Čaputová a spol. a migranti? Nech sa páči, jednoduché riešenie, len sa nebáť!

4. novembra 2022, ferro, Nezaradené

Tento môj článok nebude dlhý lebo niet dôvodu sa siahodlho o tom  rozpisovať.

Čo sa týka migrantov, k nám húfne prichádzajúcich z juhu (Blízky východ a pod.), tu je vec tak jasná, že aj riešenie, čo a ako s nimi, je nadmieru jednoduché a oveľa lacnejšie, ako to, čo s nimi majú v úmysle vykonať naši dnešní „vládni“ s mlčiacou podporou Čaputovej.

Čaputová sa síce jasne a hrdo vyjadruje k utečencom, ktorí prichádzajú na naše územie, ale len a výhradne vo vzťahu k tým z Ukrajiny – https://www.ta3.com/clanok/229201/foto-caputova-sa-stretla-s-utecencami-som-hrdou-prezidentkou-vyhlasila-a-podakovala-slovakom-za-solidaritu – Čaputová o týchto ukrajinských utečencoch prehlásila toto – „Všetky obete na Ukrajine sú zodpovednosťou ruského prezidenta Vladimira Putina.“

Dobre, tak sa jej pýtam, kto je zodpovedný za tých utečencov, ktorí k nám húfne prichádzajú z juhu? Tiež Putin? Nuž absolútne nie! Tu je iný vinník! A tým je podľa môjho hlbokého presvedčenia jednoznačne vojnovo-štvavá politika USA administratívy a jej EÚ/NATO poslušných lokajov!

Ale o tom sa dnes nesmie… Toto je niečo, čo sa nazýva dnes tak „demokraticky“ – názor/informácia s nežiadúcim obsahom!

 

Podľa môjho názoru sa týmto, že sa u nás hromadia tisíce južných migrantov, len napĺňa to, čo sme nechceli, že máme tu prídel/kôty migrantov, ktoré jednoducho musia byť umiestnené na našom území, aj napriek tomu, že SR nikdy nesúhlasila s prerozdeľovaním týchto, vo väčšej miere ekonomických utečencov lebo hľadajú bohaté štáty pre svoj budúci život, čo SR pre nich takým bohatým štátom nie je!

Aj v „našich objektívnych“ médiach jasne zaznieva, že pre týchto južanských utečencov/migrantov nie je SR konečnou zastávkou, že ich cieľom, sa je dostať predovšetkým do Nemecka, možno aj do VB a iných západných štátov.

Nuž a „naši vládni“ namiesto toho, aby im pomohli splniť ich sny a ciele svojej migrácie, im stavajú stanové mestečko – https://www.minv.sk/?tlacove-spravy-6&sprava=migranti-zdrziavajuci-sa-na-uzemi-nasej-krajiny-sa-budu-moct-uchylit-do-stanoveho-mestecka-v-kutoch .

Aké veľké bude toto stanové mestečko o niekoľko mesiacov?

A toto je riešenie, ako vyriešiť túto situáciu s nelegálnymi migrantami na našom území!

To že tu nechcú ostať potvrdil aj samotný „minister“ vnútra Roman Mikulec, keď na ich adresu povedal toto jasné stanovisko – „Snažíme sa o nich postarať, nechcú zostať na Slovensku, často nechcú ani prijať pomoc, ktorá im je ponúknutá. Za každých okolností sa chcú dostať ďalej a skončiť v Nemecku,“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/645705-vlada-posiela-pre-nelegalnu-migraciu-na-hranice-vojakov-na-den-ich-bude-100/

 

Nuž tak potom existuje jedno veľmi jednoduché, humánne, empatické riešenie, ktoré týmto utečencom pomôže a vyrieši ich túžby!

Aj na Slovensku za dlhé desaťročia zdomácnelo jedno afganské príslovie, ktoré znie takto – „Kto chce kam, pomôžme mu tam.“ –  https://citaty-slavnych.sk/citaty/1985779-afganske-prislovie-kto-chce-kam-pomozme-mu-tam/

 

Takže, kam sa chcú dosať títo nelegálni migranti/utečenci?

Áno, chcú ísť ďalej, chcú ísť predovšetkým do Nemecka!

Tak prečo im v tom bránime?

Prečo sme na nich takí zlí a im nepomôžeme?

A keďže to nejde po súši lebo Rakúsko a ČR hermeticky uzavreli svoje pozemné hranice so SR, tak jedinou cestou je vzduch.

Ja navrhujem dohodu s Nemeckom o tom, že im ich tam dopravíme letecky!

A ak to Nemci odmietnu, tak potom nemajú právo nás vyzývať na to, aby sme my prijímali utečencov, ktorí u nás ostať nechcú a hrozí, že sa vzbúria a začnú tu páchať násilne/tresne činy!

Toto chceme?!

Takže ešte raz, buďme k ním empatickí, vžime sa do ich situácie a pomôžme im, sa dostať tam, kam majú namierené!

Ale tu jednoducho nemôžu ostať lebo onedlho budeme mať celé Slovensko posiate takýmito stanovými utečeneckými mestečkami/MESTAMI!!!

A samozrejme ich tu nemôžeme držať ani nasilu! Potom sa už nejedná o pomoc, ale o násilie! O násilie, ktoré obmedzuje ich základné ľudské práva, žiť tam a tak, ako sami slobodne uznajú za vhodné!

 

PS:

A, na toto ste Slováci už zabudli?

  1. sep 2015 o 18:57 – názov článku „Ako teoreticky mohlo Nemecko premiestniť tisíce utečencov“ – začiatok článku – „Merkelová v role Matky Terezy urobila ľudské gesto s množstvom nezamýšľaných negatívnych dôsledkov.“ https://komentare.sme.sk/c/8014728/ako-teoreticky-mohlo-nemecko-premiestnit-tisice-utecencov.html

A ešte malý výňatok z tohto proti utečeneckého článku, ktorý uzrel svetlo sveta, čuduj sa svete, na stránkach SME.sk, teda nikto nemôže povedať, žeby to bolo médium šíriace dezinformácie, hoaxy, bludy a pod.

V článku si Slovač môžeš prečítať napr. aj toto – „Nemecko totiž – spolu s Gréckom – levím dielom prispelo k zintenzívneniu prúdu migrantov do Európy a dramatizácii situácie. Nemeckí politici situáciu výrazne zhoršili najmä dvoma krokmi: 19. augusta vyhlásil nemecký minister vnútra, že tento rok Nemecko očakáva 800-tisíc migrantov – štvornásobok z roku 2014. Mnohým ušiam to zaznelo ako pozvanie.“

 

A teraz my Slováci, máme tento južanský utečenecký kalich trpkosti piť spolu s nimi, až do dna…?!

 

 

Ak Čaputová ma názor, že za utečeneckou vlnou z východu, z Ukrajiny, je jednoznačne a výhradne len Putin (na čo má právo, mať takýto názor…), tak sa jej ešte raz pýtam, kto je za utečeneckou vlnou, prebiehajúcou už niekoľko rokov, z juhu?

Tiež, len a výhradne Putin?!

Jej priama a jednoduchá odpoveď ma naozaj zaujíma!!!