TA3 a čo tak dať slovo aj gen. Jozefovi Viktorínovi?

12. júla 2023, ferro, Nezaradené

Včera večer si TA3 v relácií Téma dňa, posadila do štúdia vedľa seba dvoch „diskutujúcich“ z absolútne jedného názorového súdka a k ním cez telemost „doliali“ z rovnakého súdka tretieho… (gen. Pavel Macko SD-Demokrati, Juraj Krúpa – SaS, Peter Kmec – HLAS-SD)

Prítomní mali diskutovať na tému – „Bude Ukrajina v NATO?“ – https://www.ta3.com/relacia/29634/bude-ukrajina-v-nato

 

No a keďže TA3 sa opäť podarilo znovu zabezpečiť „pluralitné“ zloženie diskutujúcich, tak aj ich názor na túto otázku, bol naozaj „pluralitný“ – jednoznačne ÁNO!!!

 

Iste, niekto mi môže vytýkať, že ide o súkromnú TV a teda, že si môžu zloženie diskutujúcich určiť sami.

Nuž takto teda pŕŕŕ!!!

Na Slovensku v našej legislatíve existuje aj niečo také – 264/2022 Z. z. – „ZÁKON

z 22. júna 2022 o mediálnych službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o mediálnych službách)“

 

No a tu je, aj §25 – „Prístup verejnosti k pluralitným, objektívnym a nestranným informáciám“, kde sa jasne konštatuje toto – Vysielateľ je povinný (áno, je tam jasne napísané, že je povinný!)

 

  1. a)

zabezpečiť všestrannosť informácií a názorovú pluralitu v rámci vysielanej programovej služby,

b)

zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajských programov a programov aktuálnej publicistiky; názory a hodnotiace komentáre musia byť oddelené od informácií spravodajského charakteru.

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2022/264/20220801.html

 

Nuž tak sa teda pýtam TA3, v uvedenej politickej „pluralitnej diskusií“, ste dodržali predmetný mediálny Zákon alebo absolútne nie?!

 

Nuž podľa môjho hlbokého presvedčenia totálne, ale že totálne NIE!!!

 

Zaujímavé na celej tejto „pluralitnej diskusií“ bolo hlavne to, že sa odvíjala nie len od Samitu NATO vo Vilniuse, ale hlavne od TB SMER-SSD z toho istého dňa-  https://www.youtube.com/watch?v=ZZk_hvCLXrg&ab_channel=TASRTV , v ktorej poukazujú na to, že Čaputová nemala na Slovenskej politickej scéne s nikým odkonzultované, akéže má zastávať postoje na tomto Samite za Slovenskú republiku…

 

Nuž, takže už, len z tejto podstaty jasne vyplýva, že v predmetnej „pluralitnej diskusií“ na TA3 mal byť zastúpený minimálne zástupca za SMER-SSD a najlepšie Predseda zahraničného výboru NR SR – Marián Kéry, ktorý sa k Čaputovej pred predmetným Samitom oficiálnym listom, ako Predseda zahraničného výboru, „dobíjal“, ale bol Čaputovou odbitý, akousi jej radovou zamestnankyňou…

 

Nuž, ale keby v TA3 si naozaj ctili slovenské zákony, v tomto prípade mediálny zákon, vyššie citovaný, tak by si vedľa gen. Macka, posadili iného generála vo výslužbe a to – gen. v.v. PhDr. Jozefa Viktorína (HNUTIE REPUBLIKA).

 

Je pre TA3 problém, aby sa o vojenských záležitostiach v priamom prenose porozprávali dvaja generáli takmer rovnakého veku, ale s úplne odlišným názorom???

 

Veď už konečne nechajte na divákovi, občanovi-voličovi, nech si sám na základe vlastného úsudku urobí vlastný názor, čo sa to tu vôbec okolo nás deje, v tomto prípade práve okolo NATO/Ukrajiny a riešenia Rusko-Ukrajinského konfliktu!!!

 

Viac k tomu na teraz nemám čo dodať…

 

Na záver, v tomto konkrétnom prípade, si dovolím pozdrav aj vo vzťahu k TA3 – „SLÁVA PLURALITE!“