Založ si blog

Komu „vďačíme“ za Igora Matoviča. ..

…a jeho vládu ?! Mnohí si povedia, veď predsa tým 721 166 oprávnením voličom, ktorí hlasovali vo voľbách pre hnutie OĽANO. Nie ! Ba práve naopak, týmto voličom patrí úprimné poďakovanie. Za čo ? Nuž zato, že nesedeli doma a išli voliť. A hlavne zato, že nebyť ich hlasov v prospech OĽANO, asi by sme sa nikdy nedozvedeli, aký je Igor Matovič neschopný vládnuť našej republike, našim občanom a zároveň by sme sa nikdy nedozvedeli, čoho všetkého je schopný, keď sa mu dá moc do rúk. Ja by som týchto voličov OĽANO rozdelil do troch skupín : – prvá skupina, to sú voliči OĽANO, ktorí sú úprimne presvedčení, že Igor Matovič by mal vládnuť v SR lebo podľa nich na to má. Druhá skupina jeho voličov a voličov OĽANO, to sú tí, čo volili OĽANO len preto lebo z duše nenávidia SMER-SD, Fica a spol. a keďže Igor Matovič najviac útočil na smerákov a Fica obzvlášť, tak mu jednoducho vo voľbách dali hlasy bez ohľadu nato, akým sa im Igor javil po inej, mentálnej a emocionálnej stránke. Ale ako sa u takéhoto voliča hovorí, radšej pomätený Igor, ako mafián a zlodej Fico ! No a tretia skupina voličov OĽANO a Igora Matoviča zvlášť (tých bolo pravdepodobne najviac), to sú tí voliči, ktorí si povedali – dosť bolo Igor toho desaťročného vybľakovania z pozície opozičného bezstarostného a za nič zodpovedného poslanca NR SR ! Nech sa páči ukáž z pozície predsedu vlády SR, čo dokážeš z tých kecov na nekonečných TB splniť, naplniť a presadiť ! No a títo všetci voliči OĽANO a všetci ostatní, ktorí si prišli splniť svoje volebné právo a povinnosť zodpovedného voliča, nech už volili kohokoľvek, majú dnes morálne právo Igora Matoviča za jeho doterajšie konanie vo funkcií predsedu vlády SR bezhranične ospevovať, vychvaľovať a naopak títo všetci voliči majú taktiež morálne právo toho istého Igora Matoviča preklínať, bezhranične kritizovať za všetko, čo do týchto chvíľ, ako predseda vlády SR vykonal. Tu je to medzi týmito voličmi v tomto smere všetko na úrovni fifty fifty !

Ale komu môžeme bez pochýb „vďačiť“ za to, že na čele vlády SR máme dnes najneschopnejšieho premiéra všetkých čias samostatného Slovenska, tak to je tých 34,2 % /1 515 579 oprávnených (ne)voličov/ oprávnených voličov, ktorí sa neunúvali prísť 29.2.2020 k volebným urnám a ich prepadnuté hlasy sa rozpočítali medzi politické subjekty zúčastnených v týchto voľbách. No a práve títo (ne)voliči sú tí občania SR, ktorí teraz keď museli povinne sedieť dva mesiace doma a ešte sú stále obmedzovaní vo svojej Ústavou SR, garantovanej osobnej slobode (napr. povinné nosenie rúška, vonku min. 5 m), najviac kričia a nadávajú na Igora Matoviča a jeho vládu. Áno, na základe Ústavy SR nie sú povinný sa parlamentných alebo akýchkoľvek volieb konaných na území SR zúčastniť, majú „len“ volebné právo, ale následne, keď sa rozhodnú, že na voľby zvysoka kašlú, tak potom nemajú absolútne žiadne morálne právo, aby sa kriticky vyjadrovali, nie len k aktuálnej vládnucej väčšine, ale ani k opozícií, ktorá sa mne javí, ako absolútne jalová, ba až lenivá. Najviac sa čudujem a mám im to za zlé, sú poslanci za K-ĽSNS, ktorí síce v pléne NR SR občas niečo povedia, ale vzhľadom nato, že „objektívne“ média na čele so štátnou RTVS ich absolútne „demokratický“ ignorujú, je to žalostne málo. Vzhľadom nato čo Igor vystrája, by som hlavne od Kotlebovcov očakával razantnejšiu opozičnú politiku, tlačové besedy, kde by jasne a dokázateľne preukázali škodlivosť tejto vlády pre SR a občanov SR. Ale to je už na inú tému.

Takže vážení (ne)voliči, ktorí ste boli lenivý, letargický a nezúčastnili ste sa posledných PV 2020, verím, že ste sa ponaučili a v nadchádzajúcich PV (verím že predčasných) prídete a budete voliť, také politické strany, ktoré pošlú Igora Matoviča a jeho súkromné politické hnutie OĽANO, naveky do politického zabudnutia. Inak „úprimná“ vám vďaka, za dnešného „premiéra“ SR – Igora Matoviča !!!

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.