Igorovi Matovičovi – Áno sme hlúpi a aj sprostí !

23. júla 2020, ferro, Nezaradené

Matovič nás, všetkých občanov SR, oprávnených voličov, prostí pracujúci ľud, od svojho nástupu na stolec predsedu vlády SR nespočetne krát nevyberaným, grobianskym, drzým a diktátorským spôsobom dourážal, tak, že si človek už ani nepamätá všetky tie jeho urážlivé slová a výrazy. Jeden z prvých takýchto výrazov na adresu nás občanov SR bolo, keď nás nazval hlúpymi lebo vraj všetci tí, čo si vraj mali myslieť, že COVID-19 je len obyčajná chrípka  sú pre nehol – „Hlúpi ľudia tvrdia…“

Nuž Igor Matovič, súhlasím, sme hlúpi a to poriadne, keď vás aj naďalej trpíme v pozícií predsedu vlády SR ! Nechápem prečo v spoločnosti nie je viac viditeľný občiansky a spoločenský odpor voči vám, ako osobe a voči vám, ako predsedovi vlády SR !

Ja viem, ľudia majú dnes úplne iné starosti, ako ísť na námestia lebo sa musia poriadne obracať (počas poslednej vlády SMER-SD a spol. boli ulice plné demonštrantov Za slušné Slovensko lebo ľudia sa mali dobre !), aby v tejto ťažkej dobe po každej stránke, ktorú ste zapríčinili vy osobne a nie COVID -19 ! Nechali ste za seba riadiť tento štát skupinou epidemiológov a hlavným hygienikom SR. Nebudem tu teraz rozoberať okolo toho podrobnosti o tom už bolo povedané a napísané naozaj už dosť, avšak to neznamená, že sa k tomuto vášmu „vládnutiu“ nemáme vracať, ba práve naopak, pokiaľ vy budete na pozícií predsedu vlády SR, tak je potrebné si toto vaše šafárenie a vašu svojvôľu pripomínať denne !

V utorok 21.7. ste sa vrátili z dôležitého jednania lídrov EÚ „ako ďalej“ po „nikým“ vyvolanej koronakríze. Počas tých dní, čo ste tam boli, sme sa na dennej báze na vašom facebookovom profile dozvedali veľmi „dôležité“ správy z priebehu rokovania Eurosamitu – raňajočky, mušličky s premiérskeho hrnca, fotečky s ochrankou a pod. Naozaj veľmi impozantné ! Takéto správy posielajú svojim rodičom deti buď zo zaujímavého školského výletu alebo z detských letných táborov. Ale vy Igor Matovič, vy ste momentálne na poste predsedu vlády SR ! Uvedomujete si to ?! A vy „novinári“, ale aj dnešný koaličný partneri Igora, v neposlednom rade aj „hlava“ nášho štátu Zuzana Čaputová, pýtam sa vás, keby niečo také robil v minulosti napr. Robert Fico a takto by nás informoval o prebiehajúcich dôležitých rokovaniach na pôde EÚ, čo by ste s ním robili ?! A čo by robil vtedy ešte opozičný poslanec v NR SR Igor Matovič ?! To by ste sa išli všetci roztrhať, a zároveň by ste Roberta trhali na franforce denne možno aj desať krát. Môžeme si o Robertovi Ficovi myslieť čo chceme, aj to najhoršie, ale úroveň jeho jednania na domácej a zahraničnej politickej scéne bola, je a predpokladám aj vždy bude na vysokej štátnickej úrovni a Igor Matovič svojim vystupovaním a vyjadrovaním sa, mi pri ňom pripadá, ako žiak pomocnej školy s mentálnym postihnutím. Pozor netvrdím, že Igor Matovič je mentálne postihnutý, len mi tak pripadá a to si snáď myslieť môžem ? Či nie ?

Matovič sa vrátil späť na Slovensko, po, pre neho veľmi „vyčerpávajúcom“ programe Eurosamitu nesmierne unavený ! V poriadku, áno ak človek veľa pracuje a je jedno či fyzicky alebo duševne, potrebuje si oddýchnuť. To neupieram ani Igorovi Matovičovi. Ale štátnik ak vie, že je na tom po fyzickej a duševnej stránke zle z pracovného vyčerpania, tak sa nepostaví pred oddýchnutých „novinárov“, ale sa prostredníctvom svojho hovorcu resp. tlačového odboru ospravedlní a určí im čas svojej TB, keď už bude oddýchnutý a plne pripravený pred nich predstúpiť a zodpovedať všetky ich otázky ! Už ste niekedy u predchádzajúcich slovenských predsedov a predsedníčky vlád počuli slovo resp. vetu „…som unavený, málo som toho naspal a teda teraz nemám na vás čas…“ Presne toto urobil grobian Igor Matovič „novinárom“ po príchode z Bruselu. Keď začali byť pre neho otázky „novinárov“ nepríjemné a očká sa mu už od samej únavy zatvárali, tak TB ukončil naozaj „štátnicky“ – odchádza, teda uteká od mikrofónu, rozhodí rukami a odvrkne „…nepočujem vaše otázky…“ Následne na svojom facebookovom profile zverejní tento ultra arogantný status – „Tlačovečka k mojej diplomovke bude zajtra, asi ráno. Fčúleky idem chvíľu pospať, keďže som včera naposledy ráno takú činnosť páchal,) … prepáčte a bruu“. A aby toho nebolo dosť, v nasledujúcom statuse nás opäť všetkých (aj vás milí koaliční partneri, ba aj vás Zuzana Čaputová, lebo máte iný názor, ako slovutný Igor!) nazve múdrosráčmi – „Čím viac útokov, tým viac sledovačov,) … vitajte v tretej stovečke. Toto musí múdrosráčov strašne štvať “

Jednému z nás verejne a v priamom prenose už nervy praskli ! Áno uznávam, nie je to absolútne jeden z nás, keďže sa jedná o Ing. Vladimíra Sotáka, predsedu Predstavenstva a GR Železiarní podbrezová a.s. a predsedu Klubu 500, ale o to viac je to podstatnejšie vo vzťahu k samotnému Igorovi Matovičovi. Vladimír Soták na TB 21.7.2020, okrem iného povedal aj toto – „…máme vedomosť, že na rokovanie vlády bol opakovane predložený návrh na navýšenie podpory, ktorý bol však zo strany predsedu vlády zamietnutý…“, p. Soták pokračuje ďalej – „…Darmo dva mesiace komunikujeme, nemáme problém s ministerstvami, ale s predsedom vlády…!“ a následne sa rozohní a rozhorčeným hlasom, konečne povie pravdu, ktorú „naši“ „novinári“, ale aj samotná Zuzana Čaputová vo vzťahu k Igorovi Matovičovi nechcú ani za svet povedať, aj keď možno inými slovami – Vladimír Soták : – „…nech si zožerú tie peniaze, hej ku**a, keď sú, keď, keď sú, keď nechápu načo to je…, …načo sedel predseda vlády v Bruseli a počúval tam štyri dni, že to sú peniaze na naštartovanie európskej ekonomiky, na kieho Boha tam sedel ? Na kieho Boha tam sedel ? Aby tu prišiel a vykladal nám tu ko*****ny…“ Myslím, že tieto slová Ing. Vladimíra Sotáka naozaj nepotrebujú žiaden komentár a celkom úprimne, odporúčam všetkým, čo majú možnosť, si túto TB pozrieť – https://www.youtube.com/watch?v=t6uf-HxkjMI. Jediné, čo sa na to dá povedať je to, že naozaj Igor Matovič nám tu už takmer štyri mesiace o kadečom rozpráva samé „ko****ny“ a my pospolitý ľud to trpíme. Takže naozaj, zatiaľ stále platí nadpis dnešného článku, ktorý nám už niekoľkokrát odkázal súčasný predseda vlády SR, že sme hlúpi a ja dodávam, že aj poriadne sprostí, že ho trpíme na poste predsedu vlády SR !!!

Záver :

K „vyrokovanej“ finančnej „pomoci“, ktorú nám Igor Matovič priniesol v Bruseli sa vyjadrím v samostatnom článku, pretože toto klamstvo o akejsi finančnej „pomoci“ EÚ štátom EÚ nemôže ostať bez komentára ! Mne na včerajšej TB (21.7.2020) Igor Matovič pripomínal Neville Chamberlaina, keď po Mníchovskej dohode (zrade na ČSR) v 1938 roku pristál na londýnskom letisku a v ruke mal podpísanú dohodu s (okrem iných) Adolfom Hitlerom, ktorou víťazoslávne mával a kričal „…priniesol som mier pre našu dobu…“ a všetci vieme ako toto jeho „víťazstvo“ dopadlo. Znamenalo to De facto rozviazanie rúk Hitlerovi a začiatok II. sv. vojny ! Na predmetnej besede mal Igor Matovič po návrate z Bruselu pred bratislavským letiskom, tiež akýsi papier a víťazoslávne ním mával pred „novinármi“ a všetkými občanmi s „víťazoslávnymi“ slovami – „…to nie je dobrá, ale geniálna správa pre Slovensko, s ktorou na Slovensko prichádzame…“ Nuž majme sa na pozore, pred takýmto „víťazstvom“ pre našu republiku a nedovoľme, aby Igor Matovič začal svoj boj pre „blaho“ národa a celého Slovenska lebo ktohovie, ako to so Slovenskom pri takomto „víťazstve“ môže v budúcnosti dopadnúť!

No a čo sa týka prípadného vyslovovania dôvery/nedôvery Igorovi Matovičovi v NR SR, tak už teraz celkom jasne koaličníci ukázali, že sú naozaj úplne, ale úplne „iní“ ako tí pred nimi a to slovami poslanca za Sme rodina Petra Pčolinského, ktorý vyslovil tieto naozaj „hodnotové“ slová – „…necháme sa vykecať frustrovanú opozíciu…“ Pýtam sa, Zuzana Čaputová, toto sú tie iné, aj vami vyznávané hodnoty, o ktorých ste pri inaugurácií vlády „zmeny“ spomínali ?!