Korčok je oveľa jednoduchším sústom akým bola Čaputová!

4. marca 2024, ferro, Nezaradené

Keď Čaputová dňa 29.5.2018 oznámila svoju kandidatúru na prezidenta SR, ktoré sa uskutočnili v marci 2019, tak zo Slovákov ju len málo kto registroval, že vôbec je!

https://hnonline.sk/slovensko/1753335-zuzana-caputova-ohlasila-kandidaturu-na-prezidentku

Samozrejme, že si ju zobrali pod patronát zapredanecké média a začali jej v spoločnosti nasadzovať gloriolu politickej nedotknuteľnosti, politickej čistoty, gloriolu politickej  slušnosti a hlavne ju začali vyzdvihovať, ako ona vyhrala svoj boj nad Smer-SD akousi pezinskou skládkou!

Avšak Čaputová nevykonala nič svetoborné lebo environmentálnej záťaže Slovensko nezbavila lebo skládka  z bodu „A“ bola presunutá do bodu „B“ a tam sa už akosi nenašla iná zanietená „Čaputová“, ktorá by začala proti tejto skládke bojovať, ako ona, aby sa táto presunula z bodu „B“ do ďalšieho bodu „C“…a tak dookola…

Takže áno, Čaputová, ktorá bola zapredaneckými médiami vynášaná do politického neba, bola v predvolebných debatách absolútne nepopísaný politický list a tak bolo ťažko jej v niečom oponovať, niečo z minulosti politickej pripomínať… a teda zapredanecké média nemali veľkú prácu, aby ju nakoniec doslova mediálne dokopali do úradu Prezidenta SR!

Iné by to bolo, keby Čaputová kandidovala aj dnes…

Ale nie o tom je dnešný môj článok.

Dnešný môj článok je o tom, že som presvedčený, že aj ten Korčokov protikandidát, ktorý má dnes podľa manipulatívnych prieskumov verejnej mienky, kdesi na konci okolo 0,5%, by Korčoka v priamom TV súboji argumentačne, faktami a dôkazmi sfúkol ako narodeninovú sviecu!

Ale pekne po poriadku.

Ivan Korčok nie je nepopísaný politický list. (budú to mať zapredanecké média s ním ťažké! Budú mať okolo neho veľmi veľa práce, aby ho aspoň približne v konečnom výsledku PrV dostali tam kde dostali Čaputovú!)

Ivan Korčok nie je ani kariérny diplomat, ale celkom iste politik karierista!

Iste, dnešná opozícia – hlavne PS a SaS o Korčokovi hovoria, že to, že pôsobil na rôznych pozíciách vo vládach, na MZV SR, Mečiara, Dzurindu, Fica, Radičovej, opäť Fica, Matoviča, Hegera (a keby nedajbože PS by bolo vyhralo voľby, tak celkom určite by bol ministrom ZV SR v ich „vláde“), že to je vraj dôkaz o jeho schopnosti správať sa ako kariérny diplomat lebo vraj ako diplomat pracoval naprieč politickými spektrami, politickými vládami úplne iných názorových postojov…

Ale to je, ako by povedal jeden český politický klasik (Václav Klaus) – hluboké nedorozumění pánové!

Ivan Korčok totiž nebol diplomatom, ale politikom, či už ako štátny tajomník na ministerstve ZV SR alebo ako minister ZV SR!

Toto sú totiž politické a nie diplomatické pozície!

Diplomatom je ten, čo napríklad pôsobí na rôznych veľvyslanectvách a tak podobne.

Takže Ivan, ak chcel byť na pozícií, či už štátneho tajomníka alebo priamo na pozícií ministra ZV SR, tak musel byť absolútne lojálny k aktuálnej Vláde SR a teda sa musel správať tak, ako sa to od neho požadovalo!

A to mohol splniť iba vtedy, ak sa stotožnil s politikou danej Vlády SR!

A preto je Ivan, tak ľahučko politický rozstrieľateľný, akýmkoľvek jeho protikandidátom a toto už nezachránia ani zapredanecké média, ba ani vysoko manipulatívne prieskumy verejných mienok!

Za všetky príklady politického rozstrieľania Ivana uvediem ten, ktorý tu tak hlúpo mediálne rezonuje za ostatné tri dni.

Áno, ide o stretnutie nášho ministra ZV Juraja Blanára so svojim náprotivkom, ministrom zahraničia RF Sergejom Lavrovom.

A tu by Ivan urobil naozaj veľmi múdro, ak by mlčal!

Ale on ako „kariérny diplomat“ resp. ako politicky karierista, nemlčal!

A takto sa do Blanára resp. Fica politicky neohrabane pustil – „…sa minister Blanár stretol s ruským ministrom Lavrovom,…ktoré však Slovensku veľmi škodí. Vyčleňujeme sa zo slobodného sveta, už otvorene kolaborujeme s agresorom, vysmievame sa do tváre obetiam ruskej agresie, podrážame našich spojencov, veľmi intenzívne ničíme naše vzťahy s Českom a Poľskom a stávame sa hrobármi spolupráce vo V4.“ – 03.03.2024 – https://www.facebook.com/ivan.korcok/posts/pfbid0373SdJQc126jRUeWiELpdDs4ACNygm2wT4SGvtiiBe19LL5DT5tEU4XQy3akrgKw9l?locale=sk_SK

UF! Ale no tak Ivan, čo toto je?

Nuž teda dobre – kto chce kam, pomôžme mu tam!

A Ivanko ta ísť chce! Teda do politického zabudnutia, ale aj politického zatratenia!

Píše sa 10. jún 2020. Ivan Korčok je už nejaký ten čas ministrom ZV SR v prvej Matovičovej „vláde“ a pozrime sa na neho, viťúza akéhosi!

V NOVOM ČASE vychádza resp. je zverejnený článok pod názvom – „Korčok telefonoval s Lavrovom, pozval ho na Slovensko: V čom sa s Ruskom nezhodneme“

https://www.cas.sk/clanok/990478/korcok-telefonoval-s-lavrovom-pozval-ho-na-slovensko-v-com-sa-s-ruskom-nezhodneme/

Stretnutie sa uskutočnilo na základe iniciatívy MZ SR a tu vtedajší Ivanko, takto o Lavrovovi a o RF ako takej, hovorí – „Rusko považujeme za dôležitú krajinu, ktorá hrá významnú úlohu v medzinárodných vzťahoch. Chceme ďalej rozvíjať dvojstranné vzťahy na báze vzájomného rešpektu na prospech našich občanov. Máme na viaceré otázky odlišné názory, vyplývajúce z nášho členstva v NATO a Európskej únii, Slovensko rozhodne podporuje územnú integritu Ukrajiny a neuznáva anexiu Krymu. Na tom sa nič nemení. Tieto postoje nie sú však prekážkou, ale súčasťou nášho dialógu,“

Dnes sa Ivanko bráni tým, že vtedy ešte na Ukrajine nebola vojna. Naozaj Ivan?

A čo Krym? Veď dnes tvrdíte, že Krym sa musí stať súčasťou Ukrajiny, že Putin sa musí stiahnuť aj z neho a že až potom bude Mier!

Vtedy Vám neprekážalo, že Krym je ruský? Vtedy Vám to pri nadväzovaní spolupráce s Lavrovom a RF nevadilo?

Prečo ste vtedy tiež netvrdili a tvrdo na tom nenástojili, že RF je agresor lebo zabrala ukrajinský Krym a že Vy sa teda s Lavrovom nebudete rozprávať ani len po telefóne?!

Nuž Ivan, ale poďme ďalej.

Tentokrát budem čerpať o Vás fakty, priamo z Vášho FP.

Píše sa 23. september 2021, kedy EÚ už plných 7(!) rokov uplatňuje postupne voči RF (nezmyselné) sankcie kvôli práve Krymu – TU pozri chronologický vývoj týchto sankcii –  https://www.consilium.europa.eu/sk/policies/sanctions/restrictive-measures-against-russia-over-ukraine/history-restrictive-measures-against-russia-over-ukraine/

A Ivan sa na pôde OSN osobne stretáva so Sergejom Lavrovom.

Skôr, ako odcitujem z Ivanových poznámok o tomto ich osobnom srdečnom stretnutí, je potrebné pripomenúť, že podľa chronologického kalendára uvaľovania ďalších a ďalších sankcií EÚ na RF, sa dňa 10. septembra 2021 (teda len 13 dní pred tým, ako sa Ivan osobne stretáva so Sergejom) v EÚ udeje toto – „EÚ predĺžila sankcie v súvislosti s územnou celistvosťou o ďalších šesť mesiacov. Rada 10. septembra 2021 rozhodla o predĺžení platnosti sankcií voči osobám a subjektom zodpovedným za narúšanie alebo ohrozovanie územnej celistvosti, zvrchovanosti a nezávislosti Ukrajiny o ďalších 6 mesiacov, teda do 15. marca 2022. V existujúcich reštriktívnych opatreniach sa stanovujú cestovné obmedzenia, zmrazenie aktív a zákaz sprístupnenia finančných prostriedkov alebo iných hospodárskych zdrojov osobám a subjektom zaradeným na zoznam. Sankcie sa budú naďalej uplatňovať na 177 jednotlivcov a 48 subjektov.“

Takže tvrdé opatrenia EÚ voči RF a Ivanko o 13 dní na to na svojom FB píše toto – „Rokoval som so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom. O stretnutie som požiadal s cieľom nadviazať osobný kontakt.“ – fíha! Takže nie Sergej hľadá Ivanka, aby ho poprosil, aby on Ivanko, ako vysokopostavený člen vlády členského štátu EÚ, sa prihovoril na pôde EÚ, že tých sankcii je už akosi priveľa a že už by bolo načase s nimi skončiť lebo jeho RF vykrváca!

Ale je to práve Ivanko, ktorý sa so Sergejom túži stretnúť osobne, pravé ruky si vrúcne podať so silným priateľským stiskom i napriek tomu, že Krym je stále pod kuratelou ruského agresora, i napriek tomu, že EÚ RF sankcionuje stále viac a viac!

Ivan toto stretnutie ďalej opisuje takto – „V úvode som…, …zdôraznil záujem Slovenska o korektné vzťahy s Ruskom…, … Jednou z dôležitých oblastí je pritom spolupráca v energetike. Je pritom potrebné objektívne vidieť, že Nordstream 2 znižuje význam Slovenska ako tranzitnej krajiny, cez ktorú prúdi ruský plyn do západnej Európy, a to aj s negatívnymi finančnými dopadmi pre našu krajinu. (podpoznámka – takže Ivanko, to, že ktosi vyhodil Nordstream do povetria, by nám malo byť dnes na osoh? Či ako?)

Rozhovor bol veľmi otvorený…, … Dohodli sme sa na pokračovaní politického dialógu medzi oboma krajinami, pričom Sergej Lavrov ma pozval na návštevu Moskvy.“

https://www.facebook.com/ivan.korcok/posts/pfbid02gBS1K9SizJH3HqXfNFBBVuTKwPSnYTmH9p1TCfPgxmuKvvmJh9ZLNVMwSFZ9Tftcl?locale=sk_SK

Pýtam sa Korčoka, to pozvanie z 23. septembra 2021 od Lavrova pre neho, ešte platí? A nebolo by načim tam zavítať práve počas dnešných dní, pred mierovým rokovaním o urovnaní konfliktu U(S)A/RF vo Švajčiarsku?!

Takže na teraz „len“ toľko k Ivanovi Korčokovi a jeho politicky chameleónskej politike!

A vy všetci, čo máte záujem vhodiť svoj hlas v prezidentských voľbách 2024 práve tomuto Ivanovi vedzte, že Ivan je absolútne nevoliteľný lebo je nielen politický chameleón, ale on dnes už ani zďaleka nie je kariérny diplomat, ale celkom určite úplne obyčajný USA/Západu/NATO zapredanecký politický karierista!!!

A tu ešte dve fotografie Ivana a Sergeja z ich stretnutia z 23 septembra 2021

https://www.facebook.com/photo?fbid=302222428376404&set=pcb.302222555043058&locale=sk_SK

a

https://www.facebook.com/photo?fbid=302222455043068&set=pcb.302222555043058&locale=sk_SK

Pýtam sa Vás, budúci voliči Ivana Korčoka, tieto dve fotografie sú o čo inakšie ako táto Blanár vs. Lavrov? – https://hnonline.sk/svet/96134139-blanar-rokoval-s-lavrovom-opozicia-to-ostro-kritizuje-podla-nej-vlada-uz-slovensko-nevidi-na-zapade#&gid=1&pid=1

Áno, rozdiel je tu jeden jediný, taký „maličký“, totiž Juraj Blanár nie je ani kariérny diplomat a už vôbec nie politický chameleón!!!