RTVS o 5 minút 12, nedeľa 29. 09. 2019 – čo tam robil p. Mihál !

30. septembra 2019, ferro, Nezaradené

Pán generálny riaditeľ RTVS, p. Jaroslav Rezník, a riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS p. Varham Chuguryan, odstúpte !

Zo strany nás občanov SR, ktorí sme platiteľmi koncesionárskych poplatkov pre RTVS, je Vaše spravodajské vysielanie absolútne nevyvážené, a k časti oprávnených voličov, aj značne diskriminačné ! Opäť ste to dokázali v nedeľnej relácií O 5 minút 12, ktorú ste odvysielali na TV 1. Ja nie som člen, ani nie som volič K-ĽSNS (pretože som členom inej politickej strany a mám voči nášmu vedeniu tiež značné výhrady, ako sa o K-ĽSNS vyjadrujú), ale si ctím demokratické princípy, ktoré by mali v našom štáte platiť, a to pre každého rovnako ! Ak Najvyšší súd SR vo svojom uznesení rozhodol, že K-ĽSNS je strana, ktorá je podľa Ústavy SR  riadne zaregistrovanou politickou stranou a môže na území SR vykonávať svoju politickú činnosť, slobodne a bez obmedzení tým, že sa môže zúčastňovať všetkých politických volieb, a tak ako aj dnes, má právo byť zvolená do NR SR, a pôsobiť tam, v rámci zákonov SR, tak práve RTVS by mala byť prvá medzi slovenskými médiami, ktorá by to mala plne rešpektovať a umožňovať je účasť v politických diskusných reláciách na obrazovkách RTVS, tak ako iné politické subjekty, ktoré sú zastúpené v súčasnosti v NR SR na základe výsledkov PV 2016 ! Nemám tu na mysli strany, ktoré majú dnes v NR SR svojich zástupcov, ktorý zradili svoje politické strany a hnutia, na chrbte ktorých sa dostali do NR SR, a teraz sa tvária, že v NR SR sú nezaradení (lebo nie sú v žiadnom straníckom parlamentnom klube), ale už sú členmi mimo parlamentných strán ! Takýchto „poslancov“ a „poslankyne“, by RTVS do takýchto diskusií nemala pozývať, pretože si robia, dnes päť mesiacov pred PV 2020, zadarmo svoju predvolebnú kampaň na obrazovkách RTVS, a to je neprípustné ! Pre takýchto tiež „politikov“ a mimo parlamentné strany, by si mala RTVS vytvoriť novú reláciu, napr. pod názvom „Mimo parlamentne strany a ich názor“ a v žiadnom prípade ich nemiešať s predstaviteľmi parlamentných strán riadne zvolených v parlamentných voľbách, a takto im zadarmo robiť reklamu aj za peniaze koncesionárov, ktorí ich nevolili resp. ešte nemohli voliť, lebo sa PV ešte nikdy v minulosti nezúčastnili !

Vo včerajšej spomínanej relácií, ste mali, ako hosťa p. Mihála, a na titulke jeho predstavenia na obrazovke svietilo – p. Mihál (nezaradený, podpredseda PS/SPOLU) ! Čo tento pán tam hľadal, na akom základe ste ho pozvali, koho reprezentuje v súčasnosti v NR SR ?! Veď je to rotujúci „politik“, ktorý rotuje medzi politickými stranami, tak ako to jemu vyhovuje, a nedokáže sa presadiť v rámci jednej politickej strany, tak aby tam mal trvalé postavenie, ale ako náhle zistí, že terajšia jeho strana sa v preferenciách potápa, a nie je nádej sa dostať na jej kandidátke do NR SR, tak jednoducho odíde tam, kde to cez mediálne masírovanie mozgov voličov, predsa len môže vyjsť, a to je nielen zbabelé voči voličom jeho predošlej strany, ale aj nesmierne úbohé, neviem sa stotožniť a pochopiť voličov, ktorí takýchto rotujúcich „politikov“ dokážu ešte stále voliť a za úplne inú „marketingovú“ politickú stranu !

Vo včerajšej relácií O 5 minút 12, mal p. Mihál jedinú úlohu, a to predstaviť akúsi publikáciu PS/SPOLU „Bod zlomu“, urobiť v RTVS zadarmo predvolebnú reklamu tejto novovzniknutej, parlamentnými voľbami, neotestovanej strany, k žiadnemu problému sa nevyjadroval vecne, ale ako by to robila strana PS/SPOLU, a ako to bude robiť po „vyhratých“ PV 2020, a toto na obrazovkách RTVS je absolútne neprípustné ! Na mieste p. Mihála mala sedieť MUDr. Natália Grausová, členka výboru NR SR pre zdravotníctvo, alebo Ing. Jana Nehézová, členka výboru NR SR pre sociálne veci a členka výboru NR SR na preskúmanie rozhodnutí NBÚ, obidve za K-ĽSNS ! Sú tieto dve panie, právoplatnými poslankyňami NR SR ?! a ak áno prečo ich, a ich voličov diskriminujete, a prečo aj nás všetkých ostatných ich ne voličov diskriminujete v tom, že nám nedoprajete, aby sme počuli aj ich názor, a mi si potom sami urobíme o nich mienku a možno keby ste si zástupcov K-ĽSNS pozývali do „vašich“ diskusných relácií, tak ako iné politické strany NR SR, ktoré prešli riadnymi PV, tak by mál národ slovenský a občania SR úplne iný názor na K-ĽSNS, ako teraz, lebo zatiaľ máme o ich názoroch, len sprostredkované, a aj to zmanipulované informácie o ich činnosti a o ich práci v rámci NR SR, a ich straníckom programe. Veď kde inde sa dá politická strana verejne „preklepať“ pred národom, ak nie vo „verejnoprávnej“ RTVS ?!

Myslím si, a som aj vnútorne presvedčený, že svojou politickou činnosťou v RTVS nevytvárate vyvážený priestor pre všetky, v parlamentných voľbách 2016, riadne zvolené politické strany a hnutia ! A preto by ste mali svoje posty okamžite opustiť, lebo zámerne a vedome manipulujete s verejnou mienkou a Vaša činnosť je napr. voči K-ĽSNS absolútne diskriminačná a neprípustná ! Nie je na Vás, aby ste sa Vy za nás občanov SR rozhodovali o tom, koho do spravodajských a publicistických relácií pozvete resp. nepozvete, lebo nevyhovujú Vašim politickým názorom a presvedčeniu. Vaša rozpoltenosť spočíva aj v tom, že keď sú akékoľvek politické voľby, tak tam na základe stanov RTVS a zákonov SR si musíte pozvať, všetkých zástupcov kandidujúcich strán a hnutí do diskusných relácií, a pred každou z nich nás informujete, že za názory a vystúpenie jednotlivých kandidátov, RTVS nenesie žiadnu zodpovednosť . Tak potom prečo do čerta túto zásadu nedodržiavate aj pri medzi volebných politických reláciách, veď Vy za vystupovanie poslancov NR SR za K-ĽSNS v týchto reláciách tiež nenesiete žiadnu zodpovednosť, ale účasť v týchto výsostne politických reláciách im jednoducho ste povinný zabezpečiť a umožniť, bez ohľadu na Váš „súkromný“ názor !

 

A Toto si uvedomte zo všetkého najviac !!!

 

K-ĽSNS v PV 2016 volilo 209779 oprávnených voličov, keď zoberieme do úvahy, že každý z nich pochádza z trojčlennej domácnosti, tak je to 69926 domácnosti, a každá z nich mesačne uhrádza koncesionársky poplatok pre RTVS vo výške 4,64 €, čo predstavuje mesačne 324456,64 €, za rok 3 893 479,68 € a za celé štvorročné volebné obdobie je to až 15 573 918,72 € !!!

 

Tak majú právo voliči K-ĽSNS vidieť na obrazovkách „verejnoprávnej“ RTVS zástupcov tejto „ich“ parlamentnej strany !? Jednoznačne ÁNO, a preto buď okamžite napravte tento diskriminujúci prvok v RTVS alebo okamžite ODSTÚPTE !

A viete vyčísliť koľko „Vám“ RTVS, na základe úhrady koncesionárskych poplatkov mesačne prispievajú „voliči“ PS/SPOLU alebo Za ľudí, ktorých podporu voličov otestovanú cez parlamentné voľby ešte ani z ďaleka nevieme (len na základe manipulatívnych prieskumov, pochybných prieskumných agentúr!), keď ich zástupcov, tak vehementne a zadarmo v tom najlepšom svetle prezentujete na „našej“ a nami platenej obrazovke, „verejnoprávnej“ RTVS !