Čaputová dnes ponúka Zelenskému už len svoju solidaritu! Čo sa stalo, že už nie všakovakú vojenskú pomoc?

17. novembra 2023, ferro, Nezaradené

Čaputová od prvého dňa, kedy na Ukrajinu vstúpili vojská RF – 24.2.2022, o tomto konflikte klame!

Áno klame a ja to v tomto mojom článku dokážem na faktoch.

Hneď prvý fakt o jej klamstve, o vojenskom konflikte UA/RF je tento – dňa 24.2.2022 o 11:52 hod., Čaputová vo svojom FB statuse, hneď na úvod, píše okrem iného, toto – „…pred niekoľkými hodinami sa začala ruská vojenská invázia voči Ukrajine. Ruské ozbrojené sily zasahujú ciele na celom území nášho suseda.“

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0p4rTZx6W9AVEBVQ4adoBtdx9V9gwUSfrage8JxXNopdR1x1sHAxzft7JQG1hmpWzl

LOŽ!!!

Pýtam sa – padali ruské bomby na Užhorod? Na celú strednú a Západnú Ukrajinu?

NIE!

Tak prečo Čaputová, hneď na úvod tohto konfliktu, ktorý sa dal zastaviť ihneď v jeho počiatočnej fáze, ak by Západ/USA nezareagovali hystericky…, takto okamžite začala šíriť medzi občanmi SR paniku, teda poplašnú správu, že ruské bomby dopadajú aj v blízkosti hraníc SR s UA???

A túto poplašnú správu znásobila tým, keď v tom istom statuse píše aj toto – „V súčinnosti so spojencami v Severoatlantickej aliancii a Európskej únii sme pripravení poskytnúť Ukrajine pomoc na ukončenie konfliktu a na ochranu ľudských životov.“

Čaputová vlastne Slovákom odkázala toto – NATO/EÚ bude tento konflikt na UA ESKALOVAŤ a to tým, že bude UA poskytovať výhradne vojenskú pomoc a nie pomoc DIPLOMATICKÚ!

Po tomto jej počiatočnom extempore, po vypustení tejto poplašnej správy, že RF bombarduje, aj tie najzápadnejšie územia Ukrajiny (Čaputová jasne píše, že RF zasahuje ciele na celom území UA!), Čaputová pokračuje, len o niekoľko málo hodín neskôr, ďalším klamstvom, keď v ten istý deň o 20:49 na FB tvrdí toto – „Zjednotili sme sa vo svete na odsúdení ruskej agresie a na solidarite s Ukrajinou. A Slovensko je toho súčasťou.“

LOŽ!

Ak považuje Čaputová za celý svet členské štáty NATO a EÚ, tak potom ten náš svet, sa jej nejako scvrkol! A to ešte ani v týchto štátoch nebola a ani dnes nie je jasná zhoda všetkých občanov na tom, čo Čaputová tvrdí, že sme sa všetci zomkli voči ruskému agresorovi!

Avšak za tých pár hodín, sa už niečo muselo stať, už musela Čaputová dostať iné pokyny (z USA, z centrály NATO?…), ako tento konflikt do budúcna komentovať, lebo svoje vyjadrenie, ktoré mala len pred niekoľkými hodinami o tom, že RF bombarduje celé územie UA, koriguje v tomto FB statuse už takto – „Viem, že mnohí z vás, obzvlášť mladí ľudia, prežívate pocity strachu z toho, či vojnový konflikt nemôže zasiahnuť aj Slovensko. Chcem vás preto opätovne uistiť, že naša územná celistvosť a bezpečnosť nie je bezprostredne ohrozená.“

Už tu je si potrebné všimnúť, že všetky tieto jej prvotné vyjadrenia mali do budúcna smerovať k tomu, aby hlavne mladí na Slovensku, boli naklonení tomu, že sa začnú na UA valiť zbrane zo štátov NATO, teda aj zo Slovenska, aby bola „zachovaná územná celistvosť a bezpečnosť SR“ a aby proti tomu neprotestovali, ale aby boli za!

No a potom na dennej báze Čaputová šírila do éteru „mierové“ posolstvá, že ak nebudeme UA pomáhať hlavne po vojenskej stránke, že ak nebudeme Zelenskému posielať všetky naše zbrane, a zbrane členských štátov NATO, tak Putin sa o niekoľko okamihov zjaví na našej východnej hranici s UA!

Ďalšia LOŽ a šírenie poplašnej správy!

Túto svoju militantnú rétoriku Čaputová, už nemohla jasnejšie potvrdiť, ako týmto svojim „slávnym mierovým“ výrokom smerom k UA/RF vojenskému konfliktu, ktorý znie takto – „Na Ukrajinu nestačí posielať vreckovky, aby si tam utreli slzy, potrebujú vojenskú techniku“ – https://tvnoviny.sk/na-telo/clanok/145671-sledujte-nazivo-hostom-dnesneho-na-telo-je-prezidentka-zuzana-caputova?campaignsrc=tn_clipboard

Toto povedala Čaputová 6. marca 2022!

A odvtedy všetky jej vyjadrenia smerom k UA/Zelenskému neboli iné, ako len militantné!

Neustále uisťovala svojho politického priateľa Zelenského, o jej neochvejnej vojenskej pomoci, ktorú bude presadzovať nie len na Slovensku, ale hlavne na Samitoch NATO a EÚ!

A zrazu dňa 15. novembra 2023 sa Čaputová k Zelenskému otočila o plných 180o!

Čaputová už nehovorí o neochvejnej a všakovakej vojenskej pomoci UA/Zelenskému!

NIE!

Jej rétorika sa zmenila na nepoznanie!

Čo sa stalo, že Čaputová na svojom FB profile, len veľmi stručne informuje o tomto, takto?

15.11.2023, o 18:47, FB profil Čaputovej, kde Čaputová píše – „Prezidentovi Zelenskému som dnes telefonicky vyjadrila solidaritu…“

A toto Zelenského upokojilo?

Už sa jej Zelenskyj neopýtal, či ešte, aj ona sama, sa zasadí o to, aby vojenská pomoc z NATO/EÚ na UA nevyschla?

Treba si totiž uvedomiť, že to, kam sa až dostal konflikt na UA, koľko zbytočných životov na oboch stranách konfliktu vyhaslo (stá tisíce?), tak na tom všetkom má svoj leví podiel, aj samotná Čaputová!

Áno, ta Čaputová, ktorá i napriek tomu, že drvivá väčšina Slovákov nesúhlasila s tým aby bývalé „hrôzovlády“ Hegero-Matoviča, za jasného súhlasu „hlavného veliteľa“ OS SR, posielali naše zbrane, ale aj zbrane členských štátov NATO, na UA/Zelenskému!

A dnes sa ide Čaputová z toho vyviniť tým, že napíše, že Zelenskému vyjadruje v „jeho“ boji proti RF, už len solidaritu?!

Teda len slovné utešenie?!

Nie, ani Čaputová, ba ani nikto iní z tých EÚ/NATO/USA vojnových štváčov, sa takýmto pomalým obracaním kabátov vo vzťahu k vojenskej pomoci Zelenskému, len tak bez zodpovednosti nezbaví viny za to, že tento konflikt zašiel takto ďaleko…A áno, je nepopierateľná pravda to, že to bola, a stále je RF, ktorá vojenský vstúpila na územie UA!

Ale, nie je pravda aj to, čo tvrdila a stále ešte tvrdí, aj Čaputová, že tento ruský vstup na územie Ukrajiny nebol ničím vyprovokovaný!

Bol vyprovokovaný, hlavne agresívnou geopoliticky rozširujúcou sa politikou USA, aj v rámci Európy!

Ja pevne verím, že na Slovensku od tejto chvíle, kedy máme novú, demokratickú Vládu, ktorá sa na problémy sveta pozerá nie jednostranne, sa bude bez obmedzovaní vo verejnom priestore, o týchto príčinách voľne diskutovať!

Že aj v RTVS zaznie napríklad, aj názor Jefreyho Sachsa, a iných svetových kapacít na svetovú politiku, že RF bola k tomuto všetkému vyprovokovaná, a že sa dalo tejto európskej tragédií predísť, výhradne diplomaticko-mierovou cestou!

Že v našich médiach, hlavne v RTVS zaznie jasne a nahlas, aj takýto názor na tento konflikt, ktorý vyslovil pápež František, ku ktorému sa toľkokrát utiekala aj samotná Čaputová, a tento jeho názor znel takto jednoznačne – „K vojne možno viedol štekot NATO pred bránami Ruska“ – https://www.sme.sk/minuta/22900846/k-vojne-mozno-viedol-stekot-nato-pred-branami-ruska-hovori-papez?ref=mnt

Záver:

Ešte na jednu záležitosť chcem upriamiť pozornosť slovenskej verejnosti, ktorú Čaputová vyjadrila vo svojom FB statuse zo dňa 15.11.2023, vo vzťahu k Zelenského Ukrajine.

Čaputová píše toto – „…Prezidentovi Zelenskému som…, …pogratulovala k pokroku, ktorý Ukrajina dosiahla v integračnom procese do Európskej únie“

Naozaj?

A akýže to Ukrajina vykonala pokrok?

V čom?

V prekvitajúcej korupcií!

Ktorú si nemôžu dovoliť pred občanmi USA nevidieť aj v Bidenovom Bielom dome, ako sa samotnými vysokopostavenými ukrajinskými „demokratmi“,  rozkrádajú vojenské kontingenty, ktoré sú na Ukrajinu posielane, ale aj hotovostné, nemalé miliardové finančné prostriedky, či už v US dolároch alebo v eurách?!

Alebo dosiahla Zelenského Ukrajina pokrok v demokratizácií Ukrajiny?

Áno?

A kde je dnes ukrajinská opozícia?

Kde sú zástupcovia rusky hovoriacich Ukrajincov v ich „demokratickom“ parlamente?

Už Zelenskyj zmenil zákon o tom, že na Ukrajine je zakázané používať ruský jazyk v oblastiach, kde je vo väčšine zastúpené ukrajinské obyvateľstvo ruský hovoriace?

A tak ďalej, a tak ďalej…

Už Čaputová zabudla, čo na európsku integráciu Ukrajiny povedala resp. napísala dňa 28. februára 2022, len 4 dni po vstupe vojsk RF na územie Ukrajiny?

Nie, nepamätá?

Tak ja jej to pripomeniem.

Čaputová vtedy na túto eurounijnú tému, vo vzťahu k Zelenského Ukrajine, napísala toto – „Slovensko o svoju európsku perspektívu žiadalo v ťažkých 90. rokoch a pripravenosť a vernosť hodnotám európskeho spoločenstva sme dokazovali aj v dlhom prístupovom procese do Európskej únie.“

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02SiX4UgFqvmaJSNQ1f92gjStk5MYx6YMU9ZmZ9QKxb4xPm9sCnCn3zApxS8LVpiBAl

Treba niečo k tomu dodať?

Podľa Čaputovej v 90. rokoch boli na Slovensku ťažké časy!

Čo, bola tu vojna?

Nie, nebola a ani nič mimoriadne sa tu nedialo!

Pravda okrem toho, že toho „zlého“ Mečiara neporazil v PV 1998 Dzurinda, ba ani slovenskí voliči, ale výhradne Sorosové „demokratické“ doláre, však Šimečka starší?!

A ona napíše, že Slovensko muselo o EÚ bojovať v dlhom prístupovom procese!

A o Ukrajine napíše, že tam počas konfliktu s RF, nastal taký demokratizačný pokrok, za rok a pol, že ona k tomuto pokroku Zelenskému gratuluje!

NIE!

Ukrajina nebude v EÚ dovtedy, kým sa tam naplno budú dodržiavať ľudské práva! Áno, aj tých Ukrajincov, ktorí hovoria po rusky, a ktorí sa hlásia k ruskej národnosti!

Presne tak, ako my Slováci pristupujeme k národnostným menšinám na Slovensku, viď maďarská národnostná menšina, prevažne na juhu Slovenska!

Rovnako nebude Ukrajina v EÚ dovtedy, kým tam bude prekvitať korupcia!

A tak ďalej, a tak ďalej…