Pár viet k TB SMER-SD – belgická polícia zavraždila Slováka, ktorú štátna RTVS totálne odignorovala!

21. augusta 2020, ferro, Nezaradené

Mal som pripravený iný, tiež dôležitý príspevok k dianiu na domácej politicko-ekonomicko-spoločenskej situácií, ale to, čo sa udialo včera (20.8.2020), ale hlavne to čo sa udialo v Belgicku pred dvoma rokmi (23.2.2018) ma prinútilo zmeniť postupnosť v mojich článkoch. Túto tému považujem za tak závažnú, že u mňa dostáva absolútnu prednosť ! Možno by som sa k tomu nevyjadril, ale prístup slovenských médií a hlavne štátnej RTVS ma pobúril ! Najskôr som si so záujmom pozrel video poslanca NR SR za SMER-SD Ľuboša Blahu a následne aj TB SMER-SD k tejto téme, ktorú odvysielala TA3 za účasti predsedu SMER-SD Roberta Fica. Každý rozumne zmýšľajúci občan SR nemôže týmto dvom prehláseniam nič vytknúť, ba práve naopak, mal by s tým jednoznačne súhlasiť a samozrejme sa mu v hlave vynára množstvo ďalších otázok !

Nebudem dopodrobna rozoberať obsah týchto dvoch prehlásení, kto má záujem môže si ich pozrieť buď na facebookovom profile Ľuboša Blahu alebo TB SMER-SD, napr. na TA3. Mne ide v tomto prípade o úplne inú vec. SMER-SD na tejto TB jasne pomenoval, ako by sa v tomto prípade mala zachovať naša diplomacia a ako sa k celej záležitosti chovajú „naše“ „objektívne“ média na čele s RTVS. RTVS si totiž ani nevšimla, že dnes najsilnejšia opozičná strana SMER-SD mala k tejto závažnej udalosti veľmi dôkladnú a argumentačne silne podchytenú TB a pritom jej redaktori boli na tejto TB nadmieru aktívny ! Aktívny až do takej miery, že neriešili podstatu témy TB, ale sa zamerali na zľahčovanie témy a pýtali sa nezmyselné, ba až hlúpe otázky – napr. vraj ako môže Robert Fico porovnávať dianie v našich a svetových médiach po zavraždení černocha v USA, USA políciou, s udalosťou, ktorá sa stala slovenskému občanovi v Belgicku ! Vraj policajný zásah v USA bol rasovo motivovaný a tento nemal žiaden rasistický, ba ani iný extrémistický dôvod. Naozaj „mudrci“ z RTVS ?! To ste si nevšimli tú belgickú policajtku, ako si ukazovák a prostredník ľavej ruky, prikladá pod nos (naznačuje Hitlerove fúziky) a pravú ruku pevne vystiera pred seba a šikmo smerom na hor, ako znak pozdravu nacistov svojmu vodcovi ?! Naozaj je to pre vás na zverejnenom videu neviditeľné ?! Preboha veď sa spamätajte ! Veď toto bolo jasne extrémistické s jasným nacistickým podtónom !!!

Jediné čo RTVS „objektívne“ urobila bolo, že zverejnili vyhlásenie MZV SR ústami riaditeľa tlačového odboru tohto ministerstva – Juraja Tomagu, ktorý pravdepodobne prečítal (bol len zvukový záznam) oficiálny text MZV SR a v ňom bolo nasledovné – „Rešpektujeme nezávislosť vyšetrovacích orgánov avšak vzhľadom na negatívnu reakciu verejnosti a v súvislosti so zverejnením videa sme belgické orgány požiadal, aby vyšetrovaniu prípadu venovali maximálnu pozornosť.“ BODKA !  Niečo nehorázne ! Tak MZV SR sa len preto ozvalo lebo naša verejnosť má k tejto udalosti negatívnu reakciu ! Toto má byť dôvod na reakciu suverénneho slovenského štátu vo vzťahu k belgickým represívnym orgánom ?! Ak by slovenská verejnosť nezareagovala dostatočne negatívne, tak MZV na čele s Ivanom Korčokom, by tiež nijako nereagovala ?! Veď MZV, nie ústami radového zamestnanca ministerstva, ale ústami samotného ministra Ivana Korčoka malo zareagovať suverénne a diplomaticky ostro, napr. takto – „Ministerstvo zahraničných vecí SR a celá naša diplomacia je pobúrená brutálnym a ničím ospravedlniteľným zásahom voči nášmu občanovi, občanovi SR. Preto dôrazne žiadame belgickú stranu o vyvodenie zodpovednosti všetkých, ktorí sú za tento brutálny čin zodpovedný. Zároveň vyzývame príslušné orgány EÚ, aby sa podrobne zaoberali týmto incidentom z dôrazom na narastajúce extrémistické prejavy hlavne v „starých“ štátoch EÚ, kde sa nekontrolovateľným spôsobom rozmáha nacistická vlna neznášanlivosti a to hlavne voči štátom východnej Európy a zvlášť voči štátom s väčšinovým obyvateľstvom slovanského pôvodu ! Takéto niečo sa už nikdy nesmie stať!“ Áno presne takto si predstavujem reakciu suverénneho štátu, ak sa na jeho občanovi v zahraničí udeje takáto brutalita.

K štátnej RTVS ešte jedna poznámka, načo posielate svojich redaktorov na TB SMER-SD, ak potom z nej neuverejnite ani slovko? Načo ?! Len nato, aby vaši mladí redaktori kládli predstaviteľom SMER-SD a hlavne Robertovi Ficovi nezmyselné a hlúpe otázky ?! Naozaj zmena vo vedení RTVS je nevyhnutná lebo štátna RTVS má a musí byť hlavne pro slovenská, pro národná a musí z nej sršať ta pravá nefalšovaná národná a štátna hrdosť !

Avšak mám aj dve kritické poznámky k predmetnej TB SMER-SD. Vážení páni Robert Fico a Ľuboš Blaha, mrzí ma, že vy ste tiež na vašej TB nepoužili ten správny výraz. Vy ste hovorili o tom, že belgická polícia zabila nášho občana. Nie, nezabila, ale surovo zavraždila ! Áno spôsob, ako ho pripravili o život nie je zabitie z nedbanlivosti, ale cielená vražda ! A to je predsa rozdiel ! Druhú kritickú poznámku mám k tomu, že ste sa stále pýtali, kde je v tejto veci Igor Matovič a Ivan Korčok. V poriadku. Ale prečo ste sa najskôr nepýtali, kde je najvyšší ústavný činiteľ SR, Zuzana Čaputová ?! Tá ako prvá mala verejne vystúpiť, takýto ohavný čin belgických represívnych zložiek odsúdiť a okamžite sa osobne kontaktovať nie len so samotnou predsedníčkou vlády belgickej konštitučnej monarchie Sophie Wilmesoovou, ale sa mala okamžite spojiť aj belgickým kráľom Filipom a žiadať ich o razantné kroky a vyvodenie zodpovednosti zodpovedných a týmto si aj u belgickej strany, takýmto suverénnym spôsobom vynútiť rešpekt voči našej suverénnej Slovenskej republike ! Áno toto presne malo odznieť na predmetnej TB. Lebo Zuzana Čaputová sa vie ostro vyjadriť k situácií v Bielorusku, ale aby hájila práva a česť slovenských občanov, tak to nie ! Hanba ! A ktohovie, možno opäť na svojom facebookovom statuse napíše zopár všeobecných fráz a vyzve slovenský národ a občanov SR, aby nepodľahol nenávistnej rétorike niektorých slovenských politikov (jednoznačne bude narážať na predstaviteľov SMER-SD, KĹSNS, VLASŤ a možno aj SNS) a by sa neuchýlil k extrémistickým prejavom a pod. nezmyselné a voči západu nadmieru servilné nezmysly a hlúposti !

Nuž sledujme, ako sa naši traja najvyšší predstavitelia „pobijú“ za nás Slovákov a občanov SR na medzinárodnom poli. Kde sú všetci tí „naši“ „demokratickí“ politici, ktorí tak vehementne odsudzujú slovenský extrémizmus a fašizmus ?! Kde sú všetky tie naše ľudskoprávne organizácie ?! Prečo Peter Osuský, Ondrej Dostál, Lucia Ďuriš Nicholsonová nežiadajú zasadnutie Európskej rady a nežiadajú, aby voči Belgicku boli vyvodené patričné kroky za prejavy extrémizmu a fašizmu. Prečo nežiadajú uvalenie sankcii na Belgicko a jeho občanov, tak ako to žiadajú voči „zodpovedným“ v Bielorusku ?! A Peter Osuský, Ondrej Dostál a Lucia Ďuriš Nicholsonová, navštívia aj belgickú ambasádu na Slovensku a vhodia do jej poštovej schránky svoj znepokojujúci a rozhorčený list, v ktorom sa vyhradia voči takémuto zaobchádzaniu so slovenskými občanmi ?! NIE, neurobia nič ! Lebo to je predsa západná „demokracia“ a v demokracií sa takéto vecí na základe slobody prejavu dejú ! Ale v „diktátorskom“ režime napr. Bieloruskom, si domáce represívne zložky nemôžu dovoliť zakročiť voči sfanatizovaným, západom štvaným a podporovaným demonštrantom…

Naozaj je čas na výmenu všetkých našich dnešných najvyšších ústavných činiteľov, lebo nehája záujmy občanov SR a nevedia sa ich ostro zastať na medzinárodnom poli, ale svoje reakcie na takéto brutálne zaobchádzanie so slovenskými občanmi zverejnia, až keď zistia, že občania SR na to – „…negatívne zareagujú…“

Viac niet čo dodať !!!