Založ si blog

Zuzanu Čaputovú je šokoval verdikt nezávislého súdu ! Toto nemalo nikdy zaznieť z jej úst !

Týmto výrokom Zuzana Čaputová okomentovala verejne v priamom prenose verdikt Špecializovaného trestného súdu vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martini Kušnírovej ! A pokračovala ďalej – „…ale očakávam, že hľadanie spravodlivosti sa nekončí a bude pokračovať na najvyššom súde…“

Toto sú slová najvyššieho ústavného činiteľa SR k riadnemu a nezávislému rozhodnutiu slovenského súdu !!! Zuzana Čaputová svojim vyjadrením flagrantne porušila Ústavu SR a to konkrétne – Čl. 141, ods. (1) – „V Slovenskej republike vykonávajú súdnictvo nezávislé a nestranné súdy“ a ods. (2) – „Súdnictvo sa vykonáva na všetkých stupňoch oddelene od iných štátnych orgánov“ Z týchto článkov Ústavy SR jasne vyplýva, že Zuzana Čaputová svojim neuváženým (?) výrokom o šoku z rozhodnutia súdu vyvíja politický tlak na Najvyšší súd SR tým, že mu cez média odkazuje, že Najvyšší súd SR by sa mal v danej veci správať inak, ako Špecializovaný trestný súd SR a teda by mal v tejto veci vykonať „nápravu“ tak, aby konečný verdikt slovenských súdov voči Marianovi Kočnerovi bol pre Zuzanu Čaputovú prijemným poznaním, že „spravodlivosť“ ešte exituje a aby ju pozbavil šoku, ktorý musela zažiť !

Ďalej si Zuzana Čaputová nevšimla v Ústave SR aj Čl. 144, ods. (1) – „Sudcovia sú pri výkone svojej funkcie nezávislí a pri rozhodovaní sú viazaní ústavou, ústavným zákonom, medzinárodnou zmluvou podľa čl. 7 ods. 2 a 5 a zákonom.“ Vo vzťahu k tomuto článku Ústavy SR sa Zuzana Čaputová previnila tým, že spochybnila senát Špecializovaného trestného súdu, že sa správal výhradne v súlade s Ústavou SR a nie spoločenskou, rozumej mediálno-politickou objednávkou, že Marián Kočner musí byť vinný lebo „verejný záujem“ si to tak praje a želá !

Ďalej Zuzana Čaputová pozabudla aj na Čl. 145, Ústavy SR, ods. (4) – „Sudca skladá do rúk prezidenta Slovenskej republiky tento sľub: »Sľubujem na svoju česť a svedomie, že sa budem spravovať ústavou, ústavnými zákonmi, medzinárodnými zmluvami, ktoré Slovenská republika ratifikovala a boli vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom, a zákonmi, budem vykladať zákony a rozhodovať podľa svojho najlepšieho presvedčenia, nezávisle a nestranne.“ Vo vzťahu k tomuto článku Ústavy SR sa Zuzana Čaputová voči senátu Špecializovaného trestného súdu previnila tým, že spochybnila to, že sa uvedený sudcovia tohto senátu neriadili sudcovským sľubom, ktorý museli skladať do rúk prezidenta SR – teda, že sa v tomto prípade nerozhodovali na základe zákona a svojho najlepšieho svedomia a vedomia !

A hlavne si Zuzana Čaputová pri svojom výroku o šoku z rozhodnutia Špecializovaného trestného súdu, nevšimla Čl. 46, Ústavy SR, že – „Každý sa môže domáhať zákonom ustanoveným postupom svojho práva na nezávislom a nestrannom súde a v prípadoch ustanovených zákonom na inom orgáne Slovenskej republiky.“ Teda že každý má právo na súdne konanie pred nezávislým a nestranným súdom !!! Teda súd nesmie byť ovplyvniteľní ničím a nikým ! Ani manipulatívnou mediálnou masiráciou verejnej mienky, čo sa v tomto prípade jasne a neodškriepiteľne dialo viac ako dva roky od vraždy, prostredníctvom médií, politikov (vtedy opozičných a dnes koaličných) a samozrejme svoj leví podiel na tejto manipulácií verejnej mienky má a mala aj Zuzana Čaputová svojimi neuváženými (?) výrokmi a komentármi k danej „kauze“ !

Zuzana Čaputová, ako najvyšší ústavný činiteľ SR sa nemôže a nesmie takýmto spôsobom vyjadrovať na adresu súdov a ich slobodných a nezávislých rozhodnutí, nech sa deje čo sa deje ! Nesmie podľahnúť verejnému tlaku (rozumej tlaku „objektívnych“, „nezávislých“, mienkotvorných“ médií a tých pravých „demokratických“ politikov!). Najvyšší ústavný činiteľ SR, ktorý o sebe tvrdí, že je prezidentom všetkých občanov SR a že je od všetkého a všetkých nezávislý sa ku každému „ostro“ sledovanému súdnemu procesu môže a má vyjadriť jedine – „Beriem na vedomie“ – NIČ viac NIČ menej ! Zuzana Čaputová nie je, nebola účastníčkou konania a teda nemá a nesmie mať najmenšiu vedomosť o obsahu trestného spisu. A keďže takú vedomosť nemá, tak nemôže hovoriť o šoku ! Ak sa chce Zuzana Čaputová objektívne vyjadriť k rozhodnutiu nezávislého a slobodného Špecializovaného súdu, v tomto prípade Kočnerovho prípadu, tak nech sa páči, nech sa posadí niekde do tichej miestnosti, nes si zoberie celý spis o obsahu približne 25 tisíc strán („objektívne“ média to takto uvádzajú), nech si ho do roka a do dňa naštuduje a potom nech vyjadrí svoje zdesenie nad výrokom súdu ! Inak NIE a ešte raz NIE !!!

Je nanajvýš nepredstaviteľné a v demokratickej spoločnosti aj nemožné, aby politici, média a tretí sektor vyžadovali od nezávislých súdov také rozhodnutia, aké oni očakávajú a požadujú !

Aj na základe vyššie odprezentovaného môjho osobného a slobodného názoru, mám presvedčenie, že Zuzana Čaputová celkom jednoznačne prekročila svoje kompetencie vo vzťahu nielen k verejnosti, ale hlavne k nezávislosti súdov SR a podľa môjho názoru by mala odstúpiť s funkcie prezidentky SR a na toto by mala byť vyzývaná dennodenne médiami, ktoré sa pýšia tým, že vždy konajú vo verejnom záujme ! Ak Zuzana Čaputová po tomto čo „spáchala“ vo vzťahu k súdnej nezávislej moci neodstúpi zo svojej funkcie, tak nemožno v súvislosti s ňou hovoriť o Zmene k dobrému a spravodlivému, ale jednoznačne o ZMENE, na poste prezidenta SR, ktorá nás vedie ďaleko od demokratických princípov demokratického zriadenia suverénneho štátu – Slovenskej republiky !!!

Záver :

Vyššie uvedený text sa týka aj všetkých tých, ktorý sa k uvedenému rozsudku Špecializovaného trestného súdu vyjadrovali podobne, ako Zuzana Čaputová a pritom neboli a nie sú účastníkmi konania a teda nemali a nesmeli mať právo k nahliadnutiu do trestného spisu pred vynesením rozsudku. To sa týka Igora Matoviča a všetkých koaličných politikov, to sa týka aj poniektorých „objektívnych“ novinárov, ale netýka sa to chlapov v slovenskej krčme, keď príde táto téma na pretras po piatom pive a šiestej borovičke !!!

Dôležité :

Ako si má občan – volič SR vysvetliť stretnutie troch najvyšších ústavných predstaviteľov SR hneď na druhý deň po vynesení predmetného rozsudku (ktorý ešte nenadobudol ani právoplatnosť a preto je potrebné ho zvrátiť ?!) na pracovných raňajkách v prezidentskom paláci ?! Vynesením tohto rozsudku bola nejakým spôsobom ohrozená demokracia v našom štáte ? Bola ohrozená bezpečnosť a celistvosť nášho štátu ? Alebo, aký veľký význam má toto súdne rozhodnutie vo vzťahu k Slovenskej republike ? Naozaj veľmi čudné ! To sa bude táto „veľká“ trojka stretávať po každom súdnom rozhodnutí ? A neboja sa, že sa potom prejedia ? Toto je niečo čo navádza občanov SR k rôznym názorom a jeden z nich je celkom logický. Čo ak sa stretli preto, že niekto kto očakával iný verdikt súdu a nie tento pre nich šok, potrebuje, aby teraz všetci traja „najvyšší“ ťahali za jeden koniec povrazu, aby sa nepomýlili, keď to budú nejako ďalej komentovať ?! Môžeme si za tým predstaviť aj to, že plán „A“ nevyšiel a je potrebné sa riadiť plánom „B“ ?! Ja neviem, ale mne to tak pripadá, že sa udialo v tejto spoločnosti troch „najvyšších“ a spol. v pozadí niečo, čo ich značne vyrušilo a je potrebné spolu „poraňajkovať“ a rozdať nové noty ?! Nuž bedlivo sledujme, aby nám niečo dôležité neušlo lebo manipulácie už z ich a mediálnej oblasti bolo naozaj už dosť ! Apropo nebolo by načase sa opýtať komu vražda Kuciaka a Kušnírovej prospela a poobzerať sa po naozajstných zadávateľov vraždy a netrvať na tých ktorí mali byť pravdepodobne podľa scenára a plánu „A“ „vinní“ ?! Mne sa nezdá, žeby táto vražda pomohla SMER-SD a jeho bývalým koaličným partnerom, ba práve naopak značne sa za darilo Zuzane Čaputovej v prezidentských voľbách 2019 a bývalej opozícií v PV 2020 ! Toto nikoho nevyrušuje ?!

Lebo tieto „pracovné“ raňajky zo strany troch „najvyšších“, nemožno v tejto situácií označiť ani ako zodpovedné ba ani ako múdre ! Vo mne to skôr vzbudzuje dojem, že sa ktosi veľmi naľakal z toho súdneho „šoku“, ktorý sa podľa niekoho nemal stať !!! Uvidíme, čo sa bude diať „vo verejnom záujme“ !!!

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.