Založ si blog

USA nám tlieska, je to znak našej absolútnej poníženosti, poslušnosti a vazalstva !

Možno si poniektorí z vás povedia, že toto nie je to, čo by nás – občanov SR malo po tieto dni najviac trápiť. Ja si to nemyslím. To čo sa udialo v ostatných dňoch na poli našej zahraničnej politiky je pre nás ako občanov SR a SR ako takej, nesmierne dôležité, ak nie najdôležitejšie.

Poďme od začiatku. USA administratíva si povedala, že vykoná inšpekčnú cestu po niektorých štátoch EÚ (na Slovensko sa „vykašľali“ – tu sme tak poslušní, že nemá dôvod nás osobne navštíviť). Túto inšpekčnú cestu vykoná minister zahraničných vecí Mike (teda Miško) Pompeo so svojim „obchodným“ sprievodom. Zo stránok multimediálnej agentúry VOA (Voice of America – https://www.voanews.com/), ktorá je podľa Wikipédie multimediálna agentúra v USA, ktorá slúži ako vládna inštitúcia Spojených štátov pre (vraj) nevojenské externé vysielanie a zároveň je to najväčší americký medzinárodný vysielateľ, sa dozvedáme, citujem –  „…minister zahraničných vecí Mike Pompeo sa v pondelok vydáva na týždenný výlet do a strednej Európy, keď sa USA usilujú čeliť ruskej a čínskej hospodárske a geopolitickej konkurencií v Európe.“ !!! Rozumieš tomu občan SR, takže presne cielenú inšpekčnú cestu po štátoch strednej Európy nazývajú obyčajným výletom !!! A prečo sa USA administratíva neobáva ruskej, čínskej hospodárskej a geopolitickej konkurencií v „starích“ štátoch EÚ ? Nuž asi preto lebo po 1945 roku prijali na obnovu vojnou ich zničeného hospodárstva „geniálny“ Marshallov plán, za ktorý budú musieť byť USA administratíve „vďačný“ ešte niekoľko dlhých, predlhých desaťročí, kým im tú „nezištnú“ pomoc nesplatia a teda musia tancovať, tak ako im budú pískať. A zároveň sa pozastavujem nad tým, akúže hospodársku a hlavne geopolitickú konkurenciu chcú USA vytlačiť zo strednej Európy ? Ešte by som chápal, že si chcú upevniť svoje ekonomické záujmy v strednej Európe, ak ponúknu férový a pre obidve strany výhodný obchod, ale aby USA mali na našom území, na území strednej Európy svoj geopolitický vplyv (rozumej vojenský), tak toto je absolútne neprijateľné. Nemám vedomosť žeby sa na územiach štátov strednej Európy nachádzali ruské nebodaj čínske ozbrojené sily, čo sa USA nedá povedať !!!

Ale vrátim sa k podstate tohto článku. Slovenska zahraničná diplomacia na čele s (ne)ministrom zahraničných vecí sa rozhodla, že z územia SR vyhostí troch ruských diplomatov. V poriadku, máme nato plné právo. Ak sa títo diplomati dopustili niečoho, čo nie je v súlade s našou bezpečnosťou a je to proti záujmom občanov SR, tak je to v poriadku. Teraz nejdem skúmať dôvody lebo do nich jednoducho nevidím a pravda nám povedaná aj tak nebude. A teda ostanem pritom, že ako suverénny štát sme vykonali suverénne rozhodnutie voči zahraničným diplomatom (je jedno o aký štát sa jedna). Zaujímavé na tom však je to, že sa to udialo tri dni pred inšpekčným výletom USA administratívy do štátov strednej Európy ! Stále je to ešte ako tak v poriadku, pokiaľ neprišlo nehorázne a diplomatický nadmieru drzé vyjadrenie akejsi Morgan Ortagusovej, hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí. Morgan píše – „…USA tlieskajú najnovším krokom, ktoré Slovensko podniklo na ochranu pred hrozbami, ktoré pre jeho zvrchovanosť predstavujú zahraniční škodliví aktéri. Slovensko vyslalo jasný signál, že nebude tolerovať ruské politicky motivované trestné činy na slovenskej pôde alebo Európe“ (toto je najpresnejší preklad Ortagusovej statusu uverejnenom na USA čvirik-štebote (Twitter) a nie ten, čo nám predložili naše média, asi im to nakázalo naše ministerstvo ZV resp. USA ambasáda pôsobiaca na území SR). Odkazujem váženej USA hovorkyni ZV, že mi nie sme cvičené opičky ani aportujúce psy, aby ste nám tlieskali. Ja si takéto poníženie vyprosujem ! My od vás očakávame spoluprácu na úrovni rovnostranných partnerských vzťahov, nič viac nič menej. Zároveň mi je nanič z toho že naša zahraničná diplomacia na tento neuveriteľne drzý status USA administratívy nezareagovala okamžite a suverénne. Ivan Korčok mal okamžite USA strane odkázať toto – „…vážime si obojstranne výhodnú spoluprácu našich dvoch suverénnych štátov. Zároveň sa ostro vyhradzujeme voči tomu, aby USA administratíva vo vzťahu k našim suverénnym diplomatickým rozhodnutiam používala, takýto, pre nás ponižujúci slovník. SR nepotrebuje a ani si nepraje, aby ktorýkoľvek štát sveta mal takýto komentár k naším suverénnym rozhodnutiam…“ Ja viem, že Ivan Korčok, čoby nateraz minister zahraničných vecí SR, toto suverénne gesto voči USA nikdy neurobí, lebo to je ako keby ste chceli, aby vás pohrýzol psík, ktorý vám na váš aport poslušne priniesol hodenú loptičku začo na oplátku od vás dostane sladkú odmenu a vie že ak by vás pohrýzol, tak na budúce by dostal figu borovú a možno by sa mu ušlo aj po ňufáčiku.

Keď po PV v roku 1998 sa k moci dostal Mikuláš Dzurinda a spol. a hlavne po PV 2002, podľa môjho názoru za aktívnej pomoci USA administratívy a nekalého konania ich diplomatov na území, vtedy suverénneho Slovenského štátu, tak sa im Mikuláš odmeňoval tak, že im za „babku“ odovzdával naše dobré fungujúce podniky (napr. VSŽ Košice). Takáto zahraničná politika vtedajšej slovenskej vládnej moci, bola jednoznačne voči USA administratíve zjavne kolenačkova ! Ale tá dnešná predčila Dzurindovskú kolenačkovú  zahraničnú politiku voči USA administratíve až do takej miery, že ju môžem celkom otvorene nazvať politikov plaziacou. Dnešný naši najvyšší ústavní činitelia Zuzana Čaputová, Boris Kollár, Igor Matovič, už voči USA administratíve nie sú v polohe „na kolenách“ ale celkom zjavne v polohe ležiacej, plaziacej pri nohách USA administratívy. Hanbím sa, ako hrdý Slovák a hrdý občan SR za takýchto najvyšších ústavných činiteľov SR ! Samozrejme že takýchto USA zanietencov, s USA na večné veky máme aj v NR SR – Peter Osuský (SaS), Ondrej Dostál (SaS) a v EP je to jednoznačne, ale úplne geopolitický zablúdený Michal Šimečka !

My národ slovenský a občania Slovenskej republiky nepotrebujeme, aby nám žiaden zástupca cudzej moci tlieskal za naše suverénne, slobodné rozhodnutia. Naša zahraničná politika musí byť jednoznačne vyvážená voči všetkým štátom sveta, ktorý nás berú za sebe rovnocenného partnera a nemusia nás tu chodiť kontrolovať, poúčať a nariaďovať na svojich inšpekčných výletoch s kým budeme rovnocenne spolupracovať a s kým nám to oni zakážu !!! Je potrebné, aby sme si v najbližších parlamentných voľbách a prezidentských voľbách, zvolili do čela nášho suverénneho štátu – Slovenskej republiky, takých zástupcov, ktorý sa pred nikým nebudú plaziť, ale budú stáť a kráčať hrdo s vystretou hlavou !!!

Záver:

„Teším“ sa, že na Slovensku a v celom svete pôsobia samí anjelskí diplomati USA administratívy ! „Teší“ ma, že USA administratíva je presvedčená, že len oni jediný sú na tejto planéte, predurčený nato, aby zabezpečovali mier a demokraciu v štátoch, kde to oni milostivo uznajú za potrebné a pre nich vhodné ! A zároveň dávam do pozornosti, že po novembri 1989 nebol z nášho územia vyhostený ani jediný diplomat USA administratívy ! Prečo ? Nuž samozrejme preto lebo oni svoju činnosť vykonávajú výlučne a v súlade s medzinárodným právom ! Veru na smiech, ale veľmi smutný smiech !

Môj odkaz roduverným Slovákom a suverénnym občanom Slovenskej republiky :

Vážené Slovenky, Slováci, občania suverénnej Slovenskej republiky, majme sa na pozore ! Slnko je už dostatočne vysoko nad našim obzorom a je čas sa prebudiť z omámenia, ktoré nás postihlo po novembri 1989. Nedovoľme, aby slnko nad našimi hlavami zapadlo lebo následne by nás čakala dlhá predlhá tma. Oveľa tmavšia, ako tá ktorú sme tu mali pred novembrom 1989 lebo tá bola vtedy oveľa svetlejšia, osvetľovaná mesiacom. Tým mesiacom, ktorý tú tmu robil oveľa svetlejšou, bola usilovná a poctivá práca našich rodičov a starích rodičov, ktorí úprimne verili, že to čo tu budovali, budujú pre nás, ich deti, pre naše deti a deti našich detí…

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.