„Noví“ politici, staré postupy. ..

12. marca 2020, ferro, Nezaradené

…Ústava SR musí platiť pre každého občana SR rovnako a to bez výnimky ! Teda aj pre Progresívne Slovensko a SPOLU.

Ústava SR čl. 12, ods. (4) – „Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach preto, že uplatňuje svoje základné práva a slobody“

Ústava SR čl. 129, od. (2) – „Ústavný súd rozhoduje o ústavnosti a zákonnosti volieb prezidenta Slovenskej republiky, volieb do Národnej rady Slovenskej republiky, volieb do orgánov územnej samosprávy a volieb do Európskeho parlamentu.“

Až potiaľ je to v poriadku. Ak má niekto pochybnosti o voľbách ľudového hlasovania, tak má právo sa obrátiť so svojou sťažnosťou na ÚS SR.

Presne to urobil aj Štefan Harabin po prvom aj druhom kole prezidentských volieb v marci 2019. Dodnes sa ÚS SR k jeho sťažnosti nevyjadril i napriek tomu, že tým, že jeho dve sťažnosti prijal na svoje jednanie, tak potvrdil ich opodstatnenosť a teda ich uznal ako oprávnené !

Samozrejme, že vtedy sa všetky média pozastavovali nad tým, ako sa nejaký „skrachovaný“ kandidát na prezidenta republiky, ktorý skončil nie na druhom mieste a tesným výsledkom, ale „až“ na treťom mieste so „značným“ odstupom, takýmto spôsobom domáha svojich ústavných práv ! Vtedy PS/Spolu boli ticho ! Prečo ? Lebo prezidentské voľby „vyhrala“ ich nominantka environmentalistka Zuzana Čaputová ! Nebudem sa teraz venovať čo všetko tejto jej „výhre“ predchádzalo, ale jedno je podstatné ! I napriek tomu, že je všetkým ústavným právnikom jasné, že ak niekto podá ústavnú sťažnosť na priebeh volieb a ÚS SR takúto sťažnosť príjme, ako opodstatnenú, tak by až do rozhodnutia ÚS SR o tejto sťažnosti, nemal byť uvedený do svojej funkcie nikto a mal by s pokorou čakať na verdikt ÚS SR. Ďalej ÚS SR by mal takejto sťažnosti prisúdiť NALIEHAVOSŤ najvyššieho stupňa a zaoberať sa ním bezodkladne ! Pripomínam, že od ústavnej sťažnosti Štefana Harabina to už bude pomaly rok (marec2019/marec2020) a ÚS SR nemá naliehavosť sa k tejto sťažnosti vyjadriť a rozhodnúť a tým jasne predlžuje na Slovensku neústavný stav, že Zuzana Čaputová je vo funkcií prezidentky SR v rozpore s Ústavou SR !!!

Pre ÚS SR a jeho predsedu Ivana Fiačana, bola prioritnou naliehavosťou „poctená“ tá ústavná sťažnosť, ktorú podala environmentalistka Zuzana Čaputová v prípade Zákona o predvolebnom moratóriu na predvolebné politické zmanipulované prieskumy verejnej mienky a nielen že túto sťažnosť prijal, ale bezodkladne vyhovel Zuzaninej žiadosti aj o pozastavenie jeho účinnosti, až do riadneho rozhodnutia ÚS SR !!!

Tak, aby bolo jasné!, všetky „objektívne“ média, všetci „noví“ politici so starými spôsobmi a hlavne ÚS SR na čele s jeho predsedom Ivanom Fiačanom, ak ÚS SR príjme túto legitímnu sťažnosť PS/SPOLU na ústavnosť a zákonnosť volieb do NR SR, tak by mal v prvom rade rozhodnúť o pozastavení platnosti výsledkov týchto posledných PV a to až do jeho právoplatného vyrieknutia rozhodnutia o ústavnosti a zákonnosti PV 2020 ! A zároveň však jednoznačne musí dať väčšiu naliehavosť a jednoznačne prednosť, už rok starej ústavnej sťažnosti Štefana Harabina, najskôr rozhodnúť o jeho sťažnosti (či už tak alebo onak) a následne sa venovať ústavnej sťažnosti PS/Spolu a verím, že oni budú tiež čakať minimálne rok, tak, ako dodnes čaká trpezlivý Štefan Harabin (ja sa mu naozaj čudujem, že v tejto veci nekoná !).

Zároveň sa asi ÚS SR nebude mať čas tejto veci venovať lebo je potrebné „naliehavo“ rozhodnúť o zaistených sudcoch vo veci „Kočnerova Threema“ !!!

Odkaz PS/SPOLU – hlavne Irene Bihariovej, ktorá je nádejnou adeptkou na post predsedníčky hnutia Progresívne Slovensko. Irena Bihariová sa v TA3 v ostatnej relácií V politike, jasne vyjadrila, že boli „hlúpy“, keď rešpektovali zákon o voľbách a o predvolebných koalíciách. Povedala to jasne, že Igor Matovič obišiel zákon tým, že do volieb nevstupovali ako hnutie OĹANO + tri koaličné strany, teda ako štvorkoalícia OĽANO/NOVA/Kresťanská únia/ZMENA ZDOLA a tým pádom by sa museli uchádzať až o minimálne 10 % v PV (čo je dnes jasné, že toto kvórum prekročili), ale Igor Matovič to vyriešil šalamúnsky a svoje hnutie pred PV 2020 premenoval na hnutie z názvom OĽANO, NOVA, Kresťanská únia, ZMENA ZDOLA a teda, ako jeden politický subjekt mal kvórum na „prelezenie“ do NR SR len 5 % ! A na toto poukázala Irena Bihariová, ako na predvolebný podvod Igora Matoviča a teraz si obrazne povedané v PS a SPOLU „búchajú“ hlavu o stenu, že mali urobiť to isté a ísť do volieb ako jeden politický subjekt pod názvom PS,SPOLU a stačilo by im bohato 5 %, až im z toho vyšlo jediné možné riešenie, ako zvrátiť výsledky PV 2020 a to jedine, tak, že podajú Ústavnú sťažnosť na ústavnosť a zákonnosť PV 2020 po vzore nenávideného Štefana Harabina. Avšak oni majú v PS/SPOLU jednu veľkú výhodu, s ktorou Štefan Harabin nemôže počítať ani vo sne ! Oni totiž majú v rezidentskom paláci svoju environmentalistu Zuzanu Čaputovú a ako je známe, ÚS SR sa zvykne stotožniť s jej právnym názorom a teda, ak Zuzana Čaputová vysloví svoj právny názor na túto ústavnú sťažnosť PS/SPOLU, žeby ÚS SR mal v tejto veci konať bezodkladne a zároveň vydať predbežné opatrenie a pozastaviť výsledky PV 2020, až do svojho konečného rozhodnutia, tak potom PS/SPOLU majú veľkú nádej, že sa buď budú opakovať PV alebo sa opäť prepočítajú všetky odovzdané hlasy vo všetkých volebných okrskoch SR a nakoniec sa tých prepotrebných 926 hlasov nájde, PS/SPOLU dosiahne vytúženú hranicu 7 %, mandáty v NR SR sa adekvátne prepočítajú a nová vládna koalícia sa následne zaobíde bez „staviteľa“ štátnych nájomných bytov Borisa Kollára !