. Chodia cez trakt predsedu Národnej rady, keďže poslanci OĽaNO im bránia v štandardnej trase cez rokovaciu sálu. Takto musia zo sály odísť, obísť ju a vojsť do Paškových priestorov.“ Tými poslancami za OĽANO boli Richard Vašečka a Igor Matovič. Na dobovej fotografií je vidieť, ako na schodoch v rokovacej sále NR SR, blokujú prístup k tajnej voľbe tým, že držia v rukách nadrozmerný transparent z nadpisom – „Demokracia je krehká ako papier, stačí krok a vrátiš sa do totality.“

Nuž veru neviem, či by dnes nemal niekto zájsť k Igorovi Matovičovi do archívu a nemal by tento sedem rokov starý transparent oprášiť a priniesť ho aj dnes do NR SR.

Monika píše – 18:28 – „SaS vyzýva prezidenta, aby Čižnára nevymenoval lebo bol podľa liberálov zvolený v rozpore s ústavnosťou a dobrými mravmi“ Niečo nádherné, keď Richard na raňajkách u Mariána mimo NR SR dojednával, kto by mal byť GP, tak to bolo v súlade s dobrými mravmi, ale keď pohodlná väčšina poslancov NR SR zvolí nového GP v súlade s rokovacím poriadkom NR SR a samozrejme aj v zmysle Ústavy SR, tak to už nie je v súlade s dobrými mravmi !

Ale poďme do súčasnosti. Dnes určite rozhodnú „dobré mravy“ dnešnej ústavne väčšinovej diktátorskej vládnej koalície. Nuž uvidíme, či budú mať toľko šťastia a zvolia aspoň jedného z ponúknutých kandidátov aspoň 82 hlasmi. Samozrejme, že oni sú „Zmena“, oni sú iní, ako tí pred nimi. Oni budú hľadať podporu a prienik aj v radách opozície, „inak povedané“, ich snaha je zvoliť nového GP SR na ďalších sedem rokov, „demokraticky“ naprieč politickým spektrom v NR SR. Nuž predsavzatie je jedná vec a názor diktátora Igora Matoviča je vec druhá. Igor sa totiž nechal počuť, že ak bude v NR SR zvolený nový GP SR aj za pomoci a hlasmi, dnešnej opozície a je jedno ktorými poslancami či riadnymi alebo odídencami v opozícií, tak Igor balí kufre a odchádza so svojimi 53 poslancami do opozície ! Nuž akýto rozdiel! Vyššie som opísal Igora v roku 2013, kedy mu vadilo, že Jaromír Čižnár bol zvolený „len“ poslancami SMER-SD a teraz by chcel, aby nový GP SR bol zvolený výhradne poslancami jeho diktátorskej koaličnej ústavnej väčšiny ! No povedz občan SR, nehodil by sa aj teraz do NR SR Igorov transparent z roku 2013 s nápisom  – „Demokracia je krehká ako papier, stačí krok a vrátiš sa do totality.“???  Ja viem, hodil by sa, ale našťastie pre diktátorskú väčšinu sa tak stať nemôže lebo dnes im už nevadí Andrejova Dankova novela rokovacieho poriadku, že poslanci NR SR v rokovacej sále nemôžu používať názorne pomôcky. Apropo prečo ihneď po nástupe do NR SR si táto diktátorská väčšina okamžite nezmenila „rokovák“, aby poslanci NR SR, mohli opäť používať názorne pomôcky a jesť v rokovacej sále chutné Horalky? Aha, už viem ! Boja sa, žeby im niekto vysypal na ich diktátorské hlavy antigénové testy, presne tak, ako to svojho času urobil, dnes ich vodca Igor Matovič, keď Martinovi Poliačikovi vysypal na hlavu injekčné striekačky. Spomínaš si občan-volič SR na toto Igorove extempore ? Aj ty, volič OĽANO ?

Nuž uvidíme, ako bude prebiehať rozprava („demokratická“!) v NR SR k tomuto obzvlášť závažnému bodu. Uvidíme, aký mechanizmus kontroly si zvolia koaliční poslanci, aby sa odkontrolovali či náhodou nevolili aj toho kandidáta, za ktorého slobodne zahlasujú aj poslanci z opozičných lavíc. Veď to, čo odkázal Igor Matovič do radov koaličných poslancov, môže znamenať len jedno – žiaden z kandidátov na GP SR nemôže v „tajnej“ (bude „demokratická“ verejná?) voľbe získať viac, ako 95 hlasov lebo ak by niektorý z kandidátov získal 96 hlasov, tak potom Igor Matovič odchádza do opozície v zmysle jeho vyjadrenia, že žiaden z kandidátov nemôže byť zvolený za pomoci hlasov opozície. Ja viem, pomýlené, ale vysvetlite to Igorovi. Veď viete, keď si Igor postaví hlavu, tak je rozhodnuté a 96 hlasov znamená, že jeden bol opozičný a teda niet čo riešiť – „Arrive derchi koalícia“ – bude sa lúčiť Igor !

No a na záver k nadpisu tohto článku. Aký bude postoj k prebiehajúcej voľbe GP SR v NR SR a ako zareaguje Zuzana Čaputová na diktátorské slová Igora Matoviča o tom, že nový GP SR nesmie byť zvolený za pomoci dnešnej parlamentnej opozície a to v kontexte jej vyjadrenia, ktoré povedala v septembri 2020 – „…je dôležité, aby nový generálny prokurátor vysielal verejnosti signál silnej politickej nezávislosti…“ (Čaputová o voľbe nového generálneho prokurátora | Nový Čas (cas.sk))

Znamená to, že ak Igor Matovič docieli vo vládnej koalícií, že nový GP SR bude zvolený len hlasmi dnešnej diktátorskej koalície, tak takéhoto kandidáta nevymenuje lebo si bude musieť stáť za svojím slovom, že nový GP SR musí byť politický nezávislý?!

Nuž, ale budem korektný. Vládna koaličná diktátorská mašinéria sa dohodla, že hlasovanie bude verejné ! Teda budeme si môcť overiť, ktorý poslanec, ako volil. Táto verejná voľba sa mala vykonať už v stredu 25.11.2020 o 17:00 hod., ale keďže vládna mašinéria deklaruje, že to nemá a nesmie byť politický nominant, tak sa potrebujú politický dohodnúť kohože to budú spoločne voliť a toto „apolitické“ hľadanie najvhodnejšieho kandidáta im bude trvať „krátko“ len do 1. decembra 2020 ! Naozaj niečo úžasné, aká sú oni „demokratická“ Zmena oproti bývalým vládam !!!

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.