Založ si blog

Útlocitné farizejstvo Z. Čaputovej! Alebo farizejská útlocitnosť Z. Čaputovej?

Téma môjho dnešného názorového článku, sa môže niekomu javiť pre dnešný život na Slovensku, ako nepodstatný, malicherný a pod.

Iste, Slovákov dnes trápia úplne iné problémy, ale podľa môjho názoru – zdanie klame!

Áno, ide o „kauzu“ dcéry Z. Čautovej (ZČ), pričom hneď v úvode musím jednoznačne napísať, že dcére ZČ sa nemienim, venovať priamo, ale len a výhradne prostredníctvom jej zákonného zástupcu, vzhľadom na jej neplnoletý vek (17r) a tým je bezpochyby jej matka ZČ a samozrejme aj biologický otec. Poznámka na okraj – Prečo sa neozval aj druhý zákonný zástupca – otec Ivan Čaputa? Aspoň som to nikde nezachytil. Ktohovie, asi preto, že ako vo svojom FB statuse o sebe, v súvislosti s dcérou, tvrdí ZČ – „…by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou.“? Ale toto je dnes tiež nepodstatné s obsahom a odkazom môjho dnešného názorového článku.

Nuž, ale idem pekne po poriadku i keď si uvedomujem, že téma je to naozaj široká.

ZČ sa rozhorčuje nad „zlobou a hlúposťou“ (ako to ZČ označuje vo svojom útlocitne-farizejskom FB statuse – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/429717901844918 ), dnes nezaradeného poslanca NR SR Tomáša Tarabu (TT).

Najskôr k samotnému TT. U tohto dnes nezaradeného poslanca NR SR platí podľa môjho názoru presne to isté a v plnej miere, ako u každého iného v NR SR, ktorí odišli resp. opustili poslanecký klub tej strany, na „krídlach“ ktorej sa dostali do NR SR! Teda len stručne, ak by mal TT politickú chrbtovú kosť, tak by neopustil len politické tričko, politický poslanecký klub strany, ktorá ho vyniesla do lavíc NR SR, ale jednoznačne by opustil aj lukratívnu pozíciu opozičného poslanca NR SR a svoju ďalšiu politickú kariéru, by si budoval nanovo mimo NR SR a podľa všetkého by ešte viac získal na politickej vážnosti…, to však neznamená, že TT ako človeka zavrhujem. To nie, ale pre mňa osobne má na sebe, tým, že ostal v NR SR, ako „nezaradený“ poslanec, dosť značný politický šrám…!

Podľa Polície SR a hlavne ZČ sa mal TT dopustiť akejsi kyberšikany! A to tým, že na svojom FB profile zverejnil fotografiu mladej slečny, ktorú uverejnili najskôr širokospektrálne média a napísal k tomu svoj slobodný názor.

Ďalej to bližšie rozoberať nebudem lebo ako som vyššie uviedol, v tomto článku sa nemienim venovať tejto mladej neplnoletej slečne, ale len a výhradne jej jednému zo zákonných zástupcov, zhodou okolnosti ZČ.

Takže čo „vyviedol“ TT?! Nuž len to, čo všetky pred ním všestranné, tiež „objektívne“ média a hlavne jej zákonný zástupca, matka – ZČ.

Totiž TT na svojom FB profile nezverejnil fotku dotknutej slečny takú, ktorú by vyhotovil sám a nezákonným spôsobom a následne by k takejto fotografií pripísal svoj komentár. Vysvetlím.

Existujú takzvané „novinárske“ pijavice pod všeobecným názvom Paparazzi – „senzácie chtiví fotoreportéri – novinári“.

Zachoval sa TT ako Paparazzi? Vyliezol TT na najbližší vysoký strom, aby dovidel cez vysoký nepriehľadný plot do záhrady danej rodiny a striehol kedy sa na absolútne súkromnom pozemku, v absolútnom súkromí ktosi z danej rodiny objaví, aby si vyhotovil „štipľavé“ foto, ktoré by potom za veľké peniaze poskytol bulvárnej tlači?!

To TT takýmto spôsobom získal predmetnú fotografiu dotknutej neplnoletej slečny, ako sa na svojej tvári „umelecký“ zmaľuje, ako sa odeje do akýchsi šiat, položí si na zem širokú dosku, ktorá má imitovať módne mólo a hraje sa na „top modelku“?!

Lebo, ak by toto vykonal TT, tak potom by nešlo len o politické dno, ako to vo svojom FB statuse nazvala zákonitá zástupkyňa dotknutej slečny, ale celkom iste by išlo aj o iné dno a to bezpochyby o dno zvrhlosti!!!

Avšak TT nič také nevykonal, čerpal s voľne dostupných všestranných médií a samozrejme, že by sa k danej fotografií on a ani nikto zo Slovákov nedopátral, ak by za tým nestala priamo zákonitá zástupkyňa neplnoletej – ZČ, ktorá to ako jej zákonitý zástupca musela schváliť a hlavne dovoliť!!! Čo bezpochyby aj vykonala a to aj tým, že svojou účasťou a to nie len ako matka, ale aj ako najvyššie postavený ústavný činiteľ v našom právnom systéme, svojou fyzickou účasťou potvrdila a odobrila, aby ju snímali kamery a fotoaparáty prítomných senzácie chtivých „novinárov“ – fotoreportérov lebo tam bola, ako modelka neplnoletá dcéra „hlavy štátu“ SR – ZČ!!!

Vysvetlím na vlastnom potomkovi, ktorý samozrejme nie je potomkom veľmi „významného prominenta“ o ktorého by sa zaujímala všestranná „novinárska“ „objektívna“ obec.

Mám totiž o čosi mladšiu dcéru, ako ZČ.

Moja dcéra, neplnoletá dcéra, dovŕšila nedávno vek 14 rokov. Namodelujem si situáciu, žeby prišla za nami, za svojimi zákonitými zástupcami, biologickými rodičmi a povedala by nám, že by chcela skúsiť modeling lebo ona sama si myslí, že je pekná lebo jej to kamaráti hovoria a že ona sa im už s niečím takým zdôverila a oni jej to odporúčajú!

Nuž, tak by sme si dcérenku obrazne povedané posadili na rodičovské kolená a ja osobne by som jej povedal pravdepodobne toto – „Milá moja dcérenka. To, že ti niekto povie, že si pekná to ešte neznamená, že si pekná pre všetkých. Totiž každý z nás vníma krásu človeka trochu inak. Niekto si výhradne všíma krásu fyzickú a niekto hľadá aj krásu duševnú! Áno, aj pre nás rodičov si naozaj veľmi pekná a nás to teší! Ale ja ako tvoj otec nikdy nebudem stavať na tvojej fyzickej kráse lebo tá je z hodiny na hodinu pominuteľná, ale vždy ťa budem usmerňovať tak, aby si sa zamyslela nad jednou veľmi podstatnou životnou vecou, nad takou, akú mi vravieval môj otec, keď som bol približne v tvojom veku. Môj otec mi vravieval – „Synu, to čo máš na sebe, to ti môže zobrať kedykoľvek, ktokoľvek. Ale to čo máš v hlave, tak to ti nezoberie NIK a NIKDY!“.

Takže v prvej rade pracuj na svojom „vnútrajšku“ a až následne využívaj aj „výhody“ tvojho zovňajšku. Jednu zásadnú vec si uvedom resp. sa nad tým zamyslí. Tí, čo ťa v tomto podporujú resp. ti to odporúčajú, prečo to robia? Nerobia to niektorí z nich, hlavne preto lebo ti možno čosi závidia, napr. že my tvoji rodičia máme akési nadštandardné postavenie v našej spoločnosti? A nerobia to náhodou preto, aby ti potom nejakým spôsobom ubližovali? Uvedomuješ si, že budeš na očiach všetkých? Uvedomuješ si, že to nie je doma v obývačke, že keď s tým skončíš a zhasneš svetlo, tak sa nič mimoriadne nedeje?

Uvedomuješ si že budeš v novinách, na sociálnych sieťach a pod.?

Uvedomuješ si, že reakcie na teba nebudú a pravdepodobne aj budú, nie len lichotivé? A uvedomuješ si, že ťa môžu spájať nie len s tebou samotnou, s tvojim výzorom, ale aj stým, čo si na móle predvádzala? Uvedomuješ si, že to čo ti módny návrhár dá obliecť, aby si verejne pred všetkými predviedla jeho model, že aj za takto niekedy nevydarený model, ktorý ti naozaj absolútne nesadol, ťa môže niekto tvrdo skritizovať a pritom ty s tým nemáš nič spoločné? Alebo si myslíš, že budeš predvádzať len tie modely, ktoré ty sama uznáš za vhodné? Nuž nato zabudni! Toto si budeš môcť, možno, niekedy dovoliť, až potom, čo naozaj bude s teba tzv. TOP modelka!

Uvedom si, že s tým nie je spojená len sláva, ale hlavne príkoria! Priprav sa na to! A následne sa nie všetkými hodnoteniami nechaj psychicky zdeptať. Obrň sa voči tomu a hlavne to žiadnym spôsobom nedávaj najavo, že ti to prekáža lebo ak by ti to malo prekážať, tak musíš ísť okamžite od toho, nech by si bola naozaj výnimočne nádherná!

Takže milá moja, naša milovaná dcérenka, toto sme potrebovali za nutné ti s mamkou povedať a teraz, ak po tomto v všetkom upozornení a následnom zvážení, sa rozhodneš, že i napriek všetkým týmto budúcim možným príkoriam do toho chceš ísť, tak ver, že my s mamkou urobíme maximum preto, aby sa tak stalo, ale nečakaj, že ťa budeme nejakým výnimočným spôsobom pred kritickými komentármi kade tade po bulvároch, sociálnych sieťach obraňovať lebo sme ťa na to upozornili a keď to nebudeš, hlavne psychicky zvládať, tak až do tvojich 18. ti to nedovolíme vykonávať, nech by si sa na nás akokoľvek hnevala. Po osemnástke si už sama zodpovedná za svoje konanie a potom sa už sama rozhodneš, či v tom pokračovať budeš alebo to naozaj nestojí zato a pôjdeš inou cestou, cestou tou, čo máš hlavne v hlave a nie, ako vyzeráš. Lebo áno, je pravda, že fyzičnosť u žien (ale aj u mužov) v živote, žiaľ, u niektorých zamestnávateľov zohráva prvoradú úlohu!“

Áno, presne takto nejako by som sa postavil k veci, ak by moja neplnoletá dcéra sa chcela vydať na cestu modelky a zvlášť v situácií, ak by som bol verejne a mediálne známa osobnosť!

A teraz ešte k samotnej ZČ.

ZČ vo svojom útlocitne-farizejskom FB statuse uvádza, že jej dcére by sa takéto niečo nikdy neudialo, ak by to nesúviselo s výkonom jej funkcie!

Nuž ja si myslím a som o tom hlboko presvedčený, že jej dcére by sa nič mimoriadne nestalo v tejto súvislosti – modelingu, keby si ju ZČ, ako mama, obrazne povedané, posadila na „kolená“ a prihovorila sa jej pred tým, ako na to mólo vyšla v intenciách, ako som to vyššie opísal, ak by sa jednalo o moju dcéru a teraz by absolútne neriešila počin TT!!!

A čo uronila ZČ pre naše deti, ako hlava štátu – SR?

Nuž za všetky, spomeniem len jednu jej „aktivitu“ v ich „prospech“!!!

Celý minulý školský rok 2020/2021 neurobila nič preto, aby naše deti neboli štátnou mocou šikanované bezdôvodne na základe nového typu koronavírusu.

Naše deti takmer celý minulý školský rok, v úplnom respiračnom zdraví, presedeli doma pri obrazovkách PC, veľakrát pol dňa doma samé a ZČ nepohla ani prstom.

Ale aby som jej „neubližoval“ tak, áno ZČ predsa len pre naše deti niečo vykonala!

Zavesila na svoj FB profil status dňa 10.10.2021 pod názvom – „Svetový deň duševného zdravia 2021“, kde sa našim deťom aj prostredníctvom videa prihovára takto – „Chcem sa teraz prihovoriť vám, deti a mladí ľudia…, …ak cítite úzkosť, strach alebo duševnú nepohodu, …napríklad využili možnosť telefónnych liniek, kde vám vedia poskytnúť odbornú pomoc. …Takže, ak máte pocit samoty alebo pocit nejakého trápenia,  neváhajte nechať si pomôcť.“ – https://www.facebook.com/zcaputova/videos/2097148647089624/

Tento svoj FB status ukončuje, pre mňa osobne totálne farizejský takto – „Bezplatnú pomoc nájdete na: Linka detskej istoty 116 111, Linka detskej dôvery 0907 401 749, Krízová Linka pomoci Ipčko 0800 500 333 & email poradna@ipcko.sk, Linka pomoci Chuť žiť pre ľudí s poruchami príjmu potravín 0800 221 080“

Nuž povedz Slovač, nepripadá ti to absurdné, totálne farizejské od ZČ, že aj ona má leví podiel na tom, že naše deti takmer celý minulý školský rok boli doma samé lebo aj ZČ vyhovovalo, že nechodili do škôl i napriek tomu, že boli po stránke respiračnej úplne zdraví, veľa z nich trpelo depresiami zo samoty alebo inými z toho vyvolanými úzkosťami a ona „prezidentka“ SR, ktorá tomu mohla zabrániť napr. tým, že už 01.04.2020 by nevymenovala druhú Matovičovú „vládu“, im teraz dáva na svojej FB stránke odkaz na linky akejsi psycho pomoci???!!!

Nuž veru, pre mňa osobne platí to, čo som napísal v názve môjho dnešného názorového článku, že ZČ sa vo vzťahu ku „kauze“ jej neplnoletej dcéry a vo vzťahu k naším deťom, tam „dole“, na úplnom dne ich (rozumej „vládnej“ väčšiny!) záujmu, zachovala buď absolútne neprimerane útlocitne-farizejský alebo farizejsko-útlocitne…!!!

Záver:

Zachytil som informáciu, že v NR SR sa našiel akýsi „poslanec“ NR SR pod menom Ján Benčík, ktorý by už podľa mňa taktiež nemal sedieť v terajšej NR SR lebo do NR SR sa po PV 2020 dostal na kandidátke Za ľudí lebo vsadil na politického koňa tejto strany, na Andreja Kisku, sa dnes už nachádza v klube SaS, sa pokúšal v pléne NR SR presadiť, aby sa NR SR, ako celok, ospravedlnila dcére ŽČ za „nehorázny“ počin TT!!!

 

Nuž Ján Benčík, ak máte potrebu a túžbu sa dcére ŽČ ospravedlňovať, tak áno nech sa páči. Ale len a výhradne, ako súkromná osoba napr. na súkromnej audiencií priamo v príbytku ZČ.

Naozaj k takejto politickej zvrátenosti Jána Benčíka nemám čo dodať.

Nech si o takýchto a podobných „poslancoch“ v terajšej NR SR urobí obraz každý občan-volič SR sám.

A Vy „slovenské, objektívne, mienkotvorné“ média s celoštátnou pôsobnosťou, sa v tejto veci kroťte lebo vodu kážete a víno pijete!!!

Ale vo vašom prípade, aj v tomto prípade, to znamená, ako keby človek hrach na stenu hádzal!

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.