Založ si blog

Zuzana Čaputová, koho tým myslela ? Žeby seba ?

Na svojom facebookovom profile Zuzana Čaputová uverejnila 02.07. 2020 takýto text : – „ Slovensko stojí na hodnotových základoch. Najdôležitejšie z nich sú pretavené v znení ústavy a v právnom poriadku. Občania Slovenska svoje hodnotové preferencie ukázali mnohokrát, naposledy vo voľbách vo februári tohto roku, keď volili zmenu, pretože neboli spokojní s nespravodlivosťou a neférovosťou. O to väčšie nároky a očakávania sú spojené s tými, ktorí po voľbách moc prevzali. Mnoho ľudí do tejto zmeny vložilo poslednú dôveru. V tieto dni vládna koalícia hľadá riešenie ohľadom zodpovednosti za diplomovú prácu. Jedno je dnes jasné. Táto situácia nemusí mať víťazov a porazených. Táto situácia môže byť víťazstvom vernosti hodnotám, osobnej integrity, odvahy a schopnosti povýšiť spoločný záujem nad svoj individuálny. A každý, kto to pochopí a bude v súlade s tým konať, bude víťazom.“

Niečo famózne ! Opäť prázdna, všeobecná, nanajvýš frázovitá „myšlienka“ !

Koho tým myslela ? Borisa Kollára ? Igora Matoviča ? Alebo dokonca samu seba ?!

Ja som to pochopil tak, že v prvej rade myslela seba a jej pôsobenie v advokácií a členstvo v Advokátskej komore SR. A keď poniektorí hovoria, že video ktoré vyhotovil a na YOTUBE o tejto téme vo vzťahu k Zuzane Čaputovej uverejnil novinár Martin Daňo, je plné klamstva a výmyslov a že samotný novinár Martin Daňo je v tomto smere nedôveryhodný, tak čo si potom máme myslieť o výroku podpredsedu Sme rodina, ministra práce a sociálnych vecí SR Milana Krajniaka, ktorý pred nedávnom na TB v súvislosti s lynčovaním jeho straníckeho šéfa a predsedu NR SR Borisa Kollára povedal okrem iného aj tieto vážne slová vo vzťahu k samotnej Zuzane Čaputovej – „…ja som zvedavý, či rovnakým spôsobom budú kritický vystupovať aj naši koaliční partneri, prípadne ďalší ľudia voči pani prezidentke, ktorá keď boli pochybnosti o tom ako získala svoju advokátsku licenciu, tak ju vrátila a každý to považoval za dostatočné…“

Dobre, zabudnime na „blúznenie“ Martina Daňa o Zuzane Čaputovej a jej advokátskej histórií, ale ako sa máme vyrovnať s týmto výrokom vysokopostaveného činiteľa vládnej koalície a člena vlády „zmeny“ Milana Krajniaka ? On sa na adresu Zuzany Čaputovej v spojitosti so získaním jej advokátskej licencie pýta na základe akých informácií ?! Len M. Daňových ? Asi ťažko ! Uvedomme si, že dnes je šéfom SIS nominant Sme rodina Vladimír Pčolinský, pýtam sa, môže mať Milan Krajniak tieto poznatky a informácie o Zuzane Čaputovej a jej získania advokátskej licencie z tohto prostredia ? A ak áno ? Sú tieto informácie SIS dôveryhodné ? Alebo odkiaľ má Milan Krajniak a Sme rodina tak faktami dobre podložené informácie o advokátskej licencií Zuzany Čaputovej, keď sa na to dovolí opýtať v priamom prenose na svojej TB, kde nevystupoval, ako radový opozičný politik, ktorého „úlohou“ je za každú cenu principiálne (však Igor Matovič ?!) očierňovať momentálnu vládnu koalíciu (však Igor Matovič?), on na tejto TB vystupoval ako čelný predstaviteľ koaličnej strany a minister dnešnej vlády SR !!!

Minister SR si predsa nemôže dovoliť bez dôkazov, takto špiniť hlavu SR ! A ak tak učiní, prečo sa v tom nezačnú „objektívny“ „novinári“ pôsobiaci na území SR tzv. rýpať ?!

Viete si občania SR predstaviť keby sa niečo také stalo za bývalej vládnej koalície ? Navoďme takúto situáciu. V minulom vládnom období bol hon na Andreja Danka, predsedu SNS, predsedu NR SR a súčasne koaličného partnera vlády SMER-SD, za jeho „smiešnosti“ (takto sa vyjadril na TB Richard Sulík o probléme okolo plagiátorstva Borisa Kollára!), teda za plagiátorstvo pri vypracovaní rigoróznej práce. Poslanecký klub SMER-SD v NR SR, by si Andreja Danka pozval na „koberček“ a vyzvali by ho na odstúpenie. Následne by na TB vystúpila ministerka/minister tejto vlády za SNS a položil by otázku – „…ja som zvedavý/á, či budeme v koalícií postupovať rovnako kritický, ak vieme že sú pochybností o získaní titulu JUDr. aj u pána premiéra Roberta Fica lebo ako všetci vieme, bol členom KSČ a právnickú fakultu vyštudoval v rokoch hlbokej totality 1982 až 1986…“

Predstavme si čo by sa začalo diať na našej opozičnej, politickej a mediálnej scéne. Tu by sa zomkli všetci najinvestigatívnejší „novinári“ nielen SR ale celého sveta a cez svoje utajené kontakty a vo „verejnom“ záujme by zistili aj to čo Fico jedával, keď ako vysokoškolský študent chodil na obedy do vysokoškolskej Menzy a čo hovoril pri stole a pod.!

Aký status by vtedy zverejnila Zuzana Čaputová na svojom profile na facebooku ? Bola by tiež tak všeobecná a tárala by niečo o víťazoch a porazených. A tárala by niečo vo všeobecnej rovine, ako majú byť politici vládnej koalície odvážny a ako majú povýšiť spoločný záujem nad svoj individuálny  ?! Alebo by bola vo vzťahu k Robertovi Ficovi a jeho koaličných vládnych partnerov tvrdá, principiálna a adresná ?! Jednoznačne áno !

Pripomeňme si niektoré state s jej facebookových statusov, keď hlavnou vládnucou stranovou bol SMER-SD : 21.2.2019 – „…ak si objednávatelia vraždy (Kuciak, Kušnírová) mysleli, že smrť odradí ostatných novinárov v odhaľovaní celospoločenských káuz, prerátali sa. Čo nestihol dokončiť Ján Kuciak, dokončia iný“ – v atmosfére, ktorá bola vtedy v spoločnosti aj Zuzanou Čaputovou vyvolaná voči SMER-SD, je možné tieto jej slová pochopiť aj ako vyhrážanie sa Robertovi Ficovi ? Vieme, aké „objektívne“ obvinenia sa vtedy písali na adresu Roberta Fica v „objektívnych“ slovenských médiach.

19.2.2019 sa Zuzana Čaputová vystatuje na sociálnej sieti, tým, že si do prezidentského paláca pozvala tých, ako sama píše „…ľudí, ktorí v dňoch bezprostredne po nej (po vražde Kuciaka, Kušnírovej) ukázali profesionalitu aj ľudskú statočnosť…“ Pod statusom je fotografia Zuzany Čaputovej s „objektívnymi“ a „investigatívnymi“ novinármi, ktorí sa vo „verejnom“ záujme dokázali cez svoje „čisté“ „novinárske“ kontakty dostať doslova k akejkoľvek informácií zo živého spisu tejto trestnej veci (a nielen tejto), cielene ich po častiach vyťahovali, tak ako bolo treba, proti vláde SMER-SD a jej predstaviteľov pred PV 2020 a Zuzana Čaputová nepoukázala na ich možné porušovanie zákona, lebo nahliadnuť do živého trestného spisu (ale aj akéhokoľvek) môžu len účastníci konania a tými novinári nie sú ! Naozaj spravodlivosť nad spravodlivosť !!!

12.2.2020 – Zuzana Čaputová zverejnila toto „…Doba, ktorú žijeme, si však vyžaduje ľudí, ktorí sú schopní povýšiť záujem Slovenska nad osobnú prezentáciu, politický zisk či všetko, čo sa točí okolo politického ega a percent.“ Nuž čo poviete, ako vyznieva toto Čaputovej päť mesiacov staré vyjadrenie na facebooku k dnešnej vládnej koalícií a hlavne samotného bossa, diktátora Igora Matoviča a jeho „čistých“ koaličných partnerov ! Pre mňa smiešne, farizejsky, politicky „korektne“ a hlavne politicky „principiálne“ !

30.01.2020 – Zuzana Čaputová píše – „…Andrej Kiska obžalovaný nie je a viem, že podniká všetky právne kroky na očistenie svojho mena. Ak by boli voľby dnes a lídroval by víťaznú koalíciu, bez problémov by som ho za premiéra vymenovala. Na rozdiel od neho ale vieme, že líder ĽSNS obžalovaný je.“ Zaujímavé ! Tu Zuzana Čaputová je nadmieru transparentná, žiadne všeobecné frázy, ako dnes vo vzťahu k vládnej koalícií, keď nepoužíva žiadne mená, žiadne fakty, len bla, bla, bla !

  1. november 2019 – Zuzana Čaputová napísala na facebooku aj toto „…pre demokraciu je životne nevyhnutné, aby sa v nej mohli slobodne šíriť informácie, myšlienky a názory…“ Verím, že aj dnešný môj článok venovaný Zuzane Čaputovej bude prísne posudzovaný v zmysle jej hodnotového vyjadrenia sa, na slobodu šírenia vlastných myšlienok a názorov. Lebo ja výhradne píšem svoj názor a teda nie vymyslené veci resp. nepravdy !!!

Nuž, kto má silný politický žalúdok nech si prejde aj ďalšie facebookové „perly“ Zuzany Čaputovej a nech ich konfrontuje s jej činmi, hlavne ak sa jedná o „našich“ ľudí vládu „zmeny“ a pod. „Principiálnosť“ Zuzany Čaputovej vo vzťahu k dnešnej vláde SR sa s principiálnosťou vo vzťahu k SMER-SD a jeho koaličných partnerov, ku K-ĽSNS, naozaj nedá ani v najmenšom porovnať. Dôkazov o tomto mojom názore na „hodnotové“ nastavenie a principiálnosť Zuzany Čaputovej, je na jej facebookovej stránke viac než dosť !!! Naozaj „platí“ to čo povedala Zuzana Čaputová pred svojim zvolením, ale aj krátko po svojom zvolení, že bude prezidentkou všetkých občanov SR, s jej dnešného postoja k vláde „Zmeny“ je jasné, že všetkých „našich“ občanov SR !!!!

 

 

 

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.