Zuzana Čaputová stále na strane zla!

28. februára 2022, ferro, Nezaradené

To čo sa dnes deje na východ od nás je podľa môjho názoru výsledkom pôsobenia dlhodobého zla.

Zla, ktoré pre mňa osobne začalo tým, že USA administratíva doslova oklamala, podlo podrazila Sovietsky zväz tým, že nielenže nedodržala dohodu, ale ju ešte arogantne pošliapala – začalo to 2. – 3. decembra 1989 na Malte. Tejto téme sa však budem venovať v samostatnom článku.

Avšak, čomu sa dnes chcem venovať je „štátnická“ zahraničná politika Zuzany Čaputovej (ZČ).

Verím, že to z mojej strany nebude chápané ako hoax, dezinformácia nebodaj napomáhanie ruskej agresie!

Nie, jedná sa čisto o môj názor.

Dnes, keď na východ od nás prebieha ozbrojený konflikt medzi dvomi bratskými slovanskými národmi, keď je potrebné to zastaviť čím skôr a to jedine diplomatickou cestou, teda okamžitým zabezpečením, aby si obidve strany konfliktu sadli za okrúhly stôl, tak ZČ sa nielenže opäť stavia jednostranne na stranu zla, ale to zlo ešte aj podporuje!

Že ako?

Nuž takto!

Všetci, čo sledujú vývoj okolo rozpadu Sovietskeho zväzu (resp. si to dokážu naštudovať!) vedia, že Sovietsky zväz sa rozpadol predovšetkým tým, že Michail Gorbačov dal USA prísľub, že nebude brániť „demokratizačnému“ procesu v štátoch bývalého socialistického bloku, že bude súhlasiť s novu zjednotením Nemecka, výhradne len vtedy, ak sa USA zaručia, že sa nebude NATO rozširovať smerom na východ o štáty, ktoré dovtedy patrili pod vplyv Sovietskeho zväzu…(budem podrobnejšie komentovať v samostatnom článku)

Vieme, ako tento prísľub USA dopadol a ako ho naďalej „plnia“!

A dnes, keď Ruská federácia, po vyše 30. rokoch opäť vyzýva USA, EÚ, aby konečne prestali provokovať s nezmyselným rozširovaním NATO ešte aj o Ukrajinu, tak ZČ sa „politický“ neokúňa a povie na „obranu“ Ukrajiny takýto mimoriadne nevhodný výrok, ktorý nielenže situáciu vyhrocuje, ale RF doslova ešte viac provokuje – ZČ hovorí (Twitter) – „…nastal čas udeliť Ukrajine perspektívu členstva v EÚ“

Je toto dnes za potreby, aby zaznievali takéto neuvážené výroky?! Výroky dráždiace RF ešte viac?

Pýtam sa „štátničky“ ZČ, čo to znamená, ak sa nejaký štát Európy príjme do EÚ pre samotný dotknutý štát???

Pýtam sa ZČ, či vie čo okrem iných prístupových podmienok musí splniť daný štát, aby bol prijatý (vpustený!) do „demokratického“ spoločenstva štátov EÚ?

Že to nevie?

Nuž tak jej to odprezentujem na Slovenskej republike, pre ňu samotnú vždy len akúsi „krajinu“!

Slovenská republika bola oficiálne prijatá do Európskej únie 01.mája 2004.

A čo sa stalo resp. muselo pred tým stáť 29. marca 2004?

Nuž áno, presne v ten deň, teda dva dni pred tým, ako sme „slávnostne“ vstúpili do EÚ bola Slovenská republika ešte „slávnostnejšie“ prijatá za člena NATO!!!

Teda podvod USA na Sovietskom zväze a následne na RF o nerozširovaní NATO smerom na východ, smerom k hraniciam RF drzo, arogantne a provokatívne veselo pokračuje ďalej!!!

A dnes ZČ povie, že chce aby sa o vstupe Ukrajiny do EÚ začalo rokovať v čase, keď na Ukrajine sú vojská RF!!!

To si ZČ neuvedomuje, že jednou z podmienok (možno skrytou) vstupu do EÚ je najskôr vstup do NATO???

Prečo takýmito výrokmi ZČ ešte viac jatrí rany RF a jej podmienky ďalšieho nerozširovania NATO smerom k jej západným hraniciam???

Veď to mohla ZČ rovno smerom k RF povedať, že robte si čo chcete, Ukrajina aj tak bude členom NATO!!!

Naozaj z mojej strany smerom k ZČ ide jasná výtka, že „takto sa to nerobí do psej matere!“

Takto sa mier nedojednáva!!! Takto sa konflikty neurovnávajú!

Nuž ale je potrebné sa pozrieť na to, čo o ZČ povedal jej protikandidát na pozíciu prezidenta SR Eduard Chmelár, ktorý pri predvolebných diskusiách vtedajších prezidentských kandidátov, v jednej z debát zachytil vyjadrenie ZČ vo vzťahu k zahraničnej politike toto – „Zuzana Čaputová, ktorá sa podľa vlastných slov v zahraničnej politike orientuje len veľmi slabo…“

Na základe toho som presvedčený, že Eduard Chmelár má v tomto plnú pravdu a výborný postreh (podľa všetkého aj jeho za jeho takéto a iné „pro“ ruské vyjadrenia čoskoro Zablokujú, aby nemohol vyvíjať aktivity k mierovému riešeniu Ukrajinsko-Ruského konfliktu?!) a preto by mala ZČ poriadne zvážiť čo povie, ak sa jedná o zahraničnú diplomaciu!!!

Lebo jej (aj) posledné „zahraničné“ vyjadrenie nemá absolútne nič spoločné so zahraničnou diplomaciou a z môjho pohľadu absolútne nič spoločné s upokojovaním tohto konfliktu, ale práve naopak!!!

Nevyhnutný záver, aby som nebodaj nebol zablokovaný:

 

Vzhľadom na to, že moje názory nie sú v súlade s dnešnou „vládnou“ propagandou a ich úsilím zamedziť tým „nesprávnym“ názorom (pozor nie tvrdeniam! Len názorom!), viď nimi priaty zákon o šírení „dezinformácií“, nemám od dnes inú  možnosť, ako každý svoj názorový článok (ktohovie ako dlho!) začínať odkazom (ešte stále platnú?) na Ústavu SR, jej Tretí oddiel – „Politické práva“, Čl. 26, ods.(2) – „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.“

Pýtam sa – Zuzana Čaputová, poslanci v NR SR za „vládnu“ koalíciu, Eduard Heger a spol., „objektívne“ média – platí ešte v SR tento článok Ústavy SR?

Aha?! Už viem, platí lebo ste si upravili/doplnili/novelizovali Zákon o dezinformáciách (inak povedané, slovo cenzúra je nahradená slovom blokácia a teda nedochádza blokáciou k porušeniu Ústavy SR o zákaze cenzúry!) a teda ste splnili poslednú vetu dotknutého čl.26, Ústavy SR – „Podmienky ustanoví zákon“!!! Už ste ten zákon dokonali!!!

 

Zdroje:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/516042-v-zahranicnej-politike-by-caputova-mala-byt-aktivnejsia-ako-jej-predchodcovia/

https://m.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/3527960863902447/?type=3&source=48

https://www.teraz.sk/import/caputova-nastal-cas-poskytnut-ukra/615259-clanok.html

https://www.partnerskadohoda.gov.sk/dnes-je-17-vyrocie-vstupu-slovenska-do-eu/

https://sk.wikipedia.org/wiki/Organiz%C3%A1cia_Severoatlantickej_zmluvy