Založ si blog

Po novembri 89, je KSS najčistejšia slovenská politická strana, bez korupčných škandálov a . ..

Je to desivé konštatovanie ?, ale pravdivé ! Áno, o tejto strane sa to v žiadnom prípade nedá povedať pred novembrom 1989, ale ani vtedy súdruhovia nemali povolené privatizovať, len bolo „dovolené“ brať, pokiaľ si to iný súdruh nevšime, a ak na to upozornil, tak ho dosadili na miesto súdruha, ktorý „bral“ . Dnes Tí čo dlhšie zažili éru socializmu a vládu komunistov, si určite spomenú na to, ako sa vtedy vravievalo, že každý berie čo môže a aj tak ešte veľa ostávalo, aby bolo na slušnej úrovni, na skutočne bezplatné školstvo, zdravotníctvo, sociálne zabezpečenie občanov, ochrana verejného poriadku atď., atď.  ! Lebo „platilo“ „Kto nekradne, okráda vlastnú rodinu!“. Dnes sa to môže parafrázovať na „Národ slovenský, občan SR, dnes Ťa každý okráda, ako len môže, a kašle na tvoju rodinu !“.

Ale nechajme minulosť minulosťou a poďme do súčasnosti.

Nadpis môjho článku nie je až taký za vlasy pritiahnutý. Prečo ? Nuž preto, že KSS po novembri 1989, až do dnešných dní, sa nepodieľala na spravovaní štátu, ani veci verejných a nemali ani raz za takmer 30 rokov ani raz to „šťastie“, aby mali čo i len jediného zástupcu v SNR resp. NR SR . A teda čo sa týka spravovania štátu, nenesú na dnešnom marazme slovenskej politickej scény, ani za mačný mak viny ! Áno na komunálnej úrovni majú svojich zástupcov, ale sa o nich nehovorí, lebo čo?, lebo nekradnú !!!

Je jasné, že zradcovia KSS po roku 1989, sa nedržali svojho straníckeho presvedčenia, ktoré k tejto strane „nezištne“ nadobudli pred novembrom 1989 a veselo sa, ako noví demokrati rozpŕchli do novo vznikajúcich strán, alebo do strán, ktoré počas rokov 1948 až 1989 nemohli na území SSR vyvíjať svoju činnosť, a ak áno tak len na papieri, aby sa súdruhovia z KSS mohli „oháňať“ tým, že sú tu aj iné nimi „povolené“ strany.

Dnes len, ťažko nájdete slovenskú politickú stranu, kde by neboli infiltrovaný bývalí komunisti, zradcovia tejto ideológie, ktorú, ako jej členovia velebili a brali z toho rôzne pôžitky a úžitky, z pred novembrovej éry 89, a ak tam už nie sú, tak buď už vymreli, alebo sa už kvôli veku aktívne politický neangažujú, ale stále ich je ešte dosť a hlavne v novo vznikajúcich „slušných“ stranách.

A preto, ak by dnešný súdruhovia v dnešnej KSS mali čo i len trochu rozumu, tak túto skutočnosť, že sú po novembri 1989 najčistejšou stranou, v zmysle, že občanov SR a národ slovenský neokradli o to, čo si tu za všetky povojnové roky až po rok 1989 vybudovali krvopotne vlastnými rukami a vlastným rozumom, využili na to, že by razantnejšie vstúpili do politického boja a uchádzali sa na základe týchto faktov o veľkú priazeň voliča v PV 2020. A nebáť sa ani nastávajúceho 30 výročia „víťazného“ novembra 89, lebo ak by bývalí vysokopostavený súdruhovia v KSČ dobrovoľne neodovzdali moc po tom, ako ich nechal „v štichu“ súdruh M. Gorbačov, po dohode s R. Reganom, tak by ten november 1989 nebol až taký „nežný“, ale o tom v mojom inom článku.

Takže dnešný súdruhovia z KSS, rozmýšľajte, ako to využiť vo Váš prospech, že dnes sa naša spoločnosť nevie dohodnúť, ktorí že to politici a politické strany, po roku 1989 viac či menej zruinovali našu republiku, a nedá sa ani jeden z nich označiť, ako za absolútne „čistého“, lebo každý z nich má nejaký ten „škrabanec“, či už v tom, že bol bývalým členom KSS, alebo KSČ, alebo po roku 1989 niečo sprivatizoval, niečo nechal zahraničným korporátom sprivatizovať a pod. Kedy súdruhovia z KSS chcete na slovenskej politickej scéne opäť pre Vás po dlhých 30 rokoch preraziť, ak nie dnes, keď sa celá politická spoločnosť brodí v bahne až po uši ?!

Oprášte to svoje staré heslo „ Dva kroky vpred, ani krok vzad !“, aj Vami tak trochu popravený názov knihy niekdajšieho vodcu proletariátu Vladimíra Iľjiča Lenina „Krok vpred, dva kroky vzad !“. Veď Vy ste jediný zástancovia robotníkov, proletariátu, a ste jediný voči vykorisťovaniu človeka človekom, viď dielo Karla Heinricha Marxa – Kapitál, a vážení nezaznávajte toto dielo, ktoré má aj určité nedostatky, ale uvedomte si, že na štúdiu tohto diela, veľkého nemeckého filozofa, ekonóma (Marx nevzišiel z robotníckej triedy !) sa zrodili nielen veľkí proletársky vodcovia, ale na tomto diele vyrástli aj veľmi úspešní veľkopodnikatelia a bohatí kapitalisti, a dnes sú z ich prvotných „manufaktúr“ veľké nadnárodné korporáty, lebo si z toho diela zobrali, len to, čo bolo výhodné pre tvorbu ich zisku a už nič z toho čo by ochraňovalo ich „vazalov“, zamestnancov ! (Apropo prosím tiež sa pozrieť na dielo Friedricha Engelsa – Komunistický manifest, hlavne keď si uvedomíte že F. Engels bol veľko kapitalista – továrnik !)

Ak neviete vážení súdruhovia z KSS, ako na to, tak sa choďte učiť k našim „bratom“ za rieku Moravu, ku KSČM, na ktorých „šnúrkach od gatí“ visí dnes celá vláda ČR !

A Vy všetky bez rozdielu, či nové, či staré, či demokratické, či nedemokratické, či konzervatívne, či liberálne a ešte neviem aké, slovenské, ale aj „neslovenské“ politické strany čo sa tu od roku 1989 „trháte ako psi“, kto si viac odtrhne z dobre obrastenej kosti, ktorú Vám tu zlí komunisti a hlavne tvrdo pracujúci občania, po roku 1989 zanechali, sa nečudujte, že Vás dnešný občania SR majú už plné zuby, a že sa jedného pekného dňa môžu opäť vrátiť ku KSS, a môžete Vy im hovoriť, aký tu bol ten socializmus zlý a aké netvory to boli, Tí vrcholoví súdruhovia (nie radoví členovia KSS a KSČ – robotníci a pracujúca inteligencia), lebo dnes Vám občania neveria ani to, že vôbec ste, že vôbec môže niečo také existovať, čo škodí vlastnému národu, čo si neváži vlastnú štátnosť, a čo všetko hodnotné, čo sa tu od r. 1945 až do r. 1989 vybudovalo, za bakšiš darovali, ako „Vašu“ protihodnotu, že ste sa mohli dostať k moci, k valovom, a dnes robíte všetko preto, len aby Vám to nikto nezobral ! Spamätajte sa novodobí „súdruhovia“ a cenzúristi, pretože každý z Vás za každú cenu, presadzujete len tú Vašu jedinú správnu ideológiu, a občan – otrok, je na samom okraji Vášho záujmu ! Prepáčte, môj malý omyl, predsa len, raz za štyri roky ho máte plné ústa, ak sa počas tých štyroch rokov niektorému z Vás niečo znepáči, tak ich ako ovce vyháňate do ulíc a média sú Vám v tom nápomocné a snažíte sa nás občanov SR vykresliť, ako nám záleží na tom, aby ste nám tu práve Vy vládli, a že občan je už dosť múdry, aby si nedal vziať Vami nám nadiktovanú a nalinajkovanú západnú a za atlantickú demokraciu !, a väčšinou tým „zmagorite“ (pomätiete) našu ľahko ovplyvniteľnú mládež (oni to poväčšinou berú, ako zábavu, ako zabiť svoj ničím nevyplnený voľný čas, hlavne ak týmto získajú punc dôležitosti), ktorá keď sa o niekoľko rokov neskôr obzrie, načo sa dnes nechali „nachytať“, tak sa budú čudovať, asi tak, ako sa dnes čuduje väčšina z tých vtedy mladých (a nielen mladých), čo stáli v novembri 1989 na námestiach, že toto naozaj nechceli, a že o tom čo bude nasledovať im už akosi nikto nič z tých tribún nehovoril, bolo to len o samej láske, a láske, ale nielen že tej lásky medzi ľuďmi rapídne ubudlo, ubudlo resp. im vzali, ste im vzali, aj to hmotné bohatstvo, čo tu ich starí rodičia a rodičia pre nich a pre nás tvrdo budovali !

Takže sa Vážení slovenskí aj menej slovenskí, slušní aj menej slušní, slovenskí politici, všetci bez rozdielu, spamätajte a nie len rečami, ale hlavne skutkami a činmi prinavráťte slovenským občanom čo je ich, strategické podniky, národnú hrdosť na svoj štát, na svoju Slovenskú republiku, dôstojný život za ich poctivú prácu, aby nemuseli odtiaľ odchádzať a byť otrokmi inde vo „vyspelom“, „demokratickom“ západnom svete, kde nikdy nebudú doma a nikdy ich domáci nebudú považovať za sebe rovných !

 

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

15.04.2024

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen ) Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe [...]

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

14.04.2024

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/ Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality. Možno sa niekomu bude zdať, že [...]

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26, aktualizované: 17:54

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.