Založ si blog

Európska únia súrne potrebuje nového Gorbačova!

Akože Západ a Anglosasi zjednodušene volali ZSSR? (Zväz sovietskych socialistických republík)

Nuž áno, jednoducho – Sviet Union – https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_Union

 

A ako si Anglosasi pomenovali svoj Európsky zväzok západných anglosaských štátov?

Nuž áno, tiež jednoducho – European Union – https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union

 

Podobnosť čisto náhodná?

 

Ktohovie, ale toto tu teraz riešiť nebudem.

Ale čo riešiť budem je to, že dnešná EÚ potrebuje tak silného mierotvorcu vo svojom vedení, akým pre ZSSR a pre bývalý socialistický blok štátov, bez pochyby bol Michail Sergejevič Gorbačov (MSG).

A môžeme si o MSG myslieť čokoľvek, ale jedno sa mu uprieť nedá.

Bol to totiž on, čo naivne uveril Anglosasom/USA, že je možné žiť s nimi v mieri aj po tom, čo sa východný blok vydá na cestu samostatnosti, suverenity týchto štátov a bol to MSG, ktorý pri svojej mierovej, doslova detinsky naivnej predstave sveta o mierovom spolunažívaní všetkých národov zeme dovolil, aby sa dovtedy sovietske zväzové socialistické republiky v počte 15, vydali svojou vlastnou, samostatnou a suverénnou cestou.

Boli to tieto – Rusko, Ukrajina, Bielorusko, Moldavsko, Gruzínsko, Arménsko, Azerbajdžan, Kazachstan, Uzbekistan, Turkménsko, Tadžikistan, Kirgizsko, Estónsko, Lotyšsko a Litva.

Bol to totiž on, čo uveril dvom americkým (USA) prezidentom, že keď on uvoľní opraty v rámci ZSSR a v rámci východného bloku, že keď zabezpečí koniec vojenskej spolupráce týchto štátov v rámci Varšavskej zmluvy, tak oni, oni Američania vykonajú to isté!

Oni mu totiž na papier nedali nič (to sa v USA pri „mierových“ rokovaniach nenosí! USA písomne uzatvárajú len a výhradne obojstranne „výhodné“ „obranné“ Dohody…!), ale za to mu ústne sľúbili, že oni v rámci Európy nebudú rozširovať NATO a s tým aj realizáciu nových vojenských základni samotnej U. S. Army…a on MSG im slepo, naivne uveril!

Ale toto je minulosť, ktorú už nedokážeme zmeniť, avšak poučenie z nej si jednoznačne zoberme!

Takže vieme čo nasledovalo po zániku Varšavskej zmluvy, vieme čo nastalo, keď sa štáty východného bloku vydali „vlastnou“ cestou „suverenity“ (zaujímavé, že všetky unisono len a výhradne tou pro USA a pro Bruselskou. Aká to vzácna zhoda!), ako ich za pár rokov zomlel ten nenásytný anglosaský militantný, moci bažný „demokratický“ Západ!

Všetci vieme, čo nasledovalo, keď MSG umožnil bývalým socialistickým zväzovým republikám, aby sa vydali aj oni svojou cestou samostatnosti, suverenity…

Nuž a najviac to vo „svoj prospech využili“ práve na Ukrajine…

Nuž a teraz k tomu nášmu Európskemu zväzu kapitalistických štátov (EZKŠ/EUKS), zjednodušene pomenovanému, ako European Union – Európska únia…

 

Veru, aj my Slováci sme si v referende odsúhlasili, že chceme vstúpiť do tejto vtedy demokratickej západnej elity štátov…

Áno, vtedy nám popod naše nosy, absolútne na takýto západný anglosaský spôsob života, nepripraveným východoeurópskym štátom, kde dovtedy vládla súdržnosť, láska  a porozumenie medzi obyvateľmi, hlboko zakorenené z dôb socializmu, mazali medové motúzy, že keď vykonáme toto a ešte toto a potom ešte hento, tak potom nás príjmu, ale vaše „priatelia“ už nebude nič!!!

A dnes?

Kde sme dnes v rámci EÚ?

Nuž tie niekdajšie medové motúzy sa za posledných minimálne dva a pol roka zmenili na riadne upletené hrubé biče a sme bičovaní čim ďalej tým viac!

Kto vystrčí hlávku, tak je s týmto bičom riadne šibnutý po chrbte napr. aj takým spôsobom, že pozor, pozor, ak budeš vyskakovať, tak žiadne peniažky (ničím nekryté) z fondu obnovy a pod. dlžobné fondy, sankcie, vyhrážky…!!!

Je načase, aby sa obyvatelia celej EÚ konečne z tejto letargie prebrali a ešte raz a naposledy si do EP zvolili takých zástupcov, z ktorých vzíde novodobý eurounijny „Gorbačov“ a umožní eurounijným štátom, aby sa vydali na novo, svojou vlastnou suverénnou cestou, ako to svojho času vykonal MSG so ZSSR a jeho východoeurópskymi satelitmi!

Dajme si Európania znovu šancu sa znovu postaviť na vlastné nohy, na čo každý z nás objektívne má!

A každý bude žiť tak, ako bude pracovať, pracovať na svojom, pracovať po svojom…!

Dajme si znovu šancu sa opäť o niečo neskôr znovu spojiť v akýsi vzájomne spolupracujúci, navzájom sa rešpektujúci „zväzok“, ktorý nebude postavený na nadradenosti jedného národa nad druhým!

Dajme si na novo šancu, aby sa každý štát suverénne rozhodol s kým chce spolupracovať, v akej oblasti viac a v akej menej!

Dajme si šancu navzájom uzatvárať bilaterálne zmluvy nie o obrane, ale o mieri!

Uzatvárajme medzi štátmi/národmi Mierové zmluvy!

Poďme do nášho európskeho spoločenstva prijať na spoluprácu a bezpečnosť, všetky štáty, ktoré do Európy patria, Ruskú federáciu nevynímajúc!

Poďme s RF spolupracovať a nie bojovať!

Berme ich už konečne vážne a nerobme z nich menej vyvinutý národ!

Odtrhnime sa od moci bažnej, militantnej politiky USA!

To neznamená, že sa s USA nemá spolupracovať!

To nie!

Spolupracovať s USA áno, ale nie ako lokaji nebodaj ako otroci!

A akože to povedala „naša“ Čaputová vo vzťahu k Ukrajine?

Ak si dobre pamätám, tak donekonečna o Ukrajine omieľa niečo v tom zmysle, parafrázujem Čaputovú – „Každá krajina má mať možnosť sa suverénne rozhodnúť kam bude patriť, do akého zväzku vstúpi a s kým bude spolupracovať…“

Dobre, tak potom to na novo umožníme všetkým štátom dnešnej EÚ a uvidíme, či dnešný obyvatelia EÚ si vyberú cestu vojny s RF skrze Ukrajinu!

Či dnešný obyvatelia EÚ si vyberú cestu militantnej a kolenačkovej politiky vo vzťahu k USA!

Či si dnešný eurounijny obyvatelia vyberú cestu dotovania Ukrajiny nie len peniazmi, ale celkom iste aj zbraňami!

Alebo si dnešný eurounijny obyvateľ želá mier, mier založený na mierovej spolupráci s RF?!

Či si dnešný eurounijny obyvateľ nevyberie cestu nákupu resp. obchodovania s RF v oblasti energetických surovín?

Atď., atď…

Takže áno, je načase, aby si obyvatelia medzi sebou v ešte jedných eurounijných voľbách do EP, podotýkam v absolútne slobodných, vygenerovali resp. zvolili novodobého eurounijného „Gorbačova“, ktorý im dá voľnosť, o ktorej dnes môžu len snívať…

Novodobého „Gorbačova“, ktorý sa zasadí za mierové riešenia nie len terajšej vojny na Ukrajine, ale mierových riešení medzi všetkými štátmi Európy, RF v žiadnom prípade nevnímajúc!

Novodobého „Gorbačova“, ktorý sa zasadí o to, že všetky štáty Európy medzi sebou uzatvoria len a výhradne mierové zmluvy a nebudú jeden druhého nijakým spôsobom využívať, zneužívať…

Áno, je načase sa v rámci EÚ rozísť, mierovo rozísť, aby sme sa v krátkej budúcnosti mohli opäť stretnúť, ale už na inej platforme, na platforme vzájomne výhodnej spolupráce, na platforme mierového nažívania

 

PS:

Je to z mojej strany utópia, naivita alebo celkom možná realita?

Pravda, musí sa chcieť a musí sa prestať s obyvateľmi EÚ a Európy manipulovať a hlavne nepoklonkovať USA…

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.