Kedysi západne krídlo Varšavskej zmluvy a dnes, východne krídlo NATO!

27. februára 2023, ferro, Nezaradené

Dnes si to málo kto uvedomuje, ale história sa opakuje.

Opakuje sa, avšak v opačnom garde.

Od roku, presnejšie od 14. mája 1955, sme sa stali členmi vojenského zoskupenia pod názvom Varšavská zmluva (VZ), ktorá vznikla ako obranná vojenská aliancia voči NATO, ktoré v tom čase existovalo už plných 5 rokov!

Je jasné, že „hlavným veliteľom“ tejto VZ bol ZSSR a Moskva.

No a teraz sa pozrime na mapu Varšavskej zmluvy v Európe minimálne do konca roku 1989. Medzi ZSSR a štátmi NATO v Európe, bola pozemná hranica takáto – zo severu na juh – Poľská ľudová republika, Československá socialistická republika (jej súčasť – Slovenská socialistická republika – priama hranica s vtedajšou Ukrajinskou sovietskou socialistickou republikou, ako súčasť ZSSR), Maďarská ľudová republika, Rumunská socialistická republika, Bulharská ľudová republika!

Teda analogicky sme boli Západným obranným krídlom VZ!!!

Uvedomuje si to dnes niekto z obyvateľov dnešného Slovenska?!

Vtedy sme boli pre USA/NATO jednoznačne nepriateľ.

Potom sa USA Gorbačovovi zaprisahali, že keď on povolí uzdu v štátoch VZ a VZ zanikne, tak sa NATO rozšíri len o východnú časť Nemecka, vtedajšiu DDR!

USA klamali, ako vždy a klamú aj dnes a vo všetkom!

Nuž a čo sa stalo?

„Nič výnimočné“!

Poľská republika je dnes členom NATO, Slovenská republika je dnes členom NATO, Maďarská republika je dnes členom NATO, Rumunská republika je dnes členom NATO, Bulharská republika je dnes členom NATO, bývalé sovietske republiky ako Estónsko, Lotyšsko a Litva, sú dnes členmi NATO, priamo NATO susedí s Ruskou federáciou a štáty, ktoré kedysi boli Západným obranným krídlom VZ, sú dnes označované za Východné krídlo NATO a vraj je to vo vzťahu k Ruskej federácií, Východné krídlo NATO, ako krídlo obranné!!!

 

Uvedomuješ si Slovač, čo sa to tu deje?!

Uvedomuješ si ľud slovenský, čo by sa stalo, ak by sa členom NATO stala aj Ukrajina?!

A uvedomuješ si ľud slovenský, že nie Ukrajina a Ukrajinci samotní, si väčšinovo želajú byť členmi NATO, ale že si to želá a doslova im to od roku 2014 (Majdan) nanucuje vojnovo-štváčska USA, dnes Bidenová, administratíva?!

Fakt vážne, Slováci, zamyslite sa nad vyššie napísaným a posúďte, či toto je to, čo sme po novembri 1989 chceli?!

To naozaj vždy musíme byť niekomu nejaké „krídla“?

„Krídla“, ktoré nás unášajú kam nechceme a pritom nemáme nad nimi kontrolu ani nimi nemávame!

Nie je načase, sa takýchto a podobných „krídiel“, raz a navždy zbaviť???