Založ si blog

Pellegriniho jasný odkaz Dzurindovi a spol. , po 19 rokoch, o dojných kravách !

Tak sme to včera (18.09.2019) počuli, celé Slovensko (bolo to dosť nahlas, aby to započuli aj západné korporáty a chamtivý USA kapitál ?!), na vlastné uši. To čo národ slovenský, a občania SR, vedia, a nahlas hovoria ( škoda, že len po krčmách ) od čias rozpredaja strategických podnikov západným korporátom a USA chamtivému kapitálu, prvou vládou Dzurindovej vlády, tak to nám včera zvestoval predseda vlády SR – západné korporáty a americký kapitál, si urobili zo Slovenska, a jeho ťažko pracujúceho ľudu – DOJNÚ KRAVU !!! Prajem všetkým politikom od roku 1998 až do dnes – DOBRÉ RÁÁÁNO ! Nebolí Vás, naši vážení politici z toho hlava ?! Ste zo sebou spokojní ?!, že 19 rokov nás tu ťaháte za nos, že jedine západný korporát a USA „dobrosrdečný“ kapitál, je ten čo nás vytrhne z biedy a nám nezištne pomôže ?!

Práve pred 19 rokmi (jún 2000) sa U.S. Steel Corporation, stal vlastníkom, ale len vybraných divíznych závodov, ktoré prinášali požadovaný zisk a to okamžite, dovtedy nášho, v strednej Európe, najmodernejšieho hutníckeho gigantu, VSŽ Košice, ktoré im dal do daru, za bakšiš, vtedy americkou vládou dosadený za predsedu vlády SR, „najlepší“ gazda na Slovensku p. Dzurinda.  Ústava SR garantuje, že súkromný majetok je nedotknuteľný ! Tak sa pýtam, aký že to bol súkromný majetok pána Alexandra Rezeša, ktorý „vlastnil“ VSŽ Košice, keď mu to štát mohol zobrať, aj napriek už spomínanej garancií Ústavy SR o súkromnom majetku ! Teraz to U.S. Steelu Co. nemôžeme, tiež takto, za rovnakých podmienok ako vtedy pred 19 rokmi zobrať ?!. Veď dnes je v našich košických železiarňach situácia ešte  horšia, ako pred tým, veď dnes nehrozí „len“ najhromadnejšie prepúšťanie v histórií tohto „nášho“ hutníckeho gigantu ( do roku 2021 až 2500 zamestnancov!), ale všetko to speje k jeho absolútnej likvidácií, a U.S. Steel Co. sa presunie do iných štátov post komunistickej Európy napr. do Rumunska a Bulharska, kde budú ďalej „dojiť“ inú zaostalejšiu ekonomiku v rámci Európy ! Vtedy všetci sa tešili, že skončili „rezešovci“ a že už bude len lepšie, lebo „američan“ je super gazda a bude mu záležať na blahu slovenských robotníkov! Jediná investícia, ktorá by stála za povšimnutie, je vybudovanie pozinkovacej haly (od 2005 do 2007), ktorá dala prácu až 150 ľuďom ! Áno mzdy v tejto „slovenskej“ fabrike sú oproti iným mzdám v rámci Košíc a východného Slovenska nadštandardné, ale ďaleko za mzdami v ich materskom kombináte v Pittsburghu ! Neobstojí ani výhovorka „lebo Čína“, o čínskej konkurencií sa vie už desaťročia, a tak milí americký manažment, mal vykonať vo „svojej“ košickej fabrike také opatrenia a investície do výrobných technológií, aby vedel konkurovať zlému komunistickému a zaostalému hutníckemu priemyslu ! To americký manažment od svojej USA vlády, počas dlhých rokoch. nevedel, že aj americké hospodárstvo gniavi lacný, ale kvalitný čínsky tovar ?! A keď sa o tomto nedozvedeli z domácich zdrojov, tak EÚ na to už tiež pár rokov upozorňuje. A čo iné európske hutnícke kombináty, tie sa tiež trasú pred komunistickým, zaostalým priemyslom Číny ? Čo kvalitná švédska oceľ, tam tiež domáci majitelia hutníckych kombinátov na výrobu ocele a výrobkov z nej, tiež prepúšťajú ?, alebo investujú do svojich fabrík !, aby boli, ak už nie cenou, tak hlavne kvalitou svojich výrobkov konkurencie schopný, čínskej lacnej oceli ?! A tieto ostatné európske hutnícke kombináty, tiež dostávajú od štátu, takú masívnu ekonomickú podporu ako „naše“ US Steel od všetkých doterajších vlád SR.

Veď košické US Steel, dostali od vďačného p. Dzurindu 10 ročné (!!!) dňové „prázdniny“, ktoré nevyužili na to, aby ušetrené finančné prostriedky investovali do nových technológií a stali sa tak konkurencie schopnými na trhu s oceľou a zabezpečili zamestnanosť pre nielen všetkých dovtedy zamestnávaných pracujúcich, ale aj na zvýšenie zamestnanosti v celom východoslovenskom regióne, aby ľudia nemuseli opúšťať svoje rodiny a ísť pracovať stále viac na „západ“ ! A po 10 rokoch bolo pre nich najjednoduchšie opäť postrašiť slovenskú vládu, tým, že budú prepúšťať, lebo ekonomika košických železiarni padne, a žiadali ďalšie finančné injekcie od štátu a žiaľ vláda (teraz už p. Fica) im opäť ustúpila a pomohla z peňazí nás všetkých, ktorí z US Steel Co. nemáme absolútne nič spoločné. Koľko € sa napumpovalo do US Steel Košice za tých 19 rokov zo štátneho rozpočtu SR ?, a to aj z tých peňazí, ktoré do štátnej kasy naliali aj slovenský malí a strední živnostníci a malé a stredné firmy ! A tie, koľko že dostali od štátu, SR, dotácií ?! Nechcem byť sprostý, ale, ako dotácie na svoju činnosť od vlád SR dostali veľký, prepáčte, PRD !, ale za to dostali od štátu darček v podobe vyšších daní, aby sme mohli dotovať všetky k nám „láskavo“ prichádzajúce západné priemyselné korporáty, ktoré tu prichádzajú, len a len za účelom, zvýšiť na Slovensku zamestnanosť a svojimi „vysokými“ mzdami aj životnú úroveň !

A teraz slovenský odborári z US Steel Košice, na čele s predsedom OZ KOVO, p. Emilom Machynom, včera na výjazdovom rokovaní vlády v Čani, odovzdali petíciu vláde SR (9000 podpisov), aby zamedzila krachu tohto „amerického“ hutníckeho „gigantu“ v Košiciach !!!

To by snáď mali predložiť majiteľom US Steel Corporation !!! A prečo vážení US Steel Košice odborári, ste takto vehementne nekričali pred 19 rokmi, keď Vám „Váš“ milovaný p. Dzurinda „predával“ Váš dennodenný chlebík chamtivému americkému kapitálu. p. Mečiar to nechcel urobiť, a preto sme pre Madeleine Albrightovu (bývalá americká ministerka zahraničných vecí v administratíve prezidenta Billa Clintona) boli tou najčernejšou dierou nielen v strednej Európe, ale v celom priľahlom vesmíre!.

Výzva p. Pellegrinimu a jeho vláde !

Už žiadna finančná pomoc tomuto americkému chamtivému kapitálu, z peňazí nás všetkých daňových poplatníkov SR, aj napriek tomu, že sa vyhráža, nie len prepúšťaním, ale aj koncom železiarni v Košiciach. Je potrebné začať rozhovory s US Steel Corporation, ako si predstavujú zachovanie hutníckeho kombinátu v Košiciach, a to bez prepúšťania, a hlavne na vlastné náklady (za 19 rokov dojenia železiarni, vyviezli do USA značné množstvo zisku – je potrebné požadovať zverejnenie výšky financií v dolároch, ktoré za ten čas vyviezli z našej republiky do USA !). A ak nechcú ďalej prevádzkovať košické železiarne, bez ďalšej finančnej podpory vládou SR, tak je potrebné, aby hľadali investora ktorý to od nich odkúpi, a môže to byť aj štát – SR, alebo aj Číňania a „oni“ nech idú kade ľahšie ! A v rámci SR už žiadne ekonomické zvýhodnenia pre západné korporáty, lebo všetky tieto anglosaské spoločnosti sú „dojičmi“ našej ekonomiky a trýznitelia nášho ťažko pracujúceho ľudu ! Kto tu na Slovensku, chce investovať, tak za absolútne rovnakých podmienok, ako majú naši malý, stredný, ale aj väčší podnikatelia, inak s pánom Bohom !

Výzva pre OZ KOVO, odborárov US Steel a všetkých slovenských zamestnancov US Steel Košice :

Svoju všetku pozornosť predovšetkým obrátiť na Vášho, Vami milovaného, amerického zamestnávateľa (keď Vám slovenský bol zlý, ktorí v Košiciach postavil moderný zimný štadión, pomohol p. Schusterovi zveľadiť mesto Košice stá miliónovými dotáciami a darmi, a ak by tu bol o niečo dlhšie, tak Košice majú moderný európsky futbalový štadión a nie taký vidiecky, ktorý sa teraz stavia na tri etapy, a VSŽ Košice, by bola (aj Vašou) slovenskou pýchou aj naďalej, a pracovali by tam ešte aj Vaše praprapra vnúčence, vo fabrike, ktorú pre Vás postavili Vaši dedovia a otcovia!), a nielen mu pohrozte generálnym štrajkom, ale ho aj reálne vykonajte, a to až do doby, kým sa Váš americký zamestnávateľ nespamätá a neurobí minimálne dve veci, zainvestuje do nových technológií, tak, aby ste sa stali konkurencie schopnými aj komunistickému zlému oceliarenskému priemyslu, a to za tie peniaze, ktoré za 19 rokov vo forme zisku vyviezol do USA a tam investoval do domácich svojich oceliarenských korporácií, alebo nech sa zbalí a odíde kade ľahšie, a čo najďalej, a Vy budete pracovať buď to na svojom, ECB (Európska centrálna banka), Vám istotne finančne pomôže, ak si založíte zamestnaneckú akciovú spoločnosť a odkúpite to od chamtivého amerického kapitálu !, alebo pod iným zahraničným vlastníkom, ktorému bude záležať na “Vašej“ fabrike a na Vás zamestnancoch a Vašich rodinách ! Toto sú Vaše jediné možnosti, ako si zachovať firmu a zamestnanosť na dlhé desaťročia dopredu, a túto vládu SR, už s tým neobťažujte, ale pri parlamentných voľbách 2020, Vy a Vaše blízke, alebo vzdialené rodiny, voľte tie pronárodné a proslovenské strany, ktoré budú nielen jasne deklarovať, ale to aj po PV 2020, reálne vykonajú, že takýmto skvelým „investíciám“ do západných korporátoch urobia koniec!

Výzva pre slovenské „mienkotvorné“ a investigatívne média :

Vážení proslovenský „mienkotvorný“ a hlavne investigatívny novinári, práve teraz máte najväčšiu šancu vo svojej novinárskej praxi ukázať čo proslovenské a pronárodné vo Vás ešte je. Investigatívne vypátrajte, koľko finančných prostriedkov, aký zisk sa vyviezol zo SR do USA zo spoločnosti US Steel Košice od jeho pôsobenia vo VSŽ Košice, až do dnes, ale aj z iných zahraničných korporátoch „podnikajúcich“ na území SR, a aký je podiel investícií do týchto Slovákmi, za socializmu vybudovaných podnikov, k vyvezenému zisku ! To by pre taký denní N a pre p. Moniku Tódovú nemal byť žiaden problém, pri jej exkluzívnych tajných dôveryhodných zdrojoch ! Odbočím, lebo, ako nám včera táto pani „novinárka“ a Denník N predviedol, opäť sa našla „novučičká“ komunikácia v MT Kočnera, ale tento krát už o tom, že predsa len tým najväčším šéfom bol p. Fico !, a opäť je to na zvracanie !

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?