Založ si blog

Heger dal podnet Čaputovej, aby ho vyzvala na podanie demisie!

Iné riešenie pre ňu neexistuje!

Ak poradcovia Z. Čaputovej včera nespali a vykonávali si svoju robotu, najmä jej nový poradca pre vnútornú politiku Michal Novota, ale aj jej druhý nový poradca pre oblasť ekonomiky Ivan Mikloš, tak by mali ZČ bezodkladne poradiť, aby ihneď, verejne, vo vyhlásení, okamžite vyzvala Eduarda Hegera (EH), aby po tom, čo povedal v Sobotných dialógoch (RTVS/SRo) dňa 21.5.2022, podal do jej rúk okamžite svoju demisiu!

Dôvod – podľa Čl. 101, ods. (1) Ústavy SR, je jednou z najhlavnejších povinnosti Prezidenta SR toto – „…svojim rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov…“!!!

Takže v prípade EH, ako sa vyjadril o vykonávaní svojej ústavnej funkcie, ako on zabezpečuje „riadny chod“ ústavného orgánu, akým Vláda SR bez pochyby je, by ho mala ZČ bezodkladne vyzvať na podanie demisie lebo inak nie je zabezpečený riadny chod tretej, ústavne najvyššej inštitúcie v republike, teda Vlády Slovenskej republiky!

Na to by malo ZČ stačiť toto vyjadrenie EH.

EH sa v predmetnej politickej relácií – Sobotné dialógy, vyjadril o sebe, takto jasne  – „…som šéf vlády a nado mnou je koaličná rada…, …premiér nie je členom koaličnej rady…, …čiže nado mnou ja mám štyroch predsedov strán, ktorí sú moji šéfovia.“

V tej chvíli Ústava SR spadla zo steny a doslova zhorela!!!

To znamená, že EH nie je autonómnym, svojprávnym predsedom Vlády SR!!!

Nuž tak nech si prečíta Zákon č. 575/2001 Z. z. – Zákon o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy.

V tomto zákone si EH, hneď v prvom paragrafe (§1), ods. (1), môže prečítať toto – „Činnosť vlády Slovenskej republiky (ďalej len „vláda“) riadi predseda vlády, ktorý zvoláva a vedie jej schôdze.“

 

Podľa slov EH, nie on riadi činnosť Vlády SR, ale jeho štyria šéfovia!

Tak potom, načo tam je???

Je tam na to, aby na zasadnutí vlády resp. aby zasadnutie vlády začínal slovami – „Vážení členovia Vlády SR, moji štyria šéfovia ma poverili, mi prikázali, aby sme schválili toto, aby sme odmietli toto a ak by niekto z vás mal na mňa nejaké dotazy/otázky, prosím obráťte sa na tu prítomných mojich troch šéfov – prvým je Igor Matovič (finnac majster), druhým Richard Sulík (hodpodár) a tretím Veronika Remišová (informátorka)???

Na toto je tam „predseda“ Vlády SR – EH???

Na toto ho tam nie je treba!

EH nahlas a v priamom prenose priznal, že je poskokom predsedov štyroch „súdržných koaličných“ strán!!!

Ale aby som EH vyviedol z omylu a zároveň ho možno aj potešil.

Jeho šéfmi nie sú tí štyria o ktorých on rozpráva!

Jeho šéfmi sú 150. poslanci v NR SR!

Lebo ak by si prečítal Ústavu SR, tak v Čl.114, ods. (1), sa píše – „Vláda je za výkon svojej funkcie zodpovedná Národnej rade Slovenskej republiky. Národná rada Slovenskej republiky jej môže kedykoľvek vysloviť nedôveru.“!!!

V tejto súvislosti podotýkam, že v prípade EH by mala konať aj samotná NR SR a to v súlade s vyššie uvedeným článkom 114, Ústavy SR!

Iste, EH má v NR SR poistku lebo na pozícií „predsedu“ NR SR sedí jeden z jeho štyroch šéfov, akýsi Boris Kollár a ten mu ako šéf prikazuje, aby aj naďalej „šéfoval“ „Vláde“ SR pod vedením ich štyroch jeho šéfov!!!

Naozaj totálny chaos má v tom EH a potom to takto v našom štáte aj vyzerá!

Pre EH mám ešte jednu, pre neho samotného, už nie tak potešujúcu správu/informáciu.

Totiž ak by chcel EH vedieť presnejšie koľko má tých šéfov , tak v ostatných PV 2020 ich mal 4 419 883! (dnes toto číslo je o niečo iné)

A ak by nevedel čo toto číslo znamená, tak mu len pripomínam, že to je počet občanov-voličov, ktorí sú oprávnení voliť a zvoliť!!!

Takže EH, vy máte nad sebou týchto takmer 4,5 milióna šéfov a teda sa máte na Vláde SR, ako jej predseda, riadiť ich pokynmi a nariadeniami!!!

Lebo, keď ste skladali sľub člena Vlády SR, aj predseda Vlády SR je členom vlády(!), podľa Ústavy SR, Čl. 112, tak okrem iného ste tam sľubovali aj toto – „…Svoje povinnosti budem plniť v záujme občanov…“

Ak EH vie čítať, tak sa v tomto sľube zaviazal, že bude plniť záujem občanov SR a nie len záujem jeho štyroch šéfov, čo sú podľa jeho slov ešte nad ním!!!

Zároveň vyjadrujem znepokojenie nad tým a zároveň vylovujem aj podozrenie, že EH má nad sebou nie len týchto štyroch šéfov, ale že celkom určite resp. s najväčšou pravdepodobnosťou, má šéfov vo vedení EÚ a pravdepodobne aj v Bielom dome vo Washingtone!!!

A toto je naozaj smutné, ak nie priam tragické, že my národ slovenský a občania SR, máme na čele „Vlády“ SR, tak absolútne neautonómneho „predsedu“ Vlády SR!!!

 

Záver:

 

Očakávam, že tiež absolútne „autonómna“ ZČ, čoby „hlava“ nášho štátu, si toto u EH všimla a vyzve ho na podanie demisie.

Pravda, ak sama nemá nad sebou iných šéfov, ako sú občania SR!!!

Nuž uvidíme!

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.