Založ si blog

Hoďte, hoďme na Matoviča „sieť“ !

Určite nemám na mysli tu veľkú rybársku sieť resp. sieť, ktorá sa hádzala na ľudí, ktorí stratili nad svojim konaním kontrolu, pretože mám voči akémukoľvek fyzickému, duševnému či psychickému násiliu prirodzený odpor, aký by mal mať každý rozumný a zdravý jedinec. Ja mám na mysli „sieť“ tých pravých novinárov, ktorí nie sú poplatní majiteľom médií pre ktoré pracujú, ktorí za pár eur od istých záujmových skupín dokážu napísať, že nočná obloha je nádherne modrá a naopak čierno čierna nočná obloha je nádherné modrá ! A potom sa takíto tiež novinári hnevajú, že sú označovaní za presstitútov aj z radov svojej novinárskej obce. Presstitút nie je hanlivé označenie novinára, to je označenie človeka, ktorý za peniaze napíše čokoľvek, len nech to má pre neho finančný prospech a čo je horšie, ak si pritom neuvedomuje, že ubližuje bezdôvodne iným a napomáha tým, ktorí zámerne potrebujú pošpiniť, očierniť svojho protivníka, len aby získali moc, ktorú následne chcú využiť jedine na vlastný prospech. Toľko na vysvetlenie označenia presstitút .

Áno mám na mysli novinárov typu Martin Daňo a vysvetlím prečo. „Novinári“, ktorí chodia dnes na TB Igora Matoviča sú tí istí, čo s radosťou chodili na jeho TB z dôb nedávnych, čoby ešte za nič zodpovedného opozičného poslanca. Zaujímavé je sledovať na Igorovi, že on stále ostal v tom pôvodnom nastavení a na TB sa správa, ako opozičný poslanec lebo na každú, čo i len trošku nepríjemnejšiu otázku (to je oproti otázkam čo kládli tí istí „novinári“ predstaviteľom bývalej vládnej koalície, len jemné hladkanie !) odpovedá – to nie ja, to oni, – zle ste ma pochopili a pod. A títo „novinári“ mu kladú absolútne jalové otázky a ak sa občas niektorý z nich pozabudne a položí málinko štipľavejšiu otázku a zbadajú, že čosi pokašľali lebo sa Igor zapýril, tak to okamžite zachraňujú napr. takýmto spôsobom – „áno, áno pán premiér, opýtam sa inak resp. opýtam sa na toto…“ A presne toto je potrebné vo vzťahu k Igorovi Matovičovi zmeniť. Hodiť na neho „sieť“ novinárov, ktorí nebudú mať najmenší problém sa ho pýtať na veci podstatné, na veci ktoré majú a musia byť vyslovené nahlas a na veci, ktoré majú byť pre neho nepríjemné, aby sa preukázalo, či tento človek má nato, aby vykonával najsilnejšiu pozíciu v štáte a či odpovedá na takto kladené otázky bezprostredne, pravdivo alebo sa krúti ako had !

Preto je potrebné urobiť maximum, aby Martinovi Daňovi bol vrátený štatút novinára v plnom rozsahu, aby bolo zrušené nariadenie súdu, ktoré Martinovi Daňovi znemožňuje vykonávať základné novinárske úkony, ak chce prezentovať neskreslenú realitu a to je vyhotovovanie zvukových a obrazových záznamov z politických TB a z udalosti s politickým zameraním. Všetky ostatné úkony, ktoré sú zo strany justičných orgánov vedené voči súkromnej osobe Martin Daňo riešiť aj naďalej, prísne v zmysle a intenciách nášho právneho systému a podľa nášho platného práva a zákonov, ale nezakazovať mu vykonávať poctivú novinársku prácu. Veď aj pri Daňovi musí platiť prezumpcia neviny – až do riadneho a právoplatného vynesenia rozsudku sa na osobu hľadí, ako na nevinného, teda človek ktorý sa nedopustil žiadnej trestnej činnosti a preto nemôže byť obmedzovaný na osobných slobodách a už vôbec nie obmedzovaný vo výkone svojej práce. Mal by to byť samotný Igor Matovič, ktorý by mal ako prvý žiadať a dožadovať sa, že chce mať novinára Martina Daňa na svojich TB (bez ohľadu nato, že si už raz v NR SR potykali ). Práve tomuto novinárovi Igor Matovič, by ste mali udeliť prvý grant z vami zamýšľaných 10 miliónov pre investigatívnych novinárov, ale nie pre tých z bohatých médií, ako ste sa predčasom, už ako víťaz PV vyjadrili, lebo práve takí, ako je Martin Daňo, sú tí novinári, ktorých za ich nezávislú a objektívnu novinárčinu, okrem občanov dobrovoľne prispievajúcich malými čiastkami na ich účet, nikto z oligarchov nezaplatí, lebo títo novinári nie sú presstitúti (definícia tohto oslovenia bola vysvetlená vyššie v texte) ! A viete čo ? Ja to preženiem ! Podľa mňa by bolo namieste, ak by Martin Daňo, ako naozaj nezávislý a objektívny novinár (dokázal to jasne v minulosti, pred tým, ako mu „nezávislý“ súd zakázal pracovať, ako novinár, mával objektívne reportáže a komentáre na všetky svetové politické strany v SR) bol vymenovaný v štátnej RTVS, ktorú si platíme všetci cez koncesie a štátny rozpočet, za riaditeľa Sekcie spravodajstva a publicistiky namiesto terajšieho Vahrama Chuguryana. Okamžite by sme na obrazovkách štátnej RTVS pocítili zmenu v spravodajstve, úplne iný nádych by mala relácia O 5 minút 12 a ľudia, občania, by sa s týchto relácií dozvedeli úplne iné pravdy, ako tie, ktoré nám prezentuje RTVS dnes v dojemnom súznení s ostatnými súkromnými TV a médiami. A aby Igor Matovič nemusel vydávať štátom platený vládny pamflet o činnosti jeho vlády, jednoznačne propagandistický a jednostranný materiál, uvedená sekcia v RTVS, by začala vysielať novú politickú reláciu, vysielanú výlučne v priamom prenose, v ostro sledovanom čase na obrazovkách STV 1 (napr. po TV novinách o 20:00 hod. pondelok večer, trvanie 60 minút) s názvom „Odpovedajte pravdivo, pán premiér !“ Moderátorom tejto relácie by bol priamo riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS – Martin Daňo. A v takejto relácií by nebol problém, aby premiér vlády SR dostal aj takéto otázky :

  • Je problém, aby niekto z vášho odborného konzília na opatrenia spojené s COVID-19 na vašich TB odpovedal na otázku, ako je možné, že nový koronavírus prezentujeme, ako obzvlášť závažnú hrozbu pre životy a zdravie našich občanov a pritom verejne prezentujeme, že sa vyliečilo už toľko a toľko infikovaných a pritom vieme, že na tento vírus oficiálne neexistuje liek, vakcína ? A vy ste sa na uzavretom jednaní tohto konzília o túto naozaj podstatnú otázku u odborníkov z oblasti medicíny, lekárstva, nezaujímali ?
  • Vy si naozaj myslíte, že nosenie rúška počas celého dňa je pre zdravie našich organizmov neškodné ?
  • Aké sú exaktné dôkazy, že nosenie akéhokoľvek rúška, hlavne tých po domácky vyrobených, zabraňuje šíreniu tak nebezpečného vírusu o veľkosti niekoľkých nanometrov (10-9 m)
  • Nemyslite si, že bolo potrebné reagovať pružnejšie a uvoľňovať chod ekonomiky už oveľa skôr po vyhodnotení ďalší nových poznatkov o vývine tohto vírusu v našej republike ? že bolo potrebné byť oveľa pružnejší a flexibilnejší ?
  • Nepociťujete vinu resp. zodpovednosť za iné úmrtia počas týchto dvoch mesiacov, kedy ste uzamkli našu republiku lebo sa im nedostalo adekvátnej resp. žiadnej zdravotnej starostlivosti ? Napr. onkologické ochorenia, náhle srdcovo-cievne a mozgové príhody a pod. ?
  • Ako chcete dosiahnuť, aby ľudia nežili v dennodennom strachu aj teraz, keď už vieme že tento korona vírus je vyliečiteľný ? A to dokonca bez použitia liekov a to len a len na základe imunity organizmu daného jedinca ?
  • Nemyslíte si, že bezdôvodné nosenie rúška vyvoláva u ľudí permanentný strach z niečoho, čo nás neohrozuje na živote ? Nemyslite si že je to z vašej strany akási psychologická zbraň, aby ste udržiavali občanov SR v poslušnosti, presne tak ako v minulosti inkvizičná cirkev – „ v mene Krista“ ? A dne je toto všetko „v mene korony“ ?
  • Tým, že stále ľuďom dávate povinne nosiť rúška vo mne vyvoláva dojem, že sa snažíte držať občanov SR v akejsi poslušnosti. Prosím odpovedzte, aký je pravý dôvod, že nútite ľudí, aby dýchali svoj vlastný vydychovaný odpad.
  • Stále tvrdíte, že si nepamätáte o čom ste sa šesť hodín zhovárali s Marianom Kočnerom. Buďte taký láskavý a spomeňte si, veď rozhovor s Marianom Kočnerom, hlavne, ak sa malo jednať o závažné informácie o chode a bezpečnosti štátu, ako tvrdíte, je predsa nezabudnuteľný !
  • A na tomto stretnutí ste sa nedozvedeli mimoriadne závažné informácie, ktoré bolo potrebné okamžite oznámiť orgánom činným v trestnom konaní, hlavne ak si spomínate, že ste mali od tohto pána dostať informácie poškodzujúce náš štát a občanov našej republiky ?
  • Prosím odpovedzte mi na otázku, ako je možné, že Richard Sulík je pre vás dôveryhodnejší politický partner, ako Robert Fico, keď je preukázateľne známe a on sa aj sám priznal, že sa s politickej „mladíckej“ nerozvážnosti stretol na raňajkách u Mariana Kočnera „len“ 13 krát a Robert Fico ani raz ? Tomu pán premiér naozaj nerozumiem !
  • Ako je možné, že je pre vás prijateľným politickým partnerom, ako koaličný partner, strana Za ľudí pod vedením Andreja Kisku, keď je aj videami dokázané, že spolupracoval so závadovými osobami, ktoré boli zapletené do mafiánskych spôsobov manipulácie s pozemkami pod Tatrami ?

 

Atď. atď. Som presvedčený, že pán novinár Martin Daňo, by kládol oveľa viac zaujímavejších a trefnejších otázok, keďže jeho novinársky rozhľad je na vysokej profesionálnej úrovni.

Zároveň, aby sa nestalo, že sa táto relácia zruší ihneď po nástupe inej, novej vlády, je potrebné, aby sa jej koncept dostal do zákona o RTVS, aby bola jasná štruktúra tejto relácie, aby bola nemenná a aby RTVS bola z tohto zákona, ju povinne vysielať počas trvania  a existencie RTVS, nech už je pri moci ktokoľvek !

Zároveň zaujímavým spestrením tejto relácie by mohla byť rubrika „utajený nepríjemný hosť“. Bol by to hosť o ktorom by premiér/premiérka nemali ani tušenie, kto to je a stretli by sa na živo až priamo v relácií, kde by bola pripravená prázdna stolička, prípadne by sa s týmto dobre utajeným hosťom spojili v priamom prenose prostredníctvom telemostu. Bol by to človek, ktorý by bol v príkrom kontraste s premiérom ! Napr. dnes by to mohol byť náhodne vyžrebovaný záujemca z radov naozaj obyčajných ľudí, poctivo pracujúci a mal by možnosť naživo položiť Igorovi akúkoľvek otázku, za ktorú by ho nikto nemohol po tejto relácií perzekvovať. Ja verím, že o takúto reláciu s predsedom/predsedníčkou vlády SR by bol nesmierny záujem a jej sledovanosť, by v našej republike predčila aj finále majstrovstiev sveta vo futbale !

A preto tento článok zakončím zopakovaním nadpisu tohto článku „Hoďte na Matoviča „sieť““, „sieť“ poctivých, nikým a ničím neovplyvniteľných, nepodplatiteľných naozajstných novinárov !!!

Na záver. Poniektorí čitatelia mojich článkov sa pohoršujú nad mojimi gramatickými chybami. Áno priznávam, že sa v mojich článkoch vyskytnú gramatické chyby, za čo sa úprimne ospravedlňujem a nech mi je dovolené sa obhájiť tým, že sa v žiadnom prípade nepovažujem za neomylného a už vôbec nie za ideálneho. Totiž ideálny a neomylný človek neexistuje i keď si to poniektorí o sebe „neomylne“ myslia. Verte, som tiež len z kosti, mäsa a krvi.

Dnešný článok ukončím typicky Daňovsky – „TAKŽE TAK !“ (takže tak pán „premiér“ !)

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.