Založ si blog

Víkendové TV politické debaty – 26. 02. 2020

RTVS – O päť minút dvanásť – dramaturgia si dala za ciel, že s poslancami NR SR prediskutuje ich pôsobenie počas uplynulého štvorročného obdobia, a celkovo zhodnotiť prácu NR SR vo volebnom období 2016 – 2020 . Áno všetci zúčastnený v štúdiu tam boli oprávnene – Erik Tomáš (Smer-SD), Tibor Bernaťák (SNS), Eduard Heger (OĽANO) a Milan Krajniak (Sme rodina), oprávnene preto, že sú to zástupcovia tých politických subjektov, ktoré prišli do NR SR na základe výsledkov PV 2016, takže z tohto pohľadu v poriadku. Čo však v poriadku nie je, je tá skutočnosť, že ak štátna RTVS chce urobiť objektívnu diskusnú reláciu na tému NR SR a jej uplynulé štvorročné obdobie – zhodnotenie, plusy mínusy, tak to mala spraviť na vysokej profesionálnej úrovni a mala si do štúdia na túto tému pozvať všetkých predsedov poslaneckých klubov tých politických subjektov, ktoré v roku 2016 na základe PV 2016 vstupovali do NR SR a teda nemal tam chýbať zástupca SaS a K-ĽSNS ! Teda nehodnotím včerajšie vystúpenie jednotlivých zúčastnených, každý z nich jednoznačne už „hral“ predvolebnou kartou, každý sa snažil poukázať na tie svoje plusy počas pôsobenia v NR SR v poslednom volebnom období a to je taktiež v poriadku, ale nedať možnosť sa vyjadriť aj ďalším dvom stranám v spoločnej diskusií s ostatnými, tak to hodnotím ako vysoko neprofesionálne alebo možno za tým vidieť aj zámer ?!

TA3 – v prvej časti Andrej Danko (SNS) – tu je potrebné jednoznačne povedať, že Andrej Danko nevyužil pre SNS tú veľkú šancu, ktorú dostal od voličov v PV 2016. Pred PV 2016 sa v médiách a hlavne na TA3 (moderátor Peter Bielik, politológ, zosnulý Michal Horský – dosť ho propagovali) „oháňal“, že počet členov strany rapídne stúpa (brali do strany každého a to hlavne bývalých členov HZDS), že na kandidačnej listine do PV 2016 má len samých členov SNS, že si za nimi stojí a že sú to ľudia na svojom mieste, odborníci a pod. Čo sa však stalo po voľbách ?!, z tých 150 kandidátov boli „dobrí“ len tí pätnásti, čo sa dostali do NR SR (aj to podľa divného kľúča) a na ministerské posty dosadil nestraníkov, ba dokonca jedná nominácia bola ako keby nominácia Smeru-SD (Gabriela Matečná), kde boli títo „odborníci“ v predvolebnej kampani PV 2016 ?, prečo nedali svoje meno na pranier v spojitosti z SNS pred voľbami, ale až potom keď sa SNS dostala do vlády, tak sa „hrdo“, „odborne“ a „odvážne“ k tejto strane priznali lebo ministerské stoličky ?! To bola prvá veľká chyba Andreja Danka ! Následne bolo tých chýb množstvo. Dnes sa títo nestraníci stali straníkmi, členmi SNS na poslednú chvíľu, aby sa mohli dostať na kandidátku SNS do PV 2020 a ak už nie späť na ministerské kreslá, tak aspoň do NR SR ako poslanci. A najväčším gólom do vlastnej brány SNS bolo teatrálne prijatie za členku SNS Aleny Bašistovej na TB v NR SR a následne jej „umiestnenie“ na kandidačnú listinu SNS na 25! miesto. Čo táto pani pre SNS urobila, veď pred PV 2016 nevedela SNS ani na meno prísť ! čo tí ostatný dlhoroční členovia SNS, ktorí SNS neopustili ani v najťažších chvíľach pre stranu, tých jednoducho Andrej Danko hodil cez palubu ! No a čo ho tiež diskvalifikuje je skutočnosť, že každú vetu začína „Ja som vybavil…“, Ja som zabezpečil…“, „Ja mám priateľov v zahraničí …“, jednoducho „Ja, Ja, Ja..“, teda Jajakárske ( princ BA-JA-JA) sa vyjadrovanie, tiež o niečom svedčí. Andrejovi Dankovi len jeden odkaz na záver, strana ktorá má možnosť sa o svojich členov „postarať“ na základe ich odbornosti a sa o nich nepostará, tak takáto strana je predurčená na zánik, myslím, že tomu každý rozumie čo som chcel týmto Andrejovi Dankovi naznačiť !

V druhej časti sa vo vzájomnom „súboji“ stretli Alojz Hlina (KDH) a Igor Matovič (OĽANO) tu jednoducho a veľmi stručne, spolupráca týchto dvoch „kohútov“ na jednom smetisku je po PV 2020 absolútne vylúčená. Títo páni sa navzájom tak politický nenávidia, že ich spolupráca je nemysliteľná . Myslím, že kto si ich spoločnú diskusiu pozrel musel vidieť tú „umelynu“ v ich vzájomnej debate, hlavne, keď Igor Matovič na záver odkázal Alojzovi Hlinovi, že jemu a KDH v PV 2020 drží prsty. To vyznelo, ako keby ste niekoho obliali horúcim olejom a následne by ste mu popriali skoré uzdravenie !

V tretej časti – Štefan Harabin (VLASŤ) a Tomáš Drucker (Dobrá voľba). Tu ma zarazila jedná vec na Štefanovi Harabinovi, že sa hneď v úvode neopýtal moderátora Norberta Dolinského nato, prečo takým super ťahom, vyradili stranu VLASŤ zo svojich predvolebných diskusií, keď sa rozhodli pre kľúč na základe „objektívneho“ prieskumu verejnej mienky agentúry AKO z 09.01.2020 a do diskusií pozvali prvých jedenásť strán ! (VLASŤ v tomto „objektívnom“ prieskume skončila až na dvanástom mieste!). Ostatný obsah tejto diskusie bol taký nemastný, neslaný lebo Tomáš Drucker nebol rovnocenným partnerom do diskusie so Štefanom Harabinom a možno sa Tomáš Drucker ani nechcel púšťať do „ostrejšej“ výmeny názorov zo svojim politickým oponentom, vediac a vnímajúc, že sa s ním už v predvolebnej kampani na obrazovkách TA3 nestretne . Na záver však Štefan Harabin urobil niečo čo nie je hodné človeka jeho formátu a hodnotím, to ako veľmi nepodarený žart . Znížiť sa na úroveň Igora Matoviča a v priamom prenose „podarovať“ bývalému ministrovi zdravotníctva toaletný papier a zubnú kefku, tak to je naozaj detinské a verím, že to neuškodí preferenciám strane VLASŤ, bola by to škoda. Takéhoto jednania sa pán Štefan Harabin v budúcich predvolebných diskusiách vyvarujte, lebo v diskusií s Michalom Trubanom by ste mu mohli podarovať injekčné striekačky, Andrejovi Kiskovi prázdne tlačivo na vyplnenie daňového priznania a pod. Naozaj toto sa nehodí !

V tretej časti diskutovali ženy političky, poslankyne NR SR. Priznám sa nedokázal som to pozerať a to len kvôli jednej z nich a tou bola Katarína Cséfalvayová, ktorá do NR SR vstupovala ako členka SIEŤ, následne rýchlo prešla do MOST-HÍD a dnes sa už „vyhrieva v strane Dobrá voľba, ako jej podpredsedníčka na poprednom štvrtom mieste kandidačnej listiny ! Táto pani nevie nájsť ten správny politický sever, kde by mohla naširoko presadzovať svoju neoliberálnu a hlavne pro americkú (USA) politiku ! Myslím, že toto je jej posledná politická zastávka, minimálne na jedno volebné obdobie a následne bude „hľadať“ ďalej, kde by sa mohla „politický“ presadiť a opäť dostať do vytúžených lavíc NR SR .

TV Markíza – Na telo – Zuzana Čaputová – tu naozaj došlo zo strany TV Markíza, moderátora Michala Kovačiča a aj samotnej spoluobčianky Zuzany Čaputovej k riadnemu Faux pas ! Absolútne umelá relácia, otázky a odpovede vopred dané a hlavne týmto nadmieru nekorektne vstúpila občianka Zuzana Čaputová do predvolebného boja, čo sa nemalo stať !

To že Zuzana Čaputová „potopila“ Andreja Kisku v tom slova zmysle, že nech sa ani nesnaží uspieť vo voľbách, lebo ak bude v čase po voľbách trestne stíhaný, tak aj keby bol víťazom volieb, tak nedostane poverenie na zostavenie vlády, ako budúci nádejný predseda vlády a ani nech nepočíta s postom ministra vnútra – pre svoju stranu. Toto všetko urobila Zuzana Čaputová len za jediným účelom lebo je absolútne „nadstranícka“ a vôbec jej na hnutí Progresívne Slovensko nezáleží !, a preto bolo potrebné takto verejne občanovi – voličovi naznačiť, že je absolútne neprípustné, aby koalícií PS/SPOLU, takto krátko pred voľbami klesali preferencie. Tak to Zuzana Čaputová týmto svojím vyjadrením zastavila ! „Objektívny“ moderátor Michal Kovačič sa jej však vzápätí „zabudol“ opýtať, či nie je pre ňu problém poveriť zostavením vlády človeka, ktorý mal v minulosti problémy s drogami ! a zároveň sa jej na konci relácie zabudol opýtať, prečo sama nepožiada Ústavný súd o naliehavosť vyriešiť a rozhodnúť v otázke ústavnosti a zákonnosti prezidentských volieb 2019 ! Zuzana Čaputová v tejto relácií klamala minimálne v jednej veci, povedala, že ona si do prezidentského paláca nepozvala GP Jaroslava Čižnára a Prezidenta PZ SR, ale že ich len požiadala o vysvetlenie vo veci zadržania a následného prepustenia bývalého GP Dobroslava Trnku – nech sa páči pozrite si toto video a posúďte sami aké slova v ňom vyriekla v závere – nežiada, ale pozýva !!! (https://www.facebook.com/zcaputova/videos/2471393279656121/)

 

Nuž aj toto „politické harašenie“ nám priniesli počas víkendu „naše“ „objektívne“ mienkotvorné televízie na čele so štátnou RTVS a nasledujúce dni a týždne budú v tomto smere z ich strany stále len „objektívnejšie“ a „objektívnejšie“ !

 

Čaputová a spol. , tento USA republikánsky návrh zákona je ako ušitý pre vás! Prijmete ho za svoj?

20.04.2024

Málo kedy sa stáva, že z USA k nám príde niečo dobré. Málokedy sa stáva, žeby návrhy zákonov, ktoré sa navrhujú v USA kongrese (tento krát v dolnej komore), by mohli byť v našom Parlamente nie len navrhnuté, ale aj bezpodmienečne prijaté! A dnes je potrebné o takomto návrhu zákona, ktorý je na ceste do USA Kongresu, širokú slovenskú verejnosť poinformovať lebo [...]

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.