Založ si blog

Návšteva Pápeža v SR – pretvárka, faloš, farizejstvo!

Nie, nejdem hodnotiť pápeža Františka lebo súhlasím s tým, čo napísal Eduard Chmelár na svojom FB profile, že – „Nemýľte sa – toto nie je pápež bratislavskej kaviarne, nie je to ten gýčový ujo, ktorého vám ukazujú v sklenenej vitrínke.“

Nuž áno o predošlom živote pápeža Františka, toho veľa naštudovaného nemám a teda sa nebudem k nemu nijako vyjadrovať, len poukážem na svoje postrehy, ktoré ma na ňom počas návštevy na Slovensku zaujali a „zaujali“.

Nuž musím začať tým čo povedal pápež František v jednom so svojich príhovorov, tu na Slovensku. Pápež František povedal toto – „…že cirkev má byť znakom slobody a prijatia. Má byť pokorná ako Ježiš, ktorý sa zriekol všetkého a stal sa chudobným, aby nás obohatil.“

Veru nedá sa inak, len plne súhlasiť!

Tak potom, ako si mám vysvetliť to, že všade kam sa pohol ho sprevádzala len a len bohatá výzdoba, všetko načančané, najskôr sa stretol s tými „najchudobnejšími“, s tými „najpokornejšími“…

Prečo sa hneď na úvod neopýtal, čo Vás to to všetko stálo Slováci? Prečo ste tieto peniaze nepoužili resp. nedali tým, chudobným, ktorí to naozaj potrebujú!

Prečo ma na letisku nevítali tí najchudobnejší? Tí a práve Oni, mali stáť v prvých radách a až následne by som sa stretol s ich, nimi zvolenými zástupcami! Najskôr by som sa chcel od tých chudobných dozvedieť, ako im vládnu tí, ktorých si zvolili, aby som s tými bohatými mohol viesť otvorenú debatu…!

Nie, toto, takúto pokoru a snahu o „obyčajnosť“, tak toto  som u pápeža Františka nepostrehol!

Vraj bol očarený Zuzanou Čaputovou!

Áno? A čímže ho očarila?

Ak ho očarila, ako žena, tak potom áno. Prečo nie? Veď to že je pápežom, ešte neprestal byť mužom a mužom sa páčia všakovaké typy žien, čo sa fyzického vzhľadu týka!

Ale žeby ho očarila ako politička?

Opýtal sa jej, prečo sú na jeho návštevu pustení len tí, čo sú plne zaočkovaní a len malá časť tých, čo sa po uvoľnení stihli zaregistrovať ako testovaný resp. prekonaní C-19?

Opýtal sa jej, prečo ostatní postávajú kade tade, keď priamo pri ňom bolo ešte dostatok miesta aj pre tých čo (museli!) postávali v značnej vzdialenosti?

To nebol nikto na blízku pápežovi, aby mu do ucha pošepkal, že aj Zuzana Čaputová súhlasila s tým, že na stretnutie s ním bude c-diktátorská, c-segregácia obyvateľov SR?

To mu nikto nepošepkal, že s takouto c-segregáciou ponížene pred „ministrom“ zdravotníctva SR súhlasil a doslova mu za ňu ďakoval, samotný predseda KBS Stanislav Zvolenský?!

To mu nikto nemal odvahu pošepkať, že sídlisko Luník IX. a obyvatelia tohto sídliska, ako ho vidí, teda časť ktorú vidí, nie je pravým obrazom, ako to tam vyzeralo len niekoľko paru dní dozadu a ako to tam bude vyzerať veľmi málo dni(možno len hodín!) po jeho návšteve?!

To mu nikto nepošepkal, že napr. „Excelencia, poďte zmeníme trasu a ukážem Vám napr. také Jarovnice, kde tiež žije „chudoba“, ktorú celá slovenská spoločnosť, už vyše tridsať rokov platí za to, že sú vlastným, ešte raz, predovšetkým vlastným pričinením chudobní a ani tridsať ročná pomoc v podobe miliárd eur ich nedokázala primäť k tomu, aby žili iné životy?!

A ako si mám vysvetliť, že si pápež, ktorý jednostaj zdôrazňuje potrebu nevšímať si bohatstvo a tých prvých bohatých v rade, si vyhradí zo svojho času na Zuzanu Čaputovú 30 minút, čo je vraj v jeho podaní už akýsi nadštandard lebo vraj bežne sa stretáva aj s tými najväčšími svetovými „celebritami“ len 15 minút?!

Ako si mám vysvetliť, že sa pápež separé stretol len so Zuzanou Čaputovou, jej dvoma dcérami, jej rodičmi a jej druhom, s ktorým, ako sa na Slovensku zvykne hovoriť, žije nadivoko, absolútne v rozpore s kresťanskou vierou a kresťanskými zákonmi?!

Ako si mám vysvetliť, že Zuzana Čaputová sedí vedľa neho na jednej úrovni, na vysokom, nadmernom kresle, ako jemu rovná a na sebe má oblečenie silne pripomínajúce oblečenie Panny Márie, Matky Božej?!

Občan SR porovnaj a posúď tieto dve obrázky – prvý Panna Mária v modrom plášti – https://www.istockphoto.com/photo/virgin-mary-statue-with-nice-sky-background-gm831390986-135191577?utm_source=pixabay&utm_medium=affiliate&utm_campaign=SRP_image_sponsored&referrer_url=http%3A%2F%2Fpixabay.com%2Fsk%2Fimages%2Fsearch%2Fpanny%2520m%25C3%25A1rie%2F&utm_term=panny%20m%C3%A1rie

A Zuzana Čaputová v modrom plášti na vysokej stolici, na jednej úrovni s pápežom Františkom na vyvýšenom pódiu, and všetkými ostatnými – https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/4626927200672469/

Zuzana Čaputová mala sedieť až v poslednom rade, skromne, skromne odetá a s hlavou sklonenou k zemi!!!

Samozrejme, že toto platí pre všetkých tých, či už „vládnych“, „nevládnych“ a „koaličných“ prominentov!!!

Áno, ešte by som mal veľa otázok, ale je to zbytočné!

Celu návštevu pápeža Františka hodnotím, ako jednu veľkú prezentáciu pokryteckej pretvárky, faloše a farizejstva zo strany všetkých tých „vládnych“ predstaviteľov, ktorí nie len že farizejsky chceli byť pred kamerami v jeho, pápežovej, blízkosti, ale urobili všetko možné, aby sa tak aj stalo a chudobu Slovenska, ktorá sa i napriek pápežovi nepodvolila ich Covid diktatúre, Covid očkovacej diktatúre, nechali na samom okraji!!!

Hanbite sa všetci pokrytci, farizeji a falošníci!

Lebo príde deň (a ten je už za dverami!) keď sa naplní čo povedal Ježiš – „Ale mnohí prví budú poslední a poslední prví.“!!!

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.