Zuzana Čaputová a jej predvolebná kampaň !

28. januára 2020, ferro, Nezaradené

Zuzana Čaputová sa prostredníctvom „aktívnej“ TV Markíza, redaktorom Michalom Kovačičom, reláciou Na telo (26.02.2020) celkom priamo a otvorene zapojila do predvolebnej kampane. Už sme mali v prezidentskom paláci, od roku 1993 povahovo a politicky „zafarbených“ rôznych pánov prezidentov, ale ani jeden sa takto otvorene nezapojil do parlamentného predvolebného boja ! Zvlášť, ak od Ústavného súdu stále nemáte potvrdene či ste v pozícií najvyššieho ústavného činiteľa SR na základe ústavnosti a zákonnosti prezidentských volieb 2019 !

V tejto relácií Na telo ste nám voličom SR, jasne ukázali na čej strane stojíte a že ani náznakom nie ste nadstranícka a už vôbec nie apolitická. Áno, PS/SPOLU je potrebné sa nejakým spôsobom odvďačiť, zato, že momentálne ste v pozícií „prezidentky“ SR lebo to bolo práve politické hnutie Progresívne Slovensko, ktoré Vás do tejto funkcie „nominovalo“ a v zákulisí prezidentského predvolebného boja si robilo vo Váš prospech naozaj „dobrú robotu“.

Povedať z pozície „prezidenta“ SR tesne pred PV, aký zvolí postup hneď na druhý deň po  voľbách, to je ako keby ste chodila okolo stola, kde hráči hrajú mariáš a vy by ste zozadu skrz odrazu zrkadla ukazovala iným spoluhráčom, ale len tým Vašim, aké majú ich súperi karty na ruke !

O Andreja Kisku mi absolútne nejde ba ani o jeho stranu Za ľudí, kiež by sa do parlamentu nedostali, tu ide jednoducho o princíp. Keď ste sa už pustila a zapojila do predvolebného boja, tak ste mali pomenovať aj u iných politických subjektov, aké mate aj u nich hodnotové prekážky aby ste ich nepoverili možnosťou začať povolebné jednania o zostavení väčšiny v parlamente a tým pádom aj zostavením vlády ! Veď u Michala Trubana je to jednoznačne hodnotová prekážka, že je to človek, ktorý sa priznal k aktívnemu užívaniu a to aj tvrdých drog, prednášal o týchto svojich skúsenostiach na školách. A ak užíval drogy, tak ich musel aj od niekoho nakupovať a možno aj šíriť. Lebo sa traduje, že ten čo užíva drogy, tak väčšinou nerobí potajomky doma, ale vo väčšej skupine ľudí a tu je podozrenie s trestného činu užívania a distribúcie návykových a omamných látok. Teda Michal Truban pre ďalšie pôsobenie v politike diskvalifikovaný ! A keďže je lídrom tohto politického hnutia a pokiaľ ho na čele hnutia nevymení iná „osobnosť“, tak týmto trpí aj celé hnutie, žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerské kreslá !

Ďalším adeptom, ktorý by nemal spĺňať vaše hodnotové nastavenie, aby ste ho poverili jednaniami o zostavení vlády je predsa aj Miroslav Beblavý (SPOLU-OD). Vám neprekáža, že bol silnou súčasťou vlády Mikuláša Dzurindu a pevnou súčasťou jeho strany SDJÚ-DS, keď sa na Slovensku zrodila „gorila“ a v podstate aj v tomto období dospela !? Vy veríte tým výhovorkám Miroslava Beblavého, že on s tým nemá nič spoločné, že on si vtedy „hrkútal“ na ministerstve práce a sociálnych vecí s Ivetou Radičovou ?! Takže žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerstvá !

Ďalším v poradí je Richard Sulík, veď pri Vašom hodnotovom nastavení, nemôžete prehliadnuť to, že Richard Sulík dojednával voľbu GP priamo v byte trestne závadovej osoby Mariána Kočnera. Takže žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerstvá !

Ďalej je to Igor Matovič, ktorý nebyť premlčania jeho daňových deliktov, by dnes asi nebojoval opäť o miesta v NR SR. Toto Vám neprekáža, že bol usvedčený z daňových deliktov a len vďaka premlčanej dobe na tieto skutky nebol ani obvinený a následne ani súdený a spravodlivo potrestaný. Tu Vám Vaše hodnotové nastavenie nekáže, že ani jeho a jeho hnutie nepoveríte jednaním o zostavení vlády !? Takže žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerstvá !

Ďalším adeptom je Boris Kollár, ktorého styky s mafiou dokazujú aj keď staré, ale autentické priateľské fotografie s mafiánmi. Verím, že ani tu Vás vaše hodnotové nastavenie nepustí a platí to čo u predchádzajúcich – žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerstvá !

Z „demokratickej“ opozície ostáva už len Alojz Hlina a „jeho“ KDH. Tu by ste možno aj pripustili, že je možnosť ho poveriť jednaním o zostavení vlády, ale tu je veľká pochybnosť či sa vôbec KDH pod vedením Alojza Hlinu dostane do NR SR !

A teraz prichádzame k stranám, ktoré Vám vôbec nie sú „pochuti“. Ak voľby vyhraje Smer-SD, tak je asi zbytočné mu dávať poverenie viesť povolebné jednania o zostavení vlády, lebo všetci z terajšej „demokratickej“ opozície jasne vyhlásili, že so smerom len cez ich politickú mŕtvolu ! Teda nemá význam ťahať čas, však pani Čaputová ?! Ak druhý skončia K-ĽSNS alebo „nebodaj“ voľby vyhrajú, tak ste povedali, že s nimi, ako s víťazom síce, ako s prvými vstúpite do jednania, ale to automatický neznamená, že ich ako víťaza volieb poveríte jednaniami o zostavení väčšiny v NR SR a tým pádom aj zostavením novej slovenskej vlády.  Prečo ?! Zabezpečíte im ešte teraz pred voľbami, že je jedno čo si budú hovoriť jednotlivé politické subjekty o K-ĽSNS, že niektoré aj deklarujú, že za istých podmienok by si s nimi dokázali predstaviť spoluprácu, tak vy im už teraz odkazujete zabudnite nato !

Ďalšie terajšie parlamentné strany SNS a MOST-HÍD to majú vo voľbách dosť nahnuté a teda nie je potrebné sa im nejako bližšie venovať, aj keď média sa snažia protežovať z maďarských strán hlavne MOST-HÍD, lebo táto strana na čele so starým politickým harcovníkom Bélom Bugárom, vždy použije „tretiu vetu“, ktorú si síce nikto nevšimol, ale bola tam a na základe tejto „tretej vety“ pomôže tam, kde to bude potrebné !

Ale treba si Zuzana Čaputová dávať pozor na zadné dvierka, lebo do volieb idú aj iné naozaj demokratické a proslovenské politické subjekty a tie môžu „prekvapiť“ nie len Vás ale hlavne „objektívne“ agentúry predvolebných politických prieskumov verejnej mienky a nastane Vám hlavy bôľ, a čo teraz ?!

Na záver len vyjadrím svoje občianske rozhorčenie nad tým, ako ste sa vmiešala a zapojila do predvolebného boja o NR SR, s ktorými až do oficiálneho vyhlásenia ich výsledkov ústrednou volebnou komisiou nemáte absolútne nič spoločné !!! Vy tu totiž nie ste nato, aby ste občanovi – voličovi SR ukazovali ten správny smer a tú správnu voľbu, ako sa má rozhodovať v PV 2020. Vy máte v pokore a trpezlivo v prezidentskom paláci vyčkať výsledkov parlamentných volieb a potom bez akéhokoľvek otáľania poveriť víťaza volieb začatím jednania o zabezpečení väčšiny v NR SR a tým pádom aj zostavením vlády. Áno máte právo takémuto víťazovi volieb určiť resp. si s ním dohodnúť termín, dokedy Vám má priniesť tú potrebnú 76 novozvolených poslancov NR SR, ale to je naozaj všetko. Ďalšie Vaše kroky a vyjadrenia majú a budú nasledovať až potom !

Záver :

Uvidíme po Vašom televíznom predvolebnom vystúpení, aké že nám teraz „objektívne“ prieskumné agentúry prinesú odhady volebných výsledkov a predpokladám, že to nepotrvá dlho a v najnovšom prieskume či FOCUS alebo AKO nám všetkým ukážu že PS/SPOLU rastie a iné strany a hnutia klesajú a že to bude mať trvalý rast, asi tak ako Vaše pred prezidentské preferencie, ktoré zo dňa na deň rástli závratnou rýchlosťou a nebyť volebného moratória tak by sa zastavili na 110 % !!!