Tódovej priznanie na RTVS, orgány činné v trestnom konaní, konajte !

11. septembra 2019, ferro, Nezaradené

Ani mňa nebaví, stále sa „motať“ okolo „novinárky“ Moniky Tódovej z Denníka N, ale to čo nám vo včerajšej hlavnej večernej spravodajskej relácií „ponúkla“ „verejnoprávna“ RTVS, tak to je už naozaj cez čiaru. p. Monika Tódová sa v priamom prenose priznala, že disponuje informáciami zo živého trestného spisu a to nielen z prípadu „Markízackych“ zmeniek, ale čo je ešte horšie, aj z prípadu vyšetrovania vraždy novinára a jeho priateľky ! „Novinárka“ M. Tódová na kameru, jasne povedala, že si dáva „veľký“ pozor, aké informácie zverejňuje, z daných živých trestných spisov, aby sa nedajbože nedotkla iných osôb, ako je dnes nevyhnutné, a to výsostne osôb spätých zo stranou SMER-SD, terajšej vládnej koalície a osôb blízkych týmto stranám. Teda sa jedná o bezprecedentnú jednostrannú selekciu výberu politický nepohodlných osôb.

Je až zarážajúce, že tým, čo predvádza táto pani „novinárka“ a jej materský Denník N sa orgány činné v trestnom konaní vôbec nevenujú, a ostatné „mienkotvorné“ a „spravodlivé“ média na Slovensku, každú jej „pravdivú“ správu, berú ako bezvýhradne autentickú, a šíria ju ako dôkazový materiál proti všetkým, ktorí nie sú z toho správneho neoliberálneho politického spektra, teda dnešnej „demokratickej“, či už parlamentnej alebo mimoparlamentnej opozície. Apropo, ktoré sú dnes parlamentné a ktoré mimo parlamentné opozičné strany ?, keď odídenci z parlamentných strán odišli k novým, teraz mimo parlamentným stranám, a sedia, ako ich zástupcovia v NR SR, a nechajú sa farizejský označovať, ako nezávislí, alebo ešte lepšie, ako nezaradený ( to sa musí v budúcnosti zmeniť v poriadku a zákone NR SR – opustil si poslanecký klub, za ktorý si kandidoval v PV a teda strácaš nárok ďalej pôsobiť v NR SR, a na tvoje miesto príde iný zástupca tejto strany, ktorá prešla riadnymi PV, aby si nemohol naďalej mútiť parlamentné vody a občanom SR balamutiť hlavy) poslanci ?!

Ako je možné, že orgány činné v trestnom konaní ešte nezaistili mobil, notebook a iné elektronické zariadenia tejto „novinárky“ a neskúmajú, kto porušuje zákony SR a „kŕmi“ ju závažnými informáciami zo živých trestných spisov ?! Že takýmto spôsobom od samotného začiatku vyšetrovania, týchto závažných trestných činov (a obzvlášť, trestného činu úkladnej a brutálnej vraždy dvoch mladých ľudí, ktorá sa nemala nikdy stať !). To samotné orgány činné v trestnom konaní, nezaujíma, kto z ich prostredia, či z vyšetrovateľov, či z GP, či niektorý zo zástupcov žalovanej alebo obžalovanej strany, vynáša, len pre túto (a prečo len pre ňu ?!) „novinárku“, tak citlivé informácie, a ako som už vyššie spomínal, sú pred ich zverejnením silne a „poctivo“ selektované, aby ublížili, len tím „pravím“ a nepohodlným, len tím „ich“ a nie „našim“ ?!

A kde je záruka, že takéto informácie, niekto p. Tódovej podsúva nie preto, aby informovala verejnosť o ich „pravosti“ a „závažnosti“, ale preto, že vie, že ona to vo svojej naivite zverejní, a ani si neuvedomuje, a ani sa nezamyslí nad tým, či ten, kto jej takéto „informácie“ poskytuje, či ju „neťahá“ za nos a či ju nezneužíva a podsúva jej falošné resp. vymyslené príbehy ?!, len preto, aby úmyselne maril prebiehajúce trestné konania ?!

Ak však p. Monika Tódová koná v presvedčení, že má „autentické“ informácie v rukách a napriek tomu ich zverejňuje, tak podľa mňa sa dopúšťa trestného činu marenia spravodlivosti, a to by už malo stačiť na to, aby sa touto osobou začala zaoberať GP a aj NAKA.

Lebo p. Fico, len povedal svoj názor na dianie okolo p. Mazureka a NAKA ho už v tej súvislosti  rieši ! Áno nech rieši, ale rovnaký meter na všetkých, aj na naj chránenejšie osoby na Slovensku, akými sú „novinári“ typu Monika Tódová a všetci neoliberálny politici z opozičného tábora !

Veď na základe zaisteného MT a iných elektronických zariadení p. Tódovej, by sa orgány činné v trestnom konaní veľmi rýchlo dozvedeli, kto zámerne marí, jednak už prebiehajúci súdny spor (TV Markíza) a vyšetrovanie vraždy dvoch mladých ľudí !

A na záver sa zamyslíme všetci nad jednou vecou, to si naozaj myslíme, že terajšia vládna moc, si takýmto hlúpym spôsobom, sama sebe ublíži, že nechá zavraždiť novinára, len preto, že o nej písal články, ktoré ju kriminalizovali !? Komu prosím Vás najviac prospela táto nezmyselná a ničím neospravedlniteľná vražda dvoch mladých ľudí ? Naozaj prospela terajšej vládnej moci ?, alebo niekomu inému ?! Odpoveď nech si dá každý sám pre seba. Je však nutné mať na pamäti, že v minulosti, ale aj dnes sa vo svete, robia neskutočné špinavosti, len preto, aby sa dostali k moci, také politické strany a sily za nimi stojacie, ktoré to v riadnych parlamentných voľbách nedokážu !

Preto záver je jednoznačný, odstaviť od informovanosti týchto citlivých prípadov cez „dôveryhodné“ zdroje, takých „novinárov“, ktorí svojou činnosťou maria vyšetrovanie a prebiehajúce súdne konanie, nechať orgány činné v trestnom konaní v kľude pracovať a nech o týchto prípadoch (ale do budúcnosti aj v iných prípadoch), ich priebehu a dokazovania, informujú výlučne zástupcovia GP a novinári vo svojich článkoch nech vyjadrujú, len svoje názory, a ak sa náhodou, alebo „náhodou“, dostanú k informáciám, ktoré sú súčasťou živých spisov, aby o tom okamžite informovali dotknuté, kompetentné orgány a neuverejňovali ich na svojich stránkach alebo v TV, ako pravdivé a zaručene autentické !

Chcem veriť, že sa už v mojich ďalších článkoch nebudem musieť venovať tejto „novinárke“ a ani jej podobným !

Bodka:

A čo v súvislosti s „novinárskou prácou“, menovanej „novinárky“ robí SIS !? Tá ani náhodou netuší, kto tejto pani „novinárke“ podsúva tieto „autentické“ informácie a za akým účelom ?! A ak má nejaké informácie o pozadí týchto „informačných“ služieb pre túto pani, tak by nemala bezodkladne informovať GP, prezidentskú kanceláriu, Predsedu vlády a Predsedu parlamentu a celú Radu obrany štátu ?!

Veď SIS je jeden z pilierov ochrany bezpečnosti našej štátnosti a bezpečnosti SR, ako takej !