Založ si blog

Účasť Zuzany Čaputovej na špinavých politických intrigách!

Zuzana Čaputová sa nechala s plným vedomým zatiahnuť do špinavých politických intríg niektorých súčasných koaličných strán a teda sa stala ich neoddeliteľnou súčasťou. Nie, v žiadnom prípade sa nezastávam diktátora, despotu Igora Matoviča, pretože som presvedčený, že aj samotný Igor Matovič je špinavý politický intrigán, ale toto bolo súčasťou jeho politickej hry hlavne v období, keď dral, desaťročie bezstarostné opozičné lavice. Áno, Igor je aj nadmieru pomstychtivý a je mu jedno komu a začo sa mstí, hlavne ak mu to prináša radosť, presne v zmysle jedného z jeho infantilných, psychopatických minuloročných FB statusov, kde po istom, pre neho veľmi krásnom dni, kedy dourážal kade koho, hlavne poctivo pracujúci ľud, si večer doma vyložil nohy a na psychopatických jeho FB sa pochválil vetou v zmysle – „…mám rád dni, keď naseriem veľa ľudí…“ A aj preto som za čo najskoršie skončenie jeho „vlády“, ale nie ako rekonštrukcie, ale jednoznačne pádu a vypísania nových riadnych predčasných PV!!!

Zuzana Čaputová sa len toť nedávno v jednej televíznej politickej show na TV Markíza vyplakala na ramene istého moderátora, že ona chúďa síce vníma, že terajšia vláda je nekompetentná, že ľuďom nadmieru ubližuje a aj sa ľudu „svojmu“ zato prepačuje, ale nemá žiadne páky na to, aby tomu nejakým spôsobom zabránila resp. to ukončila! Nuž zabudla Zuzana, pri všetkej svojej právnickej nevedomosti, že na Slovensku máme Zákon zákonov a jeho názov je Ústava Slovenskej republiky (ÚSR)! Totiž ÚSR jej, ako hlave štátu, dáva v takýchto, pre štát veľmi kritických politických situáciách jasne politické „zbrane“ na to, aby vyvolala politickú ústavnú krízu napr. svojim ostrým a jasným vystúpením v NR SR so svojou Správou o stave republiky a o závažných politických otázkach (ÚSR, Čl.102, ods.(1), bod p)). Nie, Zuzana Čaputová nevidela a podľa všetkého ani dnes nevidí dôvod, aby postupovala striktne na základe ÚSR! Nie, ona sa dá na cestu politického špinavého intrigánstva! Všetko zle!

Zuzana príjme vo „svojom“ paláci dvoch najvyšších koaličných predstaviteľov, dvoch trpasličích politických strán a to nie len do počtu poslancov v NR SR, ale aj čo do počtu členskej základne a momentálnej minimálnej všeľudovej podpore. Samozrejme, že ako prvá je Veronika Remišová, ktorá už raz Igora Matoviča podrazila, bolo to tesne pred PV 2020, keď vo vidine veľkého víťazstva v PV, opúšťa okázalo Igora a OĽANO a pridáva sa k Andrejovi Kiskovi! Voľby jej však ukázali, že urobila „správne“ – Igor s prehľadom vyhral voľby a Andrej sa pobral (aspoň naoko) kade ľahšie! Veronika musela sklopiť uši, ale tiež len naoko, čo sa jasne preukazuje dnes, kedy sa snaží vysoko vystŕkať tie svoje bábkoherečské ručičky a myslí si, že ostatní sa budú tak „pohybovať“, ako ona bude ťahať za „bábkarské“ šnúročky!

No a tým druhým je Riško Podržbalónik, ktorý svoje politické intrigánstvo preukázal už, ako politický zelenáč, keď u istého Mariána viackrát poraňajkoval a vôbec „nie“ intrigánsky spriadali napr. kto bude generálny prokurátorom a pod.

Títo dvaja politický trpaslíci, politickí intrigáni, prichádzajú za Zuzanou s tým, že ju poinformujú o tom, ako chcú riešiť dnešnú neutešenú „pandemicko-spoločensko-ekonomickú“ situáciu v našom (naozaj ešte v našom?) štáte, ale pozor! V žiadnom prípade nie za cenu predčasných PV lebo podľa Riška zloženie terajšej NR SR je absolútne v poriadku a Riško to niekoľkokrát pred „novinármi“ dôrazne zopakoval! Nuž veľmi zaujímavé. Tak dve mini straníčky sa naparujú, ako chcú položiť predsedu vlády SR a nádejajú sa, že im k tomu pomôže viac ako tretina NR SR, teda 53 poslancov NR SR za OĽANO! Áno dá sa to, ale len za cenu špinavých politických intríg a zákulisných špinavých politických hier a možno aj za pomoci z vonku! (žeby USA administratíva a EÚ diktát? Čo to tu trepem, veď za tým je jednoznačne Ruská vakcínová hybridná vojna – Sputnik V, však Ваня Korčok)

Zuzana Čaputová, poza chrbát Igora Matoviča, s ktorým mimochodom podľa svojich slov (minimálne v TV show s Miškom Kovačičom) má čulú, takmer dennodennú komunikáciu (hlavne skrze SMS!), sa v intrigánskej trojke, pardon asi to bola intrigánska šestka (podľa TV záberov tam mali byť aj „čistý bývalý Kiskov občiansky aktivista“ Juraj Šeliga, „jemná“ Mária Kolíková a za SaS aj „čisto pro slovenský“ Ваня Korčok) dohaduje, ako odstaviť Igora Matoviča, ale tak, aby sa pomery v NR SR nenarušili, aby ostala v NR SR ústavná väčšina súčasnej koalície. Pýtam sa, dá sa to? Nedá! Nie, takýmito intrigami poza chrbát terajšej najsilnejšej koaličnej strany sa to nedá, pravda, ak už svojimi intrigami nenalomili celý poslanecký klub OĽANO! A samozrejme tu ani v najmenšom neplatí argument Riška, že vraj k takejto rekonštrukcií vlády došlo v roku 2018, kedy sa vláda rekonštruovala a Roberta Fica vystriedal na pozícií predsedu vlády Peter Pellegrini! Riško a spol. zabúdajú na to, že vtedajšiu rekonštrukciu vlády riadil samotný vtedajší predseda vlády Robert Fico, predseda najsilnejšej koaličnej strany SMER-SD! Teda nie SNS a MOST-HÍD, ktorí by poza chrbát Roberta Fica navštevovali Andreja Kisku v prezidentskom paláci! Nie „vážení“ terajší koaliční intrigáni aj so Zuzanou Čaputovou, vtedajšia rekonštrukcia vlády bola riadená samotným Robertom Ficom v úzkej súčinnosti s koaličnými partnermi a všetkými dotknutými vtedajšími koaličnými zástupcami v NR SR! A zároveň sa striktne držali ÚSR!!! To že sa dialo tak, ako som to vyššie opísal jasne dokazuje fakt, že keď Robert Fico odovzdával svoju demisiu do rúk Andreja Kisku, tak ho Robert „priateľský“ potľapkal po ramene so slovami – „Neboj sa, ja nikam neodchádzam“ Teda ani náznak toho, žeby Robert Fico, Andrej Danko, Béla(Vojtech) Bugár, akýmkoľvek spôsobom intrigovali na položení vtedajšej vlády s Andrejom Kiskom! Toľko malé politické okienko, v stručnosti do situácie roku 2018.

Takže niečo absolútne neporovnateľné z dnešnou situáciou a konaním samotnej vrchnej intrigánky Zuzany Čaputovej!

Ak by Zuzana Čaputová, pri svojej právnickej „vedomosti“ poznala svoje právomoci, ktoré jej do rúk vkladá ÚSR, tak by konala absolútne opačne, ako koná dnes.

Zuzana Čaputová, keď jasne vidí a predpokladám, že aj vníma, že sa črtá vládna kríza, tak by si mala dohodnúť okamžité osobné stretnutie s Igorom Matovičom, oboznámiť ho s jej ďalším postupom, ak nevykoná toto – buď nech si urobí v koalícií čo najskôr politický poriadok alebo nech ide do NR SR a nech on, ako predseda vlády SR v zmysle ÚSR, požiada NR SR o vyslovenie dôvery! ÚSR, Čl.116, ods.(6) – „Ak Národná rada Slovenskej republiky vysloví nedôveru predsedovi vlády, prezident Slovenskej republiky ho odvolá. Odvolanie predsedu vlády má za následok odstúpenie vlády.“

Ak NR SR vysloví Igorovi Matovičovi dôveru resp. mu nevysloví nedôveru, tak vláda pokračuje ďalej a je možné začať riadne rokovania o prípadnej rekonštrukcií vlády. Ak NR SR Igora Matoviča nepodrží, tak na základe ÚSR končí celá vláda, ako celok a na rade sú riadne predčasné PV a opäť nastávajú dve ústavne možnosti – buď dovládne terajšia vláda v terajšom zložení s istými obmedzeniami vo svojom výkone až do ustanovenia novej vlády, ktorá by vzišla z riadnych predčasných PV alebo vláda skončí a až do doby konania predčasných PV a na základe ich výsledkov, do ustanovenia novej vlády, hlava štátu vymenuje úradnícku vládu, Vládu odborníkov!

Nuž takto vážený občan-volič, oprávnený volič SR, toto je môj pohľad na dnešné špinavé politické intrigánstvo v podaní Veroniky Remišovej, Richarda Sulíka a hlavne Zuzany Čaputovej. Avšak v pozadí podľa všetkého stoja ešte iné tajné, tajomné sily (žeby USA administratíva a nej podriadení EÚ Bruselský lokaji?!) a to si nevymýšľam, pretože to povedal aj samotný Riško Podržbalónik na TB, ešte pred tým, ako sa následne zúčastnil špinavej, intrigánskej, politickej stretávky u Zuzany Čaputovej, citujem – „…máme tu totiž jeden problém a to je že, nastal čas, aby sme sa naozaj vážne bavili o rekonštrukcií vlády. Nebudem vám teraz hovoriť žiadne detaily ani žiadne konkrétnosti, preto lebo najprv si chceme v rôzny kruhoch to prediskutovať…, …tak isto si myslím, že je veľmi vhodné sa stretnúť s pani prezidentkou, ktorá má čo do takýchto vecí rozprávať a možno aj s inými nazvem to hráčmi (rukami ukazuje pri tomto slove úvodzovky!)…“

Nuž pýtam sa kto sú to tie rôzne kruhy a kto sú to tí iný „hráči“ ???  Ja neviem! Vie to Zuzana Čaputová? Môj názor je, že určite ÁNO!!!

Z vyššie, v stručnosti mnou uvedeného, je podľa môjho názoru z tohto dnešného absolútneho marazmu v našom štáte, po každej stránke, len jediné východisko – predčasné PV, konané len a na základe ÚSR! Toto však podľa všetkého nechce ani samotná Zuzana Čaputová lebo vie resp. predpokladá, že nová vládna politická zostava, ktorá by vznikla po týchto riadnych PV a v žiadnom prípade si nemyslím, že rozhodujúcimi politickými silami by mali byť resp. budú len SMER-SD resp. HLAS-SD lebo sú na slovenskej politickej scéne aj iné pro národné, pro štátne politické subjekty, by ju jednoducho „zmietla“ z prezidentského paláca, samozrejme len a výhradne na základe ÚSR!!!

Záver:

Paradoxne sa nebude týkať Zuzany Čaputovej, ale je politického, dennodenného „priateľa“ Igora Matoviča. Totiž Igor Matovič po tom, aký mal včera veľmi „ťažký“ politický deň, sa na svojom FB statuse zmohol na dve naozaj „chlapské“ stanoviska. Prvé bolo, keď na FB zavesil video, kde sa absolútne ponížene prihovára resp. pokorne prosí svojich dnešných intrigánskych koaličných partnerov aj týmito slovami (pozor!, Igor je provokatívne bez rúška! Kde ste chlapci z „Pomáhať a Chrániť“? Nebolo by načim Igora hodiť o stenu a za chrbtom mu nasadiť na ruky putá, tak ako to robíte s nami, s naozaj obyčajnými ľuďmi?)  –„…prosím vás odložte politikárčenie bokom a hlavne prosím nevyužívajte Sputnik, ako zámienku na rozpad našej vlády…“

Druhé ešte „chlapskejšie“ stanovisko, veľmi stručné, ktoré vykonal Igor pravdepodobne už v polospánku lebo ho uverejnil neskoro večer znie takto, v plnom znení – „Zajtra nás čaká deň dobrých prekvapení. Dobrú,)“

Veru, Igor nás môže „prekvapiť“ kade čím, ktohovie. Možno príjme demisiu Mareka Krajčího, ale toto by nebolo prekvapenie hodné takéhoto tajnostkárstva. Za prekvapenie, by som ja osobne považoval to, keby možno už práve v tejto chvíli, keď zverejňujem tento môj názorový článok, už Igor stojí na červenom koberci v prezidentskom paláci a čaká, kedy mu príde v ústrety Zuzana Čaputová, aby jej odovzdal do rúk svoju demisiu, demisiu predsedu vlády SR. To by samozrejme znamenalo pád celej vlády. Igor by takto zabil jednou ranou minimálne dve muchy. Konečne by sa zbavil tej ťarchy, čo ho kvári, teda žeby už nebol premiérom, ako o tom už dávno sníva a teraz má nato jasný dôvod – neposlušnosť, podrázactvo a intrigánstvo svojich „verných“ koaličných partnerov. Igor by mohol v niečom napodobniť Roberta Fica, ale malo by to byť niečo, také rýdzo Matovičovské – po odovzdaní dokumentu o podaní svojej demisie do rúk Zuzany Čaputovej, by Zuzanku jemne potľapkal po ľavom ramene a povedal by toto – „Neboj sa, odchádzam, ale len do budúcich opozičných parlamentných lavíc“

No a tou druhou povestnou zabitou muchou by bolo to, žeby sa takto potmehúdsky vysmial do tváre Veronike Remišovej a hlavne jemu, tak doteraz vernému Riškovi, že predčasné PV by predsa len boli, nech si to Veronika s Riškom, akokoľvek včera nepriali, ba priam kričali, že nesmú byť!!!

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia