Založ si blog

TA3 – Peter Bielik sa zahral na politického oponenta Robertovi Ficovi!

Nie, tento môj názorový článok nie je o mojom „obúvaní sa“ do moderátora TA3 Petra Bielika (PB) a ani obhajoba Roberta Fica (RF)!

Toto je môj názor na dnešnú mediálnu absurdnosť, kedy sa všetci „novinári“ takzvaného „hlavného mediálneho prúdu“, stavajú do pozície opozície, voči dnešnej, či už parlamentnej alebo mimoparlamentnej opozície!

Akoby mali nastavené rovnaké noty!

Jednoducho všetko zlé, čo sa tu už takmer dva roky od nástupu Matovičovej „vlády“ SR deje, je stále len a len dielom bývalej Vlády SR – RF-Bélu Bugára-Andreja Danka a dielom dnešnej parlamentnej a mimoparlamentnej opozície!

Hneď na úvod chcem jasne poznamenať fakt, že podľa môjho názoru, má každý novinár, aj „novinár“, právo položiť politikovi otázku, akú sám uzná za vhodné, ale potom nech je dovolené danému politikovi odpovedať tak, ako aj on sám uzná za vhodné!

Novinár, ani „novinár“ sa nesmie stavať do polohy, že – „…ale neodpovedali ste mi na otázku…“ – toto nech láskavo nechá na občanovi-voličovi, či si v odpovedi toho ktorého politika odpoveď našiel alebo nie!

Inak je to zo strany novinára/“novinára“, len bohapustý nátlak a doslova neprimerané, neprípustné ovplyvňovanie!!!

A toto sa včera v relácií TA3 – Téma dňa, podľa môjho názoru, stalo tak skúsenému moderátorovi, za akého PB jednoznačne považujem, aj keď v poslednom čase akosi „novinársky“ neblaho „dozrieva“.

PB by si mohol spomenúť (taktiež si aj pozrieť z archívu TA3) na svojho, už nebohého priateľa, podľa môjho názoru jedného z najlepších slovenských politológov Michala Horského (MH)!

Toho MH, ktorého mal PB vo „svojich“ politických reláciách na TA3 dosť často.

Ak by MH dnes žil, tak som si absolútne istý, žeby mal značný vplyv na PB a PB by takto „novinársky“ neperlil, ako perlil vo včerajšej večernej relácií, kde si pozval jediného politického hosťa – RF!

PB dávam do pozornosti výrok MH o Igorovi Matovičovi (IM), hneď od prvej chvíle, kedy sa IM zjavil na politickej scéne, ako poslanec NR SR za SaS v roku 2010.

Vtedy MH na adresu IM povedal toto – „“Je to najtransparentnejší príklad úplného politického diletantizmu,“ – teda už vtedy MH jasne pomenoval IM, ako čistého politického DILETANTA, „inak povedané“ – politický nedouk!!!

V roku 2014 MH o IM a OĽANO hovorí toto – „Politológom, analytikom, ale aj reprezentantom väčšiny politických strán neslúži ku cti, ak ani po trojročnom pôsobení hnutia OĽaNO nedokázali vysvetliť voličom, že ide o politickú fikciu a „potemkinovskú dedinu“.“

Pýtam sa PB – na toto všetko ste už zabudli? Zabudli ste, čo – kto, je zač IM?

Lebo ak nie, tak potom sa čudujem, že ste včera kládli RF v súvislosti s IM doslova nemiestne politické otázky typu napr. – „..pán Fico, tu sa s Igorom Matovičom zhodujete, podporíte jeho návrh?…“

Naozaj doslova nepochopiteľné klásť takéto politické infantilne otázky trojnásobnému premiérovi nášho štátu, ktorý na základe diletantskej politickej výzvy IM, už celých 20 mesiacov „šúcha nožičkami“, takmer má zodraté päty a stále nič! Stále IM a jeho suita nenašli nič na RF začo by ho bez problémov dostali, ak nie do tvrdej basy, tak aspoň do vyšetrovacej/kolúznej väzby!!!

Avšak čo bolo pre mňa osobne najzáražujúcejšie na PB, bola skutočnosť, že on včera RF absolútne nepočúval resp. počúvať nechcel alebo počúvať nesmel???

O čo ide?

Nuž o to, že RF viackrát jasne pomenoval/vysvetlil, čo by robili oni (SMER-SSD) a jeho  vláda, ak by boli v situácií Covid „pandemickej“ pri moci, aby bol v spoločnosti Covid kľud a aby bol oveľa menší nápor na štátne nemocnice!

RF jasne povedal (opakovane), že prvá vec, ktorú je potrebné vykonať ako prvú, je okamžite umožniť všetkým občanom bez rozdielu prvotnú zdravotnú starostlivosť (na všetky choroby, ktoré ich kvária a teda nie len C-19!) prostredníctvom ich všeobecných ambulantných lekárov.

Ambulantných lekárov nepodceňovať, vážiť si ich odbornú zdatnosť/vyspelosť a dovoliť im, aby svojich pacientov, ktorých po zdravotnej stránke veľmi dobre/najlepšie poznajú, liečiť liekmi/liečebnými postupmi, akými uznajú za vhodné na základe vlastného odborného poznania!!!

Totiž, ja som absolútne presvedčený o tom, že každý poctivý ambulantný všeobecný lekár sa vo svojom, aj keď všeobecnom medicínskom obore, pravidelne vzdeláva, že číta aktuálnu/najaktuálnejšiu medicínsku odbornú literatúru a vie sa celkom jasne zorientovať v danej medicínskej problematike, a na čo mu jeho odborná erudovanosť nestačí, tak následne svojho pacienta písomne pošle na jednotlivé odborné vyšetrenia!!!

Je nemysliteľné, aby všeobecný lekár svojich pacientov „vyšetroval“ na respiračné ochorenia (a nie len tie!) cez telefón („dištančne)!!!

Čo mi pamäť siaha, ako malého dieťaťa, keď som bol u lekára so svojimi rodičmi, následne ako samostatného dospelého jedinca a následne aj ako otca, keď som bol so svojim dieťaťom s respiračným ochorením u detského lekára, prvé čo všeobecný lekár vykonal bolo popočúvanie dýchacích ústrojenstiev z predu, zozadu (hlboké dýchanie, zadržanie dychu…!), pozretie do hrdla, zmeranie telesnej teploty, zmeranie tlaku, odobratie vzorky moču a prípadne aj odobratie krvi z prsta na posúdenie, či sa jedná o vírusové resp. bakteriálne ochorenie (dnes za príplatok!)…!!!

A až následne lekár vyriekol svoj odborný medicínsky ortieľ – buď predpísal liečbu (tzv. liečebný protokol!) alebo pacienta poslal na ďalšie odborné vyšetrenie!!!

A čo sa deje dnes?

Nuž dnes všetky tieto činnosti všeobecného lekára nahradilo šprtanie sa v nosohltane, a buď AG alebo PCR test určí „diagnózu“ a na základe takto „odborne“ určenej „diagnózy“ daný jedinec má ostať doma, ak bol Covid testovaný, ako pozitívny, má sa sledovať, nikto mu žiadne lieky (aj vitamíny) nepredpíše a až keď bude naozaj veľmi zle, tak šup volaj si sanitku, následne odvoz do nemocnice, najskôr kyslík, potom JIS a nakoniec umelá pľúcna ventilácia!!! A dnes už výhradne len C-vakcinácia!!!

Presne toto RF niekoľkokrát PB zopakoval, zdôrazňoval!!!

Takto sa to nieslo celou včerajšou diskusiou medzi RF a PB, až na koniec relácie sa PB, RF opýtal niečo v tomto zmysle – „…pán Fico vy ste jednoznačne za predčasné parlamentné voľby. Tak povedzte, ako by ste vy riešili súčasnú Covid pandemickú situáciu, ak by ste boli vo Vláde, na Slovensku…?“

Naozaj, včera som akosi PB nerozumel!

Úplný nonsens zo strany PB však bolo to, keď v istej chvíli relácie PB povedal RF takú „novinársku“ neprofesionálnu vec, že som žasol!

PB povedal RF, že kladie mu také otázky preto lebo RF nemá v tejto relácií oponenta a teda on mu je tým tvrdým politickým oponentom!!!

Niečo „úžasné“!

Tak PB namiesto toho, aby RF zaobstaral zdatného politického oponenta, pozve si ho do relácie samotného a následne sa on sám zahraje na politického oponenta lebo RF nemá kto v tejto „diskusií“ oponovať!!!

A ja som si až dodnes/do včera večera „naivne“ myslel, že redaktor/moderátor má diskusiu viesť, najlepšie ak má vyrovnané politické osadenstvo z oboch politických protipólov a po včerajšku zisťujem, že to už pravda nie je a že stačí, keď si redaktor/moderátor pozve do politickej „diskusie“ len jedného politika a on mu robí sparring partnera, tvrdého politického oponenta!!!

Zaujímavé na tom všetkom je to, že ak majú takýto dnešní Covid a inak „novinárski objektívci“ vo svojich politických reláciách len jedného politika z dnešnej Covid chuntovsko-apartheidno-segregačnej sebranky, tak im nerobia tvrdého politického oponenta, ale celkom zjavne nadbiehajúceho, politicky túliaceho sa, hrkútajúceho politického holúbka!!!

Zdroje:

https://www.ta3.com/relacia/22611/jan-mikas-chce-tvrdsie-opatrenia-robert-fico-chce-predcasne-volby

https://slovensko.hnonline.sk/334602-politolog-matovic-predvadza-spravodajsku-hru

https://www.teraz.sk/slovensko/horsky-politolog-matovic-olano/74896-clanok.html?fb_comment_id=738609476159017_7258774

https://sk.wikipedia.org/wiki/Michal_Horsk%C3%BD

https://www.youtube.com/watch?v=1BNISe47f2g&ab_channel=VypniTV

https://www.youtube.com/watch?v=TIYg81WaV0M&t=23s&ab_channel=Telev%C3%ADziaTA3

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.