Založ si blog

Matovič – Aký pán, taký krám !

Presne toto platí na vládu SR pod vedením Igora Matoviča. Správanie Igora Matoviča voči občanom SR je značne diktátorské, povýšenecké, drzé a neakceptovateľné. Rovnako drzo a arogantne sa správa Igor Matovič ku všetkým opozičným poslancom v NR SR a podľa všetkého sa to nepáči aj časti vládnej koalície, najmä Za ľudí a SaS. Mnohí občania SR si nedajú tú námahu, aby si občas pozreli priamy prenos alebo aspoň záznam z rokovania NR SR (napr. na YouTube – https://www.youtube.com/watch?v=paJAXjYY-VE ) a informácie o dianí v NR SR majú len prostredníctvom „objektívnych“ „novinárov“, hlavne TV JOJ a TV Markíza ! Tieto „objektívne“ TV redakcie a v tlačenej forme vychádzajúce média (SME, Denník N a pod.) resp. niektoré „objektívne“ internetové portály – Aktuality.sk, nám sprostredkujú len to, čo je pre slovenskú spoločnosť „podstatné“ a „potrebné“ ! Z vystúpenia koaličných poslancov a vládnych predstaviteľov v NR SR nám ukážu len to milé, vecné a pravdivé ! A z vystúpení opozičných poslancov nám ukážu len to nedobré, „rasistické“ a všelijako inak zostríhané, len aby vystúpenie opozičného poslanca vyznelo pre verejnosť, ako niečo zlé a neakceptovateľné. Jednoducho koaličníkov a predstaviteľov šašo vlády diktátora Igora Matoviča predstavovať verejnosti, ako anjelov a opozičných poslancov, ako vrahov, zlodejov, mafiánov, extrémistov, nacistov, fašistov, xenofóbov a pod.

Nuž ja si občas pozriem aj priamy prenos z rokovania NR SR a ak sa prerokováva závažná téma (aj keď v NR SR by mali byť všetky predkladané zákony a novely zákonov závažné a podstatné pre občanov SR), tak ako sa včera prerokovávala parlamentná tlač 106, ako 6. bod programu 8. schôdze NR SR – Návrh na zmenu mandátu a na vyslanie príslušníkov ozbrojených síl Slovenskej republiky v rámci Posilnenej predsunutej prítomnosti NATO do Lotyšskej republiky, Litovskej republiky, Estónskej republiky a Poľskej republiky.

Pre SR veľmi dôležitý dokument z hľadiska terajšej, ale hlavne budúcej bezpečnosti SR. (https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=478861) .

V skratke, v uvedenom návrhu sa píše, že SR vyšle do pobaltských štátov a Poľska svoj vojenský kontingent v počte 152 vojakov ASR, ale už v plnej zbroji lebo nám hrozí nesmierne nebezpečenstvo zo strany Ruskej federácie, tak ako sa všeobecne uvádza v úvode tohto dokumentu – „Bezpečnostné hrozby, ktorým dnes členské štáty Organizácie Severoatlantickej zmluvy (ďalej len „NATO“) čelia, kladú vysoké nároky na ich komplexné riešenie. Svojím charakterom si vyžadujú spájať úsilie viacerých štátov NATO, keďže žiadny z týchto štátov nemá dnes schopnosť čeliť týmto hrozbám samostatne. Z pohľadu NATO, teda aj Slovenskej republiky (ďalej len „SR“) ako jej plnohodnotného člena, je preto príprava na  kolektívnu obranu v súčasnosti kľúčovou úlohou.“

Aby sme tomu dobre chápali, SR z dôvodu, že je členským štátom NATO, čelí bezpečnostnej hrozbe !!! Teda mne z toho vyplýva, že dňom, kedy sme sa stali členmi NATO, sme sa nestali viac chránenými, ale prevzali sme na seba bremeno bezpečnostnej hrozby pre náš štát, ktorej dovtedy čelili len staré členské štáty NATO. Toto je neskutočne zvrátená obranná a bezpečnostná politika zvrchovaného štátu !!! Nebudem teraz rozoberať naše „výhody“, ako „plnohodnotného“ člena NATO.

Dnes chcem poukázať na arogantné, drzé, diktátorské, neospravedlniteľné a absolútne neakceptovateľné správanie sa ministra obrany Jaroslava Naďa v NR SR vo vzťahu k opozičným poslancom. To čo si on dovolil voči opozičným poslancom NR SR je dôvod, aby už zajtra nesedel na tomto, pre náš štát, tak dôležitom poste. O čo ide ?! Po vystúpeniach opozičných poslancov k tejto téme, kde sa pragmaticky a vecne vyjadrovali v zmysle, že je nanajvýš potrebné, aby sa Armáda SR nezúčastňovala takýchto NATO provokačných akciách voči Ruskej federácií, vystúpil Jaroslav Naď a nehoráznym spôsobom ich urážal, ponižoval, nadával im – jednoducho dal im najavo, že nimi pohŕda a pohŕda ich názormi lebo on je „terazky majorom“. Vôbec si neuvedomoval, že nie poslanci NR SR sú jeho „podriadení“ a oni zodpovedajú a spovedajú sa jemu, ale že je to absolútne naopak ! Vy Jaroslav Naď, podliehate poslancom NR SR a oni sú tí, čo majú oprávnenie vás kontrolovať a vás konfrontovať s vašimi krokmi v tejto funkcií a že je to práve NR SR, ktorá má oprávnenie vysloviť nedôveru vám a nie naopak !!!

Vyberám citácie z vystúpenia, z reakcie Jaroslava Naďa na rozpravu opozičných poslancov k tomuto návrhu – „…potom čo som tu počul množstvo expertov, tak som si povedal, však čo by som nato nezareagoval…, …ďalší geopolitik z kotlebovskej partie…, …ešte by som chcel upozorniť na ďalšie mimoriadne odborné zhodnotenie pána Mazureka, áno právoplatného odsúdeného extrémistu…, …ja k vám môžem hovoriť, že ste extrémista od teraz, až do konca vášho života, ale vy keď budete o mne hovoriť, že som proti slovensky a neviem aký americký agent, špión, tak je to nič len trápna urážka a ukazuje to váš charakter…, …vy ste vizionár, že viete…, …no vy ste tuším mudrlant, kurník šopa…, …dovoľte mi ešte jednu chuťovku, vy ste o sebe povedali, že vy ste mierový extrémista, veď to je fantastické, veď vy ste vegetarián čo žerie mäso…, …ja som len čakal, keď ste sa tu tak rozohnili, tak som čakal, že tuto povyberáte tie melóny z pod tých rúk (mal namysli spod pazušia) a začnete ich hádzať po týchto ľuďoch a ako ste ich tam hádzali po tej žene s tými malými deťmi a všetkým ste pritom vykrikovali, čo všetko robíte večer doma s Alahom…, …to nikoho nezaujíma, čo vy robíte z Alahom po večeroch…, …však pán extrémista…, …nie som zbabelý lebo ja na rozdiel od vás nehádžem po deťoch kameňmi…, …ale poviem vám priamo do očí čo si o vás myslím a taktiež by som bol veľmi prekvapený, keď ste povedali že nebudete hlasovať, žeby ste hlasovali, lebo keby ste vy hlasovali za toto, tak ja by som asi stiahol ten materiál lebo by som bol taký šokovaný, že kde som urobil chybu…“

Takže vážený občan SR, počul si niečo z tohto vystúpenia ministra obrany SR v NR SR vo večerných hlavných správach na RTVS, TV JOJ alebo TV Markíza. Prečítal si si na druhý deň v „objektívnych“ denníkoch, ako sa správa minister Matovičovej vlády k opozičným poslancom ?! Určite nie !

Toto vystúpenie Jaroslava Naďa považujem za absolútne neakceptovateľné ! Hlavne ma zarazila tá jeho časť z tohto jeho arogantného prednesu v NR SR, kde riadne zvoleného poslanca NR SR, občanmi SR oslovuje nie menom, nie oslovením pán poslanec, ale drzo, arogantne „…pán extrémista…“ . Naozaj stačilo ! Diktátorské chúťky tejto šašo vlády je potrebné zastaviť hneď na začiatku a nedovoliť, aby jednotlivý členovia vlády na čele s Igorom Matovičom urážali občanov – voličov SR skrze urážania nimi volených zákonodarcov v parlamentných voľbách !!!

Takže platí nadpis tohto článku „Aký pán, taký krám“ resp. „Aký predseda vlády, taký jeho ministri !“ – „Akí voliči, taká vláda !!! – nesťažujme sa – KONAJME !!!

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.