Založ si blog

Máme investigatívnych novinárov a už aj investigatívnych politikov

Áno, na Slovensku začíname mať raritu, a to, že okrem investigatívnych novinárov sa nám tu rozmohli aj investigatívny politici.

Základný význam slova investigatívny je predovšetkým – odhaľujúci nezákonnú činnosť, pátrajúci resp. vyšetrujúci.

Z uvedeného významu tohto slova sa mi pred očami a mysľou, okamžite objaví niekto z prostredia orgánov činných v trestnom konaní. Asi nikto nepochybuje o tom, že „investigativita“ správnejšie investigácia (úradné vyšetrovanie, pátranie) je ich hlavnou, a v podstate aj jedinou náplňou práce.

Avšak u nás na Slovensku, keď novinár zbiera podklady pre svoj článok, a náhodou pri tom narazí na niečo „podozrivé“, tak nepodá podnet na orgány činné v trestnom konaní, ale okamžite začína na vlastnú päsť snoriť, čo asi za tým je, a hľa, už je z neho investigatívny novinár, veľa vážený, hlavne medzi opozíciou, tou „demokratickou“ opozíciou !

Novinár ma informovať ! a nie za každú cenu, odhaľovať !, na to sú, ako som už napísal – orgány činné v trestnom konaní !

Čo je, ale na slovenskej politickej scéne absolútnou raritou, máme už aj investigatívnych politikov, ktorí, ako politici, by mali občanom SR predkladať svoje politické programy, ako zlepšiť život ľuďom na Slovensku a namiesto toho, snoria, hľadajú a pátrajú, čo, kde vystrojil ich politický protivník.

Medzi takých naj investigatívnejších politikov, političky, patrí bezpochyby pani Veronika Remišová, ktorá v novej strane „čistého“ predsedu strany Za ľudí , má dostatok priestoru rozvíjať svoju investigativitu, avšak smerom do vnútra strany, a hlavne na jej predsedu p. Kisku.

Ďalším investigatívnym politikom je p. Matovič a celé jeho OĽaNO (samozrejme SaS nevynímajúc) – ich politický program stojí a padá na „odhaľovaní“ „prešľapov“ a „trestnej“ činnosti ich politických rivalov, a najlepšie sa to robí na politikoch vládnej koalície v ktorej aktuálne nie sú. Ale oni sú takýmto spôsobom schopní „z investigatovať“, aj prípadnú vládnu koalíciu, ktorej by boli súčasťou !

Najnovšími a do budúcnosti naj agresívnejšími investigatívnymi politikmi jednoznačne bude najnovšia a naj súdržnejšia (súdružská), predvolebná koalícia PS/SPOLU/KDH, ktorí sa na svojich TB netaja, že budú najväčšími investigatívnymi spojencami najväčších investigatívnych novinárov, pri odhaľovaní a čistení Slovenska od „zlých“ politikov, ktorí sa čo i len lizli okolo SMER-SD a jeho vládnej koalície.

Na záver rada pre všetkých investigatívnych novinárov a investigatívnych politikov – zabudnite, na terajšie Vaše zaradenie v spoločnosti a dajte sa do služieb orgánov činných v trestnom konaní, veď kontakty u nich už máte, keď všetko viete ešte skôr, ako samotný vyšetrovateľ, a aj sa na to hodíte oveľa lepšie, ako na terajšie pozície, a nebudete otravovať svojimi „odhaleniami“ slovenskú spoločnosť a radových občanov SR. Budete pracovať v kľude a nikým nerušení a výsledky Vašej investigativity, istotne potvrdí vo svojom rozsudku, nezávislý súd !

A Vy občania SR, nenalietajte za každým na to, čo napíše alebo povie investigatívny novinár a investigatívny politik, pretože ako uvádzam vyššie v texte, toto sú ľudia ktorí sa prekliato sekli vo svojej profesií !

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.