Čaputovej Veľkonočné farizejstvo. . .

8. apríla 2023, ferro, Nezaradené

alebo, nám káže aby sme – „…neodsudzovali a netrestali…, … Nedajme sa ovplyvniť nenávisťou, nechajme prehovoriť lásku, súcit, pochopenie a milosrdenstvo.“ – viď TU – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0N1hPANfQBn9cRFb8eBMKyHhBBrKiwLs8cnsQRtsjKh63pGQueJE2PkjiU166uwz5l a sama tak nekoná!!!

Resp. koná v úplnom rozpore s tým, čo káže nám!

 

Nuž pozrime sa čo hovoril Ježiš farizejom. Už pred vyše 2000 rokmi – „Zákoníci a farizeji zasadli na Mojžišovu stolicu. Preto robte a zachovávajte všetko, čo vám povedia, ale podľa ich skutkov nerobte: lebo hovoria, a nekonajú. Viažu ťažké až neúnosné bremená a kladú ich ľuďom na plecia, ale sami ich nechcú ani prstom pohnúť.“ A dodáva – „Všetko, čo robia, konajú iba preto, aby ich ľudia videli: rozširujú si modlitebné remienky a zväčšujú strapce na šatách, 6radi majú popredné miesta na hostinách, prvé stolice v synagógach.“

A takto im ešte nastavuje neúprosné zrkadlo – „Beda vám, zákoníci a farizeji, pokrytci, lebo čistíte čašu a misu zvonka, ale vnútri sú plné lúpeže a nečistoty! 26Slepý farizej, vyčisti čašu najprv zvnútra, aby bola čistá aj zvonka!

Beda vám, zákoníci a farizeji, pokrytci, lebo sa podobáte obieleným hrobom, ktoré zvonka vyzerajú pekne, ale vnútri sú plné mŕtvolných kostí a všelijakej nečistoty!

Tak sa aj vy navonok zdáte ľuďom spravodliví, no vnútri ste plní pokrytectva a neprávosti.

Hadi, hadie plemeno, ako uniknete rozsudku pekla?“ – https://dkc.kbs.sk/dkc.php?in=mt23

 

Takže Čaputová nám niečo káže o láske, súcite a milosrdenstve?

A kde je ta láska, súcit a milosrdenstvo, keď je všetkými desiatimi za zasielanie zbraní Ukrajincom, aby vojenský konflikt ešte viac eskaloval, aby umierali tisíce ľudí na obidvoch stranách konfliktu a žiaľ aj nevinných civilov a najmä detí!!!

Naozaj, viac k tomuto jej pokrytectvu a farizejstvu, v túto sviatočnú chvíľu nemám čo dodať…