Hrôza a des, čo robíte s našimi deťmi!

8. mája 2022, ferro, Nezaradené

Jasná vec, že najväčší vplyv na vývoj a vývin dieťaťa má jeho rodina, o tom niet pochýb.

Zároveň nie je vhodné obviňovať niekoho iného z toho, ako sa naše dieťa vyvíja resp. ako a ktorým smerom smeruje jeho myseľ, ako rozmýšľa, ako vidí svet okolo seba…

Ale to, čo do ich hláv dnes vtláčajú v školách, následne prostredníctvom „objektívnych“ médií…, je niečo čo sa nesmie akceptovať.

Toľko nenávisti k Rusku, k ruskému národu, že to až bolí!

Nikdy počas socializmu, čo my moja pamäť siaha, sme neboli vychovávaní, ba ani v školách, v médiach, vedení k takej nenávisti voči Západu, voči USA, k akej sú dnes vedené naše deti!

Nebudem sa dlho rozpisovať, len uvediem jeden príklad, takejto nenávisti, ktorý ma doslova šokoval, doslova ma pritlačil k stoličke.

Onehdy prišiel náš potomok domov zo školy (8. ročník Základnej školy) a ako je v našej rodine zvykom, tak sme sa pozhovárali, kto mal čo nové v práci a samozrejme čo nového v škole.

A potomok ako prvé, nám zvestoval toto – „Mali sme dejepis s riaditeľom školy a zhovárali sme sa o tom, že akýsi jeho priateľ, bývalý novinár, mu hovoril, že počúvaj, never všetkému, čo sa dnes píše v novinách a čo vidíš, počuješ v správach v TV a rozhlase. Riaditeľ nám vysvetľoval, ako máme rozlišovať, čo počujeme, čo vidíme a tak. Tu sa naraz ozvala spolužiačka, a úplne na plné ústa povedala – „Už by mal niekto toho Putina zastreliť“…“

 

Niečo neuveriteľné. Chúďa dieťa. To v akej rodine žije? Veď toto nemôže mať z vlastnej hlavy 13-14 ročné dieťa! To muselo počuť doma! Nuž veru, nie som naivný, ale aj také domácnosti, rodiny dnes na Slovensku máme, v ktorých sa o Rusku, o Putinovi, takto nenávistne hovorí. Iste táto nenávisť v nich voči Rusku a Putinovi nie je od včera, ale je systematicky v nich vyvolávaná, pestovaná a to ihneď od roku 1990!

Ja si naozaj nepamätám, žeby niektorý z mojich spolužiakov na ZDŠ (Základná deväťročná škola), bol niekedy vyslovil vetu – „Už by mal niekto toho Jimmyho Cartera zastreliť“ – prezident USA za Demokratov, v rokoch 1977-1981.

A to sme teda boli dennodenne z médií, tiež masírovaní, aké sú USA militantne a ako zúrivo zbroja, zbroja proti nám! Ale nikdy sme nepočuli v médiach, doma, v škole, na ulici, žeby ho mal niekto zastreliť resp. že je potrebné kvôli USA militantnej administratíve, nenávidieť všetko (USA) Americké a pod.

Onedlho budú MS v ĽH vo Fínsku. (samozrejme bez reprezentácie Ruska, Bieloruska – ale o tejto téme o krátky čas v samostatnom článku)

Veľmi živo si pamätám na MS v ĽH, hrané v prednovembrových (1989) rokoch.

Celkom živo si vybavujem situáciu, keď hrali proti sebe ZSSR-Kanada alebo ZSSR-USA, že sme v podstate všetci fandili Kanade alebo USA.

Veľmi živo si pamätám, ako sme s pocitom hrdosti fandili hokejistom ČSSR, keď sme hrali so zbornou kamandy ZSSR.

Veľmi živo si pamätám na tú Ruskú/sovietsku „sovu“ (to pre jeho veľké oči) na striedačke ruskej kamandy Viktora Tichonova, trénera kamandy ZSSR…

Áno, na veľa vecí si z čias socializmu pamätám, ale na čo si za svet neviem spomenúť, je ta nenávisť voči všetkému Západnému a USA, akú dnes v nás pestujú „naše objektívne“ média, „naši najvyšší vládni“ a „naša“ pani z paláca, voči všetkému živému i mŕtvemu, čo pochádzalo/pochádza/možno bude pochádzať z Ruska, Ruskej federácie… je mi z takej všeobecnej protiruskej propagandy naozaj zle/nevoľno!!!