Z. Čaputová odovzdala moc v štáte do rúk Hh SR Jána Mikasa !

16. októbra 2020, ferro, Nezaradené

Hneď na úvod musí jasne zaznieť, že skratka Hh znamená Hlavný hygienik SR a zároveň musí jasne zaznieť, že v tomto článku, ani v tomto opisovanom probléme vôbec nejde o osobu Jána Mikasa ! Ján Mikas je dnes na stoličke Hh SR, zajtra tam už byť nemusí. Takže je to Čaputovej odovzdanie moci v našom štáte do rúk Hlavného hygienika SR a s ním spojených inštitúcií ! Nepreháňam je to tak ! 14.10.2020 vládna väčšina schválila jasne protiústavný diktátorský zákon, ktorí mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia…, kto má záujem nech sa páči môže si ho naštudovať – https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=485127. Občan SR nemusí mať právnické vzdelanie, aby na prvý pohľad zaregistroval, že sa touto novelou zákona prenáša obrovská kompetencia zo štátu, vládnej moci do rúk Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) a regionálnych úradov verejného zdravotníctva ! Nebudem tu dopodrobna občana SR zaťažovať odbornou problematikou znenia tejto novely, ale poukážem len napr. na takúto zmenu v tomto zákone – V § 5 ods. 4 písm. w) sa za slová „vykonáva štátny zdravotný dozor,“ vkladajú slová „epidemiologické vyšetrovanie“, z tohto doplnenia je jasné a zrejme, že sa pridáva ďalšia kompetencia na základe epidemiologického šetrenia a teda celkom logicky sa dostáva ďalšej kompetencie do rúk aj epidemiológom resp. odborného epidemiologického konzília !

Ale ako som povedal, teraz tu nejdem riešiť samotnú novelu tohto zákona, ale jednoznačne sa chcem vyjadriť k postoju Zuzany Čaputovej, aký k tomuto na rýchlo zbúchanému diktátorskému, protiústavnému zákonu zaujala. Jej postoj je neskutočne farizejský, zbabelý a politický neospravedlniteľný. Zuzana povedala, že s takýmto zákonom nesúhlasí, ale podpíše ! A aby sa zahrala na spravodlivú, tak oznamuje, že časť tohto zákona napadne na ústavnom súde SR, ale POZOR – nebude požadovať od ÚS SR, aby pozastavil účinnosť tohto zákona, až do vyrieknutia rozhodnutia ! A ospravedlňuje to tým, že ostatné ustanovenia s ktorými sa stotožňuje, by sa mali začať v praxi, vzhľadom na „obzvlášť nebezpečnú“ situáciu okolo C-19, začať vykonávať okamžite ! A to naozaj ?! Takže, ak si v reštaurácii objednáte jedlo, oni vám ho prinesú na stôl a vám z neho chutí len časť, tak si zjete len tu chutnú časť a tá čo vám nechutí, tak tu si nemusíte zjesť, ale až potom, ako vám šéfkuchár preukáže resp. dokáže, že aj tá nechutná vec je chutná a vy aj keď vám to teraz nechutí tak ju musíte zjesť a samozrejme za jedlo v plnej výške aj zaplatiť. A ak v budúcnosti iný kuchár, vám dá za pravdu, že tá druhá nechutná vec na vašom tanieri, naozaj nebola chutná, tak síce máte pravdu, ale môžete si už zaplatenú sumu za dané jedlo ísť vypýtať na Lampáreň !!! A toto presne urobila Zuzana Čaputová ! Ona sa s časťou znenia zákona nestotožňuje, až do takej miery, že to hodlá podať na ústavný súd, ale v konečnom dôsledku to na znak súhlasu podpíše ako celok !!! Niečo tak farizejské, podlé a politický nechutné !!!

Takže Zuzana to, čo dostala na tanier, si neobjednala tak, ako chcela, nevráti to späť, ale zje čo jej chuti a to čo jej nechutí resp. čo nechcela, tak zato síce zaplatí, ale sa voči tomu ohradí a povie že ak iný posúdi, že to čo mala na tanieri si neobjednala, tak potom chce svoje peniažky naspäť !!! To nám chce Zuzana povedať, že ak ÚS SR povie, že jej napadnutá časť ňou podpísaného zákona je protiústavná, tak potom Zuzana z tohto zákona stiahne svoj celý podpis alebo len tú časť podpisu, ktorou súhlasila z danou novelou zákona ? Alebo ako máme tomu rozumieť ? Jednoducho toto je správanie sa nie najvyššieho ústavného činiteľa SR, toto je správanie sa vypočítavého a niekým značne ovplyvňovaného človeka bez vlastnej chrbtovej kosti ! A preto upozorňujem všetkých, nie len Zuzanu Čaputovú, že ak posledné Parlamentné voľby 2020, dnešná koalícia a Zuzana Čaputová pompézne nazvali, že to boli voľby Zmeny, tak tie nasledujúce (predčasné) môžu dostať prívlastok voľby „spravodlivého hnevu“