„Vláda“, „prezidentka“ – dva mesiace prázdnin, z kaluže do blata, tak už sme tam. . .

9. júla 2022, ferro, Nezaradené

My starší, čo sme aktívne zažili socialistickú kultúru, socialistickú modernú hudbu, si veľmi dobre pamätáme, že vtedajšie texty piesni mali pätu aj hlavu, mali jasný obsah a odkaz!

A jednou z takých piesní, s jasným textom, bola aj pieseň od skupiny Elán (dnes je Elán „zabudnutý“ lebo Jožo Ráž nemá rovnaký názor ako dnešní diktátorsko-despotickí uzurpátori moci!) pod názvom – Musíš prísť –  https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/elan/musis-prist-7663

A v tejto super piesni a super texte, sa spieva okrem iného aj toto – „Dva roky prázdnin. Bez tvojej lásky. Z kaluže do blata, tak už som tam…“

 

Pre mladých (40-) asi bude lepšie, keď im tento text málinko vysvetlím o čom to vlastne je – mladík chodil na VŠ, ale keďže to flákal, tak ho z nej samozrejme vyhodili (dnes stačí platiť na VŠ školné a nikto nikoho nevyhodí /česť výnimkám/) a následne musel povinne nastúpiť na ZVS (Základná vojenská služba – dva roky!) odkiaľ svojej milej píše, že odišiel na dva roky „prázdnin“, že bez nej sa zblázni, že musí za ním prísť a stačí keď prinesie Sparty (cigarety) a pôjdu spolu do kina na – „spolu“ s Paul McCartneym…

 

A ja budem dnešný môj názorový článok v zmysle tohto textu, tak trochu parodovať na dnešnú situáciu vo „vláde“ SR a postoja Čaputovej k tejto „vládnej“ fraške.

Akýsi Sulík odkázal akémusi Matovičovi, že mu dáva ultimátum dva mesiace na to, aby sám od seba opustil dnešnú „vládu“ SR a on sám sa pobral na dva mesiace „prázdnin“ a pokúsi sa tie dva mesiace vydržať bez jeho politickej „lásky“!

Sulík veľmi dobre vie, že toto sa neudeje a teda je to čistá fraška pre občana – voliča SR!

Čaputová mlčí lebo jej je to jedno, ona vie, že musia vydržať až do konca a jediné čo ju zaujíma je Ukrajina a vytešuje sa z toho, že akýsi vojnový štváč Jaroslav Naď nakupuje za miliardy eur, z našich všetkých, zbrane a vojenskú výzbroj a nikto nevie či to náhodou nepoputuje ako dar na východ od nás lebo my sme „chránení“ cudzími vojskami!!!

Takže všetci si dali dva mesiace prázdnin a ty občan-volič si kde?

Nuž, ako vždy pri tejto „vláde“ a „prezidentke“, si na úplnom okraji ich záujmu a priorít lebo pánom na Slovensku dnes nie sú oni, ale celkom jasne je to centrála vo Washingtone a jemu v podriadenom, lokajskom Bruseli!!!

Pre Slovákov z toho všetkého vyplýva presne to, čo sa spieva v predmetnej piesni, že ty Slovač sa z toho aj zblázni lebo všetko je to z kaluže do blata!

Presne toto sa udialo 01.04.2021, keď Čaputová vymenovala druhú Matovičovú vládu a pre všetkých Slovákov to znamenalo presne to – „z kaluže do blata“!

 

Sulík odišiel na „prázdniny“ a na konci prázdnin bude Matovičovi spievať – „Musíš prísť, musíš prísť, Prosím ťa, prines Demisiu, pôjdeme do čerta…“

Avšak Matovič nepríde, svoju demisiu neprinesie, Sulíkovi ministri podajú demisiu, Čaputová sa opäť nejak inak s terajšou „vládnou“ koalíciou dohodne, budú pokračovať ďalej a ty Slovač, tebe neostane nič iné len si spievať – „Ja sa snáď zbláznim…“

 

Alebo, žeby sme mali aj inú možnosť, ako sa len z toho zblázniť?

 

Alebo sa zachováme, ako národ, ako občania SR, ako celok, presne tak, ako sa to spieva v inej piesni od Elánu – „Správny chlap sa nikdy nevzdá…, …bráni všetko na čom záleží…, …vždy znova vstáva, aj keď ho rátajú vie, že musí vstávať a chcieť…, …kráča rád po vlastných cestách…“ ( http://www.textypiesni.sk/text-Elan/Chlap-sa-nevzda-9384 )

 

Nuž áno, nie je to v rukách dnešnej „vlády“ SR, nie je to v rukách Čaputovej, ako budeme ďalej žiť, akým smerom pôjde naša mladá republika, akú budúcnosť zabezpečíme naším ďalším generáciám, po akej ceste chceme a budem kráčať, nie, nie je to na nich, je to len a len na NÁS…!!!