Založ si blog

Pliaga slovenskej politiky – rotujúci „politici“

V politike existuje pojem „Rotujúce predsedníctvo“, napr. v EÚ, každých šesť mesiacov je iný štát EÚ predsedajúcim štátom Rady EÚ.

Od vzniku druhej samostatnej SR (1993), sa na slovenskej politickej scéne objavujú tzv. „rotujúci politici“ a maximum dosahuje práve v dnešných dňoch, keď je 5 a pol mesiaca do parlamentných volieb 2020 .

Najskôr však o sebe, aby som opäť nebol niektorými z Vás napádaný, že vodu kážem a tvrdý alkohol pijem !

Ja som od roku 2007, tiež členom jednej našej, v súčasnosti parlamentnej strany. Do strany som vstupoval až, ako 41 ročný a dovtedy som bol jej volič a priaznivec. Bolo to v čase, keď strana bola takmer na dne, a všetky média a opozícia do nej búšila, koľko sa len dalo. Môj vstup do strany nebol zapríčinený tým, že idem do politiky preto, aby som z toho „niečo“ mal, ale preto, lebo strana v tej dobe potrebovala pomoc, a to aj v podobe, že i napriek jej zlej situácií na slovenskej politickej scéne, je potrebné svojim vstupom do tej strany ukázať, že táto strana, to nie sú momentálne persóny na jej čele, ale táto strana sú myšlienky a hodnoty, na ktorých bola založená, a má ich jasne napísane vo svojej preambule Stanov strany. Teda jasne a stručne, pre mňa strana nie sú lídri strany, ktorí niekedy svojim konaním sa na míle vzďaľujú hodnotovému nastaveniu strany, ale základ strany uvedený a jasne zakotvený v jej Stanovách. Áno aj v minulých PV 2016 som bol na kandidačnej listine (KL) našej strany, a to na najnižších priečkach, a jasne som povedal na straníckej pôde, ako aj na predvolebných stretnutiach z občanmi, že My všetci, čo sme pod 20 miestom na KL strany, sme tu nie preto, aby sme mali veľké oči dostať sa do NR SR, ale sme tu na to, aby sme svojou účasťou na KL priniesli vo voľbách našej strane čo najväčší počet hlasov a tým zabezpečili strane vstup do NR SR a podľa získaných percent prípadne aj účasť vo vláde SR, za jasne stanovených podmienok v programovom vyhlásení vlády, kde musia byť naše naj priority, a nesmú tam byť témy, ktoré sú v príkrom rozpore z hodnotovým nastavením našej strany. O mne na teraz dosť, snáď ešte jedna poznámka, do strany som dobrovoľne vstúpil a dobrovoľne z nej nevystúpim, nech je môj nesúhlas z politikov strany a jej najvyšších predstaviteľov, ako koľvek veľký, lebo strana sa neopúšťa pre momentálne špičky strany, ktoré sa odklonili od hodnôt pomenovaných v stanovách strany, ale v strane sa zostáva, a vnútrostranícky „bojuje“, aby sa strana vrátila späť k svojím hodnotám, a to aj za cenu výmeny terajších lídrov strany. Apropo, nie som v službách, ani štátnej a ani verejnej služby, ale poctivo „zarezávam“ v súkromnej firme, ktorá má podiel na štátnych zákazkách 0,00 € !

A teraz k tým našim slovenským rotujúcim „politikom“. Rotujúci „politik“, je taká osoba, ktorá vstupuje do politickej strany, len za účelom vlastného prospechu, a po väčšinou sú to majetkovo a finančne dobre zabezpečení ľudia, a pozíciu v strane si hlavne kupujú, na základe svojho mastného sponzorského daru pre túto stranu, a potom od nej požadujú všimné, napr. pozíciu na KL do PV, minimálne do 10 miesta ! Ak strana na preferenciách klesá, aj na základe ich politickej činnosti, tak si nájdu výhovorku, že oni už v tej strane nemôžu presadzovať tie hodnoty, s ktorými do tejto strany vstupovali a odchádzajú (rotujú) do inej im „blízkej“ strany, ktorá naopak v preferenciách stúpa alebo, ak sú dosť finančne zabezpečený, alebo ich zasponzoruje nejaká finančná záujmová skupina, tak si zakladajú nové politické strany, zväčša zložené z takých istých rotujúcich „politikov“ ako sú oni sami. Takéto strany a takíto ľudia, by od rozumného občana, voliča nemali dostať ani jeden hlas !

Včera (19.09.2019 – magický to dátum!), nám svoju novu stranu predstavil „vševedko“ ( preto lebo on vie a rozumie pošte, ministerstvu zdravotníctva, ministerstvu vnútra, ale rozprávka o tom, že ak je niekto dobrý manažér, tak nemusí rozumieť rezortu, ktorý riadi je riadna blbosť !) pán Drucker – Dobrá voľba . Už tým, že do jeho strany vstupuje pani bývalá poslankyňa za Most Híd p. Cséfalvayová a zostávajúca, „nezaradená“,  poslankyňa v terajšej NR SR (to bude už zastupovať záujmy nove strany „Dobrá voľba“ ! – niečo neskutočne drzé !), by malo túto politickú stranu absolútne diskvalifikovať v očiach voličov, pretože táto pani, keď vidí, že preferencie jej materskej strany rapídne klesli pod hranicu zvoliteľnosti do NR SR, tak pod zámienkou, že už v strane Most Híd už nedokáže presadiť svoje hodnotové nastavenie, tak odchádza – nezmysel. Jej odchod je spojený zo zištnými dôvodmi, lebo akási agentúra AKO, vo svojom verejnom prieskume preferencií politických strán namerala, ešte ako úplne neznámej strane „Dobrá voľba“ – až 7,4 % ! Vieme ako fungujú tieto „nezávislé“ prieskumy verejnej mienky – pred 5 rokmi takýto výskum na objednávku stál 10 000,00 € a výsledky boli presne také, aké si želá objednávateľ, niečo hrozné, a toto na Slovensku musí tiež skončiť ! Avšak iná agentúra FOCUS, hneď na to (na základe iného objednávateľa, a tiež nie za menej ako 10 000,00 €!), vo svojom prieskume dáva tejto strane už len 2,1 % !, to akých respondentov oslovovali obe agentúry ?!, jedna na Druckerovom „dvore“ a tá druhá na Marse ?! Ja byť p. Cséfalvayová na Vašom mieste, tak utekám od „Dobrej voľby“ späť k Bélovi Bugárovi, lebo ten mal v tomto prieskume FOCUS „až“ 4,1 %, a pri štatistickej odchýlke +- 2 až 3 percenta, je tu väčšia šanca dostať sa do NR SR aj po PV 2020 ! Zarotujte naspäť ! Čerešničkou resp. dve čerešničky na torte Druckerovej strany sú p. Anna Ghannamová (Anna proletárka z čias záchrany TV Markízy pred zlým ujom Mečiarom – hnus !) a „afektovaná“, „nezávislá“ rektorka Akadémie policajného zboru SR, p. Lucia Kurilovská !

Najrotujúcejším slovenským aktívnym politikom súčasnosti je p. Miroslav Beblavý, ktorému sa z tej rotácie, medzi politickými stranami, už tak zakrútila hlava, že ani nevie čo rozpráva a činí ! Škoda sa mu čo i len ďalším slovkom venovať ! Zbohom p. Miroslav Beblavý !

Aj p. Remišovej sa zachcelo zarotovať, a tak sa dala na cestu vlastnej politickej záhuby, tým, že opustila pre ňu, slobodné hnutie OĽaNO, a zutekala k daňovému a pozemkovému podvodníkovi p. Kiskovi, až sa mi ani napísať nechce, ale žiaľ bola to realita, a chvála bohu, teraz už bývalému prezidentovi SR ! A ten jej najnovší billboard z velikánskym nadpisom „VEZMEME PODVODNÍKOM NELEGÁLNY MAJETOK“, tak to sa už naozaj absolútne strápnila, lebo keby ten billboard aj s ňou bol predvolebným heslom na billboarde OĽaNO, tak by to každý chápal, ale že už od začiatku ide takto nekompromisne proti svojmu šéfovi strany, tak to je pre ňu tragikomické ! Verím, že rozumný volič vníma túto rozpoltenosť „spravodlivej“ a „protikorupčnej“ rotujúcej „političky“. p. Remišová, to ste naozaj z presvedčenia odišla k p. Kiskovi, že on a jeho strana je tá, ktorá sa zhoduje s Vaším hodnotovým nastavením, alebo priznajte farbu a povedzte celému Slovensku, že je za tým dvojka na KL, tejto strany do PV 2020 ! Vám tak isto po PV 2020 – Zbohom p. Remišová aj celej Vašej  novej strane „Za ľudí“ (za ktorých, prosím, ešte toto špecifikujte)!

Ďalšími  aktuálnymi, rotujúcimi „politikmi“ sú : p. Gaborčáková, p. Červeňáková a p. Verešová, z OĽaNO do KDH . p. Martin Fedor z SDKÚ-DS do SIEŤ a teraz zarotoval do Druckerovej „Dobrá voľba“. Uvidíme, kde zakotví p. Marek Maďarič, ak má chrbtovú kosť, tak nevstúpi do žiadnej inej strany, a ani nezaloží žiadnu novú stranu a stane sa radovým občanom SR.

Takže vážení občania SR, a budúci oprávnený voliči v parlamentných voľbách 2020, je nám všetkým jasné, že Ústava SR nám dáva právo voliť a byť volený, ale už nič nehovorí o morálke a ľudských hodnotách jednotlivých kandidujúcich osobách, a preto je na nás, a na Vás, ako sa vo voľbách rozhodnete, a či budete akceptovať strany, ktoré vznikli na základe rotujúcich „politikov“, u ktorých nie je žiadna záruka, že pre nich, v novej strane vydržia dlhšie, ako jedno volebné obdobie, a či sa následkom padajúcich preferencií týchto ich nových strán, opäť nezmení ich „hodnotové“ nastavenie, aby opäť v inej im, „hodnotovo blízkej“ strane sľubovali občanom SR, že budú pracovať len a len pre ich blaho, a ich osobný prospech je na tej vedľajšej koľaji, a ja dodávam, že až na prvom mieste !

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.