Založ si blog

U. S. Steel nechce platiť daň z nehnuteľností ! Čo by sa stalo slovenskej firme, ak by spravila niečo také neslýchané ! !!

 

 

Za včerajší môj článok pod názvom „Po 1989 sa SR stala jednoznačným ekonomickým vazalom „demokratického“ Západu a USA administratívy !“, som si v písomnej forme od niektorých mojich najkritickejších čitateľov „vypočul“ ostré slová na moju adresu, V poriadku, každý má právo na názor, nech je akýkoľvek, plne rešpektujem ! A text včerajšieho môjho článku mi dáva za pravdu !

Americký hutnícky „gigant“ US Steel – United States Steel Corporation  so sídlom v Pittsburghu sa začína správať arogantne voči mestu Košice a k SR ako takej, presne v duchu „…ja som kapitalista, ja som ten čo vlastní výrobné prostriedky, já som ten čo si môže zaplatiť drahých právnikov a ja som ten čo má moc lebo má aj financie…“ V roku 2000 Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš „predali“ doslova darovali pýchu slovenského priemyslu a jednu z najlepších zlatých nosníc SR VSŽ Košice, tomuto americkému veľkokapitálu. Môj názor je ten, že to Mikuláš Dzurinda urobil, ako odmenu zato, že v predvolebnom boji pred PV 1998 (tak „veľmi dôležitými“ voľbami na porazenie „zlého“ mečiarizmu), bol pravdepodobne finančne podporovaný nie len západoeurópskou nenásytnou kapitalistickou spoločnosťou, ale aj USA administratívou, ktorá prostredníctvom umiestnenia svojho hutníckeho koncernu vo východnej Európe, chcela získať väčší vplyv na európskom trhu… Keďže „zlý“ Mečiar by nikdy nesúhlasil s takýmto šafárením so slovenským majetkom (VSŽ nikdy úplne nepatrili Rezešovcom, pretože by im ich štát nikdy nemohol vziať, viď Ústava SR –  ustanovenia Čl. 20 !).

Podľa dostupných medializovaných informácií (štát, SR prostredníctvom Mikuláša Dzurindu predal VSŽ Košice US Steel Košice za smiešnych 60 mil. US dolárov, v tej dobe približne 54 mil. eur (viď archív kurzov NBS – https://openiazoch.zoznam.sk/meny/americky-dolar/archiv-kurzov/meusd) (naozaj judášsky groš – zrada na občanoch SR a na všetkých tých, čo tento náš hutnícky gigant od roku 1960 budovali pre svoje deti a ďalšie pokolenia!) Nasledujúce roky mali US Steel Košice príjem v obrovských ziskoch, ďaleko nad kúpnu sumu 54 mil. eur, viď. finstat.sk a napr. za rok 2017 až neuveriteľných 449 921 000 eur !!! Zisk len za jeden rok, takmer desaťnásobne vyšší, ako bola jeho „kúpna“ cena !!! Mikuláš Dzurinda sa prejavil, ako naozaj dobrý Gazda !!! A toto sme si my Slováci nechali Dzurindom beztrestne predať – darovať !!!

Ale k podstate veci. US Steel Košice sa rozhodli, samozrejme, že oni môžu, sú predsa veľkokapitalistický korporát, podnikajúci na území SR, s fabrikou, ktorú im vybudovali slovenskí, naši rodičia a starí rodičia, že nezaplatia Mestu Košice daň z nehnuteľnosti za obdobie roku 2020 vo výške 7 mil. eur lebo to jednoducho spochybnili a hotovo ! Výborne ! Tak v roku 2000 kupujú („kradnú“) od nás náš hutnícky gigant za smiešnych 54 mil. eur a k tomu dostali ešte bonus od Mikuláša (Dzurindu) v podobe daňových úľav (daňové prázdniny) na desať rokov vo výške 430 mil. eur a dnes plačú, že nemajú 7 mil. eur na zaplatenie dane z nehnuteľnosti pre Mesto Košice, z čoho by profitovali samotní občania Košíc ! Nože investigatívci z „objektívnych“ médií vypátrajte, koľko miliónov eur vyviezla košická US Steel do USA ! A zistite aké dane z nehnuteľností platia v domovskej pittsburskej fabrike a po celých USA ! A hlavne zistite v akej výške sa pohybuje ročný plat „TOP“ manažérov ich košického US Steel. Nie sú to náhodou čiastky pohybujúce sa v miliónoch eur ?! Primátor Košíc Jaroslav Polaček, ktorý nezmyselne zvýšil všetkým v Košiciach miestne dane, teda aj dane z nehnuteľností v priemere o 100 % (od 1.1.2020) sa teraz domáha pomoci na Ministerstve hospodárstva SR u Richarda Sulíka ! Naozaj ? A čo si myslí, že urobí Podržbalónik ! Vzhľadom na Richardov vzťah k súkromnému vlastníctvu a zvlášť k tomu zahraničnému, sa pravdepodobne stretne s „TOP“ manažmentom košických US Steel a dohodnú na obdobie ďalších rokov nové „daňové úľavy“ a bude problém vyriešený ! „TOP“ manažment košických US Steel, pravdepodobne, aby správne tieto ľahko získané peniaze od SR správne využil zavrie ďalšiu Vysokú pec, aby bývalá pýcha slovenského hutníctva nezanikla. Môj názor – pokiaľ to budú mať v rukách Američania, tak krach tohto kedysi hutníckeho gigantu a svetovej špičky vo výrobe ocele a výrobkov z nej, z východného Slovenska nečaká nič iné ako krach, ale nie ten Rezešovský, ale ten západný, veľkokapitalistický – teda úplný !!!

Poznámka pod čiarou :

Pod mojim ostatným článkom pod názvom „Po 1989 sa SR stala jednoznačným ekonomickým vazalom „demokratického“ Západu a USA administratívy !“ sa ocitol od jedného čitateľa aj tento žlčovitý komentár – „  Takže, somár Ferro, tvoj idol-bradavičnatý Fico a jeho spolusúdruhovia slúžili 12 rokov verne kapitalistickým korporáciám? také sklamanie to musí byť pre „génia“ tvojho razenia… . Povedz, že mi, boľševický skunk, ako je možné, že pracujúci v kapitalistickom Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Holandsku, Dánsku a v iných hnusných imperialistických krajinách nebudovali svetlé zajtrajšky a sú sto rokov pred nami a naši potomkovia „najlepších komunistov“ im chodia utierať rite? Toto môžeš vešať na nos svojim retardovaným deťom a vnúčatám, ty komunistický vrah!“

Asi by som to nechal bez komentára, ale na tak žlčovitý komentár je potrebné v slušnej spoločnosti krátko zareagovať. Milý čitateľ, nikdy, ale nikdy som nebol členom KS, ba ani moji rodičia ! Vnúčatá nemám a nemyslím si že môj potomok je retardovaný, ba naopak snažím sa ho vychovávať v duchu „Nikdy nikomu nič nezáviď. Ak chceš mať niečo čo má on, tak zdvihni zadok a choď pracovať. Ak nato budeš mať tak si to zabezpečíš resp. kúpiš. Ak nie, tak sa budeš musieť uskromniť s tým na čo máš. Ale bude to tvoje a za tvoju poctivú prácu!“

A aby bolo medzi nami úplne jasno, tak tu nižšie, kto má záujem a hlavne Vy milý môj kritický čitateľ, prečítajte si môj doterajší profesijný životopis a ak ste z tohto môjho profesijného životopisu dosiahli čo i len tretinu a dali ste svojou poctivou prácou našej milovanej Slovenskej republike to čo ja, tak potom vaša, aj keď žlčovitá kritika mojich článkov bude oprávnená a zoberiem si ju k srdcu !

Môj vek 54 rokov, posledných 30 rokov som nebol ani raz práce neschopný !!! (nie preto, žeby som nebol bežne chorý na bežné nachladenie resp. chrípku, ale preto, že my socializmom vychovaní ľudia sme sa dokázali vyliečiť aj obyčajným acylpyrínom a nepotrebovali sme si kupovať v lekárňach všakovaké chemikálie resp. sme nežiadali od lekárov ihneď antibiotiká…!)

Vzdelanie :

Dosiahnuté vzdelanie:

vysokoškolské II. stupňa

1985 – 1990

VŠDS-Strojnícka a elektrotechnická, Žilina
Odbor/špecializácia: Strojárska technológia

1981 – 1985

SOU Železničné
Odbor/špecializácia: Mechanik opravár koľajových vozidiel

Kurzy a školenia :

10.01.2003 – 17.1.2003, Reaktortest s.r.o Trnava
Názov kurzu/školenia: NDT non-destructive test
Certifikát: č./No.:0371/VT2,stupeň VT,2,PV

Platnosť : do 03/2013

Priebeh zamestnaní :

Od 01.01.2010 – trvá – prosperujúca súkromná spoločnosť

                            Pracovná pozícia: najvyššia manažérska pozícia (nado mnou sú, už len majitelia – slovenskí!)
Od 01.05.2009 – 31.10.2009

Úrad práce (súkromná spoločnosť zásluhou nenásytných majiteľov skrachovala)

01.07.2007 – 30.04.2009

Súkromná spoločnosť
Pracovná pozícia: Vedúci prevádzky Lasercentrum
1.3.2002 – 30.06.2007

Súkromná spoločnosť
Pracovná pozícia: Projektový manažér (ale najskôr ako radový robotník na dielni s brúskou v ruke, potom člen tímu OTK – odborná technická kontrola)
Náplň práce: Riadenie projektov pre výrobu a montáž oceľových konštrukcií (napr. som projektovo manažoval dve haly KIA Žilina – Engin shop (motorovňa) a Paint shop (lakovňa)

1.9.2000 – 28.2.2002 – rôzne príležitostné oficiálne manuálne práce, ako „nepriateľa“ vtedajšej „demokratickej“ vlády Mikuláša Dzurindu ma nijaká štátna ba ani súkromná inštitúcia nechcela prijať na mne primerané miesto – strach z vtedajšej vládnej „demokratickej“ vlády – SDK !!!

1.3.2000 – 31.08.2000

úrad práce (po 17 rokoch som sa stal pre Miroslava Dzurindu (brat Mikuláša) nadbytočným!)

1981-1983        SOU Železničné – 3,5 ročné bez maturity

1983-1985        SOU železničné – Večerná škola pre pracujúcich (od 7:00 do 13:00 poctivá práca na závode, dole v kanály pod rušňami, od 14:00 do 19:00 poctivé štúdium pre dosiahnutie maturity !)

1.1.1983 – 28.02.2000 – ČSD – ŽSR  – pozície

1983 – 1985 Mechanik opravár železničných koľajových vozidiel

1985 – 1990     Vysoká škola Dopravy a Spojov Žilina, denné štúdium, Strojárska

Technológia

1990 – 1994      Majster na úseku opráv žel. koľ. vozidiel

1994 – 1999      Technický námestník (vedúci technického úseku)

1999 – 2002      Špecialista TP VII.  Správy železničných koľajových vozidiel

 

Takže milý a vážený žlčovitý čitateľ (čitatelia) nože skúste do komentára pod tento môj ďalší článok dať svoj profesijný životopisom (ak by ste nerozumeli slovensky – Curriculum vitae), aby sme sa porovnali, koľkože hodnôt ste už priniesli našej milovanej Slovenskej republike a či máte dnes šancu (nádej do budúcna) sa zamestnať vo fabrike, závode , ktoré aj pre vás pred rokom 1989 budovali vaši rodičia a starí rodičia. Ktoré patrili štátu, teda aj vám a aby v tejto fabrike, závode nebol nacucnutý zahraničný „investor“, ktorý zisky z vašej poctivej práce vám nevracia do štátnej kasy vašej republiky, vášho štátu – SR, ale ho nehanebne vyvážia do svojich domovských štátov, kde z mozoľov vašich rúk profitujú ich občania ! Potrebuje to ešte nejaký špeciálny komentár. ?! Možno len tento. Ja netvrdím, že socialistická spoločnosť pred rokom 1989 bola ideálna a nemala svoje chyby, to určite nie ! Ale rozpredať si zlaté nosnice, našimi ľuďmi (Judášmi) do rúk zahraničného, západného, amerického veľkokapitálu, sa pre mňa rovná velezrade na vlastnom národe, na vlastných občanoch !!!

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.